kourdistoportocali.comNews DeskH βράβευση της Esther Duflo και η σημασία του Προσκοπισμού

Δέσμευση για έναν καλύτερο κόσμο

H βράβευση της Esther Duflo και η σημασία του Προσκοπισμού

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών απένειμε στην Esther Duflo, τον σύζυγό της Abhijit Banerjee και τον Michael Kremer το Βραβείο Νόμπελ για τα Οικονομικά

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών απένειμε στην Esther Duflo, τον σύζυγό της Abhijit Banerjee και τον Michael Kremer το Βραβείο Νόμπελ για τα Οικονομικά για το έργο τους για τη μείωση της παγκόσμιας φτώχειας.

Alexandros Modiano

Η Ομοσπονδία του Γαλλικού Προσκοπισμού και ειδικότερα το Προτεσταντικό Σώμα Γάλλων Προσκόπων και Οδηγών (EEUdF) συγχαίρουν την Εστέρ Ντυφλό, παλαιά Βαθμοφόρο και Αρχηγό – ενήλικο στέλεχος- στην ομάδα του Bois-Colombes για το έργο της για τους φτωχότερους, καθώς και για αυτό το βραβείο.

Δέσμευση για έναν καλύτερο κόσμο
Ως Πρόσκοπος η Εστέρ παραμένει ιδιαίτερα αφοσιωμένη στα ζητήματα πρόσβασης στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην πίστωση, καθώς και στην καταπολέμηση της διαφθοράς, με υπερηφάνεια καταγράψαμε τη μαρτυρία της στο πλαίσιο του εορτασμού της εκατονταετηρίδας της οργάνωσής μας:
“Οφείλω στην Προσκοπική Κίνηση, ως επί το πλείστον, μια αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη στην ιδέα ότι ο κόσμος μπορεί να είναι πιο δίκαιος, πιο αδελφικός και πιο βιώσιμος για όλους, ακόμη και για τους φτωχότερους, αλλά και την πεποίθηση ότι ανήκει σε εμάς, σε μένα ως προς τον καθένα από εμάς, να κάνω το καλύτερό μου, στο μέτρο μου, για αυτόν τον καλύτερο κόσμο που έρχεται. “

Εκπαιδευόμαστε και εκπαιδεύουμε στην ειρήνη και στην αδελφοσύνη
Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.
Ο Προσκοπισμός θέτει την ειρήνη στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών προκλήσεων. Συνεχίζοντας να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, η Εστέρ Ντυφλό συμβάλλει στην κλίμακα της, όπως κάθε Πρόσκοπος, για μια κοινωνία δημοκρατική, αδελφομένη και με συνείδηση για το περιβάλλον.

« Je dois au movement (Scout), en grande partie, une confiance inébranlable dans l’idée que le monde peut être plus juste, plus fraternel et plus vivable pour tous, même les plus pauvres, et aussi la conviction qu’il nous appartient, à moi comme à chacun d’entre nous, de faire mon possible, à ma mesure, pour que ce monde meilleur advienne. »
ESTHER DUFLO,
PRIX NOBEL D’ÉCONOMIE ET ÉCLAIREUSE

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο