kourdistoportocali.comNews DeskEKTAKTO>O Eρντογάν βομβαρδίζει παιδιά με βόμβες ναπάλμ;

Η υποκρισία της Ευρώπης

EKTAKTO>O Eρντογάν βομβαρδίζει παιδιά με βόμβες ναπάλμ;

Και η Γερμανία αύξησε τις εξαγωγές όπλων προς τη Τουρκία!

Κι ενώ η VW-έμπνευση και δημιούργημα του Αδόλφου Χίτλερ-ετοιμάζεται να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Τουρκία, οι εξαγωγές όπλων της Γερμανίας προς την Τουρκία έχουν απογειωθεί!

Την ίδια οι κουρδικές αρχές στη Συρία κατηγόρησαν σήμερα την Τουρκία ότι καταφεύγει σε μη συμβατικά όπλα, όπως λευκό φώσφορο και ναπάλμ, στην επίθεσή της στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

Οι κατηγορίες αυτές με στόχο τις δυνάμεις της Άγκυρας και τους σύρους βοηθητικούς τους δεν κατέστη δυνατό να επαληθευθούν από ανεξάρτητες πηγές από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις κουρδικές αρχές της περιοχής που πλήτεται από την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» οι νεκροί άμαχοι ανέρχονται σε 218- μεταξύ των οποίων 18 παιδιά.

«Σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, η τουρκική επίθεση εναντίον του Ρας αλ-Άιν διεξάγεται με κάθε τύπο όπλων», κατήγγειλε  σε ανακοίνωσή της η ημιαυτόνομη κουρδική κυβέρνηση.

«Μπροστά στην προφανή αποτυχία του σχεδίου του, ο (τούρκος πρόεδρος Ταγίπ) Ερντογάν προσφεύγει σε διεθνώς απαγορευμένα όπλα, όπως ο φώσφορος ή οι ναπάλμ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης που μαίνεται από το 2011 στη Συρία, ο όρος ναπάλμ χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τις εμπρηστικές βόμβες που κατασκευάζονται με βάση ουσίες παρόμοιες με αυτές των ναπάλμ.

Ο λευκός φώσφορος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για να δημιουργηθεί ένα προπέτασμα καπνού, όμως μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για την κατασκευή φονικών εμπρηστικών όπλων, μια χρήση του που είναι απαγορευμένη από το διεθνές δίκαιο.

Κούρδοι αξιωματούχοι ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται παιδιά με εγκαύματα που, σύμφωνα με έναν γιατρό της επαρχίας Χασακέ, επιβεβαιώνουν τη χρήση τέτοιων όπλων.

«Καλούμε τις διεθνείς οργανώσεις να στείλουν τις ομάδες τους για να εξετάσουν τα τραύματα», δήλωσε ο Μούσταφα Μπαλί, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του συνασπισμού στον οποίο κυριαρχούν οι κουρδικές δυνάμεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην περιοχή, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη χρήση αυτών των όπλων.

Ωστόσο, η οργάνωση «κατέγραψε τραυματίες που έφεραν εγκαύματα και έφθασαν τις δύο τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Ταλ Ταμρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, αναφερόμενος σε μια κωμόπολη κοντά στο Ρας αλ-Άιν.

Την ίδια ώρα, οι κουρδικές αρχές στη Συρία ζήτησαν σήμερα τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» για να απομακρυνθούν οι άμαχοι και οι «τραυματίες» από την Ρας αλ-Άιν που έχει περικυκλωθεί από τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες διεξάγουν επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία.

Βομβαρδισμοί έπληξαν εξάλλου ένα νοσοκομείο της πόλης, το οποίο υπέστη ζημιές, σύμφωνα με τις κουρδικές δυνάμεις και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. «Το ιατρικό προσωπικό είναι περικυκλωμένο μέσα στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ τι κοινό μπορεί να έχουν ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τη γερμανική αντιπολίτευση στη Βουλή; Και οι δύο επέκριναν την «ασθενή» αντίδραση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Βέβαια με άλλον τρόπο και από διαφορετική οπτική γωνία-μεταδίδει η DW [Ειρήνη Αναστασοπούλου/ dpa].

Ο τούρκος πρόεδρος κατέφυγε στον τρόπο που γνωρίζει καλύτερα: Μιλώντας την Τρίτη το βράδυ σε τούρκους δημοσιογράφους διακωμώδησε το μοναδικό μέτρο που πήρε η Γερμανία, δηλαδή την αναστολή εξαγωγών πολεμικού υλικού, αλλά με πολλές εξαιρέσεις, προς την χώρα του.

«Τώρα μάλιστα, η Τουρκία τελείωσε» φέρεται να είπε ειρωνικά ο Ερντογάν και αποκάλεσε τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μαας «ερασιτέχνη της πολιτικής». «Εάν καταλάβαινες από πολιτική, δεν θα μιλούσες με αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε.

Ποια είναι όμως η αλήθεια για τις εξαγωγές γερμανικού εξοπλιστικού υλικού προς την Τουρκία;

Τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από επερώτηση της Σέβιμ Ντάγκντελεν, μιλούν από μόνα τους. Τους πρώτους 8 μήνες αυτού του χρόνου η Τουρκία πήρε από τη Γερμανία όπλα αξίας 250,4 εκ. ευρώ.

Είναι ο μεγαλύτερος ετήσιος αριθμός εξαγωγών από το 2005 παρά το γεγονός ότι απομένουν ακόμη 4 μήνες για να κλείσει η χρονιά. Μάλιστα, πέρυσι οι εξοπλιστικές εξαγωγές προς την Τουρκία έφτασαν τα 242,8 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι το 1/3 του συνολικού όγκου εξαγωγών όπλων της Γερμανίας πηγαίνουν στην Τουρκία, η οποία έρχεται στην πρώτη θέση ανάμεσα σε χώρες που προμηθεύονται γερμανικά όπλα.

Αυτή η τάση παρά τις πολεμικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μπορεί να συνεχιστεί και φέτος και δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το μερικό εμπάργκο όπλων της Γερμανίας.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι το πολεμικό υλικό που έχει εξαχθεί στην Τουρκία αφορά αποκλειστικά στον τομέα του ναυτικού. Ίσως να πρόκειται για εξαρτήματα σε 6 υποβρύχια τύπου 214, που κατασκεύασε η Τουρκία με την σημαντική συμμετοχή του γερμανικού κολοσσού Thyssenkrupp Marine Systems.

Η έγκριση εξαγωγής των εξαρτημάτων έγινε ήδη το 2009 και η αγοροπωλησία διασφαλίστηκε με εγγύησεις Hermes ύψους 28,5 εκ. ευρώ. Τέτοιες εγγυήσεις για εξαγωγές όπλων στην Τουρκία έχουν σταματήσει πλέον να δίνονται.

Αλλά και στις νέες άδειες για εξαγωγές της γερμανικής κυβέρνησης προς την Τουρκία καταγράφεται αύξηση και μάλιστα σημαντική. Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου το Βερολίνο έδωσε πράσινο φως για πολεμικό εξοπλισμό ύψους 28,5 εκ. ευρώ. Είναι ήδη πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με ολόκληρη την περσινή χρονιά (12,9 εκ. ευρώ).

Μάλιστα ο αριθμός των μεμονωμένων αδειών έχει ανέβει από 58 για όλο το 2018 σε 182 για τους πρώτους 9 μήνες φέτος. Ο Χάικο Μάας είπε το περασμένο Σάββατο ότι δεν πρόκειται να εγκριθούν νέες εξαγωγές στην Τουρκία μετά τις εξελίξεις στη βόρεια Συρία. Αλλά εξαγωγές που έχουν ήδη εγκριθεί δεν επηρεάζονται από το εμπάργκο. Που σημαίνει ότι και τους επόμενους 4 μήνες θα συνεχίσουν οι ήδη εγκεκριμένες εξαγωγές στη νατοϊκή Τουρκία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, η Γερμανία ανήκει ανάμεσα στις 5 μεγάλες χώρες που εξοπλίζουν την Τουρκία. Οι άλλες είναι οι ΗΠΑ, η Ν. Κορέα, η Ιταλία και η Ισπανία.

Oσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δικαιώνουν το άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη ο οποίος έγραψε ότι πρόκειται για Πολυεθνική Εισβολή στη Συρία:

Χτές, η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία με γελοίες αιτιολογίες. Αλλά, ακόμα πιο γελοίες είναι οι στάσεις των υπόλοιπων χωρών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο διαχρονικό αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής.

 του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη

Τα στρατεύματα που εισέβαλαν είναι τουρκικά, αλλά μόνο κατ όνομα. Στήν πραγματικότητα, στη Συρία εισέβαλαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η ΕΕ, που παριστάνουν είτε τους Πόντιους Πιλάτους είτε τους αμέτοχους. Τη στιγμή που είναι αναμεμειγμένοι μέχρι τα μπούνια.

Οι ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει μέχρι και τον τελευταίο δήθεν αντάρτη κατά του Άσσαντ προκειμένου με εμφύλιο να απαλλαγούν από τη ρωσική επιρροή.

Έχουν παίξει το πιο βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του Συριακού πληθυσμού και των Κούρδων για να παραμείνουν εκεί σαν αντίβαρο στη ρωσική παρουσία.

Έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια προσφύγων μ αυτή την πολιτική εδώ και 10 χρόνια. Και χτες έδωσαν το πράσινο φως στον αλήτη της περιοχής, την Τουρκία, να εισβάλει στη Συρία, με ένα και μόνο στόχο: Να σπάσουν τη λυκοφιλία Τουρκίας- Ρωσίας και να δημιουργήσουν αντιπαλότητα μεταξύ τους.

Επειδή οι ΗΠΑ χρειάζονται σαν προνομιακό χώρο επιρροής το χώρο που κατέχει η Τουρκία.

Σ αυτό το κυνικό σχέδιο δεν διστασαν να πουλήσουν τους Κούρδους, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν τον ISIS και να παραμείνουν στήν περιοχή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε στρατιώτες. Οι Κούρδοι ας σκοτώνονταν.

Χτες παρέδωσαν τα εδάφη που κατέχουν στη Συρία στήν Τουρκία σαν alter ego. Αγνοώντας και ιστορία και φυσιογνωμίες κρατών. Περιφρονώντας τις πραγματικότητες.

Πιστεύουν οι ανόητοι ότι η Τουρκία θα παίξει το χαρτί τους, αγνοώντας το δόγμα Νταβούτογλου για επανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αγνοώντας ότι η Τουρκία εισβάλει για να μέινει.Να αρπάξει εδάφη, όπως την Αλεξανδρέτα.

Η Ρωσία, που έχει απομείνει μόνο με τη Συρία σαν βάση επιρροής στη Μέση Ανατολή, στηρίζει μεν τον Άσσαντ αλλά μπουρδολογεί ότι εγγυάται την ακεραιότητα της Συρίας. Γιατί, όταν καλείται να κάνει πράξη τις μεγαλοστομίες αφήνει τον Έρντοαν ανενόχλητο να καταλαμβάνει συριακά εδάφη, εγκαταλείποντας και τους Κούρδους έρμαια στούς κατ επάγγελμα σφαγείς των εθνών. Νομίζοντας η ανόητη ότι υπάρχει ποτέ πιθανότητα η Τουρκία να αφήσει το ΝΑΤΟ ή το ΝΑΤΟ να αφήσει την Τουρκία για χάρη της Μόσχας!

Ο άλλοτε πράκτορας της KGB παραγνωρίζει ότι οι σκληρότεροι πόλεμοι ήταν πάντα οι ρωσοτουρκικοί, ότι ο ορθόδοξος ρωσικός λαός θεωρούσε πάντα απειλή τον μουσουλμανικό Οθωμανικό, ότι ο διαρκής εχθρός της Ρωσίας, η Γερμανία, είναι ο διαρκής σύμμαχος και τροφοδότης της Τουρκίας και ότι το φλερτ του Έρντοαν με τους S 400 και τις ρωσικές επενδύσεις δεν είναι παρά παιχνίδια εκβιασμού για να τα παίρνει από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και όποιον άλλο βρεί πρόσφορο.

Η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία ζήτησαν χτες επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτού που έχει καταδικάσει πλειστάκις την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και έχει απαιτήσει εδώ και 45 χρόνια την αποχώρηση του Αττίλα από τη Μεγαλόννησο! Αυτό το νούμερο.

Τρέμει ο Έρντοαν μετά από αυτό!

Η Βρετανία είναι ο υπ αριθμόν ένα σύμμαχος της Τουρκίας στήν Κύπρο και στίς βλέψεις της στη Συρία.

Είναι ο χρηματοδότης της βρώμικης ΜΚΟ “Λευκά Κράνη”, που έχουν πιαστεί στα πράσα να στήνουν δήθεν επιθέσεις του συριακού στρατού με χημικά σε άμαχους, χρησιμοποιώντας ηθοποιούς και κομπάρσους! Για να δικαιολογηθεί μια δυτική επίθεση στη Συρία α λα Σαντάμ στο Ιράκ.

Είναι ο εκπαιδευτής και συλλογέας μισθοφόρων, που πολεμάνε ως δήθεν αντάρτες αντιφρονούντες τον Άσσαντ. Οι αγγελίες τους παρελαύνουν ακόμα και στις βρετανικλές εφημερίδες!

Είναι βασικός δημιουργός του κύματος εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιρακ πρός το Λίβανο και την Ευρώπη, αλλά και προσφύγων αιχμάλωτων του Έρντοαν για να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Βρετανία.

Η Γερμανία είναι ο διαχρονικός πολεμικός σύμμαχος της Τουρκίας από τα μέσα του 1800. Σύμβουλος της Πύλης στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, σύμβουλος και εκπαιδευτής της στον ελληνοτουρκικό του 1897, σύμβουλος και εκπαιδευτής της Τουρκίας στούς Βαλκανικούς Πολέμους, σύμμαχος στόν Α Παγκόσμιο και στόν Β Παγκόσμιο.

Στούς οποίους αλλαξοπίστησε η Τουρκία μόλις είδε πού γέρνει η πλάστιγκα στο τέλος, μήπως και γλέιψει κανένα κοκκαλάκι από τα λάφυρα.

Η Γερμανία, μαζί με την Αυστρία και τη Σουηδία είναι οι μεγαλύτεροι προμυθευτές πολεμικού υλικού της Τουρκίας. Επιπλέον, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαίος επενδυτής στην Τουρκία. Με συμφέροντα δισ στη βιομηχανία, το εμπόριο και τον τουρισμό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν οντότητα… προειδοποίησε την Τουρκία να μην συνεχίσει τις επιχειρήσεις και συγκάλεσε κονκλάβιο για να… δει τι θα κάνει.

Προειδοποιώντας την Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τις πόλεις των προσφύγων που σχεδιάζει να χτίσει στα κατεχόμενα της Συρίας!

Προδικάζοντας έτσι ότι θα αφήσει την Τουρκία ανενόχλητη να καταλάβει τα συριακά εδάφη! Αρκεί να μην της στοιχίσει ευρουλάκια.

Όλη αυτή η σαπίλα του ανθρώπινου είδους, που παριστάνει την πολιτισμένη, ενώ τα χέρια της και τα κέρδη της είναι βαμένα με αίμα εκατομμυρίων αθώων, δήθεν εξανίσταται με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία!

Αφήνοντάς την να τραμπουκίζει ανενόχλητη την περιοχή της.

Όλη αυτή η σαπίλα του ανθρώπινου είδους έχει εισβάλει στη Συρία. Τα τουρκικά άρματα, τα αεροπλάνα και ο στρατός έχουν επάνω τους για σπόνσορες τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Αλλιώς η θρασύδειλη Τουρκία δεν θα τολμούσε να κάνει ρούπι βήμα.

Η θρασύδειλη Τουρκία, που έχει να πολεμήσει εναντίον τακτικού στρατού άλλης χώρας εδώ και 100 χρόνια. Απούσα από τους μεγάλους πολέμους και παρούσα εναντίον της άοπλης Κύπρου.

Οπως σήμερα και τότε, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Και με τη Ρωσία θεατή. Και τώρα, εναντίον της ημιαφοπλισμένης Συρίας.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Γιατί δεν είναι φάρσα ούτε οι νεκροί ούτε οι κυνηγημένοι ούτε οι μαυροφορεμένες μάνες. Φάρσα είναι ότι τα ανθρωποειδή του λευκού ανθρώπου θέλουν να λέγονται πολιτισμένα. Υποκριτικά και αιματοβαμένα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ξαφνικά η οικογένεια Rothschild και λοιποί ισχυροί του χρήματος επιτίθενται στον Κυριάκο
Εξέδωσαν 2 εντάλματα σύλληψης κατά αθώου επιχειρηματία μέλος οικογένειας εθνικών ευεργετών
Δίωξη-βόμβα κατά Τουλουπάκη. Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης
Εφιαλτικά στοιχεία του ΣΕΒ αποκαλύπτουν ότι έχουμε ακόμη 948 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους!
H φούσκα των κατασκευαστών και το KΡAX στην ελληνική αγορά ακινήτων
Στα άδυτα της βασιλικής έπαυλης των 10.000.000 ευρώ της Αναβύσσου
Ο Sebastian ζητά Μνημόνιο και παγώνει το αίμα στη ΝΔ που προηγείται με 20 μονάδες
-Κάναμε προσπάθεια να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους 8
-Η Γερμανία τσακίζει την Τουρκία μέσω τουρισμού
Ωδή στις χαμένες (πρόωρες) εκλογές
-Πού είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ και της Μέρκελ στη διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας;
-Έλληνες γυμναστές, δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι ιδιαίτερο από τους συναδέλφους του εξωτερικού