kourdistoportocali.comNews DeskΙδιωτικά ελικόπτερα, πολυτελή ζωή και μπίζνες με ξένα κόλλυβα

Επιχειρηματίες αλά ελληνικά

Ιδιωτικά ελικόπτερα, πολυτελή ζωή και μπίζνες με ξένα κόλλυβα

H soap opera της Creta Farms

Creta Farm: Το νομικό κρυφτούλι, οι καθυστερήσεις και η εκκρεμής χρηματοδότηση

«Τριανδρία» στην εταιρία έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το μη εγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης και το χαμένο έδαφος για το brand και την εταιρία.

Ήταν Νοέμβριος του 2019 όταν ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farm, και τα εμπλεκόμενα μέρη (πιστώτριες τράπεζες, EY αλλά και ο επενδυτής) εκτιμούσαν πως έως τα μέσα Ιανουαρίου η υπόθεση θα έχει οδηγηθεί προς την τελική της νομιμοποίηση, δηλαδή την υποβολή αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού Νόμου.

Του Δανιήλ Λοίζου

Εκ των πραγμάτων σήμερα η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα» με σειρά ζητημάτων να παραμένουν άλυτα, γεγονός που μεταθέτει την όποια λύση στο απώτερο μέλλον.

Οι πιστώτριες τράπεζες – αν και έχουν εγκρίνει την επενδυτική πρόταση της Impala Investment του κ. Δ. Βιντζηλαίου- αρνούνται να εξασκήσουν τα διακιώματα ψήφου που κατέχουν και να εγκρίνουν ως πλειοψηφία το σχέδιο εξυγίανσης στο πλαίσιο των γενικών συνελεύσεων. Οι νομικοί σύμβουλοι της Eurobank εισηγήθηκαν (προκειμένου να καλύψουν κάθε πιθανότητα αντιρρήσεων και αγωγών από την πλευρά της μειοψηφίας, δηλαδή των αδελφών Δομαζάκη) να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία, πρόταση που έγινε καθολικά αποδεκτή και από τις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες.

Επιδιώκουν αφενός την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στην έκτακτη γενική συνέλευση της 14 Ιανουαρίου (για να καλύψουν την αστοχία των προηγούμενων μηνών, όπου για λόγους μάλλον επιπόλαιας προετοιμασίας το διορισμένο διοικητικό συμβούλιο διέθετε περιορισμένη νομιμοποίηση για να προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις).

Εφόσον ξεπεράσουν τον παραπάνω σκόπελο, επιδιώκουν να θέσουν σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση το θέμα έγκρισης του επενδυτικού σχεδίου – χωρίς να εξασκήσουν και πάλι το δικαίωμα ψήφου τους-, θέτοντας ουσιαστικά στην ευθύνη στους μετόχους μειοψηφίας, ήτοι την οικογένεια Δομαζάκη και τους συναθροιζόμενους γύρω από αυτήν μικρομετόχους. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο, θα επικαλεστούν τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να αποφασίσουν μαζί με το δ.σ. της εταιρίας να ορίσουν ειδικό εντολοδόχο που θα οδηγήσει το σχέδιο εξυγίανσης στο αρμόδιο δικαστήριο και στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ.

Οι κινήσεις κρίθηκαν σκόπιμες, ώστε να παρακαμφθεί κάθε πιθανότητα νέων εμποδίων από τους αδελφούς Δομαζάκη, αλλά προσθέτουν χρόνο στη διαδικασία και αφήνουν την κύρια δραστηριότητα της Creta Farm (την παραγωγή και εμπορία επώνυμων προιόντων) να φθίνει.

Κι αυτό γιατί εκτός από το ότι σήμερα τα αφεντικά είναι πολλά μέσα στην εταιρία. Στο Λογιστήριο, ο Γ. Χουρδάκης της EY, στα γραφεία ο κ.Δ.Βιντζηλαίος, που αν και δεν έχει επισήμως χρηστεί «αρχηγός», έχει εγκατασταθεί και παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά και ο Μάνος Δομαζάκης, που αν και δεν πληρώνεται πλέον ως διευθύνων σύμβουλος, εξακολουθεί –σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες- να βρίσκεται στη θέση του και να συνεργάζεται μάλιστα με το νέο επενδυτή.

Με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις η όλη υπόθεση θα φθάσει στο αρμόδιο Δικαστήριο, το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2020, και θα απαιτηθούν επίσης ακόμη 4 μήνες έως ότου εκδοθεί απόφαση…

Στο μεταξύ δε οι πιστώτριες τράπεζες και ο επενδυτής δεν προτίθενται να βάλουν σεντ στην εταιρία στο πλαίσιο της υπόσχεσης παροχής ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Σύμφωνα και πάλι με ασφαλείς πληροφορίες, η όποια χρηματοδότηση (από τις 4 τράπεζες και την Impala) θα πέσει μόνον όταν υποβληθεί το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ.

Δεδομένου ότι οι ίδιες οι πιστώτριες τράπεζες εξέφραζαν φόβους για τη βιωσιμότητα της Creta Farm και έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στο χρόνο, αποτελεί απορίας άξιο το γεγονός του ότι σήμερα δεν δείχνουν να βιάζονται και τόσο…

Από την άλλη, ήταν σχεδόν ξεκάθαρο από την αρχή πως οι τράπεζες δεν διάλεξαν την επιθετική οδό αξιοποίησης των πορισμάτων των ελεγκτικών οίκων, ώστε να πετάξουν μια κι έξω τους κακο-διαχειριστές…

Ανάμεσα στο Krabo και τον Αστέρα ο Μανώλης Δομαζάκης της Creta Farms

Είναι αυτό που λένε άμα χρωστάς πολλά εκατομμύρια (πάνω από 100 ) στις ελληνικές τράπεζες είσαι και ο πρώτος μάγκας.

Ετσι όπως αποκαλύπτει ο δαιμόνιος Δημήτρης Παφίλας σε θερινό δημοσίευμά του στο newmoney, δείπνο στο εστιατόριο «Krabo» στο Καβούρι της Βουλιαγμένης έχει κανονίσει για το Σάββατο ο κ. Μανώλης Δομαζάκης της Creta Farms.

O επιχειρηματίας-γράφει ο Δημήτρης Παφίλας- ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση να ενεχυριαστούν οι μετοχές της εταιρείας συνεχίζει την ζωή του, σαν μην έχει συμβεί τίποτα στην εταιρεία ( σ.σ στην αγορά η εταιρεία έχει μείνει με 2-3 κωδικούς ).

Επειδή δε λόγω των προβλημάτων της εταιρείας έχει μείνει στην Αθήνα, αγόρασε μια κάρτα 20 επισκέψεων στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Όσο για τα προβλήματα της εταιρείας θα ασχοληθούν οι τραπεζίτες και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης την ερχόμενη εβδομάδα..

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Λύκος των Αγορών που αγόρασε ΟΠΑΠ μέσα στη καταιγίδα
ΕΚΤΑΚΤΟ>Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης;
Έχω οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς
Ποιο Netflix; Oλα τα συναρπαστικά συμβαίνουν στο δρόμο
Θρίλερ με τον Κινέζο ασθενή που νοσηλεύεται στο Αττικόν. Είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα;
Πυρηνική βόμβα Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου;
38χρονο κορίτσι το πρώτο κρούσμα του Coronavirus στην Ελλάδα
-Aπλή γρίπη ο Coronavirus, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, υποστηρίζουν οι καθηγητές Τσακρής και Τσιόδρας
Ζωή Γείτονα>Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας που έχει στο DNA την Αριστεία
8 μήνες (όσο κυβερνά η ΝΔ) περιμένει ο Τσάκος μία υπογραφή από το ΕΤΑΔ για επένδυση στη Χίο!
Ποιο Ελ. Βενιζέλος; Μόνο ανάμεσα σε Άρτα-Ιταλία κινούνται καθημερινά 50 φορτηγά με ακτινίδια
Υπάρχει ενδιαφέρον για τουλάχιστον δύο µεγάλες ιδιωτικοποιήσεις