kourdistoportocali.comNews DeskΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ>Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αστέρα Βουλιαγμένης παίρνει 200.000 ευρώ ετησίως!!!

Συνέντευξη-βόμβα του προέδρου των εργαζομένων Παναγιώτη Κούκου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ>Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αστέρα Βουλιαγμένης παίρνει 200.000 ευρώ ετησίως!!!

O Mark Zuckerberg παίρνει λιγότερα από την εταιρία του!!!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016. Αστέρας Βουλιαγμένης. Εχουμε απέναντί μας τον πρόεδρο των εργαζομένων του Αστέρα Βουλιαγμένης Παναγιώτη Κούκο-photo κάτω.

Ο Παναγιώτης εδώ και 32 χρόνια ξεκινάει από το σπίτι του στην Ανω Γλυφάδα για να φθάσει στο μοναδικό city resort της Ευρώπης. Εδώ όπου εργάζονται 643 άνθρωποι και ζουν τουλάχιστο ισάριθμες οικογένειες πολλές από τις οποίες βοηθούν φίλους που βρίσκονται στην ανέχεια.

koukosed

Ηταν 28 Μαίου 1985, ημέρα Τρίτη, όταν είχα την τιμή να δουλέψω σαν βοηθός σερβιτόρου στον Αστέρα. Στον Αρίωνα για την ακρίβεια. Ηταν μια συνηθισμένη μέρα και κάναμε την προετοιμασία για το εστιατόριο ΠΗΓΑΣΟΣ στον τοίχο του οποίου είχε κάνει ο Μυταράς ένα φτερωτό άλογο.

Θυμάμαι σαν τώρα τους συναδέλφους μου που “ζωγραφίζανε” τα πιάτα παρουσία του πελάτη κι εγώ αναλογιζόμουνα εάν θα γίνω ποτέ σαν κι αυτούς. Ηταν μια τελετουργία. Δεν έμπαινες στον Αστέρα χωρίς κοστούμι και γραβάτα. Αντίστοιχη ήταν και η ενδυμασία του προσωπικού. Απαιτητικούς πελάτες είχαμε όχι όμως κακόκτροπους. Απλά οι άνθρωποι ήθελαν να πάρουν τις υπηρεσίες που πλήρωναν.

Το Σωματείο εργαζόμενων ιδρύθηκε το 1966. Ο Παναγιώτης θα πει για την τιμή που του έκαναν οι συνάδελφοί του να τον εκλέξουν πρόεδρο του Σωματείου.

-Θα πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι οι οι συνάδελφοι για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου.

Το 2006 υπήρξε, με το πρόσχημα της εθελουσίας, ένα κίνημα εκδίωξης συναδέλφων από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ηταν “παραγγελία” προκειμένου να φύγουν συγκεκριμένα συνάδελφοι με “ενοχλητική”, για την Διοίκηση, συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γριβέας ήταν μέλος του ΔΣ εκείνη την εποχή με τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Ηταν ο άνθρωπος που πήρε την “ιστορική” πρωτοβουλίαπροφανώς με την καθοδήγηση και την ανοχή της Εθνικής Τράπεζας-να προχωρήσουν στην αποψίλωση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου “Αφροδίτη” που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χερσονήσου. Σημειωτέον ο χώρος του ξενοδοχείου Αφροδίτη, είναι ο χώρος που σήμερα προορίζονται να γίνουν οι βίλες. Και η απαξίωσή του βοήθησε έτσι ώστε να παρουσιάζεται ως εγκατελειμμένο σημείο από τα ΜΜΕ. Εχει μείνει συνειδητά μόνο ο σκελετός. Αυτή η κίνηση έχει στερήσει και έσοδα από την εταιρία αδυνατώντας να πάρουμε μεγάλα συνέδρια. Επιπρόσθετα τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας κινήθηκαν δυνητικά μειούμενα αφού ο μεγάλος όγκος των συνεδρίων πήγαινε σε γειτνιάζοντα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με αποτέλεσμα οι ισολογισμοί της εταιρίας από το 2006 και για σειρά ετών καταγράφονταν αρνητικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” η συνεχώς μειούμενη δραστηριότητα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος -για προφανείς λόγους-δεν είχε αντίκτυπο στις αμοιβές του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Πολυχρόνη Γριβέα ο οποίος σήμερα λαμβάνει 200.000 ευρώ ετησίως. Μιλάμε για αστρονομικό ποσό για στέλεχος του Δημοσίου. Κι αυτό γιατί ο Αστέρας ανήκει στο Δημόσιο και δια μέσω αυτού στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Γριβέας έλαβε πέρυσι-με απόφαση της γενικής συνέλευσης μετόχων- 35.000 ευρώ αύξηση όταν αποφάσισε από μόνος του να κάνει και χρέη Γενικού Διευθυντή που μετά από δική απόφαση εδώ και καιρό δεν υπάρχει!!! Ο κ. Γριβέας είναι το μόνο εκτελεστικό μέλος από τα 12 μέλη του ΔΣ.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι το 2006 η σχέση διοίκησης-εργαζομένων ήταν οικογενειακή σε βαθμό τέτοιο που η εταιρία συμμετείχε στις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζαν οι οικογένειες των εργαζόμενων είτε με άτοκα δάνεια είτε με οικονομική προσφορά από μέρους της εταιρίας άνευ επιστροφής. Η όλη αυτή συμπεριφορά της εταιρίας βοήθησε κατ΄αρχήν στην εξεύρεση του καλύτερου προσωπικού στον ξενοδοχειακό χώρο, υπηρετώντας έτσι με συνέπεια την απόφαση του τότε ΔΣ μετά από εισήγηση του Διευθύνοντος συμβούλου κ. Σεφεριάδη, η οποία υποδείκνυε την πρόσληψη των αρίστων, προς εξυπηρέτηση της αξιοσέβαστης πελατείας της AΞΕ ΑΣΤΗΡ.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ “ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ”

-Εκφράζω την αγωνία μου-συνεχίζει ο κ. Κούκος- εδώ και χρόνια για τον κίνδυνο ανθελληνισμού των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και όχι μόνο, την απογοήτευσή μου για την στάση που κρατάει ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, (σε αντίθεση με τον προκάτοχό του μακαριστό Χριστόδουλο), που συνειδητά απέχει από κάθε διαδικασία έστω και συνάντησης-συζήτησης με τους εργαζόμενους του Αστέρα στον οποίον είναι μέτοχος και η εκκλησία της Ελλάδος, διά μέσω της Εθνικής.

Το ξενοδοχείο Αφροδίτη άρτια εξοπλισμένο μέχρι και το 2006 που “απαλλοτριώθηκε” φιλοξενούσε τις ιστορικότερες οικογένειες της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο. Με έσοδα κύκλου εργασιών 4-5 μηνών (αφού λειτουργούσε εποχιακά) άγγιζε τα 3-3.500.000 εκατ. ευρώ ετησίως. Η μοναδική του θέση βοηθούσε στο να εκτελούνται δεξιώσεις χωρίς να υπάρχει όχληση στους κατοίκους του δήμου Βουλιαγμένης που ως συνέπεια έχει την παύση ή τον χρονικό περιορισμό της δεξίωσης. Αντίθετα στην Αφροδίτη όλα κυλούσαν ομαλά και οι εκδηλώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Σήμερα το ξενοδοχείο Αφροδίτη έχει γίνει μαρίνα εκλιμενισμού σκαφών, κατοικία γλάρων και άλλων αποδημητικών. Ο προορισμός του ιστορικού αυτού ξενοδοχείου είναι να γίνουν οι περίφημες 13 έως 15 βίλες, οι οποίες θα πουληθούν, ως διαρρέουν στον Τύπο οι επενδυτές, αντί του ποσού των 30.000.000 εκατ. έκαστη. Κάποιες από αυτές προορίζονται για προσωπική χρήση των επενδυτών. Από τις προς πώληση βίλες οι επενδυτές αναμένεται να λάβουν το ποσό των 450.000.000 εκατ. ευρώ-δηλαδή θα βγάλουν και με το παραπάνω το ποσό που θα διαθέσουν για την αγορά ολόκληρης της Χερσονήσου. Αυτό ακριβώς είναι το Εγκλημα της Αφροδίτης. Αντί το ίδιο το Κράτος, η Εθνική Τράπεζα και η Εκκλησία να προβούν στην παραπάνω αξιοποίηση του χώρου και να έχουν τα αντίστοιχα και επιπλέον έσοδα-οφέλη. Δηλαδή θα μπορούσαν-εάν ήθελαν- να προκηρύξουν έναν διεθνή διαγωνισμό για την καλύτερη αρχιτεκτονική πρόταση η οποία δεν θα αλλοίωνε τον περιβάλλοντα χώρο, δεν θα επηρέαζε δυνητικά την ζωή των κατοίκων του δήμου και δεν θα στερούσε από τους εργαζόμενους τις δουλειές τους. Οι πολυτελείς κατοικίες θα μπορούσαν να πουληθούν ακόμη και από τα σχέδια-ότι δηλαδή θα κάνουν και οι Τουρκοάραβες αγοραστές του ελληνικού διαμαντιού.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΣΙΩΠΗΣ

-Παρότι βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες από την καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας του συγκροτήματος-σύμφωνα με την Διοίκηση-εξακολουθεί να τηρείται σιγή ιχθύος σχετικά με το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων του Αστέρα Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές η συναλλαγή μεταφέρεται για την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, και ενημερώθηκα-μέσω περιστεριού-ότι η πρώτη συνάντηση του εκπροσώπου των εργαζομένων με τους νέους ιδιοκτήτες θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Παρακάλεσα το ευγενικό πτηνό να μεταφέρει στους επενδυτές να αποστείλουν άμεσα τις θέσεις τους για το μέλλον της “Ακρόπολης” του ελληνικού τουρισμού και σε κάθε περίπτωση για την τύχη των οικογενειών των συναδέλφων μου. Αρνούμαι να δεχτώ ότι, μετά από τους κάκιστους χειρισμούς της διοίκησης της τελευταίας δεκαετίας, ο Αστέρας Βουλιαγμένης θα έχει την ατυχία των ΞΕΝΙΑ και άλλων ιστορικών επιχειρήσεων που μαραζώνουν στο έλεος των καιρικών συνθηκών.

Η θέση του σωματείου ομόφωνα μετά και την τελευταία του συνεδρίαση είναι η όποια ανακαίνιση να γίνει τμηματικά, ανά ξενοδοχείο, και σε κάθε περίπτωση να εξακολουθήσει η αδιάκοπη ξενοδοχειακή δομή-λειτουργία του συγκροτήματος και όχι η λειτουργία μόνο των καμπανών που παραπέμπει σε λειτουργία ενοικιαζόμενων δωματίων.

Διαβάστε κι εδώ

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK