kourdistoportocali.comNews DeskΗ "Μεγάλη Παραίτηση" κορυφώνεται> Οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δεν θέλουν την επιστροφή στο γραφείο

Γράφει ο Bryan Lufkin/BBC

Η “Μεγάλη Παραίτηση” κορυφώνεται> Οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δεν θέλουν την επιστροφή στο γραφείο

- Μπορεί να είναι μια δύσκολη πραγματικότητα για πολλούς εργοδότες, αλλά ο παλιός τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας έχει πλέον τελειώσει

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έλεγαν ότι θα εγκατέλειπαν την εργασία τους αν οι εργοδότες τους τούς ανάγκαζαν να επιστρέψουν στα γραφεία τους. Τον Μάρτιο, η Robert Half, μια παγκόσμια εταιρεία προσλήψεων, δημοσίευσε μια έρευνα που αποκάλυψε ότι το 50% των εργαζομένων στις ΗΠΑ προτιμούσε να παραιτηθεί παρά να αναγκαστεί να επιστρέψει με πλήρη απασχόληση στο γραφείο.

Από τον Bryan Lufkin/BBC

Στις αρχές Μαΐου, ένας υψηλού προφίλ εργαζόμενος, ο διευθυντής μηχανικής μάθησης της Apple, Ian Goodfellow, παραιτήθηκε λόγω της πολιτικής του γίγαντα της Silicon Valley σχετικά με τις επιστροφές στα γραφεία. Η εταιρεία είχε ξεκινήσει από τις 11 Απριλίου να απαιτεί εργαζόμενους της με παρουσία τουλάχιστον μίας ημέρας την εβδομάδα στο γραφείο, στη συνέχεια, στις 2 Μαΐου, το έκανε δύο ημέρες και από τις 23 απαιτεί πλέον τρεις υποχρεωτικές ημέρες. Ο Goodfellow δεν ήταν σύμφωνος με το σχέδιο, έτσι παραιτήθηκε.

Ίσως η αποχώρηση του να μην ήταν έκπληξη, τουλάχιστον όχι στο εργατικό δυναμικό της Apple. Μία πρόσφατη έρευνα με περισσότερους από 650 υπαλλήλους του κολοσσού της τεχνολογίας σε ανώνυμη ιστοσελίδα δημοσκοπήσεων αποκάλυψε ότι το 76% των ερωτηθέντων ήταν δυσαρεστημένοι με τα σχέδια της εταιρείας για τις υποχρεωτικές επιστροφές στο γραφείο. Μάλιστα, το 56% ανέφερε ότι θα σκεφτόταν να παραιτηθεί εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αλλά εκτός εταιρείας, κάποιοι ειδικοί δεν είναι σοκαρισμένοι.

«Δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Στην πραγματικότητα, απορώ πώς χρειάστηκε τόσος καιρός» για να παραιτηθεί ένα στέλεχος σε μια εταιρεία υψηλού προφίλ λόγω της επιστροφής του στο γραφείο, λέει η Anita Williams Woolley, αναπληρώτρια καθηγήτρια οργανωτικής συμπεριφοράς και θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon’s Tepper School of Business στις ΗΠΑ. Η ίδια λέει ότι τα ανώτερα στελέχη σε επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται «παρακολουθούν ο ένας τον άλλον για να δουν ποιος θα κάνει πρώτος την κίνηση και ποια θα είναι η αντίδραση» στη μείωση της εξ αποστάσεως εργασίας. «Τώρα, ξεκινούν οι αντιδράσεις» προσθέτει.

Ο Goodfellow είναι μόνο ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα εργαζομένου που επιλέγει να παραιτηθεί, αντί να αποδεχτεί απρόθυμα μια ανεπιθύμητη εργασιακή πολιτική. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που θέλουν να αποχωρήσουν και δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα. Παρ’ όλα αυτά, υπεύθυνοι προσλήψεων και αναλυτές πιστεύουν ότι η πολυσυζητημένη κίνηση ενός εξέχοντος επαγγελματία θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες παραιτήσεις, καθώς οι πολιτικές των μεγάλων εταιρειών προσανατολίζονται πλέον προς την ίδια κατεύθυνση και οι εργαζόμενοι αρχίζουν ήδη να δυσανασχετούν.

«Σημείο ανατροπής»

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα που να δείχνουν αυξημένες αποχωρήσεις, ειδικά λόγω του τερματισμού της ευέλικτης εργασίας, οι περιπτώσεις παραιτήσεων τέτοιου είδους αρχίζουν ήδη να διαχέονται δεξιά και αριστερά.

«Οι εταιρείες ξεκινούν με τον καιρό να απαιτούν την επιστροφή των υπαλλήλων τους σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα και έτσι οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν» αν αξίζει τον κόπο να μείνουν, λέει η Elise Freedman, ανώτερη συνεργάτρια πελατών στην Korn Ferry, μια εταιρεία εργατικού δυναμικού με έδρα τις ΗΠΑ. «Η άλλη πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας εκεί έξω».

Αυτοί οι δύο παράγοντες οδήγησαν ήδη σε «ένα σημείο καμπής», λέει ο Eric Anicich, επίκουρος καθηγητής διαχείρισης και οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, και όταν οι εργαζόμενοι αρχίσουν να αποφασίζουν και να ενεργούν, είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλοι. «Το να βλέπεις άλλους συναδέλφους σου, ακόμη και στελέχη υψηλού επιπέδου, να παραιτούνται μπορεί να είναι ένα ποτήρι που ξεχείλισε» προσθέτει.

Ο Woolley συμφωνεί, υποστηρίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι έχουν φίλους που αλλάζουν δουλειά και έτσι μπορεί να αρχίσει να φαίνεται λιγότερο τρομακτικό το να επιχειρήσεις το μεγάλο άλμα».

«Με μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την Covid να έχει πλέον αρθεί, οι εργαζόμενοι μπορεί να ξεκινήσουν να ενεργούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις για την εργασία τους που διαμόρφωσαν τα τελευταία δύο χρόνια», λέει ο Anicich. «Όλα αυτά θα είναι δύσκολο να αλλάξουν, ακόμη και σε περιπτώσεις που η υποχρεωτική παρουσία στο γραφείο θα είναι από πέντε, πριν την πανδημία, σε τρεις ημέρες σήμερα».

Μπορούν όμως όλοι οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο; Φυσικά, δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιλογές. Ενώ οι αναφορές δείχνουν ότι ο Goodfellow έχει ήδη άλλη δουλειά στην Google, η ικανότητα των εργαζομένων να μεταβούν σε πιο ευέλικτες θέσεις εργασίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

«Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία εργαζομένων, όσον αφορά δηλαδή τις δεξιότητες, εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για τέτοιους είδους κινήσεις», ισχυρίζεται ο Anicich, καθώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια «στενή» αγορά εργασίας στην οποία πολλές εταιρείες θα ανταγωνιστούν άλλες για τους υποψηφίους, ακόμα κι αν είναι τόσο νέοι όσο οι ασκούμενοι. Μία πληθώρα επιλογής, ειδικά σε τομείς όπως η τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά, δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να ενεργούν κατάλληλα όταν εγκαταλείπουν τις εταιρείες λόγω των εργασιακών πολιτικών που δεν τους ταιριάζουν.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερη δύναμη, δεν είναι όλοι στην ίδια θέση με τον Goodfellow, όσον αφορά την εμπειρία, το εξαιρετικά συγκεκριμένο ταλέντο και το ισχυρό δίκτυο γνωριμιών. Ένας εργαζόμενος που σκέφτεται να φύγει πρέπει να διαθέτει δεξιότητες σε έναν τομέα που αναζητά πολύ ενεργούς εργαζομένους, ειδικά σε εμπειρία, καθώς και επιλογές στο τραπέζι για εταιρείες που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία από την υπάρχουσα εργασία τους.

Όπως και να ‘χει, ο Freedman πιστεύει ότι «η παραίτηση λόγω επιστροφής στον εργασιακό χώρο αφορά λιγότερο το επίπεδό γνώσεων και δεξιοτήτων και περισσότερο την προσωπική κατάσταση του καθ’ ενός», επισημαίνοντας το ευρύ φάσμα των καταστάσεων στις οποίες έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Νομίζω ότι βασικά εξαρτάται από το πόσο γρήγορα πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις μια άλλη δουλειά», λέει.

«Ας αποφασίσουμε»

Όμως, εάν πραγματικά παραιτηθούν περισσότεροι εργαζόμενοι από όσους πιστεύουμε, τι θα συμβεί στη συνέχεια; Ορισμένες εταιρείες μπορεί να συνεχίσουν να μην τολμούν αλλαγές, λέει ο Woolley: Για να προφυλαχθούν από αυτό το είδος φθοράς, «πολλοί οργανισμοί απέφυγαν να υποβάλουν επίσημες πολιτικές εργασίας λόγω των ανησυχιών σχετικά με αυτό, και κάποιες μπορεί να συνεχίσουν να διατηρούν τα πράγματα ασαφή ή “ευέλικτα”». Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει επίσημα σχέδια για την επαναφορά των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους από τότε έχουν υποχωρήσει στις θέσεις τους ή ακόμη και αντιστρέψει τις αποφάσεις τους. Για παράδειγμα, η Apple έχει σταματήσει το πρόγραμμα επιστροφής στο γραφείο, επικαλούμενη αυξανόμενα κρούσματα Covid-19. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι αποχωρήσεις συνέβαλαν αθόρυβα σε αυτήν την απόφαση, αλλά οι εργαζόμενοι φέρεται να είναι ευχαριστημένοι με την καθυστέρηση.

Αλλά ακριβώς όπως οι εταιρείες αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στην απομακρυσμένη εργασία χωρίς άλλη επιλογή, μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο, δυνητικά μόνιμο, τοπίο της εξ αποστάσεως εργασίας. «Μπορεί να είναι μια δύσκολη πραγματικότητα για πολλούς εργοδότες, αλλά ο παλιός τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας έχει τελειώσει», λέει ο Rich Deosingh, πρόεδρος περιφέρειας με έδρα τις ΗΠΑ της Robert Half. «Η διατήρηση του αριθμού εργαζομένων είναι ένα τεράστιο ζήτημα για όλους τους εργοδότες αυτή τη στιγμή, και αν αποσύρουν τις ευέλικτες επιλογές εργασίας, οι υπάλληλοι τους θα εξετάσουν άλλες επιλογές».

Και για τους εργαζομένους σε όλα τα επίπεδα ενός οργανισμού, οι εταιρείες που τους επιτρέπουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, θα τους κάνει να μη θέλουν να φύγουν, λένε οι ειδικοί. «Νομίζω ότι όλη η κατάσταση έχει αρχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση όπου οι άνθρωποι δεν είναι καν διατεθειμένοι να πουν, “ω, θα δεχθώ περικοπή μισθού ή θα αναλάβω μία δουλειά με λιγότερες υποχρεώσεις”», λέει ο Woolley.

Ο Freedman συμφωνεί, υποδεικνύοντας εταιρείες όπως το Spotify που συνεχίζουν να πληρώνουν μισθούς σε επίπεδο Νέας Υόρκης σε εργαζομένους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να έλκονται προς τις εταιρείες που λένε, «πληρώνουμε για την αξία σου, ζήσε όπου θέλεις».

Ωστόσο, ο Freedman τονίζει επίσης ότι μεγάλες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας όπως η Apple ή η Goldman Sachs στα οικονομικά διαθέτουν το κύρος προκειμένου να πείσουν εργαζόμενους τους να παραμείνουν. «Πολλοί είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν» την ευελιξία για να έχουν ένα μεγάλο όνομα στο βιογραφικό τους, καθώς και σημαντικές αμοιβές, καθώς τομείς όπως αυτοί αυξάνουν τους μισθούς και τα προνόμια εν μέσω μίας μάχης ταλέντων.

Αλλά η γοητεία του κύρους θα μπορούσε να έχει τα όριά της, ειδικά εάν εξίσου αξιόλογοι ανταγωνιστές προσφέρουν καλύτερες ευέλικτες ρυθμίσεις. Τελικά, «όλοι οι δείκτες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα δούμε μεγαλύτερες ανατροπές καθώς οι οργανισμοί ανακοινώνουν τις πολιτικές τους», λέει ο Woolley.

Δεν είναι ακόμα σαφές ότι η αποχώρηση του Goodfellow θα είναι ένα σημάδι ότι θα πέσουν περισσότερα ντόμινο. Αλλά πολλοί εργαζόμενοι είναι ανήσυχοι. Όπως έχουν πει χιλιάδες υπάλληλοι της Apple σε ανοιχτή επιστολή τους προς τη διοίκηση: «Δεν υπάρχει μια λύση που να ταιριάζει σε όλους, ας αποφασίσουμε για το πως να δουλεύουμε καλύτερα και ας κάνουμε την καλύτερη δουλειά της ζωής μας».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
Ακόμα μία ηχηρή παραίτηση στη Silicon Valley> Αποχωρεί ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann
Yossi Amrani> Οι Συμφωνίες του Αβραάμ είναι ένα περιφερειακό αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
New York Times> Γιατί οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι εγκαταλείπουν την παγκόσμια πρωτεύουσα του πλανήτη