kourdistoportocali.comNews DeskΓιατί η Μύκονος είναι μόνο για διακοπές και όχι για μπίζνες

Ποιος σοβαρός επενδυτής θα ποντάρει στην Ελλάδα;

Γιατί η Μύκονος είναι μόνο για διακοπές και όχι για μπίζνες

Βλέπεις οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ασφαλής επιλογή σε σύγκριση με την περιπέτεια του ανοιχτού πελάγους που οφείλει ο κάθε άνθρωπος να δοκιμάσει στη ζωή του

Φυσικά και μας βολεύουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Ενδείκνυνται δια πάσαν νόσον και βλακεία. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης-για να μην ξεκινήσουμε από την δημιουργία αυτού στου σαρδανάπαλου κράτους-οι θεωρίες συνωμοσίας, ο λαικισμός και η δημαγωγία μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Βλέπεις οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ασφαλής επιλογή σε σύγκριση με την περιπέτεια του ανοιχτού πελάγους που οφείλει ο κάθε άνθρωπος να δοκιμάσει στη ζωή του για να ανακαλύψει τα όριά του.

Είδαμε αυτόν τον σπουδαίο και πανίσχυρο Έλληνα-μιλάμε για τον κ. Στέλιο Ζαββό– στο Γιαλό της Μυκόνου την Κυριακή 9 Αυγούστου να απολαμβάνει τη βόλτα του ανάμεσα στους λιγοστούς τουρίστες και τόσα πράγματα πέρασαν από το μυαλό μας.

Ο κ. Ζαββός είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Managers Ltd, εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων ανάπτυξης ακινήτων και υποδομών.

Εξαιτίας της άλλης ιδιότητός του, ως κουμπάρος του Σόρος, έχει ακούσει κάθε εκδοχή των θεωριών συνωμοσίας που κυκλοφορούν. Θα ήταν παράξενο εάν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον αδελφό του κ. Ζαββού, τον κ. Γιώργο Ζαββό υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τις τράπεζες. Έκανε πολύ καλά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μόνο που έχει παρέλθει ένας χρόνος διακυβέρνησης της νέας Δημοκρατίας και ο κ. Ζαββός δείχνει εξαίρεση στον κανόνα μίας κυβέρνησης που εμφανίζεται ασυγχώρητα δειλή απέναντι στο πελατειακό κράτος.

Εμφανίζεται επίσης άνετη με τον χρόνο που στην πραγματικότητα δεν διαθέτει μια και όλα πρέπει να γίνουν τώρα.

Για την ακρίβεια έπρεπε να είχαν γίνει ήδη στο πρώτο 6μηνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μπορεί ο κ. Γιώργος Ζαββός να μην έχει τις αντίστοιχες αρμοδιότητες αλλά μια και είναι υφυπουργός Οικονομικών θα τον παρακαλούσαμε να παρακολουθήσει από κοντά μία προσπάθεια αγοραπωλησίας ακινήτου. Ας πούμε ότι ο άδελφός του φέρει τη χώρα μας έναν μεγαλοεπενδυτή ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα είτε μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ, είτε εκτός.

Πρέπει ο εν λόγω επενδυτής και ο κάθε επενδυτής να έχουν 10 ζωές για να ξεμπλέξουν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας του ελληνικού κράτους.

Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος παρότι είχε στο πλευρό του τον πρώην πρωθυπουργό Καραμανλή έφαγε πάνω από μισό αιώνα ζωής για να καταφέρει να δει το όνειρο του Costa Navarino να γίνεται πραγματικότητα. Κι ευτυχώς ο άνθρωπος πρόλαβε να το δει πριν πεθάνει. Αλλά ας μην φθάσουμε εκεί. Αρκεί να δει κανείς τι Γολγοθά πρέπει να διανύσει κανείς για να πουλήσει ή να αγοράσει ένα ακίνητο στην Ελλάδα.

Μιλάμε για “εκσπερμάτωση” της γραφειοκρατίας στον ταλαίπωρο πωλητή. Το τι χρειάζεται για να πουλήσεις ένα ακίνητο δεν λέγεται. Αυτό το χυδαίο πελατειακό κράτος χρησιμοποιεί το ακίνητο για να βγάλει όλο το μίσος στους πολίτες που το συντηρούν και το ανέχονται ίδιο και απαράλλαχτο από την εποχή που οι Τούρκοι παρέδωσαν τα κλειδιά στους δικούς μας. Καλούμε λοιπόν τον κ. Γιώργο Ζαββό, τον φίλο κ. Σκυλακάκη και τους λοιπούς εμπλεκόμενους υπουργούς της κυβέρνησης να δουν πόσα γελοία δικαιολογητικά χρειάζονται για να πουληθεί ένα ακίνητο.

Και στη συνέχεια έρχεται το μπαξίσι, η μίζα. Το αιώνιο σαράκι του ελληνικού κράτους μια και ο κάθε κοκομούτσουνος αστυνομικός, πολεοδόμος, βλαχοδήμαρχος και ξεφτίλας υπάλληλος της δημόσιας διοίκησης θέλει τη μίζα του. Έρχεται λοιπόν ένας ξένος επενδυτής να αγοράσει γη στη Ελλάδα για να κάνει εδώ την ελληνική Silicon Valley-λέμε τώρα. Ακόμη κι εάν η γη ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ θα πλακώσουν δίαφορες τοπικές οργανώσεις και οι κατά τόπους βλαχοδήμαρχοι και βουλευτές με προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας και ερωτήσεις στη Βουλή. Κι όλα αυτά για να πέσουν οι μίζες, το μπαξίσι που οι δικοί μας κακάσχημοι το κληρονόμησαν από τους Τούρκους αφέντες.

Καλούμε λοιπόν έναν από τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης να μας διαβεβαιώσει ότι το μπαξίσι τέλος και για να πεισθούμε να μας υποδείξει 20 δημοσίους υπαλλήλους που απολύθηκαν στη διάρκεια ολόκληρης της μεταπολίτευσης επειδή έγιναν τσακωτοί να παίρνουν μίζες. Ή 10 μπάτσους που τιμωρήθηκαν επειδή είχαν στήσει κύκλωμα μίζας και αρπαχτής στα αυθαίρετα παρέα με τη δικηγόρο-σύζυγο και τον τοπικό βλαχοδήμαρχο.

Θέλει λοιπόν ο Κυριάκος επενδυτές στη χώρα μας και αφήνει ανέγγιχτη τη γραφειοκρατία και τους μιζαδόρους της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την ίδια στιγμή βλέπει τους υπουργούς του να κάνουν πασαρέλα στον Αυτιά και τον Παπαδάκη. Που βρίσκουν χρόνο οι υπουργοί που διοικούν ένα φαύλο και χυδαίο πελατειακό κράτος να πηγαινοέρχονται στον Αυτιά και τον Παπαδάκη;

Που βρίσκουν το χρόνο οι υπουργοί μιας μεταρρυθμιστικής υποτίθεται κυβέρνησης να σκορπάνε στα χαζοκάναλα;

Πως κοιμούνται τα βράδια όταν οι πολίτες πρέπει να σταυρωθούν 1000 φορές για τα γαμοδικαιολογητικά που χρειάζονται για τη πώληση ακινήτου; Για να αντιμετωπίσουν τις εκάστοτε μαφίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας-όπως διαπιστώσαμε με την εγκληματική οργάνωση των αστυνομικών.

Και μια και μιλάμε για τη Μύκονο, γνωρίζει άραγε ο κ. Ζαββός πόσες τοπικές και όχι μόνο Μαφίες έχει να αντιμετωπίσει ένας ανυπεράσπιστος επενδυτής που θα θελήσει να επενδύσει στη Μύκονο;

Είναι δυνατόν στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της χώρας να μην μπορεί το κράτος να εφαρμόσει το Νόμο και να ξηλώσει σε μια νύχτα όλες τις τοπικές αρχές που τις έχει καταγράψει να τα πιάνουν και να εκβιάζουν;

Οχι δεν θα μιλήσουμε για το χυδαίο φορολογικό συντελεστή του 24%, για την αναποτελεσματική δικαιοσύνη, για την χυδαία φορολόγηση των αμοιβών των στελεχών από τους οποίους ζητάμε να εγκαταλείψουν τις χώρες τους για να έλθουν να δουλέψουν στη Κολομβία των Βαλκανίων.

Είναι δυνατόν όμως να συμβαίνουν όλα αυτά με φόντο το χυδαίο πελατειακό κράτος και οι υπουργοί της κυβέρνησης ενός μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού να παρελαύνουν στον Αυτιά, τον Παπαδάκη και τους λοιπούς πεπετζήδες των καναλιών;

Ποιους επενδυτές θέλουμε αλήθεια;  Τους επενδυτές του σκότους ή του φωτός;

Εάν θέλουμε επενδυτές του φωτός οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ μαζόχες για να έλθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν.

Προφανώς ο κ. Στέλιος Ζαββός τα γνωρίζει όλα αυτά και σου λέει κάτσε τώρα μην πάρω τους ανθρώπους στο λαιμό μου.

Κανείς σοβαρός άνθρωπος των αγορών δεν πρόκειται να έλθει να επενδύσει στη Κολομβία των Βαλκανίων και της γραφειοκρατίας.

Όσο όμορφη κι εάν είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, τα νησιά του Ιουνίου καλύτερα να είναι προορισμοί για την θαλαμηγό σου παρά επενδυτικοί τόποι για τα χρήματά σου.

Έτσι σκέφτονται οι ψαγμένοι επενδυτές γι΄αυτό και δεν έρχονται στη Κολομβία των Βαλκανίων παρά μόνο για διακοπές.

Ο κ. Στέλιος Ζαββός για παράδειγμα άνοιξε μεγάλες πόρτες των αγορών ακόμη και για τους Συριζαίους σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τη χώρα αλλά και γιατί όχι να κερδίσει και η εταιρία του. Αλλά οι Συριζαίοι ταγάρια πήγαν, ταγάρια επέστρεψαν. Το ίδιο πολύ φοβούμαστε ότι θα γίνει και με αυτούς εδώ που είναι όλο λέζα στα κανάλια και από τηγανίτα τίποτε.

Γι΄αυτό η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές για κάτι πετυχημένους Ελληνες όπως ο Στέλιος Ζαββός…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK