kourdistoportocali.comNews DeskΓλεντάει ο Τσίπρας την πρωτοφανή φοροεπίθεση στη μεσαία τάξη από τους υπουργούς του Μητσοτάκη

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Γλεντάει ο Τσίπρας την πρωτοφανή φοροεπίθεση στη μεσαία τάξη από τους υπουργούς του Μητσοτάκη

Ας υποθέσουμε ότι στον εορτασμό του Πολυτεχνείου έχουμε έναν νέο Αλέξη Γρηγορόπουλο, ότι μέσα σε μια μια βδομάδα μπαίνουν 100 χιλιάδες πρόσφυγες και προκύπτει και ένα τρομοκρατικό-παρακρατικό χτύπημα με νεκρό

Γλεντάει ο Αλέξης Τσίπρας με την πρωτοφανή ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου το οποίο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων.

Και όχι μόνο κατώτερο των περιστάσεων αλλά μπολιασμένο με μια λογική πελατειακού κράτους που λειτουργεί με πρωτοφανή χυδαιότητα και απανθρωπιά γιατί είναι απανθρωπιά στις μέρες μας που θερίζουν οι ασθένειες όπως ο καρκίνος, η καρδιά, κλπ το κράτος να απαγορεύει στους πολίτες του να αποταμιεύουν.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αυτοί οι Γαλάζιοι Συριζαίοι με Γραβάτα αποδεικνύονται πολύ νωρίς, πολύ ανεπερκείς.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι επεσήμανε πρώτο την ανεπάρκειά τους στην περίπτωση της ΔΕΗ.

Εδώ προσλαμβάνουν υπαλλήλους με 7 και 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια στιγμή δεν τόλμησαν την αξιολόγηση και φυσικά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και την μείωση του προσωπικού. Αντ΄αυτού αυξάνουν τα τιμολόγια.

Η έμπνευσή τους όμως να απαιτήσουν από την μεσαία τάξη να μην αποταμιεύει αλλά να είναι απαραίτητο να ξοδέψει 20.000 ευρώ με πιστωτικές κάρτες είναι φασίζουσα, παλαιοκομμουνιστική, απάνθρωπη και χυδαία.

Οι κύριοι και οι κυρίες της ΝΔ επηρμένοι από τις δημοσκοπήσεις και την νωπή νίκη τους αγνοούν ότι δεν διαθέτουν τον πεζοδρομιακό τσαμπουκά των Συριζαίων πειρατών και ότι στο πρώτο μπαμ θα διαλυθούν σαν κόκκοι σκόνης στον άνεμο.

Τι εννοούμε;

Ας υποθέσουμε ότι στον εορτασμό του Πολυτεχνείου έχουμε έναν νέο Αλέξη Γρηγορόπουλο, ότι μέσα σε μια μια βδομάδα μπαίνουν 100 χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα και ότι έχουμε και ένα τρομοκρατικό-παρακρατικό χτύπημα με νεκρό.

Που θα πάνε να κρυφτούν οι Ελβετοί υπουργοί του Κυριάκου έχοντας στο μεταξύ απογοητεύσει με τη συνέχιση της χυδαίας φορολογίας και τη μεσαία τάξη;

Πρώτο το Κουρδιστό Πορτοκάλι θα καυτηρίαζε το μέτρο που στερεί την δυνατότητα αποταμίευσης στις ελληνικές οικογένειες. Στη συνέχεια θα ακολουθούσε ο Κώστας Στούπας με το σημερινό άρθρο του στο Capital.gr που κάνει λόγο για Συριζαίους με γραβάτα.

Προφανώς  αυτοί οι άσχετοι Ελβετοί που υποδύονται τους υπουργούς του Μητσοτάκη έχουν βαλθεί να επαναφέρουν όσο γίνεται πιο νωρίς τον Σύριζα στην εξουσία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση!

Ποιος να το πίστευε: H μεσαία τάξη, δηλαδή οι οικογένειες που καταδίωξε με μανία ο Σύριζα και ήταν αυτοί που έδωσαν την εξουσία στον Μητσοτάκη βρίσκονται για μια ακόμη φορά στο έλεος ενός ανεπαρκούς οικονομικού επιτελείου.

Καθώς η ανθρώπινη ζωή είναι γεμάτη απρόσμενες περιπέτειες στα θέματα της υγείας αλλά και ανάγκες που μπορεί να προκύψουν εκεί που δεν το έχεις υπολογίσει, έρχεται το φασιστικής έμπνευσης μέτρο της δαπάνης με κάρτες ενός ποσού που χθες τα ΜΜΕ το ανέβαζαν στις 30 χιλιάδες, σήμερα -μετά το άγριο κράξιμο του κόσμου- το κατέβασαν στις 20.000.

Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν βαλθεί να ξανακάνουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπηρετούν και συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως για παράδειγμα να βρίσκονται στις αυλές ισχυρών χορηγών του Σύριζα και να βάλθηκαν να πριονίσουν την επιλογή της μεσαίας τάξης στο πρόσωπο του Κυριάκου.

Σας θυμίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τόλμησε καν να αξιολογήσει τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, ούτε φυσικά να μεταρρυθμίσει τον πελατειακό οργανισμό.

Αντίθετα προσλαμβάνει κόσμο στη ΔΕΗ και μοιράζει μισθούς 7 και 10.000 ευρώ!

Σας θυμίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση διατηρεί την προκαταβολή φόρου 100% στις επιχειρήσεις ασχέτως εάν την επόμενη χρονιά θα καταγράψουν ζημίες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διατηρεί επίσης το χαράτσι για την άθλια ΕΡΤ.

Νομίζουν ότι έτσι μπορούν να μακροημερεύσουν;

Οταν θα έλθουν τα μαύρα μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις θα μετατραπούν σε ένα μπουλούκι λαθών και θα εξατμισθούν. Κρίμα.

Ανώτατο πλαφόν λοιπόν στις δαπάνες που θα πρέπει να κάνουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών οι φορολογούμενοι από το 2020 σχεδιάζει να θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το όριο αυτό αναμένεται να οριστεί στα 20.000 ευρώ-μετά το άγριο κράξιμο που προηγήθηκε.

Το ποσό των 20.000 ευρώ αντιστοιχεί σε εισόδημα ύψους 66.700 ευρώ.

(Για ποιο λόγο ένα ικανό στέλεχος να επιστρέψει στην Ελλάδα, ρε κακομούτσουνοι;)

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με μεγαλύτερα εισοδήματα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν ηλεκτρονικές συναλλαγές ίσες με το 30% του εισοδήματος τους, αλλά να διαθέτουν e-αποδείξεις τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Σήμερα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές κλιμακώνονται από 10% ως 20% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ η σχετική υποχρέωση βαραίνει μόνο μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 όλα αλλάζουν.

Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν το επόμενο έτος να συλλέξουν ηλεκτρονικές αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματός τους ή τουλάχιστον αποδείξεις ύψους 20.000 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα από 67.000 ευρώ και άνω θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πληρωμή έξτρα φόρου 22% στο ποσό των e-αποδείξεων που θα λείπουν.

(Οι άνθρωποι της κυβέρνησης είναι για πολλές κλωτσιές)

“It’s the economy, stupid”

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Αποστομωτική απάντηση Άδωνι στο Mega-σώου τρόμου και κιτρινισμού [VIDEO]
Bloomberg Opinion>Ένα συγκλονιστικό άρθρο εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβάσαι το εμβόλιο
Foreign Policy> Τι πραγματικά αλλάζει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις με την εκλογή Μπάιντεν
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δεν πέφτουν τα νούμερα
Σωκράτης Κόκκαλης>Τα drones του θα προστατεύουν τα σύνορα της Ευρώπης!
Σοκ για τον ελληνικό τουρισμό οι επιφυλάξεις της Γερμανίας για τον εμβολιασμό!
Ο άνθρωπος που υποδέχεται πριγκίπισες και μοντέλα στη Μύκονο [VIDEO]
Ρεσιτάλ τρομολαγνείας από Ευαγγελάτο-Δερμιτζάκη
Παγκόσμια ντροπή η γραφειοκρατική χυδαιότητα στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Είμαστε πιο πίσω από Ουγκάντα, Ζιμπάμπουε, Γκάνα, Καμπότζη, Σομαλία
Τι είναι αυτό που κάνει τον CEO του Ομίλου ΟΤΕ ξεχωριστό
Η μπαλαρίνα της οδού Σάκη Καράγιωργα
Τα παχύσαρκα παιδάκια και ο Τσιτσιπάς που είπε μια κουβέντα χωρίς την άδεια της Ακρίτα