kourdistoportocali.comNews DeskH Πάρος γίνεται η νέα Μύκονος και πλάκωσαν ήδη οι χρυσοθήρες

-Plata o plomo…

H Πάρος γίνεται η νέα Μύκονος και πλάκωσαν ήδη οι χρυσοθήρες

H θα λαδωθούν ή θα τους πετάξουν στη θάλασσα...

Mε το πάθος των Αμερικανών χρυσοθήρων του 1896 καταφθάνουν στη Πάρο καθημερινά πάσης φύσεως φιλόδοξοι επιχειρηματίες την ίδια ώρα που οι μάντρες οικοδομών στο νησί έχουν πάρει φωτιά: Aτέλειωτες ουρές από μπετονιέρες και φορτηγά περιμένουν να φορτώσουν με προορισμό ακόμη και τα πιο απόμακρα σημεία του νησιού.

Από τον Ian Ford

Οι ντόπιοι ντοπαρισμένοι από την τουριστική έκρηξη του Πάσχα αισθάνονται ότι έφτασε η ώρα να διαδεχθούν του Μυκονιάτες στο εύκολο χρήμα-ένα απωθημένο δεκαετιών ίσως γίνει πραγματικότητα.

Με πτήση που διαρκεί μόλις 12΄από την Αθήνα η νέα πολύφερνη νύφη των Κυκλάδων ακούγεται σαν η νέα γη της επιχειρηματικής επαγγελίας σε μια χώρα που 10 χρόνια τώρα ζει κάτω από τη μνημονιακή κατοχή σε συνδυασμό με το χυδαίο φορομπηχτικό πελατειακό κράτος. Την ίδια στιγμή που στη Μύκονο καταφθάνουν επιχειρηματίες από την Iμπιζα για να τοποθετηθούν στο νησί των Ανέμων στη Πάρο καταφθάνει το εγχώριο σκαφάτο χρήμα αλλά και φορτωμένοι ευρωπαίοι τουρίστες. Στο νησί ζούνε άλλωστε σαν ντόπιοι πολλοί Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί αλλά και Αμερικανοί. Ηρθαν ένα δύο καλοκαίρια και μετά αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους και ξέμειναν εδώ στον παράδεισο του Γιάννη Ραγκούση-μόνο Σύριζα.

Μόνο ένα από τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που βρίσκεις το αεροδρόμιο διαθέτει ένα στόλο 100 αυτοκινήτων και ετοιμάζεται να τα διπλασιάσει. Πολλά από τα γραφεία ετοιμάζονται να φέρουν και τις γνωστές λιμουζίνες-ταξί που κυκλοφορούν στη Μύκονο. Στη Πάρο όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα ζηλεύουν αυτό που κατάφεραν οι Μυκονιάτες και οι επιχειρηματίες του νησιού για έναν ακόμη λόγο: H Mύκονος και οι επιχειρήσεις της σχεδόν δεν ελέγχονται από τα όργανα τιυ κράτους. Στη Μύκονο οι εφοριακοί για παράδειγμα έχουν δύο επιλογές: H θα λαδωθούν ή θα τους πετάξουν στη θάλασσα.

-Plata o plomo…,

που έλεγε και ο Εσκομπάρ. Η θα πάρεις τα λεφτά ή θα πάρεις τις σφαίρες μου…

Η Μύκονος λοιπόν έγινε ένα ανεξάρτητο κράτος εντός της Ελλάδας. Θα μου πείτε ότι οργιάζει η παρανομία, η παραβατικότητα, οι μπράβοι, οι συμμορίες και πάει λέγοντας. Καλύτερα από το να οργιάζουν ανεξέλεγκτα οι φορομπηχτικοί μηχανισμοί ενός διεφθαρμένου πελατειακού κράτους με τους κυβερνώντες να τη βγάζουν σε θαλαμηγούς και το πόπολο στη φτώχια να ονειρεύεται τον ιδεατό κόσμο του Μάρξ αλλά στη πραγματικότητα να καταντά έρμαιο Στάλιν και Μαδούρο.

Η Μύκονος λοιπόν κατάφερε να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ελλάδα. Οπως η Μαφία της Νάπολης ελέγχει τη πόλη έτσι και η Μύκονος δεν ελέγχεται παρά μόνο από τις ντόπιες Μαφίες. Στη πραγματικότητα οι συμμορίες που ελέγχουν την Μύκονο την απελευθέρωσαν από τα δεσμά του κράτους.

Για παράδειγμα οι υπάλληλοι του Δήμου και της Πολεοδομίας Μυκόνου έχοντας τεχνογνωσία σε σκάνδαλα τύπου Τέλος Επιτηδεύματος, άδειες οικοδομών, παράνομο χτίσιμο στους Αιγειαλούς και πάει λέγοντας έχουν ανέβει στην ιεραρχίας της παρανομίας. Τα πράγματα γίνονται σωστά, σιωπηλά και μουσαντένια με σφραγίδες να πηγαινοέρχονται από γραφείο σε γραφείο.

Όπου νάναι οι σφραγίδες του Δήμου Μυκόνου και της Πολεοδομίας θα κυκλοφορούν σε αντίτυπα σε κάθε γωνιά του νησιού.

Οσοι χτίζουν θα βάζουν μία σφραγίδα και μία υπογραφή μόνοι τους. Αυτό αξίζει στο σαρδανάπαλο κράτος των σατυροβαρκάρηδων φορομπηχτών γραφειοκρατών της υδροκέφαλης Αθήνας που μας κυβερνάνε. Πρέπει η μαφιόζικη τεχνογνωσία της Μυκόνου να εξαχθεί και στους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς. Αλλωστε ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου ο τουρισμός είναι στη πραγματικότητα ο χρυσός τους. Καμμία σχέση με το πετρέλαιο που σε βάζει και σε μπελάδες με τους Τούρκους και η εξόρυξή του μολύνει τα πάντα γύρω του. Ο τουρισμός και οι μπίζνες του είναι ο πλούτος του βαλκάνιου οικοπέδου Ελλάς.

Η Πάρος και η Αντίπαρος λοιπόν ετοιμάζεται να διαδεχθεί στα κόλπα τη Μύκονο. Στο Δεσποτικό, απέναντι από την Αντίπαρο, κάτι μάγκες Αρχαιολόγοι στήνουν τη νέα Δήλο. Μιλάμε για πολύ χαρτί.

Αλλωστε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης κατέφθασαν εδώ χιλιάδες νεόπλουτοι που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Μεγάλο μέρος του κλεμμένου δημοσίου χρήματος έχει τοποθετηθεί στη Πάρο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά πρώην κορυφαία ονόματα του τραπεζικού χώρου έχουν χτίσει εδώ τις χασιέντες τους πληρώνοντας με μαύρο χρήμα τους εργολάβους και πάει λέγοντας.

Δεν έχει σημασία που το νησί δεν έχει δρόμους ή νερό.

Ούτε αν τον Αύγουστο υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων στο έμπα της Νάουσας και της Παροικιάς. Ούτε το ότι δεν κατάφεραν να κάνουν στην είσοδο του Αεροδρομίου κόμβους της προκοπής. Βλαχαδερά οι ντόπιοι που θέλουν να τα κονομήσουν και ανεγκέφαλοι οι τουρίστες που έρχονται και αφήνουν το μπανκουί. Οι πιο πολλοί θα σκοτώνονται όπως και με τις γουρούνες στους δρόμους της Μυκόνου. Αλλά αυτά είναι οι απώλειες πολέμου. Οι μπίζνες έχουν σημασία. Ελάτε λοιπόν στον νέο παράδεισο του χρήματος. Η νέα κυκλαδίτικη ζούγκλα σας περιμένει.

Οι υπόλοιποι καθήστε κάτω από τα μπαλκόνια του Τσίπρα και περιμένετε να σας μοιράσει τα επιδόματα των 400 ευρώ και την 13η σύνταξη…Για όσους μένουν στην Ελλάδα-ειδικά για τους νέους ανθρώπους-το να ενταχθούν σε αυτού του είδους τις συμμορίες-Μαφίες που ελέγχουν την Μύκονο για παράδειγμα είναι μία αξιοπρεπής επαγγελματική αποκατάσταση. Και δεν μιλάμε τώρα μόνο για μπράβους, φονιάδες και φουσκωτούς. Εχει και η Μαφία της γραφειοκρατικές θέσεις της που υπόσχονται μία ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία…Χα, χα, χα…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK