kourdistoportocali.comNews DeskEχουμε τον καλύτερο Διοικητή Τροχαίας παγκοσμίως

Και φυσικά έχουμε τον καλύτερο πρωθυπουργό παγκοσμίως

Eχουμε τον καλύτερο Διοικητή Τροχαίας παγκοσμίως

Εχουμε τον καλύτερο υπουργό Προστασίας του Πολίτη παγκοσμίως. Εχουμε τον καλύτερο Διοικητή Πυροσβεστικής Παγκοσμίως!

Eχουμε τον καλύτερο Διοικητή Τροχαίας παγκοσμίως. Εχουμε τον καλύτερο Διοικητή Πυροσβεστικής Παγκοσμίως. Εχουμε τον καλύτερο υπουργό Προστασίας του Πολίτη παγκοσμίως. Και φυσικά έχουμε τον καλύτερο πρωθυπουργό παγκοσμίως. Kαι φυσικά έχουμε την πιο αποτελεσματική μετάλλαξη πρώην ταγαριών σε θλιμένες κυριούλες.

Από τον Bασίλη Μπόνιο

Πως να χωρέσεις σε λέξεις τόση ξεφτίλα. Ο διοικητής Τροχαίας που έστειλε τους οδηγούς στην ποντικοπαγίδα του Ματιού είναι ο καλύτερος παγκοσμίως. Ο δε πολιτικός του προιστάμενος Τόσκας αυτός κι αν είναι ο καλύτερος παγκοσμίως. Αναρωτιέται κανείς εάν ο διοικητής Τροχαίας έχει πάει ποτέ στη ζωή στο Μάτι. Γιατί εάν έχει πάει θα πρέπει να είναι πολύ άχρηστος για να στείλει στο θάνατο τόσους ανθρώπους.

Δείτε τώρα πόσο άχρηστος είναι ο Διοικητής Πυροσβεστικής: Σοβαρές καταγγελίες για τη διαχείριση της φωτιάς στην ανατολική Αττική από τους υπευθύνους έκανε ο επικεφαλής του κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών Νέας Μάκρης, Γιάννης Δαμιανόγλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την άποψη ότι η καταστροφή στο Μάτι επήλθε λόγω κακής εκτίμησης του επικεφαλής αξιωματικού της Πυροσβεστικής στο Νταού Πεντέλης.

Ο επικεφαλής των εθελοντών του κλιμακίου δασοπυρόσβεσης στην Νέα Μάκρη περιέγραψε τις οδηγίες που τους δόθηκαν: Αρχικά τους έστειλαν στο Νταού Πεντέλης, όπου ξέσπασε η φονική πυρκαγιά και εν συνεχεία στο Λύρειο Ιδρυμα που κινδύνευε.

«Ηταν κακή η εκτίμηση του αξιωματικού στο Νταού και δεν έκανε την κλήση να έρθουν Canadair εκεί να σβήσουν την πυρκαγιά. Αν έμενε η φωτιά στο Νταού, δεν θα είχαμε νεκρούς» υποστήριξε ο κ. Δαμιανόγλου ο οποίος εποπτεύει το συγκεκριμένο δάσος επί 10 χρόνια και έχει ζήσει τις πυρκαγιές του 2005, του 2007, του 2009, του 2012.

Μάλιστα πρόσθεσε κατηγορηματικά: «Τη φωτιά τη βλέπαμε να ανεβαίνει στο βουνό, από το ένα διάσελο στο άλλο, υπήρχε τεράστιος χρόνος. Αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν στη χαράδρα μπορούσαν άνετα 100% να κάνουν ρίψεις με το Canadair. Αντί αυτού, ζήτησε ελικόπτερο. Αν έμπαινε το Canadair, δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε ούτε ένα νεκρό» υποστήριξε.

Ο κ. Δαμιανόγλου τόνισε ακόμη ότι «Ξενοκράτης στην περιοχή μας δεν εφαρμόστηκε για εκκένωση των περιοχών. Είχαμε υποβάλει σχέδιο το 2016 το ο οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε, δεν μας απάντησε κανείς». Διευκρίνισε δε ότι το σχέδιο «Ξενοκράτης» ορίζει τους δρόμους, τα μέσα που θα γίνει η εγκατάλειψη και τα μέσα της ενημέρωσης των κατοίκων.

«Φωνάζαμε εμείς στους κατοίκους να φύγουν. Δεν ήρθε κανένα αυτοκίνητο με μικροφωνική που να ειδοποιεί τους κατοίκους» είπε και πρόσθεσε επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Τροχαία για την Λεωφόρο Μαραθώνος: «Αποκλείστηκε ο δρόμος και από λάθος χειρισμό της τροχαίας τους έστελναν μέσα στο Μάτι με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτό το κομφούζιο και να έχουμε νεκρούς».

Press conference at the Ministry Of Citizen Protection by Minister of Citizen Protection Nikos Toskas, Government Spokesman Dimitris Tzanakopoulos and the heads of Police and Fire Department, regarding the fires in Attica region. In Athens, on July 26, 2018 / Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σχετικά με τις φωτιές στην Αττική. Αθήνα, 26 Ιουλίου, 2018

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής που επιχειρούσε στο πεδίο στην Aνατολική Αττική εισηγήθηκε στο συντονιστικό όργανο εκκένωση του οικισμού Μάτι, όμως αυτή δεν έγινε ποτέ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν αποδείξεις ότι δόθηκε η εντολή να εκκενωθούν άμεσα οι εγκαταστάσεις του Λύρειου Ιδρύματος και οι κατασκηνώσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος, πρόκειται για ένα άτυπο συντονιστικό όργανο στον τόπο της πυρκαγιάς, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να γίνει εκκένωση, έτσι, ζητήθηκε εκκένωση από τον αρμόδιο της Πυροσβεστικής. Ο ίδιος τόνισε ότι παρόντες στο συντονιστικό ήταν ο Δήμαρχος Ραφήνας και η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα.

Τόνισε δε πως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έπρεπε να έχει παραιτηθεί και θα έπρεπε να ζητά συγγνώμη ανά πέντε λεπτά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη και να τον μιμηθεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε ότι η Πυροσβεστική έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφευχθεί η τραγωδία παρά τις αντίξοες συνθήκες, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές, γι αυτό και θα έπρεπε να ακουστεί μία συγνώμη, αλλά και παραιτήσεις.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;