kourdistoportocali.comNews DeskΜε "Δεκέμβρη του 2008" θα υποδεχθούν οι Συριζαίοι τον Μητσοτάκη και Φέρτε μου το κεφάλι του Τσίπρα

Δύο σε ένα

Με “Δεκέμβρη του 2008” θα υποδεχθούν οι Συριζαίοι τον Μητσοτάκη και Φέρτε μου το κεφάλι του Τσίπρα

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι παρουσιάζει τα νέα επεισόδια της σύγκρουσης Μαξίμου-Μαρινάκη

Σε δύσβατα οροπέδια της Κούβας και της Βενεζουέλας μέλη του Ρουβίκωνα, αντιεξουσιαστές, μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και μέλη του ένοπλου αντάρτικου πόλης προετοιμάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες με πρωτόγνωρα επώδυνες ασκήσεις για την επόμενη μέρα. Για τη μέρα που θα βρεθεί στην εξουσία η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη πρώτη στιγμή θα γίνει του Γρηγορόπουλου.

Ενας διαρκής Δεκέμβρης του 2008 θα είναι η διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Ακόμη και ο Παπαδημούλης θα αφήσει το twitter και θα ζωστεί με βόμβες. Το ίδιο και ο Μπαλαφίνιο με τα πολλά ακίνητα.

Σ΄αυτό ποντάρουν οι σκληροτράχηλοι Συριζαίοι οι οποίοι πλέον επιτίθενται ανοιχτά στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και ετοιμάζονται για την Τελική Σύγκρουση μαζί του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  της Εφημερίδας των Συντακτών στην κυβέρνηση θεωρούν πως στην περίπτωση του ΔΟΜ η ενασχόληση δεν εκπορεύεται από ένα καθαρά δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή να στηριχθεί με κάθε τρόπο η Νέα Δημοκρατία και να αναδυθεί ως η επόμενη σοβαρή κυβέρνηση πάνω από τα αποκαΐδια και τους νεκρούς.

Ο Θανάσης Καρτερός, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, έκανε μια σκληρή ανάρτηση στο facebook με τίτλο «Φέρτε μου το κεφάλι του Τσίπρα», στο οποίο καταφερόταν προσωπικά εναντίον του ιδιοκτήτη του ΔΟΜ, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. «Εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας», έγραφε μεταξύ άλλων ο Θ. Καρτερός, «ποιος είναι Αυτός, που με τα ιδιόκτητα, και τα “φιλικά”, μέσα Του, έχει βάλει σκοπό της ζωής Του να εκτελέσει ηθικά και πολιτικά τον Τσίπρα. Που πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ένας εκ των δημοσιογραφικών του ακολούθων, έκανε λόγο και για κανονική εκτέλεση του Τσίπρα, όπως του Τσαουσέσκου. Που είναι προφανής η εντολή Του προς κάθε υποτακτικό, ΔΟΜικό και… φιλικό: Φέρτε Μου το κεφάλι του Τσίπρα! Πρέπει να πούμε το όνομά Του, όσο και αν το έχετε καταλάβει. Τι να κάνουμε, τέτοιες μέρες που ζούμε, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι δεν φοβόμαστε ούτε τον ίδιο, ούτε και τους άτεγκτους –και ανιδιοτελείς, για να μην παρεξηγηθούμε– σωματοφύλακές του. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο λόγος».

Και η ανάρτηση κατέληγε στο εξής συμπέρασμα: «Αν το θέλετε πιο λακωνικά: Ολη η λάσπη κατά του Τσίπρα, που εκτοξεύεται καθημερινά από τα “φιλικά” και ιδιόκτητα μέσα Του, δεν είναι ΤΟΥ Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι Ο Βαγγέλης Μαρινάκης».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Θανάση Καρτερού>

Φέρτε Μου το κεφάλι του Τσίπρα!

Το ωχρό Βήμα Του, διαπιστώνει «πρωτοφανή φθορά» του Τσίπρα, γνωματεύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «στα πρόθυρα της κατάρρευσης», και αποκαλύπτει ότι γίνονται εναγώνιες προσπάθειες «να προστατευθεί ο πρωθυπουργός».

Τα κατακίτρινα Νέα Του ασχολούνται καθημερινά στην πρώτη τους σελίδα με τρομακτικές προσωπογραφίες του Τσίπρα, για τον οποίο χρησιμοποιούν μια μαύρη βεντάλια από επίθετα και ουσιαστικά: ψεύτης, αναξιόπιστος, απών, αδύναμος, αναίσθητος, και εσχάτως ένοχος για τις ψυχές που χάθηκαν στο Μάτι.

Τα άλλα έντυπα, τα «φιλικά» -και ανιδιοτελώς, βεβαίως- προσκείμενα σ’ Αυτόν, όπως τα Παραπολιτικά και το Καρφί, έχουν αναλάβει τη διαχείριση των χημικών αποβλήτων του συγκροτήματός Του. Η βίλλα του Τσίπρα, που δεν είναι ούτε βίλλα, ούτε του Τσίπρα, βέβαια, αλλά ποιος δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες. Τα αδέλφια του Τσίπρα, τα παιδιά του Τσίπρα, ο ξάδελφος του Τσίπρα, η σύντροφος του Τσίπρα, ο μπαμπάς του Τσίπρα, κι ας έχει πεθάνει πριν από χρόνια, ο γείτονας του Τσίπρα, η γάτα του Τσίπρα, και πάει λέγοντας. Μια λασπώδης και τοξική μάζα που στέλνει για απολύμανση όποιον έρθει σε επαφή μαζί της.

 

Εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας, ποιος είναι Αυτός, που με τα ιδιόκτητα, και τα «φιλικά», μέσα Του, έχει βάλει σκοπό της ζωής Του να εκτελέσει ηθικά και πολιτικά τον Τσίπρα. Που πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ένας εκ των δημοσιογραφικών του ακολούθων, έκανε λόγο και για κανονική εκτέλεσή του Τσίπρα, όπως του Τσαουσέσκου. Που είναι προφανής η εντολή Του προς κάθε υποτακτικό, ΔΟΜικό και… φιλικό: Φέρτε Μου το κεφάλι του Τσίπρα!

Πρέπει να πούμε το όνομά Του, όσο και αν το έχετε καταλάβει. Τι να κάνουμε, τέτοιες μέρες που ζούμε, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι δεν φοβόμαστε ούτε τον ίδιο, ούτε και τους άτεγκτους –και ανιδιοτελείς, για να μην παρεξηγηθούμε- σωματοφύλακές του.
Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο λόγος.
Που κυριαρχεί στην ενημέρωσή μας, αυτοπροσώπως, διά των εκπροσώπων, και διά των γνωστών προσώπων.

Και για τους μεν εκπροσώπους του, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. Επέλεξαν να υπηρετούν όσα υπηρετούν και δεν έχει νόημα ο πόλεμος με τους υπηρετούντες τον λόγο της αληθείας Του. Καλή σταδιοδρομία, και άξιος ο μισθός τους.

Για τα γνωστά πρόσωπα, τους κουμπάρους, τους πολιτικούς-υπαλλήλους και τους αγαπάτε αλλήλους –-οι μεν Τον δε, και τούμπαλιν, αφού εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος- που εδρεύουν στην Πειραιώς, ένα σχόλιο: Πες μου για τον φίλο σου, να σου πω ποιος είμαι.

Στους αναγνώστες, όμως, των ιδιόκτητων, και φιλικών μέσων Του, προτείνουμε μια διάγνωση για όσα κρύβει κάθε φαιό και κίτρινο δημοσίευμα κατά του Τσίπρα.

Είναι απλό.
Η λάσπη, τα ψέματα, οι συκοφαντικές κατασκευές, η εμπάθεια, το μίσος, οι φραστικές αγριότητες, οι απειλές, η τρομοκρατία, η δυσφήμιση όσων τολμούν να διατυπώνουν αντίθετη άποψη, ο προπαγανδιστικός τσαμπουκάς, δεν παράγονται και δεν διακινούνται απλώς, σύμφωνα με τη «γραμμή» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Περιγράφουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το ήθος, την παλληκαριά, τη δημοκρατική ευαισθησία, την εκδοτική αντικειμενικότητα, και την επιχειρηματική εντιμότητά Του. Α, και τις αντιδράσεις του μπροστά στο φάντασμα του Noor1, που πλανάται πάνω από την αβάσταχτη επιτυχία του.
Έτσι πάει, δυστυχώς γι’ αυτόν, το πράγμα.

Αν το θέλετε πιο λακωνικά:
Όλη η λάσπη κατά του Τσίπρα, που εκτοξεύεται καθημερινά από τα «φιλικά» και ιδιόκτητα μέσα Του, δεν είναι ΤΟΥ Βαγγέλη Μαρινάκη.
Είναι Ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν ασκεί εδώ κανένα -αναφαίρετο, φυσικά- δικαίωμα κριτικής, ή πολεμικής. Το αληθινό Του πρόσωπο, τη σχέση Του με την αλήθεια και τη δημοκρατία δείχνει.

Ως εκ τούτου, ας συνεχίσει. Από ένα σημείο, που το έχει από καιρό ξεπεράσει, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να κάνει ζημιά, αλλά ίσως κάνει και καλό στον άνθρωπο-στόχο Του.

Δεν με νοιάζει τι λες, αλλά ποιος τα λέει.

ΥΓ. Άντε, ας δώσει τώρα διαταγή, να του κουβαλήσουν πάλι οι γραφιάδες και οι… ιδεολόγοι του, κανένα αγύριστο αριστερό κεφάλι, που Του βγάζει γλώσσα. Γιατί του Τσίπρα δεν φαίνεται πιθανό να καταφέρει να το κρεμάσει στον φανοστάτη του ΔΟΜ Του. 

Στο άρθρο του Καρτερού θα απαντούσε ο Κώστας Καραπαπάς με δύο αναρτήσεις-φωτιά (που είναι και επίκαιρη)>

Αντί να ξεστραβωθείτε να δείτε την πραγματικότητα, μπας και κάνετε κάτι για τον τόπο και γλιτώσετε λίγη συγχώρεση συνεχίζετε να λαδώνετε τη βρώμικη μηχανή σας. Κράτος και παρακράτος να φωνάζει για ιδεολογία Καρτερέ; Δε βαρέθηκες να αυτομαστιγώνεσαι με γελοία ανούσια κείμενα για να δείξεις πόσο κακός είναι ο Μαρινάκης; Σπρώχνεστε εσύ κι οι Βαξεβάνηδες για να δείξετε πόσο πιστοί είστε στην κομματική γραμμή. Ας δεχτούμε λοιπόν όσα περιγράφεις για τον εαυτό σου, για το βάρος που σου έβαλαν τα χρόνια και τα βλέπεις όλα θολά και ας σε αφήσουμε μόνο στο βάλτο. Ούτως ή άλλως κατάφερες να μην έχουν αξία οι απαντήσεις στο ρόλο σου… Γιατί ρόλος είναι και διατεταγμένη υπηρεσία. Άσε τις ιδεολογίες στην άκρη και μέτρα τα ευρώ..

Κρατιέμαι εδώ και ημέρες (απο σεβασμό στους ανθρώπους που υπέστησαν την τραγωδία) για να μην αναφερθώ σε κάποιους ξεφτίλες παπαγάλους των Τζανακόπουλων αυτού του τόπου που τόλμησαν να ειρωνευτούν την προσφορά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, την προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, στους πυρόπληκτους.
Έφτασαν στο υπέρτατο όριο της ξεφτίλας και ειρωνεύτηκαν και άφησαν και χυδαία υποννοούμενα. Ότι είναι επικοινωνιακή και όχι ουσιαστική η βοήθεια. Οι άνθρωποι δεν έχουν όριο ξεφτίλας. Αλλά τι περιμένεις; Εδω υπήρχαν στις 19:00 ΝΕΚΡΟΙ και πτώματα που επέπλεαν, ζωές καμμένες και ο άλλος, πρωθυπουργός λένε, έγραφε στις 23:00 σε on air σύσκεψη και σε… μπλοκάκι ταβέρνας πότε θα φύγουν αεροπλάνα την άλλη μέρα. Ότι… και καλά το ελέγχει επιχειρησιακά το κακό… Σε κάτι αρθογράφους της ντροπής, της Αυγής (πως την καταντήσατε έτσι) και στα συριζανέλ τρολ που κατακλύζουν τα social media θέλω να πω το εξής:
Όλα έχουν ένα όριο. Έχουμε βοηθήσει τόσους ανθρώπους.
Αφήστε εμάς. Σκεφτείτε το δικό τους πικρό γέλιο.
Σε 8 χρόνια ο Μαρινάκης έχει δώσει σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχουμε δημοσιοποιήσει ούτε το 1/10! Ελάτε στην ΠΑΕ να σας δείξω ότι θέλετε…
Ρωτήστε για παράδειγμα τους τελευταίους που ένιωσαν την συμπαράσταση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του ηγέτη του, τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας να σας πούν…
Μόνο όπου μπλέκουμε με το δημόσιο πέφτει η βοήθεια μας σε τοίχο! Για αυτό μάθαμε και τα κάνουμε ΟΛΑ μόνοι μας.
ΜΟΝΟΙ μας και με εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη πήγαμε και προσφέραμε δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητό, πραγματικό μαγειρεμένο φαγητό στους πρόσφυγες στο Λιμάνι, όταν οι ΜΚΟ και οι Συριζαίες έδιναν στους ανθρώπους φαί για σκύλους! Για να αρπάζουν τις επιχορηγήσεις απο την Ευρώπη. Αλλά αυτά δεν τα είδαν οι συριζανέλ μισθοδοτούμενοι. Όπως δεν είδαν τι έγινε στη Μάνδρα.
Όλα ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ χωρίς να μπλέξουμε σε γρανάζια της γελοίας και επικίνδυνης κυβέρνησης σας! Όποτε μπλέξαμε περιμένουμε να μάθουμε που πήγε η βοήθειά μας…
Μου στέλνετε εκατοντάδες μηνύματα. Όλα λένε το ίδιο: «Κώστα, μπράβο στον Πρόεδρο μας αλλά να πιάσουν τόπο. Μη τα δώσετε σε κράτος, σε δήμους. Κάντε τα εσείς…»!!!
Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τα πάντα. Είναι πολλά και αυτά που δεν μπορώ να πω για την καθημερινή στήριξη στους ανθρώπους…
Αλλά σας είπα. Ποιός θα μας κρίνει; Αυτοί που έκαψαν και ξεπούλησαν τη χώρα; Αυτοί που δεν έχουν κολλήσει ένσημο στη ζωή τους θα ειρωνευτούν αν και πόσο βοηθάει ο Μαρινάκης και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ; Εδώ έβαλαν να γράφουν για τη Unicef Hellas επειδή δεν ήξεραν ότι η μεγαλειώδης συμφωνία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και η προσφορά του απο την οποία σώθηκαν 50,000 και πλέον παιδάκια, ήταν με τα κεντρικά της Unicef διεθνώς και δεν είχαμε καμμιά συναλλαγή με την ελληνική επιτροπή. Ξεφτιλίστηκαν, το βούλωσαν, αλλά μένει το συμπέρασμα. Δεν τους νοιάζουν τα παιδάκια που σώθηκαν, τους νοιάζει να χτυπήσουν τον Μαρινάκη!
Και να σας πω και κάτι; Όλοι εμείς κάτι κάναμε στη ζωή μας, κάτι χτίσαμε. Απο μια πέτρα και ένα έντυπο μέχρι βαπόρια ολόκληρα. Εσείς τι έχετε κάνει στη ζωή σας για να μας κρίνετε. Δέκα κοπρίτες που διαδήλωναν μόνο και τώρα πούλησαν αυτά τα οποία υποτίθεται πίστευαν. Μόνο καίγατε και ρημάζατε.
Τα ίδια και τώρα. Κοπρίτες με εξουσία.
Άντε λοιπόν. Όποιος απο τους συριζανέλ θέλει να μάθει πως βοηθάμε και που πηγαίνει η βοήθεια, κάντε μια βόλτα στη Μάνδρα.
Αλλά ξέχασα. Δεν μπορείτε να εμφανιστείτε στον λαό ούτε να περπατήσετε ανάμεσα στους πολίτες… Μόνο σε περιοχές αποκλεισμένες απο ανθρώπους. Μόνο σε περιοχές αποκλεισμένες απο σιδερόφρακτες διμοιρίες θα περπατάτε αμέριμνοι… Και γυμνοί απο αξιοπρέπεια…

Η επίθεση του Καρτερού στον εφοπλιστή δεν ήταν η μοναδική μέσα στο Σαββατοκύριακο-συνεχίζει το άρθρο της ΕΦΣΥΝ που υπογράφει ο Δημήτρης Τερζής.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπου σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ανέφερε πως «το πολιτικό συμπέρασμα από τη στάση της Ν.Δ. όλες αυτές τις μέρες είναι ότι καθοδηγείται και ευθυγραμμίζει τη στάση και τον λόγο της με τον ανορθόδοξο πόλεμο που διεξάγουν συγκεκριμένα οικονομικά και εκδοτικά κέντρα εναντίον της κυβέρνησης».

Την ίδια μέρα, ο διευθυντής της «Αυγής» Αγγελος Τσέκερης υπέγραφε ένα άρθρο στην εφημερίδα με τίτλο «Κατάπτυστοι», σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της Παρασκευής. Ενα πρωτοσέλιδο κατάμαυρο στο οποίο απεικονίζονταν τα ονόματα κάποιων από τους νεκρούς στο Μάτι. Μεταξύ άλλων, σημείωνε τα εξής: «Τα “Νέα”, τα “Παραπολιτικά”, ο ΣΚΑΪ, το “Πρώτο Θέμα”, ο “Φιλελεύθερος” χρησιμοποιούν από την πρώτη στιγμή το Μάτι για να βοηθήσουν πολιτικά τον Κ. Μητσοτάκη. Οσο βλέπουν ότι δεν τα καταφέρνουν τόσο πιο αθέμιτους τρόπους χρησιμοποιούν. Στον πάτο αυτού του κατήφορου βρίσκεται, μοιραία, η απώλεια κάθε σεβασμού για τους νεκρούς. Τα “Νέα” έφτασαν ώς εκεί. Τους μεταχειρίστηκαν ως ένα πολιτικό εργαλείο. Αυτό είναι προσβολή για τους ανθρώπους που χάθηκαν».

Κάπως έτσι η πολιτική επικαιρότητα και η διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης-Μαρινάκη-Ν.Δ. επανέρχεται στα επίπεδα που είχαμε συναντήσει το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος.

Ολοι θυμούνται τη σκληρή κόντρα που είχε ξεσπάσει τότε με την καταγγελία του Δημήτρη Τζανακόπουλου πως τον πήρε τηλέφωνο μέσα στη νύχτα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, γεγονός που ο εφοπλιστής επιβεβαίωσε στη συνέχεια.

Το αμέσως επόμενο κρούσμα ήταν στο περιθώριο της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια». Ενα retweet που έκανε τότε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Νίκος Ρωμανός, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρωμανός αναδημοσίευσε μια ανάρτηση από την ιστοσελίδα ereportaz, στην οποία αναφερόταν πως «στο πλαίσιο του πάρτι που διοργάνωσε για τα “Ποσειδώνια 2018”, ο Αντώνης Ρέμος μίλησε στους παρευρισκόμενους για τις δυσκολίες των καιρών και το πόσο οι επιχειρηματίες βοηθούν για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παίρνει το μικρόφωνο και μεταξύ άλλων να λέει: “Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα”». Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε σχολιάσει δηκτικά πως «δεν γνωρίζουμε αν στη Ν.Δ. υπάρχει διαγκωνισμός στελεχών για υποβολή διαπιστευτηρίων στον εν λόγω επιχειρηματία».

Τέλος, το τελευταίο κεφάλαιο παίχτηκε τις μέρες της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τις αποχωρήσεις βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο τρόπος αποχώρησης του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη προκάλεσε μια μίνι πολιτική κρίση, με την κυβέρνηση να βγαίνει ανοιχτά και να καταγγέλλει σχέδιο αποστασίας προς όφελος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ., «φωτογραφίζοντας» παράλληλα δύο επιχειρηματίες: τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και τον κατηγορούμενο για υπόθεση ναρκωτικών, πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

SHARE
MORE NEWS DESK