kourdistoportocali.comNews DeskΕνα επενδυτικό ΣΟΚ θα μας σώσει!

ΒΑΑΜ και ΒΟΟΜ οι κουμπουριές

Ενα επενδυτικό ΣΟΚ θα μας σώσει!

Κι ενώ οι σκληρά εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού προσφεύγουν ξανά εναντίον της επένδυσης στο Ελληνικό!

Κι ενώ οι σκληρά εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού προσφεύγουν για μια ακόμη φορά ενάντια στην επένδυση στο Ελληνικό κι ακόμη βρίσκονται στις θέσεις τους αντί να έχουν απολυθεί ο  πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης με συνένετυξή του στο ΒΗΜΑ κάνει λόγο για την ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ.

Την ανάγκη να “σταματήσουμε επιτέλους να “χαϊδεύουμε” τα συντηρητικά αντανακλαστικά των πολιτών και τον λαϊκισμό, καλλιεργώντας το φόβο και τορπιλίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, επικαλούμενοι το κόστος των αλλαγών”, επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Grant Thornton, Νίκος Καραμούζης, σε συνέντευξή του στο “Βήμα”.

Ο κ. Καραμούζης, με συνεργάτες τον κ. Κώστα Καραφωτάκη πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Olympia Group, και τον κ. Θεόδωρο Μόσχο, πρώην στέλεχος της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ και μια μικρή ομάδα εξαιρετικών και έμπειρων στελεχών, δημιούργησαν το SMERemediumCap Fund. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό εξειδικευμένο επενδυτικό ταμείο το οποίο επιδιώκει να συμβάλλει με κεφάλαια και ρευστότητα στην εξυγίανση, υπερδανεισμένων αλλά βιώσιμων και με προοπτική μεσαίου μεγέθους ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να ανασυγκροτηθούν, επιστρέφοντας στην κερδοφορία και δημιουργώντας παράλληλα κοινωνική και οικονομική προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν με κεφάλαια εκτός από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες και σημαντικοί επιχειρηματίες, ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές.

Σχολιάζοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την αλλαγή κυβέρνησης, ο κ. Καραμούζης αναφέρει ότι η κυβέρνηση έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, διαμορφώνοντας καλύτερο οικονομικό κλίμα και θετικές επιχειρηματικές και οικονομικές προσδοκίες, ένα φιλικότερο περιβάλλον προς το επιχειρείν και τις επενδύσεις και περιορισμό της υπερφορολόγησης. “Οι αγορές επιβραβεύουν αυτή την προσπάθεια εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις-κλειδιά, ώστε να ξεκλειδώσει των δυναμισμό των υγειών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, να προσελκύσει εγχώριες και ξένες παραγωγικές επενδύσεις και κεφάλαια, και να τροφοδοτήσει ένα ισχυρό, ενάρετο κύκλο επενδύσεων, διατηρήσιμης ανάπτυξης, δίκαιης ευημερίας, απασχόλησης και άσκησης ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, αλλά και ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα από την παρατεταμένη κρίση.

Αυτό προϋποθέτει, οι μεταρρυθμίσεις να υλοποιηθούν εμπροσθοβαρώς στην αρχή του πολιτικού κύκλου, να διαμορφωθούν πολιτικές συνθήκες εμπιστοσύνης στις αλλαγές από την πλειοψηφία της κοινωνίας, που θα επωφεληθεί, ενώ παράλληλα να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα για όσους βραχυχρόνια βλάπτονται από τις αλλαγές”, αναφέρει ο κ. Καραμούζης, τονίζοντας ότι πρέπει να μην τορπιλιστούν οι μεταρρυθμίσεις υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους, καθώς για την ανάπτυξη δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα ευχολόγια.
“Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για το μέγεθος των προκλήσεων. Για να καταφέρουμε να αλλάξουμε σε μονιμότερη βάση την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας, έχουμε να βγάλουμε μαραθώνιο δρόμο, όχι κατοστάρι αγώνα.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο. Αυτή η Κυβέρνηση έχει όλες τις προϋποθέσεις να υλοποιήσει με συνέπεια μια δυναμική, εμπροσθοβαρή, συνεκτική και μελετημένη δέσμη πολιτικής, με κρίσιμους πυλώνες παρεμβάσεων το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, τον τραπεζικό κλάδο, την ενέργεια, την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη δικαιοσύνη, το αναπτυξιακό και επενδυτικό περιβάλλον, την κοινωνική πολιτική, το συνταξιοδοτικό, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Ήρθε η ώρα να πιάσουμε “τον ταύρο από τα κέρατα”, να οργανώσουμε ένα αναπτυξιακό και επενδυτικό σοκ, που θα αλλάξει μονιμότερα και προς το ευνοϊκότερο τις αναπτυξιακές προοπτικές τις χώρας”, τονίζει.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο