kourdistoportocali.comNews DeskEKΤΑΚΤΟ>Βουβαμάρα στη σκέψη επανεκλογής του Σύριζα!

Τρόμος!

EKΤΑΚΤΟ>Βουβαμάρα στη σκέψη επανεκλογής του Σύριζα!

Η πρόγνωση του Αδωνι έδωσε αέρα στα πανιά του Τσίπρα του επιδοματία

Mια βουβαμάρα διαπερνά τη χώρα τις τελευταίες ώρες ειδικά μετά και την ηττοπαθή πρόγνωση του Αδωνι ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί νίκη να πάρει η ΝΔ πάνω από 3,5% στις ευρωεκλογές. Πού πήγαν οι 20 μονάδες διαφορά; Που πήγαν οι 15 και οι 18 μονάδες διαφορά; Ούτε καν 12;

Από την Ιόλη Πιερίδη

Οπως και να το κάνεις είναι μία δυσοίωνη εξέλιξη το να αποδέχεται ο πιο τολμηρός γαλάζιος πολεμιστής μία τόσο αδύναμη προοπτική νίκης. Η πρόγνωση του Αδωνι έδωσε αέρα στα πανιά του Τσίπρα του επιδοματία.

Ετσι στην διάρκεια της Κ.Ο του Σύριζα και ενώ ξεκατινιάζονταν η αρχιράπερ Μεγαλοοικονόμου με την Αννέτα Καββαδία ο Τσίπρας σκόρπισε τρόμο:

«Mπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να προβάρει ήδη γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς δεν τους εκλέγουν ούτε οι φίλοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ούτε ή οι φίλοι δημοσκόποι, τους εκλέγει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του στην κάλπη. Ο ελληνικός λαός ούτε κουτόχορτο τρώει, ούτε έχει μνήμη χρυσόψαρου. Γνωρίζει και θυμάται ποιος χρεοκόπησε τη χώρα, ποιοι είναι αυτοί που την βγάζουν σε ξέφωτο. Ποια συμφέροντα εκπροσωπεί ο καθένας».

Συγκεκριμένα, είπε ότι γνωρίζουν οι περισσότεροι από 350.000 εργαζόμενοι που βρήκαν δουλειά γιατί η ανεργία έπεσε από το 28% στο 18% και οι εργαζόμενοι που είδαν την καθημερινότητα τους να αλλάζει από τη λειτουργία του ΣΕΠΕ, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού «που είδαν αυξήσεις αξιοπρέπειας», οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που έλαβαν επίδομα τέκνου, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και άποροι που έλαβαν το εισόδημα αλληλεγγύης, οι εκατοντάδες χιλιάδες που έλαβαν για τρεις συνεχόμενες χρονιές το κοινωνικό μέρισμα, οι ένστολοι και όσοι είναι στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια που είδαν μια κάποια δικαιοσύνη με την επιστροφή των αναδρομικών, οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να σώζονται και να αυξάνονται έστω και λίγο αντί να περικόπτονται, όσοι σήμερα μπαίνουν στη πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου.

«Όλοι αυτοί δεν ξέρω αν καταγράφονται στις μετρήσεις αλλά είναι υπαρκτοί άνθρωποι και είναι η πλειοψηφία και γνωρίζουν και θυμούνται. Γνωρίζουν, είπε ότι έγιναν πράξη επειδή ήμασταν εμείς και πως αν έρθει η ΝΔ θα τα ξηλώσει όλα αυτά σε μια νύχτα»

Tην ίδια στιγμή με διαφορά 7,5 μονάδων προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη Δυτική Ελλάδα και στο μέτωπο των βουλευτικών εκλογών.

Η διαφορά τους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC που παρουσιάζει η «Πελοπόννησος» είναι 7,5 μονάδες στη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου και 9,5 μονάδες με βάση την αναγωγή επί των εγκύρων.

Το ποσοστό πρόθεσης ψήφου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναδεικνύει τη Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα με ποσοστό 28,3% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό πρόθεσης ψήφου 20,8%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 9%, το ΚΚΕ με 6,1% και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 4,2%. Ποσοστά μικρότερα του 3% συγκεντρώνουν οι ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ενώ οι ΑΝΕΛ και το ΠΟΤΑΜΙ συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα του 1%.

Με αναγωγή επί των έγκυρων, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 9,5 μονάδες και τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 35,9%, ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, ΚΙΝΑΛ 11,4%, ΚΚΕ 7,7%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,3%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, Ελληνική Λύση 2,5% και Πλεύση ελευθερίας 1,3%.

Στο μεταξύ ο πόλεμος με τον Μαρινάκη ευννοεί τα ποσοστά του Σύριζα. Ενας πόλεμος στο μέτωπο του οποίου παρακολουθούμε καθημερινές μάχες.

Ετσι στο άρθρο του Θανάση Καρτερού για τον “Δον Κορλεόνε” Μαρινάκη που διαβάσατε εδώ έχουμε απάντηση του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου από τα υψόπεδα του in.gr>

Αντί να απολογηθεί για την άθλια ανακοίνωση που έγραψε και η οποία βάφτισε την κοινοποίηση μιας ανάρτησης «τηλεφωνικά απειλητικά μηνύματα» από τον «Δον Κορλεόνε» Μαρινάκη, ο Θανάσης Καρτερός αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση αλλά και να προσπαθήσει να μας πείσει ότι σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι ο Μαρινάκης.

Μόνο που αυτό που δεν έχει καταλάβει ο Θανάσης Καρτερός είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται να μιλάνε για Δημοκρατία.

Δεν δικαιούνται να μιλάνε για Δημοκρατία αυτοί που το 2015 έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη δημοκρατική απόφαση του λαού να πει όχι στα μνημόνια και οδήγησαν στην εφαρμογή τρίτου και τέταρτου ουσιαστικά μνημόνια.

Δεν δικαιούνται να μιλούν για Δημοκρατία αυτοί που δεν τόλμησαν τότε ούτε να πάνε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός τους να ζητήσουν έγκριση.

Δεν δικαιούνται να μιλάνε για Δημοκρατία αυτοί που πρώτα παίρνουν την έγκριση των «θεσμών» και μετά νομοθετούν.

Δεν δικαιούνται να μιλάνε για Δημοκρατία αυτοί που θεσμοθέτησαν από τώρα και για τα επόμενα χρόνια εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Δεν δικαιούνται να μιλούν για Δημοκρατία αυτοί που στέλνουν τα ΜΑΤ ενάντια σε εκπαιδευτικούς και συνταξιούχους.

Δεν δικαιούνται να μιλούν για Δημοκρατία αυτοί που χρησιμοποιούν τα δημόσια ΜΜΕ ως εργαλεία κομματικής προπαγάνδας.

Δεν δικαιούνται να μιλούν για Δημοκρατία αυτοί που δεν τόλμησαν να βάλουν σε δημοψήφισμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν δικαιούνται να μιλούν για Δημοκρατία αυτοί που αποφασίζουν ερήμην ακόμη και του δικού τους κόμματος «διευρύνσεις» και «γέφυρες» με τα ρετάλια της κεντροαριστεράς, ακόμη και… μετονομασία του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ σε «Προοδευτική Συμμαχία».

Γιατί Δημοκρατία σημαίνει ότι πάνω από τη δική σου επιθυμία για εξουσία, βάζεις το τι πραγματικά θέλει η κοινωνία. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για την κοινωνία. Το μόνο που ενδιέφερε την ηγετική ομάδα ήταν να κυβερνήσει.

Όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα γι’ αυτούς που από τη θητεία τους στο κομμουνιστικό κίνημα δεν κράτησαν ούτε την αυταπάρνηση, ούτε τη σεμνότητα, αλλά μόνο τη λογική του μηχανισμού και την ικανότητα ελιγμού στους διαδρόμου της εξουσίας, κρατικής και κομματικής.

Γι’ αυτούς που από την εποποιία της ΕΣΣΔ κράτησαν μόνο τις σκοτεινές στιγμές, τις εκκαθαρίσεις αντιπάλων και τα γκουλάγκ. Γι’ αυτούς που πρότυπό τους έχουν τον Βισίνσκι από τις «δίκες της Μόσχας» που επέμεινε πάντοτε ότι κάποιος είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Ο Καρτερός θέλει να παρουσιάσει την εικόνα ότι όλοι οι άλλοι πλην ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πανικό και ότι όσοι διαφωνούν μαζί του είναι οσφυοκάμπτες.

Ξέρει πολύ καλά – γιατί χαζός δεν είναι… – ότι σε πανικό είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα. Πιο σωστά το κομμάτι της ηγετικής ομάδας που καβάλησε το καλάμι και αντί να δώσει τη μάχη για αξιοπρεπή ήττα, φαντασιώνεται πρωτιές στις εκλογές.

Μόνο που αυτή η φαντασίωση συγκρούεται με την πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκολλάει από τη δεύτερη θέση και με σημαντική διαφορά, όσο και εάν τον διευκολύνει η ρητορική και οι εμμονές της ΝΔ.

Κοινώς πάει για ήττα.

Και ο Τσίπρας αυτή τη φορά θα αποδοκιμαστεί στις εκλογές.

Και τότε φωνάζουν τον Καρτερό για να συντονίσει το damage control.

Και τι καλύτερο damage control από το να πουν «μας πολεμάει ο παντοδύναμος Βαγγέλης Μαρινάκης που ελέγχει τα ΜΜΕ και παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και γι’ αυτό πέφτουμε»;

Γι’ αυτό και συντηρούν με κάθε τρόπο τη σύγκρουση,  με τα σεντόνια που γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης – Τριανταφυλλόπουλος ανακυκλώνοντας δικογραφίες και δήθεν στοιχεία και την επιλεκτική προβολή δικαστικών εξελίξεων, ακόμη και εάν δεν αποτελούν εξελίξεις.

Γι’ αυτό και βγαίνει ο πρωθυπουργός και υποστηρίζει ότι δήθεν «δεν θα αφήσουμε όμως ούτε τη Δημοκρατία ούτε την χώρα ολόκληρη στα χέρια των ολιγαρχών, των υπόδικων και των εκβιαστών», την ώρα που δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο ακριβώς σε ολιγάρχες ντόπιους και ξένες ή να νομοθετεί «διευκολύνσεις» σε φιλικούς επιχειρηματίες – ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Το βασικό είναι να συντηρείται το αφήγημα έτσι ώστε οι ΣΥΡΙΖαίοι να λένε «δεν πέφτουμε, αλλά μας ρίχνουν».

Γιατί όλοι ξέρουν ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εδώ και τέσσερα χρόνια εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές και έχει ξεχάσει όλες τις δεσμεύσεις του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσει στις εκλογές επειδή «τον πολεμάνε» αλλά επειδή ο ίδιος, με πρωτεργάτες ανθρώπους σαν τον Καρτερό αποφάσισε να προδώσει την ελπίδα μιας κοινωνίας και να διαψεύσει μια ιστορία ταυτίζοντας με τον κυνισμό μια παράταξη συνδεδεμένη στην ιστορική μνήμη με τον αγώνα και τη θυσία.

Αυτή είναι η αλήθεια, Θανάση Καρτερέ.

Και σκέψου τα σχολιανά που θα άκουγες από τον Χαρίλαο εάν έβλεπε τα σημερινά χάλια σου.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK