kourdistoportocali.comNews DeskΗ Aman Resorts απαντά στο Κουρδιστό Πορτοκάλι για το Amanzoe του Κρανιδίου

Τι ισχύει

Η Aman Resorts απαντά στο Κουρδιστό Πορτοκάλι για το Amanzoe του Κρανιδίου

- Σήμερα το πρωί (Τρίτη 5 Ιουλίου) μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκταση της πυρκαγιάς δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αρχικά υπήρξε ο φόβος

Μετά τη χθεσινή καταστροφική φωτιά στο Κρανίδι, που άγγιξε με τις φλόγες της τις εγκαταστάσεις ενός από τα γνωστότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Amanzoe, η ιδιοκτήκτρια εταιρεία, Aman Resorts, του επιχειρηματία Vladislav Doronin, έστειλε επιστολή στο Κουρδιστό Πορτοκάλι ξεκαθαρίζοντας ότι το πολυτελές συγκρότημα υπέστη λιγότερες ζημιές από ότι θεωρήθηκε αρχικά.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της Aman που υπογράφει η Global Head of Marketing & Communications του Ομίλου, Harriet Rowlinson:

“Επιβεβαιώνουμε ότι μια πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στο Amanzoe χθες (Δευτέρα 4 Ιουλίου) και έφτασε στους χώρους του ακινήτου. Όλοι οι επισκέπτες και το προσωπικό μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και γρήγορα σε εναλλακτικά καταλύματα.

Είμαστε πολύ ευγνώμονες στις τοπικές αρχές που εργάστηκαν ακούραστα για να περιορίσουν τη φωτιά και που παραμένουν στο σημείο για να συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση.

Σήμερα το πρωί (Τρίτη 5 Ιουλίου) μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκταση της πυρκαγιάς δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αρχικά υπήρξε ο φόβος. Με ανακούφιση αναφέρουμε ότι όλοι οι κύριοι χώροι του ξενοδοχείου έχουν διατηρηθεί, με εξωτερικές ζημιές σε περιορισμένο μόνο αριθμό περιπτέρων, ενώ όλες οι βίλες παραμένουν άθικτες. Τμήματα του γύρω τοπίου έχουν πληγεί. Το Amanzoe ανέστειλε τις δραστηριότητες του μέχρι να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση. Σε εύθετο χρόνο θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση”.

Amanzoe Media Statement – Tuesday 5th July 2022 

We can confirm that a wildfire started near Amanzoe yesterday (Monday 4 July) and reached the grounds of the property.  All guests and staff were safely and swiftly moved to alternative accommodation.  

We are very grateful to the local authorities who worked tirelessly to contain the fire and who remain on site to continue to monitor the situation.  

This morning (Tuesday 5 July) we can confirm that the extent of the fire is not as bad as initially feared. We are relieved to report that all main areas of the hotel have been preserved, with exterior damage to just a limited number of pavilions, while all villas remain intact. Sections of the surrounding landscape have been impacted. Amanzoe has suspended operations until further assessment is made.   

A further update will be provided in due course

Harriet Rowlinson
Global Head of Marketing & Communications

 AMAN

63 Brook Street, Mayfair

London W1K 4HS

Η Aman Resorts είναι εταιρεία της Aman Group Sarl, μιας πολυεθνικής εταιρείας φιλοξενίας με έδρα την Ελβετία. Ιδρύθηκε από τον Ινδονήσιο ξενοδόχο Adrian Zecha το 1988. H εταιρεία λειτουργεί 34 ακίνητα σε 20 χώρες. Ο Vladislav Doronin είναι ο διευθύνων σύμβουλος, ο πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης.

Ο πρώτος προορισμός του Aman Resorts, που ιδρύθηκε το 1988, ήταν το αποτέλεσμα της επιθυμίας του ξενοδόχου Adrian Zecha να χτίσει μια εξοχική κατοικία στο Phuket. Τα σχέδιά του σύντομα εξελίχθηκαν σε μια ιδέα να χτίσει ένα μικρό boutique resort με τον Anil Thanani και δύο άλλους φίλους. Επένδυσαν τα δικά τους χρήματα στο εγχείρημα καθώς καμία τράπεζα δεν θα δάνειζε για το έργο λόγω του μικρού αριθμού των προγραμματισμένων δωματίων. Το θέρετρο άνοιξε ως Amanpuri το 1988, με τιμές πέντε φορές υψηλότερες από τους τοπικούς ανταγωνιστές.

Μέχρι το 1992, μετά την επιτυχία του πρώτου ξενοδοχείου, ο όμιλος είχε επεκταθεί για να συμπεριλάβει πολλά θέρετρα στην Ινδονησία, ένα θέρετρο στη Bora Bora και ένα στη Courchevel. Αργότερα, η Clement Vaturi απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας, επιτρέποντας έτσι την περαιτέρω ανάπυξη των boutique ξενοδοχείων.

Το 1998, η ελεγκτική συμμετοχή της Vaturi εξαγοράστηκε από την Colony Capital με έδρα το Λος Άντζελες, ένα επενδυτικό κεφάλαιο σε ακίνητα. Μια αγωγή μεταξύ της Vaturi και της Colony Capital υποσχέθηκε να διαρκέσει και η Colony Capital κινήθηκε για να προστατεύσει τα συμφέροντά της αναλαμβάνοντας έναν πιο ενεργό ρόλο στην εταιρεία απομακρύνοντας τον ιδρυτή Adrian Zecha.

Το 2000, η ​​Colony Capital και η Vaturi είχαν διευθετήσει την αγωγή τους και ο Vaturi πούλησε τα μετοχικά του συμφέροντα στη Lee Hing Development, μια επενδυτική εταιρεία του Hong Kong.

Με τον έλεγχο των επενδυτών να επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, ο Zecha επέστρεψε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Τα επόμενα επτά χρόνια, η Aman ξεκίνησε ξενοδοχεία στην Καμπότζη, την Ινδία, το Μπουτάν, τη Σρι Λάνκα και την Καραϊβική. Στις 27 Νοεμβρίου 2007, η DLF, η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Ινδίας, απέκτησε το μερίδιο ελέγχου του Lee Hing στο Aman Resorts για 400 εκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου χρέους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2014 η DLF πούλησε την Aman Resorts για 358 εκατομμύρια δολάρια στην Aman Resorts Group, μια επενδυτική εταιρεία υπό την ηγεσία του Ρώσου επιχειρηματία Vladislav Doronin, στην οποία περιλαμβανόταν και ο Omar Amanat.

Η πώληση περιελάμβανε όλα τα ακίνητα του Aman εκτός από το ξενοδοχείο Lodhi στο Δελχί. Η DLF πούλησε την Aman Resorts για να μειώσει το χρέος της και να επικεντρωθεί εκ νέου στην ακίνητη περιουσία, αφού είχε επεκταθεί σε ξενοδοχεία, αιολικά πάρκα και λειτουργικές ζώνες επεξεργασίας εξαγωγών.

Τον Απρίλιο, ο Zecha παραιτήθηκε από πρόεδρος για δεύτερη φορά και η εταιρεία μετέφερε την έδρα της από τη Σιγκαπούρη στο Λονδίνο τον Ιούνιο.

Η εταιρική της έδρα έχει μεταφερθεί από τότε στο Baar της Ελβετίας. Ο Doronin ανέλαβε τη θέση του προέδρου και ο Γάλλος ξενοδόχος Olivier Jolivet διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος το 2014.

Τον Αύγουστο του 2015, ο Doronin έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Aman Group, όταν η Pontwelly Holding Company ανέλαβε την πλήρη ιδιοκτησία της επιχείρησης φιλοξενίας, Silverlink Resorts. Μετά από αυτήν την αναδιάρθρωση, ο Doronin και ο διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου, Alan Djanogly, παραμένουν οι μόνοι δύο διευθυντές.

Τον Φεβρουάριο του 2017, ο Roland Fasel εντάχθηκε στην Aman ως επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής, συνεχίζοντας την 25 και πλέον χρόνια καριέρα του στην πολυτελή φιλοξενία. Ο Olivier Jolivet άφησε την εταιρεία την ίδια χρονιά και ο Doronin ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Το 2020, ο Doronin αποκάλυψε την Janu, μια αποσχισμένη μάρκα για τη λειτουργία μεγαλύτερων ξενοδοχείων στην Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο και τη Σαουδική Αραβία, με στόχο να γίνει ένα ελαφρώς πιο προσιτό συμπλήρωμα του Aman.

Η στρατηγική διαφοροποίησης του ομίλου συνεχίστηκε το 2021 με το λανσάρισμα μιας σειράς ρούχων, σηματοδοτώντας μια στροφή προς το να γίνει μια αυτοαποκαλούμενη μάρκα lifestyle.

Αντλώντας το όνομά του από τη λέξη που προέρχεται από τα σανσκριτικά για την «ειρήνη», το Aman έχει απολαύσει μια οργανική εξέλιξη για πάνω από τρεις δεκαετίες για να γίνει ένα από τα πιο διαισθητικά και πρωτοποριακά εμπορικά σήματα θέρετρου, ξενοδοχείων και κατοικιών στον κόσμο. Ανταποκρινόμενη σε όσους αναζητούν την ειρήνη, την απομόνωση και την εκτίμηση της ομορφιάς που αποτελούν εγγενή στοιχεία του τρόπου ζωής Aman, το ταξίδι της μάρκας έχει εμπνευστεί από μια μοναδική, αυθεντική και πρωτότυπη πρόθεση: Να παρέχει ένα επίπεδο υπηρεσιών και ένα σπίτι μακριά από το σπίτι- εμπειρία απαράμιλλη από κάθε άποψη.

Σχεδιασμένοι σχολαστικά για να πλαισιώνουν το φυσικό και αστικό περιβάλλον τους, οι προορισμοί Aman είναι γνωστοί για τον χώρο και την ιδιωτικότητά τους. Καθένα υποδέχεται τους επισκέπτες σαν στο σπίτι ενός στενού φίλου, ενσταλάσσοντας την αίσθηση της ειρήνης και του ανήκειν ανάμεσα σε μερικά από τα πιο διαφορετικά τοπία του κόσμου. Είναι μια προσέγγιση που έχει αλλάξει ελάχιστα από τότε που ο πρώτος «τόπος ειρήνης», το Amanpuri, ιδρύθηκε στη δυτική ακτή του Phuket το 1988, και έγινε το προσχέδιο για τον τρόπο ζωής του Aman.

Έκτοτε, ο ρόλος των προορισμών Aman ως καταφύγια, χώροι αναπνοής και πύλες για μεταμορφωτικές εμπειρίες εκτός των περιορισμών της καθημερινής ζωής έχει γίνει σήμα κατατεθέν της επωνυμίας.

Η Aman περιλαμβάνει επί του παρόντος 34 ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες σε 20 χώρες, 15 από τις οποίες βρίσκονται κοντά ή μέσα σε περιοχές που προστατεύονται από την Unesco. Το καθένα αντικατοπτρίζει τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού του μέσω του ευαίσθητου σχεδιασμού, της εμπνευσμένης κουζίνας και της εξατομικευμένης ευεξίας και βιωματικών ταξιδιών, με κάθε λεπτομέρεια επιμελημένη μόνο για αυτό.

Είναι η ψυχή Aman – ευγενική, φιλόξενη και μια καθαρή εκδήλωση του ονόματος της μάρκας – που προσδιορίζει αμέσως τον καθένα ως Aman, που εμπνέει τη διαισθητική υπηρεσία για την οποία είναι γνωστή η επωνυμία και από την οποία απορρέει κάθε άλλη πτυχή της εμπειρίας Aman.

Τα τελευταία χρόνια, η Aman έχει επίσης μεγαλώσει για να προσφέρει τον πολυπόθητο τρόπο ζωής της πέρα ​​από τις παραμέτρους των καταφυγίων της. Τα συμπληρώματα Aman Skincare και Sva αξιοποιούν ισχυρά φυσικά συστατικά για να παρέχουν ισορροπία και βέλτιστη ευεξία μέσα και έξω, ενώ τα προϊόντα Aman Fine Fragrance φέρνουν το πνεύμα του Aman στην άνεση του σπιτιού.

Αυτό το συναίσθημα επαναλήφθηκε το 2021, με την άφιξη μιας νέας συλλογής λιανικής, The Essentials by Aman, που περιλαμβάνει διαχρονικά έτοιμα ρούχα για κάθε καλεσμένο. Με νέους ορίζοντες, έρχονται νέες ευκαιρίες και η Aman θα συνεχίσει να επεκτείνει την προσφορά της τα επόμενα χρόνια, μένοντας πιστή στην κατευθυντήρια αρχή της ενστάλαξης της ειρήνης σε όσους αγγίζει.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η εξέλιξη της επωνυμίας θα συνεχίσει να εξελίσσεται υπό την οραματική ηγεσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Vlad Doronin, με έναν ισχυρό αγωγό και περαιτέρω σχέδια να συνδέσει τους επισκέπτες με το πνεύμα ενός τόπου, με τρόπο που μόνο η Aman μπορεί.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Jeffrey Sachs> Nέα βόμβα από τον κορυφαίο Εβραίο καθηγητή του Columbia δείχνει αυτούς που κατασκεύασαν τον ιό COVID-19 και τον εξαπέλυσαν εναντίον της ανθρωπότητας
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
O Leonardo DiCaprio χρησιμοποίησε ομάδα μαύρου χρήματος για να χορηγήσει αγωγές κατά εταιριών πετρελαίου για τη κλιματική αλλαγή
Donald Trump> Στην επιδρομή του FBI του Mar-a-Lago μου έκλεψαν τα τρία διαβατήρια (το ένα είχε λήξει). Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη θέση. Υπάρχει τρομερός θυμός
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί
Αποκάλυψη CBS News> Μemo του FBI προειδοποιεί για τοποθέτηση “βρώμικης βόμβας” και “ένοπλες εξεγέρσεις”