kourdistoportocali.comNews DeskΕθνικό είναι ό,τι είναι αληθές

Γιάννης Ρουμπάτης

Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές

Καραμανλής και Παυλόπουλος γνώριζαν από το 2009 ότι δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού

Πρόκειται για τον χειρισμό μιας υπόθεσης από την οποία στο τέλος της μέρας χάρη στους χειρισμούς του επικεφαλής της  Γιάννη Ρουμπάτη μόνο κερδισμένη σε (ιστορικό) κύρος και εμπιστοσύνη για τον τρόπο λειτουργίας της  θα βγει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Από τον Ian Ford

Μιλάμε για την διαβόητη υπόθεση-φάσκο Πυθία την οποία έστησε ένα τσούρμο παρακρατικών και αφορούσε την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Το λυπηρό στην παρακρατική αυτή υπόθεση είναι ότι τόσο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός όσο και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώ γνώριζαν ότι πρόκειται για παρακρατικό και ψευδές σενάριο το έκαναν σημαία τους. Το γνώριζαν από το 2009 που ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κοραντής έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο με αποδέκτες του Καραμανλή-Παυλόπουλο.

Αντί λοιπόν ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος να δώσουν ένα τέλος στο παρακρατικό μύθευμα επέλεξαν να αφήνουν την υπόθεση να σέρνεται και να γίνεται σημαία από τα καραμανλικά ΜΜΕ. Αργότερα ο Παυλόπουλος θα γινόταν Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας που αποδέχεται και υιοθετεί παρακρατικά σενάρια.

Φωτεινή εξαίρεση στο φαύλο κύκλο της θεσμικής έκπτωσης θα αποτελούσε ο σημερινός επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης ο οποίος με επιστολή του προς την Ιεραρχία της Δικαιοσύνης -που αποκαλύπτει ο Νικόλας Ζηργάνος στην Εφημερίδα των Συντακτών-με ημερομηνία 16 Απριλίου 2019 θα καταλήξει ως εξής:

Ως κρατικός λειτουργός είχα υποχρέωση να θέσω υπόψη σας τα στοιχεία αυτά διότι κάθε φορά που στη χώρα μας κρύψαμε την αλήθεια ο λαός μας ταλαιπωρήθηκε και συχνά οδηγήθηκε σε τραγωδίες. Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές».

Ποιοι όμως επινόησαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν την υπόθεση παραπληροφόρησης με κωδικό «Πυθία»; -αναρωτιέται ο Νικόλας Ζηργάνος στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ηταν άραγε ένας κλειστός κύκλος ανθρώπων οι οποίοι υπηρέτησαν στην ΕΥΠ το επίμαχο διάστημα; Είναι αλήθεια, όπως ισχυρίζονται κάποιες πηγές, ότι εμπλέκονται στην υπόθεση ένας πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει νωρίτερα στην προσωπική ασφάλεια του Κώστα Καραμανλή; Φέρεται να εμπλέκεται επίσης αξιωματικός της ΕΥΠ Θεσσαλονίκης (περίοδος 2005-2010) ο οποίος ήταν και ο χειριστής της αναξιόπιστης «πηγής» με κωδικό ΘΣ13.

Ο ΘΣ13 φέρεται να είχε στρατολογηθεί ως μη ελεγχόμενη πηγή (άτομο που δεν έχει εκπαιδευτεί, δεν έχει συνείδηση της αποστολής του και συνεργάζεται ευκαιριακά με την ΕΥΠ) ύστερα από τυχαία συνάντηση με τον μετέπειτα χειριστή του με τον οποίο ήταν συμμαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες ουδέποτε έγινε έλεγχος αξιοπιστίας της πηγής ΘΣ13, ενώ φέρεται να εκκρεμεί σήμερα εις βάρος του ερήμην δικαστική απόφαση για κακούργημα.

Η έλλειψη σοβαρότητας αλλά και η μη έγκυρη πιστοποίηση της αξιοπιστίας των πληροφοριών που «έμπαζαν» από παντού και τις οποίες έδωσε η πηγή ΘΣ13 στον χειριστή του (πληροφορίες που αποτέλεσαν τη βάση για την επιχείρηση «Πυθία») δεν ανταποκρίνονταν στα υψηλά στάνταρ και στον τρόπο δράσης των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και θα έπρεπε εξαρχής να είχαν απορριφθεί από την ΕΥΠ. Ηταν μάλλον φανερό, ακόμη και σε μη ειδικούς, ότι η όλη υπόθεση ήταν μια κατασκευή, η οποία τελικά εξέθετε και τις ρωσικές υπηρεσίες, οι οποίες πιθανότατα, αν όχι βέβαια, ήταν εντελώς αμέτοχες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ειδικό δελτίο ενημέρωσης γίνεται αναφορά σε Ρώσο αξιωματούχο της FSB, ως αρχική πηγή, χωρίς καν να κατονομάζεται, ούτε και να περιγράφεται. Ο ισχυρισμός του, ότι πήρε τις πληροφορίες από άγνωστο άτομο στη Γλυφάδα, όπως περιγράφεται στο δεύτερο ειδικό δελτίο, επίσης καταρρίφθηκε αργότερα, επί διοικήσεως Κ. Μπίκα, όταν ο ΘΣ13 κλήθηκε να υποδείξει την επίμαχη κατοικία της συνάντησης και δεν ήταν σε θέση να το κάνει.

Ο ΘΣ13 ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι τού έδωσαν το κείμενο στα αγγλικά, ενώ υποτίθεται πως επρόκειτο για εσωτερικό έγγραφο της FSB. Και όμως, αυτή η πηγή, ο ΘΣ13, από όπου ξεκίνησαν όλα, δεν κλήθηκε ούτε καν ως μάρτυρας από τον ανακριτή για να καταθέσει για την υπόθεση! Οπως δεν κλήθηκε και ο χειριστής του!

Ομως, υπάρχουν και άλλα θέματα που σχετίζονται με τη δίκη. Αν κρίνουμε από πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με τη δικογραφία, υπάρχει μάρτυρας ο οποίος έπαιξε κομβικό ρόλο στην υπόθεση, ένας πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ερωτηθείς τι γνωρίζει για την υπόθεση ανέφερε ότι η πληροφορία που είχε ήταν πως ο Αμερικανός πρόξενος πήγε επίσκεψη στο Αγιον Ορος! Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μόνο οι καλόγεροι έλειπαν από το έπος που αρχικά γράφτηκε ως τραγωδία και κατέληξε ως έργο των Μόντι Πάιθονς.

Οσοι ανακάτεψαν, χωρίς κανένα στοιχείο, αναρχικούς, τρομοκράτες, Ρώσους, Αμερικανούς και Ισραηλινούς πράκτορες, σχέδια δολοφονίας και πράσινα άλογα, τελικά κατέληξαν σε πλήρη αμνησία.

Η «Πυθία» (αυτή των τριών εγγράφων και όχι το συνονθύλευμα άσχετων και ασύνδετων μεταξύ τους διαφορετικών υποθέσεων που παρουσιάζονται στη δίκη ως ΠΥΘΙΑ) ήταν μια προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας ή, πιο σωστά, της εγγραφής ενός Fake κεφαλαίου με στόχο να συντηρηθεί ο μύθος περί τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι βέβαιο ότι δεν γνώριζε την όλη επιχείρηση παραπληροφόρησης, ωστόσο ενημερώθηκε πολύ αργότερα αρμοδίως για την όλη υπόθεση. Κάποιοι ξεγέλασαν τον τότε πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Εσωτερικών και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτό έγινε εις βάρος τους αλλά και εις βάρος των συμφερόντων της χώρας. Θα βρεθεί άραγε ο μίτος της Αριάδνης στη δίκη που αρχίζει αύριο;

«Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές»

Γιατί άραγε δεν αναφέρθηκε το τρίτο -και πλέον σημαντικό- έγγραφο της ΕΥΠ στις καταθέσεις των μαρτύρων (όπως προκύπτει από δικαστικές πηγές) που αν είχε γίνει γνωστό το περιεχόμενό του θα ακύρωνε το περιεχόμενο των δύο προηγούμενων εγγράφων; Η απόκρυψη αυτή, ή η μη δημοσιοποίησή του, συνέβαλε στη συντήρηση του μύθου που είχε δημιουργηθεί χάρις στα πρώτα δύο έγγραφα, περί δήθεν απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και σχεδίου αποσταθεροποίησης της Ελλάδας από ξένες δυνάμεις.

Το τρίτο έγγραφο αποχαρακτηρίστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες ως άκρως απόρρητο Προσωπικό, ειδικού χειρισμού, ενώ τα πρώτα δύο είχαν αποχαρακτηριστεί εν τοις πράγμασι, μετά τη δημοσιοποίησή τους στα ΜΜΕ.

Εχει ωστόσο εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι άκρως αποκαλυπτική η σχετική επιστολή που απηύθυνε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και προς τους: Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Προϊστάμενο Εφετείου Αθηνών, Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με ημερομηνία 16 Απριλίου 2019 και αριθμό πρωτοκόλλου 167, ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος ενημερώνει τους παραλήπτες πως:

«Στα αρχεία της Υπηρεσίας, μετά από έρευνα εντοπίσαμε το 509/17-3-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης χαρακτηρισμένο ως Ακρως Απόρρητο – Προσωπικό (Ε.Χ.). Η ΕΥΠ το παρέδωσε στις 17/3/2009 στον τότε Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, στον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στον τότε Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Το έγγραφο αυτό ως εκ του περιεχομένου του σχετίζεται άμεσα με τα υπ. αριθμ. 53/13-1-2009 και 213/5-2-2009 Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης, τα οποία έχουν δημοσιευτεί αρχικά στο τεύχος 87/16-6-2011 του περιοδικού “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” και κατόπιν σε πλήθος άλλων ηλεκτρονικών και εντύπων μέσων ενημέρωσης και ως εκ τούτου απώλεσαν τον χαρακτηρισμό τους ως “άκρως απόρρητα”. Λόγω της άμεσης συνάφειας των εγγράφων αυτών κρίναμε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ότι είναι απόλυτα αναγκαίος ο αποχαρακτηρισμός του εγγράφου και το έγγραφο αποχαρακτηρίστηκε. Τα τρία προαναφερόμενα έγγραφα συνιστούν την υπόθεση “ΠΥΘΙΑ”.

Με την δημοσίευση των δυο πρώτων εγγράφων στο περιοδικό “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα και ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον αγνώστων δραστών και διεξήχθη τόσο προανάκριση όσο και κύρια ανάκριση.

To έγγραφο του διοικητή της ΕΥΠ αποχαρακτηρίστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε όλες τις έως τώρα έρευνες των Δικαστικών Αρχών, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την σύνταξη και υπογραφή αυτών των εγγράφων, εξεταζόμενοι ως μάρτυρες, δεν έχουν κάνει ουδεμία αναφορά στην ύπαρξη και κυρίως στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου τρίτου Ειδικού Δελτίου Ενημέρωσης προς τον τότε Πρωθυπουργό και τους άλλους αποδέκτες».

Στο τρίτο έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα:

“1. Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών σας γνωρίζουμε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η Υπηρεσία μας να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής, ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης έστω και μέρους των παρασχεθεισών πληροφοριών. Κατόπιν τούτου εκτιμάται -από πλευράς του Ρώσου Αξιωματούχου ο οποίος προσκόμισε το υπόψη πληροφοριακό υλικό, επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της χώρας μας με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.
2. Επισημαίνουμε ωστόσο ότι η υπόθεση εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση”».

Εάν στις καταθέσεις του γινόταν οποιαδήποτε αναφορά σ’αυτό, αυτομάτως το περιεχόμενο των δυο προηγούμενων εγγράφων θα ακυρωνόταν. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσε να στηριχθεί ισχυρισμός για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού και σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας και για τις δικές σας ενέργειες.

Ως κρατικός λειτουργός είχα υποχρέωση να θέσω υπόψη σας τα στοιχεία αυτά διότι κάθε φορά που στη χώρα μας κρύψαμε την αλήθεια ο λαός μας ταλαιπωρήθηκε και συχνά οδηγήθηκε σε τραγωδίες. Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK