kourdistoportocali.comNews DeskEκλιπαρούν αμφότεροι τον Τσίπρα για μία θέση στον ήλιο του Σύριζα!

Κατάντια

Eκλιπαρούν αμφότεροι τον Τσίπρα για μία θέση στον ήλιο του Σύριζα!

Ανακοίνωση απόγνωσης από τον Γιώργο Ελενόπουλο

Aπό τη μια ο Γιώργος Παπανδρέου που κολακεύει μέσω ΕΡΤ τον Τσίπρα, από την άλλη ο Βενιζέλος που σπεύδει σε κοινή εκδήλωση με την Τασία Χριστοδολοπούλου. Μιλάμε για την απόλυτη κατάντια του ΚΙΝΑΛ και κάποτε θρυλικού ΠΑΣΟΚ. Είναι δυνατόν δύο εμβληματικές φιγούρες του συγκεκριμένου χώρου να καταντάνε μέρος του παιγνίου του Τσίπρα;

Από τον Ian Ford

Είναι κατάντια για τον ΓΑΠ να ικετεύει τον Τσίπρα για μία θέση. Το ίδιο και ο Βενιζέλος. Πιο έντιμο και αξιοπρεπές από μέρους τους να κάνουν χαρακίρι. Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο ψωροεγωισμός τους δεν επιτρέπει στον Σημίτη, στον ΓΑΠ, στον Βενιζέλο και την Φώφη να δώσουν από κοινού μία συνέντευξη τύπου και να ανακοινώσουν την επιστροφή στο ένα και μοναδικό θρυλικό ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του. Προτιμούν να είναι ξοφλημένοι που ζουν με την όποια αίγλη του παρελθόντος. Ούτε ιστορική ευθύνη αισθάνονται ούτε τίποτε. Μόνο προσωπικός τυχοδιωκτισμός. Τι ξοφλημένοι που είναι τελικά…Για να μην πούμε τίποτε άλλο, πιο βαρύ…

Επ΄αυτού κάτι προσπάθησε να πει ο συντονιστής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Ελενόπουλος, που κάθησε και έγραψε την αμήχανη ανακοίνωση που ακολουθεί.

Διαβάζω, πριν από λίγο:

«Τασία και Βενιζέλος μαζί, για πρώτη φορά – Σε εκδήλωση για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους».

Επί της ειδήσεως, κανένα σχόλιο.

Πολύ καλά κάνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος και συνομιλεί με την Τασία Χριστοδουλοπούλου – σε αυτήν αναφέρονται ο τίτλος γνωστής ιστοσελίδας.

Όπως, πολύ καλά έκανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που πριν από λίγο καιρό μίλησε σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλής.

Η σωστή θέση και πράξη, για οποιονδήποτε πραγματικά δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, πολύ περισσότερο πολιτικό, που έχει επιπλέον και την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης, είναι να συνομιλεί με όλους και παντού, και ακόμη περισσότερο – και γιατί όχι, να φροντίζει είτε για την μεγαλύτερη δυνατή προώθηση των απόψεών του, είτε και για την αποκάλυψη της αλήθειας και ενίοτε της υποκρισίας που χαρακτηρίζει κάποιες πολιτικές δυνάμεις και κάποιους πολιτικούς.

Το θέμα μας, λοιπόν, δεν είναι το τι κάνουν ο Βαγγέλης Βενιζέλος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Πολύ καλά κάνουν και συνομιλούν και μάλιστα, δημοσίως. Και μπράβο τους. Και να το κάνουν και όλα τα άλλα πολιτικά στελέχη και όχι μόνον.

Και το σημαντικότερο, να κινητοποιηθεί η κοινότητα των ακαδημαϊκών και των διανοουμένων και των παραγωγικών δυνάμεων και πολύ περισσότερο η νεολαία, μπας και δούμε άσπρη μέρα σε αυτόν τον τόπο.

Το θέμα μας, τώρα όμως, είναι ότι,

Πρώτον, την είδηση τη διαβάζω σε μια ενημερωτική ιστοσελίδα, που την παρουσιάζει με θετικό πρόσημο και πολύ καλά κάνει, αλλά,

Δεύτερον, με κάθε σχετική ευκαιρία, εξανίσταται, που ένας άλλος πολιτικός, πολιτικός και όχι κουτσομπόλης της πολιτικής, πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην Πρωθυπουργός με το 44% του Ελληνικού λαού, όμως, εν ενέργεια πάντα, Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία,

Τρίτον, συμμετέχουν περισσότερα από 160 κόμματα από σχεδόν αντίστοιχο αριθμό χωρών από όλο τον κόσμο – το θέλουν δεν το θέλουν κάποιοι, επιχειρώντας μάλιστα να απαξιώσουν τη Διεθνή για κατανοητούς λόγους, αλλά,

Τέταρτον, αποκρύπτοντας ότι, αυτή έδωσε τη μάχη για την Ελλάδα απέναντι σε ένα μέρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που συνεργαζόταν άψογα με την ευρωπαϊκή συντήρηση, τα δύσκολα χρόνια της κρίσης,

Εξανίσταται, λοιπόν, όταν ένας άλλος πολιτικός, επιχειρεί να πει τις απόψεις του σε κάποιο φόρουμ ή συμμετέχει με την ιδιότητά του σε κάποια εκδήλωση.

Τον χαρακτήρισε μάλιστα, η συγκεκριμένη ενημερωτική ιστοσελίδα, «απίθανο», γιατί πήγε σε μια εκδήλωση, που μίλησε ο Πρόεδρος της Βολιβίας, ώστε εκτός των άλλων να μπορεί και να του πει, ότι η πολιτική και η στάση των δήθεν αριστερών για τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα, έχει ένα προβληματάκι, ανθρωπιστικό και αντιδημοκρατικής φύσεως, που μόνον εκλογές θα μπορούσαν σε κάποιο βαθμό να αντιμετωπίσουν, εφόσον βέβαια, διαμορφωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να μην έχουμε και κανέναν καταστροφικό εμφύλιο.

Λίγο νωρίτερα, η ίδια ιστοσελίδα, όπως και σχεδόν όλα τα άλλα ΜΜΕ, πλην ορισμένων φωτισμένων εξαιρέσεων, είχαν περάσει γενεές 14 τον ίδιο πολιτικό, με την πιθανότητα και μόνον να πάει σε κάποια άλλη πολιτική εκδήλωση, γιατί δήθεν θα στήριζε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην τα πολυλογούμε, λοιπόν και συμπερασματικά:

Αν στηρίζεις, με οποίο τρόπο, δεξιά, ουδέν θέμα.

Τέλος, κρατήστε κάτι: το επόμενο μεγάλο πρόβλημα για όλους αυτούς που αντιδρούν έτσι, θα είναι η υπεράσπιση της αυτονομίας της Παράταξής μας.

Γιατί; Γιατί,

Ο σημερινός συντηρητικός διπολισμός – προσωρινός μεν αλλά προκαλεί μεγάλη βλάβη στη χώρα, εξυπηρετεί συμφέροντα και κατεστημένα πάσης φύσεως.

Πρωτεύει βέβαια, η στήριξη στη δεξιά. Αλλά, θα συνεχίσουν να κάνουν τα πάντα, για να διατηρηθεί η σημερινή τραγική ισορροπία του τρόμου.

Δεν πρέπει να τους το επιτρέπουμε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

H Τριάδα της Ψυχοπαθητικότητας> Σκληρότητα απέναντι στα ζώα, Πυρομανία και νυκτερινή ενούρηση
ΕΚΤΑΚΤΟ>Φεύγουν από τη Μύκονο για Πάρο!
Tα κόκκινα δάνεια, οι γερμανικές τράπεζες και τα ελληνικά πετρέλαια
Ο πανέξυπνος Κύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου και οι απορίες του
Αντιναύρχος Ελευθέριος Χανδρινός>Ενας ήρωας που ζούσε στα Κάτω Πατήσια
ΣΟΚ>Ελληνες φοιτητές νοικιάζουν σπίτια στα Κατεχόμενα και σπουδάζουν στην ελεύθερη Κύπρο!
ΕΚΤΑΚΤΟ>Ρεσάλτο των Τούρκων στο Αιγαίο για τα ελληνικά κοιτάσματα!
O Geoffrey συνεχίζει το pampering ενώ ΗΠΑ και Τουρκία στήνουν κοινές μπίζνες
ΣΟΚ! Ενώ η Τουρκία προελαύνει σε ξηρά και θάλασσα ΜΚΟ εμπλέκει τον Αναστασιάδη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Αυτοκράτορας των boutique hotels και με τη βούλα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Μια γοητευτική νέα γυναίκα στον άγριο κόσμο του Ποινικού Δικαίου
EKTAKTO>10 βίλες στη Μύκονο μπορεί να αγοράσει ο τύπος που κέρδισε 7 Εκατ. Ευρώ στο τζόκερ