kourdistoportocali.comNews DeskΤο COSMOTE HISTORY και οι συνθήκες πριν το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Τι δήλωσε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού

Το COSMOTE HISTORY και οι συνθήκες πριν το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η γνώση αποτελέσε τη δύναμη για τη μεγάλη διάρκεια ειρήνης που ακολούθησε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Μοιάζει σχεδόν με ανατριχιαστική προφητεία, για την οποία ελπίζουμε να μην αποδειχθεί μία σωστή ανάλυση των γεγονότων, η σύγκριση της σημερινής παγκόσμιας κατάστασης με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου την οποία έκανε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, σερ Νικ Κάρτερ.

Ο Σερ Νικ Κάρτερ αναφέρθηκε στο βασικό στοιχείο που χαρακτήριζε την εποχή που ξέσπασε ο Α’ Παγκόσμιος, πριν από περίπου 100 χρόνια και το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του και σήμερα, παρουσιάζοντας ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοιχείο αυτό δεν είναι άλλο από τη «σταθερή αντιπαράθεση» σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η σταθερή αντιπαράθεση αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση προκειμένου οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εθνών να εντείνονται πολύ γρήγορα. Η κατάσταση θυμίζει την πρώτη 10ετία του περασμένου αιώνα, όταν ο μεγάλος ανταγωνισμός ολοκληρώθηκε με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο αρχηγός του βρετανικού στρατού.

«Το 50% πίστευε ότι ο τότε πρωθυπουργός ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και το 10% πίστευε ότι ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ. Το 20% πιστεύει ότι πολεμούσαμε με τους Γάλλους. Το 6% θεωρούσε ότι η δολοφονία του προέδρου Κένεντι προκάλεσε τον πόλεμο. Και όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου, το 16% ψήφισε για το Περλ Χάρμπορ, το 8% για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το 7% για τον Hastings και το 5% για το Helm’s Deep, τη μάχη στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού.

Με αφορμή τα παραπάνω το Κουρδιστό Πορτοκάλι θέλει να υπογραμμίσει την μεγάλη σημασία της προσφοράς του Cosmote History-ένα όραμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

«Για εμένα το History έχει ιδιαίτερη σημασία. Όχι για την εμπορική του σημασία αλλά για τα μηνύματα που δίνει, τον συμβολισμό και την ελπίδα που πιστεύω ότι δίνει μέσα από τις εκπομπές του στους Ελληνες και κυρίως στα νέα παιδιά». Με αυτά τα λόγια είχε ξεκινήσει την ομιλία του για τα 2 χρόνια λειτουργίας του Cosmote History ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Το Cosmote History αποτελεί το μοναδικό ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ, που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ, με στόχο να προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας και ήδη έχει αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV. «Το History ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ως μια ιδέα δικιά μου και των συνεργατών μου, όταν όλοι μιλούσαν αρνητικά για τη χώρα. Τους είπα πως θα ήθελα να μας θυμούνται, όταν φύγουμε από τον ΟΤΕ, για την ελπίδα και την βοήθεια που δώσαμε στους νέους ανθρώπους μέσα από παραδείγματα Ελλήνων που έχουν καταφέρει να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο και δείχνοντας τα επιτεύγματα της χώρας» σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Η γνώση αποτελέσε τη δύναμη για τη μεγάλη διάρκεια ειρήνης που ακολούθησε μετά το τέλος του επίσης καταστροφικού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η προσφορά του Cosmote Ηistory στη γνώση της Ιστορίας είναι πολύτιμη.

Ο Σερ Νικ Κάρτερ τέλος κατονόμασε τις χώρες που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη, τις οποίες και χαρακτήρισε «εχθρικά κράτη». «Ρωσία, Κίνα και Ιράν αμφισβητούν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία» της Βρετανίας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού. Στους παράγοντες αποσταθεροποίησης πρόσθεσε, δε, και τις ακροδεξιές δυνάμεις του λαϊκισμού, την τρομοκρατία και τις εθνικιστικές ομάδες, που «θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη μαζική μετανάστευση».

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του Προσωπικού Άμυνας (CDS) μίλησε στο Royal United Services Institute (Rusi) στο Λονδίνο λέγοντας: «Ζούμε σε έναν πολυπολικό κόσμο ανταγωνιστικών δυνάμεων, με αποκλίνουσες απόψεις για το πώς πρέπει να δουλέψει ο κόσμος, διαφορετικές αξίες, μια αίσθηση ιστορικών δικαιωμάτων. Εν τω μεταξύ, ο χαρακτήρας της πολιτικής και του πολέμου εξελίσσεται ταχύτατα, οδηγούμενος από τη διάδοση της πληροφορίας και το ρυθμό της τεχνολογικής αλλαγής. Οι ανταγωνιστές μας έχουν γίνει κυρίαρχοι στην εκμετάλλευση των ορίων μεταξύ ειρήνης και πολέμου».

Κουρδιστό Πορτοκάλι

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK