kourdistoportocali.comNews DeskΈκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ ενώ ο Πετσίτης απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση!

Τα ξημερώματα

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ ενώ ο Πετσίτης απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση!

Εργο του Παρακράτους με τον μανδύα της τρομοκρατίας;

Εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στο κτίριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 2.37. Η ισχυρή έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, προκάλεσε ζημιές από τον πρώτο έως τον έκτο όροφο καθώς από την έκρηξη έσπασαν τζαμαρίες γραφείων εργαζομένων. Οι υλικές ζημιές εκτείνονται σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτιρίου ενώ στον προαύλιο χώρο του ΣΚΑΪ υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια τζαμιών από τα γραφεία. Η βόμβα έρχεατι σε μια συγκυρία που η υπόθεση Manolo απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση και ο ΣΚΑΙ με τα VIDEO από τον Manolo να γλεντάει στα μπουζούκια σοκάρει τους προδομένους οξυδερκείς ψηφοφόρους του Σύριζα. Η συγκυρία της βόμβας είναι μια καταφανής προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης από το παρακράτος.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και ακούστηκε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 5 κιλά εκρηκτικών.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον Σκάι σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας αρκετές φορές πως «δεν είναι φάρσα». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο άγνωστος που ειδοποίησε, πήρε από τηλεφωνικό αριθμό χωρίς απόκρυψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός, βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο — πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων. Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΚΑΪ υπενθυμίζει ότι «το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ».

Η ανακοίνωση του ομίλου ΣΚΑΪ αναλυτικά

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.

»Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος.

»Το κράτος, που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ

»Ο ΣΚΑΪ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους».

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ στοχοποιείται”

Η άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ δεν πτοεί τους εργαζομένους του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και της ιστοσελίδας του σταθμού επισημαίνουν από πλευράς τους σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ.

«Όπως έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες, οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ στοχοποιείται. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν από πολλαπλά κέντρα και με διαφορετικές κάθε φορά επιδιώξεις, δίχως να κάμπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τον επαγγελματισμό των εργαζομένων του ομίλου» τονίζουν οι εργαζόμενοι του σταθμού.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ αναλυτικά

«Σήμερα, ο όμιλος ΣΚΑΪ δέχθηκε μια άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Ό,τι κι αν είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές της επίθεσης έμεινε ευτυχώς μόνο στις υλικές ζημιές. Όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο κτίριο, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, το εγκατέλειψαν έγκαιρα και με ασφάλεια.

»Όπως έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες, οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει. Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ θα συνεχίσουν να επιτελούν με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία την δημοσιογραφική τους αποστολή. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ στοχοποιείται. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν από πολλαπλά κέντρα και με διαφορετικές κάθε φορά επιδιώξεις, δίχως να κάμπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τον επαγγελματισμό των εργαζομένων του ομίλου.

»Όλοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ δεσμευόμαστε απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες μας ότι θα συνεχίσουμε την μάχη για την ενημέρωση, την πολυφωνία και τη δημοκρατία.

»Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους από όλα τα ΜΜΕ, αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που από το πρωί εκφράζουν τη συμπαράστασή τους».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK