kourdistoportocali.comNews DeskΔεν υπάρχει βάθος 4ετίας.Μείωση φορολογικών συντελεστών ΤΩΡΑ, κε Πέτσα!

Προσοχή, ο Τσίπρας καραδοκεί

Δεν υπάρχει βάθος 4ετίας.Μείωση φορολογικών συντελεστών ΤΩΡΑ, κε Πέτσα!

Με κομμένη την ανάσα και σαν μάνα εξ ουρανού περιμένει η αγορά την μείωσή τους

Με κομμένη την ανάσα και σαν μάνα εξ ουρανού περιμένει η αγορά την μείωση των φορολογικών συντελεστών. Χιλιάδες νέες επιχειρήσεις ανοίγουν καθημερινά καθώς περιμένουν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει πράξη την βασική της προεκλογική εξαγγελία που ήταν η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η παραπομπή στις καλένδες του ασφαλιστικού τερατουργήματος Κατρούγκαλου.

Από τον Ian Ford

Το να ακούμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι τελικά αυτό δεν θα είναι το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, όπως είχαν υποσχεθεί, και πως η μείωση των συντελεστών θα γίνει σε βάθος 4ετίας είναι μάλλον απογοητευτικό. Θα προηγθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το  επιτελικό (!) κράτος. Για να δούμε, τι θα δούμε…Ας μην λησμονεί ούτε δευτερόλεπτο ο κ. Πέτσας ότι ο Τσίπρας καραδοκεί και πως η ΝΔ δεν έχει δικαίωμα να απογοητεύσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νομοσχέδια από τότε που ήταν αντιπολίτευση, σύμφωνα με το skai.gr. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το  επιτελικό κράτος και στην πορεία φορολογικό νομοσχέδιο.

“Σκοπός να είναι ψηφισμένα και σε λειτουργία από τον Αύγουστο,” είπε. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι δανειστές δεν εκφράζουν αντίρρηση για  το φορολογικό, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι απλώς ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά είναι μεταρρυθμιστική τομή. Όπως εξήγησε το σχέδιο για την φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις πολλών εταίρων και θεσμών περί διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αφορολόγητο, αλλά με την φορολογητέα ύλη που δεν δηλώνεται. Μάλιστα τόνισε ότι για αυτό πρέπει να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, με πρώτο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Κατά τον κ. Πέτσα οι 120 δόσεις είναι ρύθμιση που επιβάλλεται στην ιδιωτική οικονομία, γι’ αυτό και σκοπός είναι να εφαρμοστεί και στις επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα, εξέφρασε πως στόχος  είναι το επιτόκιο να μειωθεί στο 3%.

“Εφόσον δείξουμε δείγματα γραφής οι δανειστές θα αποφασίσουν μείωση στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα”, τόνισε, ενώ η μείωση πλεονασμάτων θα ζητηθεί από την κυρία Μέρκελ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί, μεταξύ άλλων, για:

-Μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20%, και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

-Καθιέρωση κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων με διπλασιασμό του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη και υπεραποσβέσεις για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%.

-Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

-Μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.

-Απλοποίηση της μεταβίβασης ακινήτων.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Τιτανικός στον Ωκεανό της σπατάλης η Iστορική Εθνική Τράπεζα
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας
Γιάννης Στουρνάρας>Η χρυσή εφεδρεία για την Οικονομία και τη Δημοκρατία
Ο Κώστας Στούπας ενθουσιασμένος με το Rebrain Greece του Γιάννη Βρούτση
Ρεσάλτο Τούρκων αξιωματικών σε ελληνικό πλοίο
Απελπιστικά απογοητευτική η απουσία στήριξης της Μέρκελ στην Ελλάδα
2021>Ζεις μονάχα μία φορά και χρωστάς μία Επανάσταση στον εαυτό σου
200 χρόνια πελατειακό κράτος, κοτζαμπάσηδες, δημαγωγοί πολιτικοί, δημόσιο και καφετερίες
Kατανυκτική τελετή στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»
Aγωνία για τον Δημήτρη
Ο δήμαρχος αναγκάσθηκε να δώσει στο λαό το κιτς που του ζήτησε
Ο νεαρός μουσουλμάνος έριξε στη σύντροφό του μια δυνατή αγκωνιά στο θώρακα