kourdistoportocali.comNews DeskΔίωξη-βόμβα κατά Τουλουπάκη. Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης

Το άδικο κυνηγητό του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά

Δίωξη-βόμβα κατά Τουλουπάκη. Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης

Για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να τα βάλει με θεούς και δαίμονες στη προσπάθεια του να μεταρρυθμίσει τη χώρα και να βάλει τάξη στο σαλούν.

Από την Ειρήνη Αναγνωστάκη

Έτσι άνοιξε μέτωπο ακόμη και με την πανίσχυρη οικογένει Ρότσιλντ εξαιτίας της επένδυσης στη Κασσιόπη ενώ η είδηση-βόμβα για ποινική δίωξη για ένα κακούργημα, αυτό της κατάχρησης εξουσίας και 4 πλημμελήματα  σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η δίωξη Τουλουπάκη έγινε με βάση τη παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή ο οποίος διενέργησε την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

H επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται επίσης, εκτός από την κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου η δικογραφία για την Ελένη Τουλουπάκη θα ακολουθήσει τη δικαστική τύχη του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τον οποίο υπήρξε πόρισμα παραπομπής από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Την δίωξη Τουλουπάκη παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής που διενήργησε την έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Μετά τη δίωξη της η εισαγγελέως, είναι βέβαιον ότι θα αντικατασταθεί από τη θέση της ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα ορίσει αντικαταστάτη της.

Και να σκεφθείτε ότι η θητεία της είχε ανανεωθεί τον Απρίλιο του 2019.

Υπέρ της ανανέωσης ψήφισε τόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί, ενώ υπήρξαν και μειοψηφίες με το σκεπτικό ότι δεν αξιολογήθηκαν εμπειρότεροι και αρχαιότεροι που προτάθηκαν προς κρίση.

Υπήρξαν όμως και ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς που έθεσαν θέματα χειρισμών κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας της, κυρίως στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, επιμένοντας σε ζητήματα όπως ο τρόπος που οργανώθηκε η έρευνα και ελήφθησαν με δόσεις οι μαρτυρικές καταθέσεις.

Η κατάληξη της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ήταν δίωξη για την εισαγγελέα Τουλουπάκη αλλά και τους συνεργάτες της, εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη. Η θέση και των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών (Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη) ήταν ότι δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενδείξεις.

Παράλληλα η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για πέντε συνολικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι εισαγγελείς Ιωάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου και οι Κωνσταντίνος Φρουζής, Νικόλαο Μανιαδάκη και Νίκο Μανία για αδικήματα ψευδορκίας και άλλα σύμφωνα με την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος δεν διαπίστωσε ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων για την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Mόλις λίγες ώρες πριν το Κουρδιστό Πορτοκάλι έγραφε για το άδικο κυνηγητό ενός ακόμη επιχειρηματία: Tου Άγγελου Μεταξά. Δεν ήταν μόνο ο επιχειρηματίας κ. Σάμπυ Μιωνής ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με τις αποκαλύψεις του για το τρόπο λειτουργίας του μαγαζιού και τα ζητούμενα ποσά.
Υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι καταδιώχθηκαν ακόμη και με προκλητικά έωλα εντάλματα όπως συνέβη στη περίπτωση του επιχειρηματία κ. Άγγελου Μεταξά.
Ο κ. Μεταξάς ανήκει στην οικογένεια των εθνικών ευεργετών των οποίων δωρεά είναι το καρκινολογικό Νοσοκομείο Πειραιά.
Για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος είναι κάτοικος Ελβετίας από το 2002 (ζει στη Γενεύη με τη βρετανίδα γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά) εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με άνωθεν οδηγίες ότι πρόκειται για άγαμο και άτεκνο κάτοικο Ελλάδας!
Φυσικά, μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία και άγρια αντίδραση των Ελβετικών αρχών, η Ελλάδα έγινε για μια ακόμη φορά ρεντίκολο και παραδέχτηκε ότι όλα ήταν ένα λάθος και ο Μεταξάς είναι Ελβετός και όχι Έλληνας φορολογούμενος.
Ο άνθρωπος όμως είχε δυο διεθνή εντάλματα στην πλάτη του εν γνώσει της κ. Τουλουπάκη και δεν μπορούσε να ταξιδέψει για δύο χρόνια, γεγονός που του προκάλεσε τεράστια ψυχική και οικονομική ζημιά.
Και φυσικά , η διαπόμπευση που δέχθηκε ήταν άνευ προηγουμένου.
Για του λόγου το αληθές, ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστου για κατάχρηση εξουσίας που οδήγησε στην έκδοση των κατάπτυστων ενταλμάτων, εν γνώσει της κ. Τουλουπάκη η οποία όφειλε να καταθέσει μια και επρόκειτο για την διαπόμπευση ενός εθνικού ευεργέτη.
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς εάν η υπόθεση του επιχειρηματία κ. Άγγελου Μεταξά θα ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο.
Εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σπεύσει επιτέλους να υπερασπισθεί τον ρόλο της και να αποδώσει Δικαιοσύνη για έναν Έλληνα ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και του “μαγαζιού” του Σύριζα.
Διαφορετικά πως περιμένει ο πρωθυπουργός να δει σοβαρούς ξένους επενδυτές να επενδύουν σε ένα κράτος η Δικαιοσύνη του οποίου καταδιώκει αθώους;
Όσο αφορά την κ. Τουλουπάκη που βρέθηκε ή ίδια πλέον στη θέση του ελεγχόμενου ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι Εισαγγελείς κ.κ. Ζάχαρης και Σοφουλάκης κατέληξαν σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα για τα αδικήματα για τα οποία ελέγχεται η κ. Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis.
Ο κ. Ζάχαρης ζητά την παραπομπή της και ο κ. Σοφουλάκης, την απαλλαγή της!!!
Άντε τώρα να μπορέσει να πείσει αυτό το κράτους τους ξένους επενδυτές να έλθουν εδώ να τοποθετήσουν τα λεφτά τους.
Σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι η κ. Τουλουπάκη είναι ένοχη η αθώα.
Δεν είμαστε δικαστές αλλά το γεγονός ότι δύο Εισαγγελείς εξέδωσαν για την ίδια υπόθεση δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις θυμίζει τη περίφημη ατάκα του Νίκου Βαμβακούλα “να μαζευτούμε 5-6 να κάνουμε μία τριμελή επιτροπή”.

Το βέβαιο είναι ότι έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα κι εάν ο Μητσοτάκης κάνει το αυτονόητο και προκηρύξει εκλογές ώστε να εκλεγεί παντοδύναμος και να μπορέσει να μεταρρυθμίσει το κράτος αρχίζοντας από τη Δικαιοσύνη θα δούμε πολλές υποθέσεις από εκείνες που αφήνουν “άναυδη” την κοινή γνώμη…

Τι δήλωσε η Τουλουπάκη για τη δίωξή της

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος δίωξης την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο ως απολύτως άκυρη ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα. Σήμερα η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας. Είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό. Παρά τις αρχειοθετήσεις του ΑΠ ,τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ κ. Λ. Σοφουλακη ,που μας δικαίωσαν μέσα σε ένα τυφώνα παραπληροφόρησης ,η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς .Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής έδωσε τη μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού . Το δόγμα του σοκ στη δικαιοσύνη δε θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρετήσαν θα λάβουν το μισθό τους».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK