kourdistoportocali.comNews DeskΕπείγουσα προειδοποίηση για την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού> 10.000 στα νοσοκομεία μέσα σε ένα μήνα

Ανακοίνωση της ομάδα SAGE

Επείγουσα προειδοποίηση για την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού> 10.000 στα νοσοκομεία μέσα σε ένα μήνα

-H εξάπλωση της θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους την ημέρα μέχρι το καλοκαίρι

Επείγουσα ανακοίνωση για την ινδική παραλλαγή της covid-19 εξέδωσε η συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης Johnson, SAGE, σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο στέλεχος θα μπορούσε να στείλει 10.000 άτομα στα νοσοκομείο μέσα σε ένα μήνα, θέτοντας το τέλος των περιορισμών στο Ηνωμένο βασίλειο σε κίνδυνο, και οδηγώντας τους ειδικούς να υποστηρίξουν την αύξηση των εμβολιασμών στην περιφέρεια.

Οι επιστήμονες υποστήριξαν επίσης ότι αυτή η εξάπλωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους την ημέρα μέχρι το καλοκαίρι, προχωρώντας στην παραδοχή ότι υπάρχει «ρεαλιστική πιθανότητα» πως η ινδική παραλλαγή είναι πολύ πιο μεταδοτική από το στέλεχος του Κεντ που κυριαρχεί στη Βρετανία.

Η υποομάδα SPI-M, της SAGE, ανέφερε ότι είναι πεπεισμένη πως το στέλεχος B.1.617.2 της ινδικής μετάλλαξης είναι πιο μολυσματικό από την κυρίαρχη παραλλαγή και ότι θα μπορούσε να εξαπλωθεί έως και 50% πιο εύκολα.

Προειδοποίησε ότι η συνέχιση της μείωσης όλων των περιορισμών έως τις 21 Ιουνίου, όπως είναι σήμερα το σχέδιο για την Αγγλία, θα μπορούσε σύντομα να οδηγήσει σε εκτεταμένες νοσηλείες, επειδή «υπάρχουν ακόμα ενήλικες που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Έγγραφα δείχνουν πώς οι επιστήμονες σχεδίαζαν να επεκτείνουν τους εμβολιασμούς σε κωμοπόλεις που πλήττονται περισσότερο από την ινδική παραλλαγή, αν και αυτό τελικά αποκλείστηκε. «Εάν ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης αυτής της παραλλαγής, ο αυξανόμενος περιφερειακός εμβολιασμός σε περιοχές όπου είναι διαδεδομένος θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη λοιμώξεων, αν και χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για την παροχή προστασίας από εμβόλια.

Τα οφέλη θα πρέπει να εξισορροπηθούν έναντι του κόστους μεταφοράς εμβολίων από αλλού. Το JCVI συνεχίζει να επανεξετάζει τα στοιχεία σχετικά με διαφορετικές στρατηγικές εμβολιασμού» αναφέρους οι επιστήμονες μεταξύ των άλλων.

Τα μοντέλα παρουσιάστηκαν στη Downing Street αυτήν την εβδομάδα, αφού τα περιστατικά του ινδικού στελέχους υπερδιπλασιάστηκαν σε επτά ημέρες και βρέθηκε ότι τέσσερα άτομα πέθαναν από την παραλλαγή.

Ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, καθηγητής Chris Whitty, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στη Downing Street ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή αναμένεται να γίνει η πιο κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιστήμονες της κυβέρνησης δήλωσαν ότι είναι σίγουροι ότι το στέλεχος δεν είναι πιο θανατηφόρο και ότι τα εμβόλια θα λειτουργήσουν καλά ενάντια σε αυτό. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί σημαντικά από το γεγονός ότι είναι σε θέση να μολύνει περισσότερους ανθρώπους από τα προηγούμενα στελέχη και πως υπάρχουν ακόμη 30 εκατομμύρια μη εμβολιασμένοι Βρετανοί.

Επείγουσα διαδικασία τεστ αναπτύσσεται σε 15 περιοχές, κυρίως στη βορειοδυτική Αγγλία, και οι δεύτερες δόσεις εμβολίου επιταχύνονται για τους πάνω από τους 50 σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το στέλεχος και να προληφθεί ένα θανατηφόρο τρίτο κύμα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης