kourdistoportocali.comNews DeskH Φώφη τρυπώνει στον Σύριζα! Η περίπτωση του Ανδρέα Στοϊμενίδη

Αποκάλυψη

H Φώφη τρυπώνει στον Σύριζα! Η περίπτωση του Ανδρέα Στοϊμενίδη

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ τρέμει στην ιδέα ότι θα μείνει εκτός Βουλής

Eπειδή ο κίνδυνος να μην μπει το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή είναι μεγάλος η Φώφη Γεννηματά και η αυλή της επιχειρούν μέσω Σπίρτζη να τρυπώσουν στις τάξεις του Σύριζα. Ετσι ο υπουργός Υποδομών πιάστηκε στα πράσα να κάνει μια χαριστική μετάταξη σε άνθρωπο της αυλής της Φώφης και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Στοϊμενίδη τον οποίο η Φώφη προόριζε για γραμματέα του κόμματος!

Την αποκάλυψη κάνει το Capital.gr>

Απρόσκοπτα συνεχίζονται τα ρουσφέτια των μετατάξεων, με τον υπουργό Υποδομών Χρ.Σπίρτζη να υπογράφει μία ακόμη σχετική απόφαση. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, εκτός από το χαρακτήρα της… εξυπηρέτησης, η μετάταξη έχει και πολιτική χροιά, καθώς, όπως αναφέρουν αναλυτές, μέσω της εν λόγω απόφασης ο υπουργός Υποδομών φαίνεται να διεμβολίζει την αυλή της Φώφης εκτός, βέβαια, εάν έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες συνεννοήσεις…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Γ 1067 / 10-06-2019, που περιέχει τη σχετική απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη (σημ: έχει υπογραφεί την ίδια ημέρα που δημοσιεύεται, γεγονός σπάνιο στη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου) μεταφέρεται ο Ανδρέας Στοϊμενίδης του Δημητρίου, υπάλληλος με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ειδικότητας ΠΕ Μηχανικών, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στη Διεύθυνση Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης, Υπηρεσία Συντήρησης Ηλεκτροκίνησης, Τμήμα Θεσσαλονίκης (ΔΙΣΗΣΗΚ/ΥΣΗΚ/ΤΘ) του ΟΣΕ, σε κενή οργανική θέση ειδικότητας ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών του κλάδου Μηχανικών.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν, ο κ. Στοιϊμενίδης αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του “βαθέως” ΠΑΣΟΚ. Συνδικαλιστικό στέλεχος με τέσσερις – πέντε ιδιότητες και “απαραίτητος” στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι επί χρόνια συνδικαλιστής στο ΤΕΕ, έχει διατελέσει πρόεδρος των Πανελλήνιων Συλλόγων των υπαλλήλων τεχνικών εταιρειών (ΟΣΕΤΕΕ και ΣΤΥΕ), εκπρόσωπος σε ευρωπαϊκό όργανο για την υγεία και τη ασφάλεια στην εργασία κ.ο.κ. Παράλληλα αποτελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Η πολιτική χροιά του εν λόγω ρουσφετιού έγκειται στο γεγονός, όπως αναφέρουν αναλυτές, ότι ο υπουργός Υποδομών κάνει ρουσφέτια στην αυλή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Σημειώνουν δε ότι ο κ. Στοϊμενίδης είναι γνωστό “προεδρικό” στέλεχος του ΚΙΝΑΛ: σύμφωνα με παλαιότερες διαρροές, θα αποτελούσε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για γραμματέας του Κινήματος, θέση την οποία τελικώς ανέλαβε ο νυν Γραμματέας.

Ο κ. Στοϊμενίδης, λοιπόν, κατά τα φαινόμενα, έχει και ιδιαίτερες σχέσεις με τους πρώην συντρόφους του που επήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν ορισμένοι κύκλοι, όπως αποδεικνύει η μετάταξη “πάνω στο φώτο φίνις” της κυβέρνησης. Με αφορμή και τη συγκεκριμένη μετάταξη, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι φαίνεται να ανοίγει ένας νέος δρόμος συνεργασίας, μετά τη στροφή του ΚΙΝΑΛ προς τα αριστερά και την αποπομπή Βενιζέλου.

Αλλά και “μετά τη σοσιαλδημοκρατική στροφή του Αλέξη Τσίπρα με την “Προοδευτική Συμμαχία” και τη σοσιαλδημοκρατική όχι αριστερή πλέον, ατζέντα στο πρόγραμμα που παρουσίασε ενόψει εκλογών”. Πηγές με γνώση αναφέρουν ότι ο κ. Στοϊμενίδης, παρότι έχει εκλεγεί με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ, δημιουργεί γέφυρες συνεργασίας με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσκεινται στον πρώην Πρόεδρο Χρήστο Σπίρτζη. Και αναμένεται να προσχωρήσει στη συνεργασία και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών ΤΕΕ τον Νοέμβριο.

Την ίδια στιγμή, παράγοντες της δημόσιας διοίκησης θέτουν σοβαρά ερωτηματικά για την πρακτική των μετατάξεων της τελευταίας στιγμής, οι οποίες έλαβαν μορφή “καταιγίδας” τις τελευταίες ημέρες. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ερωτηματικά προκαλούνται και από ορισμένα άλλα γεγονότα. Για πόσους και ποιου είδους υπαλλήλους, για παράδειγμα, είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η μετάταξη μέσα σε μία μόλις ημέρα;

Και πως γίνεται ιδίως τη συγκεκριμένη μετάταξη να συνυπογράφουν ο υπουργός Υποδομών και ο Γενικός Γραμματέας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης), όταν η απόφαση μιας μετάταξης είναι Υπουργική; Δεν θα έπρεπε να υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών, ως ο έχων την αρμοδιότητα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων;

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Φιλέλληνας, λάτρης της τζαζ και με γαλλική παιδεία ο νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ
Eρμητικά κλειστό το καλοκαίρι του 2021. Το 2024 θα επιστρέψουμε στο καλοκαίρι του 2020!
Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, ξεσπαθώνει> Αντίο Ντόναλντ και καλά ξεκουμπίδια
Ο Ερντογάν ταπείνωσε ξανά τη Μέρκελ> Σοβαρό επεισόδιο γερμανικής φρεγάτας στη Λιβύη
Το έγκλημα στις Σπέτσες, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου, το ΚΚΕ και η υπόθεση Πάφου
Τον Έλληνα διοικητή της επιχείρησης «Ειρήνη» ανοιχτά της Λιβύης κατηγορούν οι Τούρκοι
Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο θάνατος ενός υγιέστατου 25χρονου από κορωνοϊό
Ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης προειδοποιεί για τα εμβόλια
Τρεις ένοχοι για τα ίδια αδικήματα. Μόνο ο ιερέας φυλακή!
Τι δεν μας λένε για τα εμβόλια> Οι άγνωστοι ασυμπτωματικοί που εμβολιάστηκαν
-O SARS-CoV-2 δεν είναι ένας νέος ιός που ξεφύτρωσε από το πουθενά
Χλωμός επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν