kourdistoportocali.comNews DeskEKTAKTO> Καταιγισμός αγωγών στα Δικαστήρια της Κύπρου από Πολίτες κατά της Επιστημονικής Επιτροπής για τη COVID-19

Εκτακτη Είδηση

EKTAKTO> Καταιγισμός αγωγών στα Δικαστήρια της Κύπρου από Πολίτες κατά της Επιστημονικής Επιτροπής για τη COVID-19

Τώρα αναζητούν Νομική Κάλυψη για τις αποφάσεις τους στη διάρκεια της Πανδημίας

Άνω – κάτω η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, μετά την καταχώρηση εκατοντάδων αγωγών στα Δικαστήρια από πολίτες τόσο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του υπουργού Υγείας, όσο και εναντίον μελών της ΣΕΕ για τα διατάγματα που κατά καιρούς έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαχείριση της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του philenews η συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων κατά την χθεσινοβραδυνή τους τηλεσυνάντηση ήταν σε ψηλούς τόνους, αφού κάποια από τα μέλη της ΣΕΕ υποστηρίζουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να μεριμνήσει, ώστε να τους παραχωρηθεί «νομική ασυλία», αλλά και να αναλάβει η Νομική Υπηρεσία την αναστολή κάθε δικαστικής διαδικασίας εναντίον μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περίπτωση που το θέμα δεν ξεκαθαρίσει σύντομα.

Αυτή η ομάδα επιστημόνων, η οποία παρουσιάζεται αμετακίνητη, υποστηρίζει ότι πρέπει να σταλεί στον υπουργό Υγείας σχετική ενημερωτική επιστολή και να ζητηθεί και επείγουσα συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Την ίδια ώρα, όμως, κάποια άλλα μέλη της ΣΕΕ, τα οποία μάλιστα έχουν κληθεί να παρουσιαστούν την Παρασκευή σε δικαστική διαδικασία, εδώ και μέρες έχουν ορίσει τους νομικούς τους συμβούλους ή/και έχουν δώσει τη μαρτυρία τους στην Αστυνομία ή σε προηγούμενες υποθέσεις στα Δικαστήρια.

Μετά την αναστάτωση όμως που προκλήθηκε κατά τη συζήτηση της Τρίτης και σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν κάπως την κατάσταση, έχουν εισηγηθεί το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η κάλυψη των δικηγορικών εξόδων. Με δεδομένο ότι η ΣΕΕ είναι χωρισμένη στα δύο, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να φθάσουν στον υπουργό Υγείας, δύο διαφορετικές επιστολές, τις οποίες θα υπογράφουν τα μέλη της Επιτροπής, ανάλογα με την θέση που θα αποφασίσει έκαστος επιστήμονας να στηρίξει.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης