kourdistoportocali.comNews DeskDrag me to hell>Kλείστε το Χρηματιστήριο γιατί το χάνουμε!

Εκτακτη Είδηση

Drag me to hell>Kλείστε το Χρηματιστήριο γιατί το χάνουμε!

Αγριο τρολάρισμα από την WSJ

Ξεδιπλώνοντας το απόθεμα του γλωσσοπλαστικού ταλέντου τους οι οικονομικοί συντάκτες εφευρίσκουν διαφορετικές φράσεις για να περιγράψουν την κόλαση του Δάντη για την οποία μας προετοιμάζουν τα 80 δις ευρώ κόκκινα δάνεια στις συστημικές τράπεζες οι οποίες τα “τιτλοποιούν”, τα μακιγιάρουν, φωνάζουν από πάνω τους “φτου κακά” και “οξω από δω”, τους δίνουν διάφορα ονόματα καταιγίδων ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται διάφορα απίθανα ξένα funds για να αγοράσουν το κόκκινο δάνειο του Μπάμπη του Σουγιά από το Πέραμα που τους περιμένει με την καραμπίνα.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Την ίδια στιγμή το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ξεπέρασε τα 400 δις ευρώ με εκείνο της Αργεντινής που βρίσκεται ξανά υπό χρεοκοπία να είναι 270 δις ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό η WSJ τρολάρει το ελληνικό Χρηματιστήριο για το οποίο λέει ότι εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του.

Σωστά! Τόσες χιλιάδες μυστήριοι τύποι όταν τους ρωτάς τι δουλειά κάνετε απαντάνε

-Είμαστε επενδυτές του Χρηματιστηρίου…

Ολοι αυτοί οι οξυδερκείς θέλουν ντοπάρισμα ακόμη κι όταν στον Ναό δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο άκαυτο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2, 50%.

Από τις αρχές του μήνα τόσο οι short όσο και οι πωλητές (του φεύγα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!) έχουν την απόλυτη κυριαρχία, με μόλις μία συνεδρίαση μέχρι τώρα να είναι θετική. Και το βασικό ερώτημα από τους εγχώριους αναλυτές είναι το σημείο που θα αποτελέσει και το όριο των long, προκειμένου να επέμβουν και να ανακόψουν την πτωτική πορεία.

Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις, μια μεγάλη μάχη (Παιδιά, μη σκίσετε κανα καλσόν ) θα δοθεί στο ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, με τις αντοχές όμως να είναι μικρές δεδομένου του ότι για να υπάρξει η δοκιμασία σημαίνει ότι έχει διασπαστεί καθοδικά η στήριξη των 810 – 812 μονάδων. Εάν επιβεβαιωθεί το αρνητικό σενάριο το επόμενο σκαλοπάτι θα είναι στις 780 μονάδες και το επόμενο στις 750 μονάδες. Και το μεθεπόμενο στις 150 και μετά καπούτ.

Μήπως να το κλείναμε καλύτερα για τον Αύγουστο;

Σε ένα τέτοιο σενάριο θα έχει αναιρεθεί ένα μεγάλο μέρος της ανόδου που επιτεύχθηκε από τις εκλογές του Μαΐου, όταν ο Γενικός Δείκτης άρχισε το μεγάλο του ράλι. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο τραπεζικός δείκτης όχι μόνο έχει χάσει την άνοδο από τις εκλογές του Μαΐου, αλλά κινείται ακόμη χαμηλότερα. Ήταν αυτός που δεν συμμετείχε και στην ανάκαμψη του Ιουλίου, παρά τις προσπάθειες της αγοράς να επανέλθει στις 900 μονάδες.

Το ελληνικό χρηματιστήριο οδεύει προς την καλύτερη επίδοση(!!!) των δύο τελευταίων δεκαετιών εν μέσω αισιοδοξίας των επενδυτών ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να μειώσει την λιτότητα και να ξαναζωντανέψει την υπερχρεωμένη οικονομία της χώρας, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών έχει ενισχυθεί κατά 35% από τέλος του 2018 μπαίνοντας σε τροχιά για την καλύτερη επίδοση από το 1999, ενώ αποτελεί την καλύτερη απόδοση μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη.

Το ράλι, όπως παρατηρεί η Wall Street Journal, ξεκίνησε από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άρχισε να χάνει την δημοφιλία του και οι επενδυτές ξεκίνησαν να τιμολογούν μια νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές. Πλέον, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας από τον περασμένο μήνα και οι επενδυτές περιμένουν να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για μείωση των φόρων και αύξηση των επενδύσεων ώστε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

“Υπήρξε ένα σημείο καμπής για το επενδυτικό αίσθημα”, σχολίασε ο Giuseppe di Mino της Amber Capital προσθέτοντας πως “θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τελικά θα κάνουν από αυτά που λένε ότι θα κάνουν”. Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Amber Capital, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,5 δις. δολαρίων, επενδύει σε ελληνικές εταιρείες. Αυτή τη στιγμή διαθέτει ποσοστό κάτω του 2% στον ΟΠΑΠ, αλλά εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης της έκθεσής της στην Ελλάδα αν η νέα κυβέρνηση καταφέρει να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.

Η μεταβολή στο επενδυτικό αίσθημα – που αποτυπώνεται στην αύξηση του σχετικού δείκτη προσδοκιών για τα μελλοντικά κέρδη στο ΧΑ στις 14,1 μονάδες έναντι 10,4 μονάδων που ήταν στο τέλος του 2018 – σηματοδοτεί μια απότομη μεταβολή για τις ελληνικές μετοχές, σημειώνει η WSJ. Εκεί που διαπραγματεύονταν με discount σε σχέση με τον Stoxx Europe 600, πλέον διαπραγματεύονται με premium.

“Φαίνεται ότι πλέον οι επενδυτές – τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι – έχουν εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ioannis Kokkoris της Queen Mary University στο Λονδίνο.

“Το 2019 ξεκίνησε πολύ καλύτερα και πιστεύω πως έχει γίνει μεγάλη προσαρμογή την τελευταία δεκαετία”, δήλωσε ο Tim Umberger, partner της Sweden’s East Capital που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,8 δις. δολαρίων. “Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας”, πρόσθεσε ο ίδιος λέγοντας πως η εταιρεία του επενδύει σε ελληνικές τράπεζες (τις οποίες χαρακτηρίζει υποτιμημένες) από την αρχή του έτους, χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα.

Παρ’ολ’αυτά ο ελληνικός χρηματιστηριακός δείκτης παραμένει 84% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2008, σημειώνει η WSJ, ενώ όπως παρατηρεί η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% κατά τα χρόνια της κρίσης.

Drag me to hell_θρίλερ

O  Σαμ Ράιμι αποφάσισε να ξεδώσει και να τα βάλει με τις τράπεζες μέσω μιας υπαλλήλου που αμφιταλαντεύεται μεταξύ της ανθρωπιάς και της επαγγελματικής της ανέλιξης. Όταν κλίνει προς το δεύτερο, μπλέκει με κατάρες και πνεύματα, με το ένοχο χιούμορ και την εφευρετικότητα του σκηνοθέτη να προσφέρουν ένα ντελιριακό θέαμα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK