kourdistoportocali.comNews DeskΦέρτε μας τον ΑΓΙΑΞ! Δεν έχουμε αντίπαλο!..

Παίρνουν και κούρεμα χρεόυς;

Φέρτε μας τον ΑΓΙΑΞ! Δεν έχουμε αντίπαλο!..

Μπαίνει και η Μαρέβα στο τερέν

Φέρτε μας τον Αγιαξ! Δεν έχουμε αντίπαλο!…

Με αυτό τον τρόπο συνεργάτες του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου διασκεδάζουν τις φήμες για ρήγμα (ρηγμάτωση, την αποκαλούν οι έγκριτοι πεπετζήδες πολιτικοί συντάκτες) στη σχέση του με τον άχαστο Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του είναι πολύ ευχαριστημένος από την τηλεοπτική εμφάνιση στην ΕΡΤ κυρίως γιατί είχε την ευκαιρία να δει για μια ακόμη φορά από κοντά τη Δώρα που κρατάει και ιστορικό αρχείο.

Tην ευτυχία του Αλέξη ήλθε να συμπληρώσει ρεπορτάζ της BILD που κάνει λόγο για «Νέο χρηματικό δώρο για τους Έλληνες»! Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στην προωθούμενη -κατά τις πληροφορίες της- λύση-πακέτο για την Ελλάδα που αναμένεται να επισφραγιστεί στο επικείμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου-ποιος τον πιάνει τον Αλέξη! O νεαρός πρωθυπουργός πιστεύει ότι κατάφερε να λύσει το Σκοπιανό.

(Οπως και νάχει η πρωθυπουργική θητεία του Τσίπρα είναι ένα γερό μάθημα για το πολιτικό προσωπικό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο κατσιαπλιάδες κι αν είναι οι συριζαίοι. Κανείς από τους Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπανδρέου, Καραμανλή κλπ, δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι ο Τσίπρας θα συμπλήρωνε 3 χρόνια πρωθυπουργός και πάει καβάλα στ΄άλογο και για το 4ο!)

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «η Ελλάδα θα λάβει εκτεταμένη οικονομική βοήθεια και για το διάστημα μετά τη λήξη του τρίτου πακέτου διάσωσης: μια χρηματοδοτική ένεση περίπου 15 δις ευρώ (απόθεμα από το πρόγραμμα του ESM που εκπνέει) θα βοηθήσει την Αθήνα προκειμένου να μην περιέλθει πάλι σε οικονομικές δυσκολίες».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της Bild, την ερχόμενη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν «εκτεταμένα μέτρα» ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τα οποία θα κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες: τριετή τουλάχιστον επιμήκυνση των δανείων του EFSF, μείωση των επιτοκίων των προαναφερθέντων δανείων καθώς και επιστροφή των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από ελληνικά ομόλογα ύψους 5 δις ευρώ.

Πρόλα αυτά οι πιο δυσαρεστημένοι κάτοικοι της ΕΕ, είναι και αυτήν τη φορά οι Έλληνες σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

Το 50% των Ελλήνων που έλαβαν μέρος στην έρευνα θεωρεί πως η κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει και πως τα χειρότερα έρχονται, ποσοστό που αν και μειωμένο κατά εννιά μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο απέχει 11 μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε γενικές γραμμές, οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι της ΕΕ από τη ζωή τους, σε ποσοστό 52%, καταγράφοντας, ωστόσο, μείωση της δυσαρέσκειας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο. Στη ΕΕ των 28 αλλά και στην Ευρωζώνη, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους κατά 83%. Σε ό,τι αφορά στη γενικότερη κατάσταση στη χώρα τους, θετική τη χαρακτηρίζει το 51% των ερωτηθέντων σε σχέση με 6% στην Ελλάδα και αρνητική το 47%, σε σχέση με 94% στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το 98% των ερωτηθέντων θωρεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κακή, ποσοστό σταθερό σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του φθινοπώρου 2017. Στην ίδια ερώτηση, οι Ευρωπαίοι απάντησαν θετικά κατά 49% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα) και αρνητικά κατά 47%.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, μόλις το 18% των Ελλήνων που έλαβαν μέρος στην έρευνα θεωρεί πως η ζωή τους θα βελτιωθεί τον επόμενο χρόνο, αν και ποσοστό αυξημένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο, έναντι 30% στην ΕΕ και 29% στην Ευρωζώνη. Γενικά στη χώρα καθώς και στην οικονομία το 37% και το 42%, αντίστοιχα, των ερωτηθέντων Ελλήνων δήλωσε πως πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει τους επόμενους 12 μήνες έναντι 22% και 23% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ωστόσο, και στις δύο ερωτήσεις οι αρνητικές απαντήσεις των Ελλήνων είναι μειωμένες κατά 6% σε σχέση με το φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη στην ΕΕ, οι Έλληνες έδωσαν θετικές απαντήσεις κατά 27% (+4% σε σχέση με το φθινόπωρο) και αρνητικές κατά 69%, έναντι 42% και 48%, αντίστοιχα σε ευρωπαϊκό μέσο.

Την κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι την εμπιστεύεται το 12% των Ελλήνων (+1% σε σχέση με το φθινόπωρο) έναντι 34% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ τα πολιτικά κόμματα μόλις το 4%, έναντι 19% στην ΕΕ.

Στα μέσα ενημέρωσης έχει εμπιστοσύνη το 22% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα (+7% σε σχέση με το φθινόπωρο), έναντι 40% στην ΕΕ.

Ως πιο σημαντικά προβλήματα της χώρας, οι Έλληνες θεωρούν την ανεργία (54% έναντι 25% του ευρωπαϊκού μέσου όρου), την οικονομική κατάσταση (45% έναντι 15%) και το δημόσιο χρέος (29% έναντι 9%).

Βλέποντας τα δύσκολα για τον σύζυγό της η Μαρέβα μπαίνει δυναμικά στο παιγνίδι:

«Η επιχειρηματικότητα απαιτεί υπομονή και επιμονή» τόνισε η σύζυγος τους αρχηγού της αξιωατικής αντιπλίτευσης, μιλώντας σε εκδήλωση της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (EUW)», στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, η γυναίκα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους που πρέπει να φέρει σε πέρας, μεταξύ αυτών, στο κομμάτι της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας. «Μια γυναίκα αξίζει να ρισκάρει στο επιχειρείν» είπε η κ. Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία, με τη start up επιχείρηση την οποία ξεκίνησε με τη συνέταιρό της.

«Η Δήμητρα (η συνεταίρος της) και εγώ ξεκινήσαμε την Zeus n’ Dione μέσα στην «καρδιά», μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο της κρίσης, όταν η παγκόσμια κοινότητα ήταν ιδιαίτερα εχθρική απέναντι σε οτιδήποτε λεγόταν ελληνικό. Μιλούσαν όλοι για Grexit….

Εμείς όμως ξέραμε την αξία και τη δυναμική της ελληνικής ταυτότητας, που κουβαλάει κάθε ελληνικό brand και έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο. Η επιχειρηματικότητα απαιτεί πάρα πολύ υπομονή, επιμονή, φιλοδοξία, σκληρή δουλειά και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάνε στραβά και την ώρα που θα πέσεις, πρέπει να ξανασηκωθείς και να πιστεύεις στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις», είπε η κ. Μητσοτάκη.

Η λύση απέναντι στις δυσκολίες δεν είναι η φυγή ή η παραίτηση, αλλά η υπομονή και η επιμονή, με την ελπίδα ότι συγχρόνως θα βελτιωθεί, θα γίνει ευνοϊκότερο και το επιχειρηματικό περιβάλλον, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Λες, κάποια μέρα, κάτι θα στρώσει. Ελπίζεις, πρέπει να ελπίζεις. Γιατί αλλιώς χαθήκαμε. Ελπίζεις ότι θα έρθουν φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις… Εγώ, τουλάχιστον, τα λέω σπίτι μου κάθε μέρα και περιμένω. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα τα δω…», συμπλήρωσε χαμογελώντας.

Υπογράμμισε ότι και για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας χρειάζεται η σωστή συμβουλευτική (mentoring) από ειδικούς και συλλογική προσπάθεια (teamwork), δηλαδή, καλούς συνεργάτες, είτε συνεταίρους, είτε υπαλλήλους.

«Δημιουργήστε, όσο πιο σύντομα γίνεται, μια ομάδα υποστήριξης του έργου σας. Προσλάβετε ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσάς. Κανείς μας δεν ξέρει τα πάντα», είπε η κ. Μητσοτάκη και συμβούλεψε τις γυναίκες να μπαίνουν στον επιχειρηματικό στίβο, να μη διστάζουν να μοιράζονται τις ιδέες τους, ή να προσλαμβάνουν νέους ανθρώπους, γιατί έχουν πολλά να επωφεληθούν από τις γνώσεις και από την επικοινωνία μαζί τους. «Οι σχέσεις στις σύγχρονες εταιρίες είναι αμφίδρομες. Μαθαίνω πολλά από τους νεώτερους συνεργάτες μας που έχουμε μάθει να τους ακούμε με σεβασμό», πρόσθεσε.

Τέλος, κάλεσε τις γυναίκες επιχειρηματίες να μπορούν να διαχειριστούν και την αποτυχία και να μην παραιτούνται, αλλά και την επιτυχία τους, την οποία πρέπει να αναγνωρίζουν στον εαυτό τους. Έφερε, ως παράδειγμα, τον εαυτό της, λέγοντας, ότι πολλές φορές είναι ο σύζυγος της που την ενθαρρύνει, όταν η ίδια είναι υπερβολικά συγκρατημένη και αυστηρή στην κρίση της για την απόδοση της και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε περήφανες για όσα καταφέραμε. Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στις γενιές των Ελληνίδων που θα έρθουν».

Πρότεινε, τέλος, στην «EUW» να αναπτύξει το κομμάτι του (mentoring) και προσφέρθηκε και η ίδια να βοηθήσει, εάν της το ζητήσουν.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK