kourdistoportocali.comNews DeskElon Musk> Η λογοκρισία από το Twitter της υπόθεσης του laptop του Hunter Biden είναι ο "ορισμός της παρέμβασης στις εκλογές"

Γράφει ο Keith Griffith/Dailymail.com

Elon Musk> Η λογοκρισία από το Twitter της υπόθεσης του laptop του Hunter Biden είναι ο “ορισμός της παρέμβασης στις εκλογές”

Τόνισε επίσης ότι πιστεύει πως είναι «πιθανό» το προσωπικό της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης να έδειξε την προτίμηση του προς τους αριστερούς υποψηφίους κατά τη διάρκεια των φετινών εκλογών στη Βραζιλία

Ο Εlon Musk υποστήριξε ότι η λογοκρισία του Twitter για το σκάνδαλο του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden ισοδυναμεί με παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020. Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανε τον ισχυρισμό κατά τη διάρκεια μίας δίωρης ηχητικής συνομιλίας μέσω της εφαρμογής Twitter Spaces το βράδυ του Σαββάτου, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση εσωτερικών αρχείων που αφορούν την απαγόρευση του Twitter στο αρχικό ρεπορτάζ σχετικά με το περιέχομενο του φορητού υπολογιστή του γιου του Αμερικανού πρόεδρου τον Οκτώβριο του 2020.

Από τον Keith Griffith/Dailymail.com

«Αν το Twitter έκανε δεκτά τα αιτήματα μίας συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας πριν από εκλογές, κλείνοντας τις φωνές που διαφωνούν, αυτός είναι ο ορισμός της εκλογικής παρέμβασης», είπε ο Musk. «Ειλικρινά, το Twitter λειτουργούσε σαν βραχίονας της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών. Ήταν παράλογο», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική στην προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας που αγόρασε πριν από πέντε εβδομάδες.

Στην ηχητική συνομιλία, ο Musk υποστήριξε επίσης ότι η Apple έχει «επανέλθει πλήρως» όσον αφορά τις διαφημίσεις της στο Twitter και τόνισε ότι κλείδωσε τον λογαριασμό του Kanye West εξαιτίας ενός tweet που εμφάνιζε ναζιστική σβάστικα.

Μεγάλο μέρος της συνομιλίας αφιερώθηκε στα λεγόμενα «The Twitter Files», μία επιλογή εσωτερικών εγγράφων που κυκλοφόρησε ο δημοσιογράφος Matt Taibbi το βράδυ της Παρασκευής. Τα έγγραφα περιελάμβαναν εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Twitter που έδειχναν τους υπαλλήλους της εταιρείας να αφαιρούν tweets που σχετίζονταν με το παραβιασμένο υλικό του υπολογιστή του Hunter Biden κατόπιν εντολής μελών της προεδρικής εκστρατείας του Joe Biden το 2020 και της DNC, της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Taibbi ανέφερε ότι τα αρχεία δεν περιέχουν «καμία απόδειξη – που να έχω δει» ότι η εκστρατεία του Biden είχε ρόλο στην καταστολή του ρεπορτάζ της New York Post σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter, το οποίο απαγορεύτηκε με αμφιλεγόμενο τρόπο από το Twitter.

Ο Musk είπε στη συνομιλία του Σαββάτου ότι εκτός από τον Taibbi, είχε δώσει τα αρχεία του Twitter και στον Bari Weiss, προσθέτωντας ότι έδωσε στους δημοσιογράφους «απεριόριστη πρόσβαση» σε παλιά εσωτερικά έγγραφα και δεν καθοδήγησε ούτε έλεγξε τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκαν ή αναφέρθηκαν στοιχεία», είπε. «Δεν ελέγχω το αφήγημα».

«Είναι προφανές ότι υπήρξε μεγάλος έλεγχος των πληροφοριών, καταστολή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων που επηρέασαν τις εκλογές», πρόσθεσε.

Συμμετέχοντας στη συνομιλία, πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump, o Sebastian Gorka, ρώτησε εάν υπάρχουν στοιχεία για πραγματική παρέμβαση της κυβέρνησης στη μετριοπάθεια του Twitter, καθώς τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν δείχνουν μόνο αιτήματα από μέλη της προεκλογικής εκστρατείας Biden. Ο Μusk δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση και παραδέχτηκε «Δεν έχω διαβάσει όλα τα αρχεία, γι’ αυτό οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες».

Ο Musk τόνισε επίσης ότι πιστεύει πως είναι «πιθανό» το προσωπικό της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης να έδειξε την προτίμηση του προς τους αριστερούς υποψηφίους κατά τη διάρκεια των φετινών εκλογών στη Βραζιλία, χωρίς, ωστόσο, να προσκομίσει στοιχεία. Ο Musk ολοκλήρωσε την απόκτηση του Twitter στις 27 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας, όταν ο ακροδεξιός νυν πρόεδρος Jair Bolsonaro ηττήθηκε από τον αριστερό Luiz Inacio Lula da Silva.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK