kourdistoportocali.comNews DeskΈφυγα από την Ελλάδα με σπασμένα φτερά

Θάνος Τζήμερος

Έφυγα από την Ελλάδα με σπασμένα φτερά

Και νόμιζα πως δεν θα μπορούσα πια ποτέ να πετάξω. Για πρώτην φορά στην ζωήν μου ημπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος

“Έφυγα από την Ελλάδα με σπασμένα φτερά και νόμιζα πως δεν θα μπορούσα πια ποτέ να πετάξω. Όλοι γύρω μου με θεωρούσαν ως ένα ναυαγισμένο ιδεοπαθή και άρχισα σιγά σιγά να το πιστεύω και εγώ ο ίδιος… Ευτυχώς εδώ βρήκα άλλο κόσμο, άλλους ανθρώπους με πλατύτερες ιδέες, με ευγενέστερα αισθήματα με υψηλότερα ιδεώδη και μπόρεσα να μπω πάλιν εις τον δρόμον μου. Για πρώτην φορά στην ζωήν μου ημπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος.”

Με αυτό το γράμμα του Γιώργου Παπανικολάου, του μεγάλου Έλληνα, που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες από την απειλή του καρκίνου ανακαλύπτοντας το τεστ Παπ, ξεκίνησε την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ ο Θάνος Τζήμερος, στο Σπόρτινγκ την Τετάρτη 22/5.

Στην εκδήλωση, που παρακολούθησαν περισσότερα από 1100 άτομα, ο Θάνος Τζήμερος υπογράμμισε την πραγματική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας, που είναι η χρεοκοπία των θεσμών.

Σύγκρινε τους θεσμούς των ΗΠΑ, της χώρας που ανέδειξε την αξία του Γ. Παπανικολάου με τους θεσμούς της χώρας μας, και κατέδειξε, με παραδείγματα, το πώς κάθε θεσμικό πλαίσιο διαμορφώνει την κοινωνική, οικονομική και πολιτική μας συμπεριφορά.

Μολονότι η Ελλάδα χρεοκόπησε άλλες 4 φορές στην ιστορία της, ο πάτος που πιάσαμε, δεν έγινε εφαλτήριο ανόδου, διότι το θεσμικό πλαίσιο που μας οδήγησε εκεί παρέμεινε αμετάβλητο. Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Τζήμερος διοικείται από τον κρατισμό, ο οποίος αναπαράγει επιθετικά τον εαυτό του εις βάρος των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας ακριβώς όπως τα καρκινικά κύτταρα.

Δεν εξαλείφεται, διότι καμία κυβέρνηση δεν θέλει να περιορίσει το εύρος των εξουσιών της. Τη μεταρρύθμιση θα πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση αποφασισμένων τεχνοκρατών και εμπνευσμένων ιδεολόγων ταυτόχρονα, που θα αποφασίσει να περιστείλει τις εξουσίες της, αυτοβούλως, για να εγκαθιδρύσει ένα περιβάλλον θεσμικής ισορροπίας και πολιτικής υγείας.

Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα της Ε.Ε. την οποία χαρακτήρισε ως ένα πρωτοφανές εγχείρημα συνένωσης κρατών που γίνεται σε συνθήκες δημοκρατίας, με πολλά επιτεύγματα όπως η 70ετής ειρήνη στην Ευρώπη αλλά και μεγάλα προβλήματα όπως η απειλή του Ισλάμ, του οποίου η έκβαση εξαρτάται από τη δική μας συμμετοχή.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, κατέληξε ο Θάνος Τζήμερος είναι μια σφήνα στον κορμό του κρατισμού. Δεν θα σταματήσει μέχρι να τον “σκίσει” εντελώς και η Ελλάδα να γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα σύγχρονο προοδευτικό παραγωγικό κράτος που δεν θα διώχνει τα παιδιά του.

“Δεν είμαστε εδώ για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές” κατέληξε ο κ. Τζήμερος παρουσιάζοντας τους Υποψήφιους Ευρωβουλευτές και τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ για την Ευρωβουλή και την Περιφέρεια Αττικής.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

H Τριάδα της Ψυχοπαθητικότητας> Σκληρότητα απέναντι στα ζώα, Πυρομανία και νυκτερινή ενούρηση
ΕΚΤΑΚΤΟ>Φεύγουν από τη Μύκονο για Πάρο!
Tα κόκκινα δάνεια, οι γερμανικές τράπεζες και τα ελληνικά πετρέλαια
Ο πανέξυπνος Κύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου και οι απορίες του
Αντιναύρχος Ελευθέριος Χανδρινός>Ενας ήρωας που ζούσε στα Κάτω Πατήσια
ΣΟΚ>Ελληνες φοιτητές νοικιάζουν σπίτια στα Κατεχόμενα και σπουδάζουν στην ελεύθερη Κύπρο!
ΕΚΤΑΚΤΟ>Ρεσάλτο των Τούρκων στο Αιγαίο για τα ελληνικά κοιτάσματα!
O Geoffrey συνεχίζει το pampering ενώ ΗΠΑ και Τουρκία στήνουν κοινές μπίζνες
ΣΟΚ! Ενώ η Τουρκία προελαύνει σε ξηρά και θάλασσα ΜΚΟ εμπλέκει τον Αναστασιάδη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Αυτοκράτορας των boutique hotels και με τη βούλα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Μια γοητευτική νέα γυναίκα στον άγριο κόσμο του Ποινικού Δικαίου
EKTAKTO>10 βίλες στη Μύκονο μπορεί να αγοράσει ο τύπος που κέρδισε 7 Εκατ. Ευρώ στο τζόκερ