kourdistoportocali.comNews DeskΕάν αποτύχει ο Μητσοτάκης, ο Στουρνάρας θα κληθεί να σώσει τη χώρα από τον διαμελισμό

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Εάν αποτύχει ο Μητσοτάκης, ο Στουρνάρας θα κληθεί να σώσει τη χώρα από τον διαμελισμό

Δίνουν τα ρέστα μας για την καρέκλα

Eπιτέλους άρχισε να γράφεται το τελευταίο και πιο συναρπαστικό Κεφάλαιο της διακυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ. Ο Επίλογος μιας διακυβέρνησης η οποία σημάδεψε την μεταπολίτευση και κάτω από ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να σηματοδοτεί το τέλος της.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Με την προυπόθεση ότι η ΝΔ που κατά πάσα πιθανότητα θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα είναι η γνωστή δεξιά των Τζαβάρηδων, των Τραγάκηδων και λοιπών γραφικών παλαιοπολιτικών που υπάρχουν χάρη στα ρουσφέτια. Εαν ο Μητσοτάκης καταφέρει να αποτινάξει τον ζυγό της καραμανλικής δεξιάς από την διακυβέρνησή του, εάν καταφέρει επίσης να αφήσει εκτός της διακυβέρνησής του την Ντόρα, την Αλεξία, τον Κώστα Μπακογιάννη και το υπόλοιπο Μητσοτακέικο μπορεί αυτός ο τόπος να ελπίζει ότι υπάρχει μια τελευταία ελπίδα να μεταρρυθμισθεί αυτό εδώ το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος.

Με απλά λόγια ο Κούλης πρέπει να γίνει θεριό και να καταπιεί Τζαβάρηδες, Τραγάκηδες, Μπακογιάννηδες, Καραμανλήδες, Παυλόπουλους και λοιπούς παλαιοκομματικούς νεάντερταλ. Πιστεύουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει, όπως κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές και την ηγεσία της χαζοΝΔ.

Μόνο εάν ο Κούλης φάει θεριά, θα γίνει θεριό και η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Εάν ο Κούλης αποτύχει η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ πριν τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ του ελληνικού κράτους θα είναι ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος πολύ καλά κάνει και ορθώνει ανάστημα στην κυβέρνηση Σύριζα όταν αυτή βρίσκεται στα ντουζένια της.

Η κυβέρνηση με τη σειρά της θα δώσει από εδώ και στο εξής τα ρέστα της σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία ως τον Φθινόπωρο του 2019 ώστε εκτός από το δάχτυλο κάποιοι να βουτήξουν και το κεφάλι στο μέλι.

Στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα εμφανισθούν νέα και παλαιά σκάνδαλα-πραγματικά και ανύπαρκτα. Θα γίνει ένα μακελειό στη κυριολεξία. Στο τέλος της μέρας όμως ο Σύριζα θα ηττηθεί πανηγυρικά όχι γιατί ο Κούλης θα γίνει Αστραπόγιαννος αλλά γιατί έχουν στεγνώσει οι τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων-ψηφοφόρων.

Οι άδειες τσέπες θα στείλουν τον Σύριζα στα τάρταρα. Ούτε καν τα ψέμματά του.

Ο Ελληνας θα ψηφίσει με κριτήριο τις άδειες τσέπες του. Κανένα σκάνδαλο δεν μπορεί να υπερνικήσει μια άδεια τσέπη. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες.

Ο Σύριζα θα υποστεί πανωλεθρία γιατί συμμετείχε εγκληματικά στην ολοκλήρωση της φτωχοποίησης των Ελλήνων για χάρη του πελατειακού κράτους και μιας χούφτας ολιγαρχών και εργατοπατέρων με τους οποίους διαπλέκεται.

Βρώμικο ρόλο στην εγκαθίδρυση του καθεστώτος Σύριζα έπαιξε και η Εκκλησία και πιο συγκεκριμένα ο Ιερώνυμος με την λογική “πάντα με το γκουβέρνο”.

Οι μέθοδοι της Εκκλησίας δεν διαφέρουν καθόλου από τις αντίστοιχες των Ολιγαρχών. Αμφότεροι αφού λεηλατήσουν τα πάντα στο περασμά τους προσφέρουν συσσίτια αγάπης.

Το ελληνικό κράτος αποτελεί συνέχεια της Τουρκοκρατίας με την Εκκλησία και τις Κυβερνήσεις να αντικαθιστούν τον Σουλτάνο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με μεγαλύτερο φορομπηχτικό ΜΙΣΟΣ για τους φορολογούμενους υπέρ της διατήρησης του διεφθαρμένου κράτους.

Το ερώτημα είναι εάν ο Κούλης που υποστηρίζει ότι δεν θα απολύσει κανέναν διεφθαρμένο, κηφήνα δημόσιο υπάλληλο θα έχει τα μπολς να κυβερνήσει με σιδερένια πυγμή και να γεμίσει τις πλατείες Κλαυθμώνος της Ελλάδος με απολυμένους κηφήνες που έχουν τρυπώσει στο Δημόσιο και λεηλατούν κάθε ανάσα της ιδιωτικής οικονομίας.

Εάν τα σκατώσει ο Κούλης, ο Στουρνάρας θα είναι η τελευταία μας ελπίδα πριν τον διαμελισμό και την διχοτόμηση της Κολομβίας της Ευρώπης, τα τεμάχια της οποίας θα περάσουν στην κυριαρχία Τουρκίας και Αλβανίας-μπορεί και των Σκοπίων τόσο κατσιαπλιάδες που είμαστε…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK