kourdistoportocali.comNews DeskΔύο μεθυσμένοι βγαίνουν από μπυραρία του Μονάχου τρικλίζοντας

Το Spiegel ξεφωνίζει τη Μέρκελ

Δύο μεθυσμένοι βγαίνουν από μπυραρία του Μονάχου τρικλίζοντας

Το ανέκδοτο της ιδιότυπη συμμαχίας Αθήνας–Βερολίνου

H αποκάλυψη του Spiegel για την “ιδιότυπη συνεργασία” Μέρκελ-Τσίπρα είναι σαν να περιγράφει δύο μεθυσμένους που στηρίζονται ο ένας στον άλλον καθώς βγαίνουν από ταβέρνα της Καισαριανής ή του Μονάχου αφού στο μεταξύ έχουν καταναλώσει απίστευτες ποσότητες μπύρας και λουκάνικων. Στο μεταξύ κανείς από τους δύο δεν είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να φθάσει σπίτι του.

Ο Tσίπρας με την Μέρκελ συμφώνησαν-όπως αποκαλύπτει το Spiegel-οι Έλληνες να στηρίξουν τη γερμανική επιθυμία να μεταφερθεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (Εuropean Banking Authority) στη Φρανκφούρτη και ως αντάλλαγμα οι Γερμανοί θα στηρίξουν τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency) στην Αθήνα. Την επόμενη εβδομάδα οι χώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν γι’ αυτή τη μετεγκατάσταση. Η συμμαχία Βερολίνου-Αθήνας προκαλεί εντύπωση αφού για πολύ καιρό οι δύο χώρες είχαν εντονότατες διαφωνίες λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης-σχολιάζει το περιοδικό στο νέο του τεύχος.

Και συνεχίζει:

Για τη δρομολόγηση της συμφωνίας, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο στην Ελλάδα είναι σχεδόν μισητό εξαιτίας της πολιτικής περικοπών κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης, ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να διερευνήσει το κοινό εγχείρημα. Η διπλωματική αυτή παράκαμψη στέφθηκε με επιτυχία!!!

Μιλάμε για κανονικό κάρφωμα του περιοδικού στη Μέρκελ η οποία είναι πολύ πιθανό να περνάει τις τελευταίες μέρες της σαν καγκελάριος. Η κυβέρνηση «Τζαμάικα» συναντά πολλά εμπόδια στον σχηματισμό της. Είναι δε πολύ πιθανό οι Γερμανοί να προσφύγουν εκ νέου στις κάλπες και η Μέρκελ να υποστεί νέα απώλεια δυνάμεων. Αυτή η αναβλητική μαντάμ (διαβάστε εδώ) είναι πολύ πιθανό να πάει σπίτι της, όπως και οι Λαγκάρντ-Ντράγκι εξαιτίας της ανεπάρκειάς τους στο χειρισμό της ελληνικής κρίσης. Ως εκ τούτου κανένα deal δεν είναι σε θέση να κάνουν ο Αλέξης με την Ανγκελα. Στο μεταξύ στις διερευνητικές αναφέρεται η εφημερίδα Sächsische Zeitung: «Εδώ και εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες του πόσο κουραστική μπορεί να είναι η δημοκρατία. Αφήστε τους να μαλώσουν. Δεν διατυπωνόταν τα τελευταία χρόνια συνεχώς η κριτική ότι δεν υπάρχουν αρκετές διαφωνίες στη χώρα; Δεν είναι καλό σημάδι όταν οι πολιτικοί μάχονται για τις θέσεις τους; Καλύτερα να μαλώσουν τώρα μέχρι τελικής πτώσεως και να βρουν μια λύση, παρά να ξεκινήσουν χωρίς ιδιαίτερους ενδοιασμούς μια πολιτική περιπέτεια που θα ήταν εξ’ αρχής καταδικασμένη να αποτύχει. Η δημοκρατία δεν χρειάζεται μόνο γερά νεύρα αλλά και υπομονή. Ας είμαστε λοιπόν υπομονετικοί. Για το αν τελικά άξιζε τον κόπο μπορούμε να μαλώσουμε μετά. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η Μέρκελ είναι στον αέρα. Εξίσου “ιπτάμενη” είναι και η κυβέρνηση Τσίπρα.

Δείτε τι γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι πιο κοντά από όσο ακόμη και ο ίδιος μπορεί να φανταστεί. Και το τέλος της θα είναι βίαιο και τρομακτικό, όπως η δολοφονία του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη που συγκάλυψε η κυβέρνηση Καραμανλή και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της. Γιατί γράφουμε ότι είναι θέμα μηνών, μπορεί και ημερών, το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα;

Γιατί αγαπητοί αναγνώστες, οι πιστωτές έρχονται πλέον πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρας που δημιούργησαν…

To τέρας που δημιούργησαν είναι κατ΄αρχήν το Τέρας που ανέχτηκαν οι πεπετζήδες πιστωτές ανάμεσά τους η αναβλητική Μέρκελ, η ασήμαντη μετριότητα Λαγκάρντ που κρύβονταν πίσω από τον Τόμσεν, ο αμήχανος Ντράγκι και φυσικά κάτι γραφικές φιγούρες όπως ο Γιουνκέρ και ο Μοσκοβισί.

Ετσι φτάσαμε 7 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος να κάθεται πάνω σε μια πυρηνική βόβμα 140 δις κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα να χρωστάει άλλα 400 με 500 δις ευρώ.

Ολο αυτό το Τέρας φέρει την υπογραφή των εγχώριων κατσιαπλιάδων πολιτικών, των εγχώριων ολιγαρχών και φυσικά των βολεμένων στο Δημόσιο Ελλήνων και των οικογενειών τους. Ετσι με τρόμο διαβάζουμε την Εκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία το διεφθαρμένο κωλομπαρίστικο ελληνικό δημόσιο έχει επενδύσει στις τράπεζες κεφάλαια 45,5 δισ. ευρώ. Από αυτά μπορεί να πάρει πίσω μόλις 5,7 δις ευρώ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK