kourdistoportocali.comNews DeskH Tεχνητή Νοημοσύνη και τα φραπεδοφρικιά της Νομικής Αθηνών

Πως αποφασίζουν τις καταλήψεις

H Tεχνητή Νοημοσύνη και τα φραπεδοφρικιά της Νομικής Αθηνών

Γιατί η χώρα αυτή δεν έχει καμμία τύχη

Κι ενώ στα Πανεπιστήμια του δυτικού κόσμου έχει μπει για τα καλά το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης η Νομική Σχολή της Αθήνας εξακολουθεί να βρίσκεται στο έλεος ενός μάτσο ταγαροφρικιών που αποφασίζουν να κάνουν καταλήψεις με τον τρόπο που περιγράφει στη Καθημερινή φοιτήτρια που ήταν παρούσα στη Συνέλευση παρωδία.

Το θέμα ανέδειξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο προφίλ του στο fb.

Σημειώνουμε με την ευκαιρία ότι ενώ στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτοί οι αχαρακτήριστοι κατσιαπλιαδισμοί η Τουρκία έχει απογειωθεί τεχνολογικά με αποτέλεσμα να παράγει η ίδια το 70% των εξοπλισμών της.

Προφανώς οι Τούρκοι φοιτητές δεν τολμούν να πάρουν αποφάσεις με τον τρόπο που περιγράφει το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Εδώ μετά τους απαράδεκτους Συριζαίους αποκτήσαμε μία “ελβετική” κυβέρνηση η οποία δεν ακουμπάει κανένα καυτό ζήτημα. Το είδαμε στην περίπτωση της ΔΕΗ αλλά και της ΕΡΤ.

Χωρίς να σπάσεις αυγά προκοπή δεν υπάρχει.

Κι αυτή η κυβέρνηση στερείται τόλμης με αποτέλεσμα η υπερφορολόγηση και ο κρατισμός να ισοπεδώνουν κάθε απ-έλπιδα προσπάθεια ανάκαμψης.

Ποιες επενδύσεις, ποιος Θανάσης;

Οι πρωτοετείς της Νομικής Σχολής Αθηνών προχθές πήραν το βάπτισμα του πυρός στις «εθιμικές» διαδικασίες των φοιτητικών συνελεύσεων στα ΑΕΙ. «Ερωτηθέν το προεδρείο πώς θα διασφαλιστεί ότι θα ψηφίσουν μόνο φοιτητές Νομικής, απάντησε ότι “γνωριζόμαστε μεταξύ μας”», λέει στην «Κ» φοιτήτρια της σχολής στην απολαυστική περιγραφή των γεγονότων.

Ειδικότερα, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Αθηνών, με στόχο την αντίδραση των φοιτητών στην εξαγγελία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για θέσπιση ανώτατου ορίου σπουδών και κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών.

Το ζητούμενο ήταν εάν θα γίνει κατάληψη της σχολής και η διάρκειά της, και το μεγάλο αμφιθέατρο της σχολής ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

«Η συνεδρίαση άρχισε με προεδρείο απαρτιζόμενο αποκλειστικά από αριστερές παρατάξεις. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απούσα. Θέμα της συνέλευσης ήταν η κατάληψη της σχολής, τουλάχιστον για την Πέμπτη και Παρασκευή (σημ.: δηλαδή για χθες και σήμερα)», λέει η φοιτήτρια, που για ευνόητους λόγους διατηρεί την ανωνυμία της.

Κατόπιν άρχισαν οι ομιλίες από τις παρατάξεις και από μη εγγεγραμμένους σε φοιτητική παράταξη φοιτητές.

Η φοιτήτρια περιγράφει: «Μόνο τρεις τοποθετήσεις υπήρξαν κατά της κατάληψης, μία από παράταξη και δύο φοιτητών που δήλωσαν ανεξάρτητοι. Κάποια από τα αξιοσημείωτα ήταν: το κάπνισμα εντός της αίθουσας, οι φωνές μεταξύ ομιλητών και κοινού και οι διαπληκτισμοί.

Ερωτηθέν το προεδρείο πώς θα διασφαλιστεί ότι θα ψηφίσουν μόνο φοιτητές Νομικής, απάντησε ότι “γνωριζόμαστε μεταξύ μας” και ότι “το προεδρείο δεν αποτελεί αστυνομική αρχή, ώστε να ελέγχει δημόσια έγγραφα”.

Στη συνέχεια, έπειτα από τουλάχιστον 4,5 ώρες συνεδρίασης, ήρθε η ώρα για την ψηφοφορία. Οι καταμετρητές (όλοι από αριστερές παρατάξεις) μετρούσαν τις ψήφους ανά τρεις σειρές εδράνων.

Η ψηφοφορία γινόταν με ανάταση χεριών. Στο γκρουπ ψηφοφορίας που ήμουν εγώ, το πλαίσιο που είχε αίτημα τη μη κατάληψη πήρε 16 ψήφους, οι οποίες αυξήθηκαν σε 22 ύστερα από διαμαρτυρίες για προφανή αλλοίωση που γινόταν μπροστά στα μάτια μας.

Η πρόταση αυτή πήρε στο τέλος 96 ψήφους, ενώ η πρόταση για διήμερη κατάληψη 125 ψήφους. Στο τέλος της συνέλευσης ακολούθησε το καλύτερο.

Το αποτελούμενο αποκλειστικά από αριστερές παρατάξεις προεδρείο ανακοίνωσε ότι θα προστεθούν και ψήφοι απόντων, οι οποίοι, όπως υποστηρίχθηκε, είχαν ψηφίσει στο προεδρείο πριν από τη λήξη της διαδικασίας και μετά έφυγαν, δίνοντας 24 ψήφους επιπλέον υπέρ της κατάληψης.

Ακολούθησε η ανακοίνωση του αποτελέσματος υπέρ της κατάληψης, με ένα μέλος της αριστερής παράταξης να “χτυπιέται” πάνω στο βήμα και τους υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα, τα οποία κατέληγαν στο “όποτε θέλουμε θα πάρουμε πτυχίο”».

Η ΔΑΠ φέρεται να έχει αποφασίσει να απέχει συστηματικά από τέτοιες διαδικασίες, θεωρώντας παράνομη τη διεξαγωγή τους. Ωστόσο, κάποιοι την επικρίνουν για ατολμία.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK