kourdistoportocali.comNews DeskΒΟΜΒΑ> To Aνώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε τις εντολές εμβολιασμού του Βiden ενώ συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη προέλευση του ιού COVID-19

Breaking news

ΒΟΜΒΑ> To Aνώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε τις εντολές εμβολιασμού του Βiden ενώ συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη προέλευση του ιού COVID-19

Έρχονται πτώσεις κυβερνήσεων στο δυτικό κόσμο ενώ η Pfizer θα επιχειρήσει να διασώσει την φήμη της από τις εφιαλτικές παρενέργειες του εμβολίου COVID-19

Ο Πρόεδρος Βiden βρίσκεται σε καλό δρόμο για μια από τις χειρότερες εβδομάδες της προεδρίας του, καθώς το ποσοστό του στις δημοσκοπήσεις συνεχίζει να μειώνεται την ίδια στιγμή που η νομοθετική του ατζέντα καθυστερεί και οι δικαστικές μάχες αποτυγχάνουν.

Βy Blade Runner

Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε την ώθηση του Προέδρου Biden να αναγκάσει τους εργοδότες σε όλη τη χώρα με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να εμβολιάσουν τους εργαζομένους τους σε μια απόφαση 6-3 που επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα στην ώθηση εμβολιασμού της διοίκησης, ενώ στο μεταξύ ανοίγουν τα στόματα που γνωρίζουν τις συνθήκες παρασκευής του εργαστηριακού ιού της πανδημίας. Έρχονται πτώσεις κυβερνήσεων στο δυτικό κόσμο ενώ η Pfizer θα επιχειρήσει να διασώσει την φήμη της από τις εφιαλτικές παρενέργειες του εμβολίου COVID-19.

Είναι πλέον μονόδρομος για την Pfizer να διαχωρίσει πλέον τη θέση της από την BioNTech ενώ θα αρχίσουν να ανοίγουν τα χιλιάδες στόματα που γνωρίζουν πως στήθηκε το πανδημικό project η κατάληξη του οποίου είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε Διεθνές Δικαστήριο.

 Η απόφαση είναι κλειδί για όσα θα ακολουθήσουν με την έννοια ότι είχε στηθεί ένα παγκόσμιο επικοινωνιακό δίκτυο συγκάλυψης της προέλευσης του ιού και ένα αντίστοιχο για την βίαιη επιβολή των εμβολίων που μένει να αποδειχθεί τόσο αποσκοπούσαν στην διαφύλαξη της υγείας μας.


Η απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει και γεωπολιτικές εξελίξεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εμπόδισε την κυβέρνηση Biden την Πέμπτη να επιβάλει τις σαρωτικές απαιτήσεις εμβολίου ή τεστ για μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, αλλά επέτρεψε να ισχύει η εντολή εμβολίου για ιατρικές εγκαταστάσεις που λαμβάνουν πληρωμές Medicare ή Medicaid.


Αυτή η απόφαση θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας για την αποκάλυψη της προέλευσης του εργαστηριακού ιού καθώς ένα μετά το άλλο τα ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που η ίδια η Pfizer ρισκάρει την ιστορία της καθώς οι θάνατοι από τις παρενέργειές του εμβολίου COVID-19 και τα σχετικά VIDEO προκαλούν σοκ.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στο χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

«Παρόλο που το COVID-19 είναι ένας κίνδυνος που εμφανίζεται σε πολλούς χώρους εργασίας, δεν αποτελεί επαγγελματικό κίνδυνο στους περισσότερους», αποφάσισε το Δικαστήριο.

“Ο COVID-19 μπορεί και εξαπλώνεται στο σπίτι, στα σχολεία, κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων και οπουδήποτε αλλού συγκεντρώνονται οι άνθρωποι. Αυτός ο παγκόσμιος κίνδυνος δεν διαφέρει από τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν όλοι από την εγκληματικότητα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, ή οποιοδήποτε αριθμό μεταδοτικών ασθενειών».


Αντίθετα, στην υπόθεση Biden κατά Μιζούρι, το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Xavier Becerra, είχε την εξουσία να απαιτήσει από όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε ιδρύματα που λαμβάνουν χρηματοδότηση Medicare και Medicaid να λάβουν το τρύπημα εκτός εάν λάβουν ιατρικές ή θρησκευτικές εξαιρέσεις .

Ενώ πολλές πολιτείες υποστήριξαν ότι το HHS δεν είχε το περιθώριο να εκδώσει μια τέτοια εντολή, το Δικαστήριο σημείωσε ότι «οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Medicare και το Medicaid ήταν πάντα υποχρεωμένοι να πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις που αφορούν την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή την υγειονομική περίθαλψη, όχι απλώς τη σωστή λογιστική».

Οι κανόνες εμβολίου ή δοκιμής αντιμετώπισαν μια σειρά από αγωγές από 27 πολιτείες με Ρεπουμπλικάνους γενικούς εισαγγελείς ή κυβερνήτες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, θρησκευτικές ομάδες και εθνικές ενώσεις βιομηχανίας όπως η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής, οι Αμερικανικές Ενώσεις Φορτηγών και η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων.

Το NRF, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «νίκη», προτρέποντας την κυβέρνηση Μπάιντεν «να απορρίψει αυτήν την παράνομη εντολή και αντ’ αυτού να συνεργαστεί με εργοδότες, εργαζόμενους και ειδικούς στη δημόσια υγεία για πρακτικούς τρόπους αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού και άμβλυνσης της εξάπλωσης του ο ιός το 2022».

Οι εντολές ήταν η πιο εκτεταμένη χρήση εξουσίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την προστασία των εργαζομένων από τον Covid από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Συνολικά, η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτίμησε ότι οι κανόνες για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας θα ισχύουν για περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Αλλά και οι δύο κανόνες ήταν σε ροή πολύ πριν τους αναλάβει το Ανώτατο Δικαστήριο. Οι κανόνες του OSHA μπλοκαρίστηκαν τον Νοέμβριο από ένα συντηρητικό ομοσπονδιακό εφετείο και στη συνέχεια επαναφέρθηκαν από άλλο δικαστήριο εβδομάδες αργότερα.

Ο Λευκός Οίκος εκείνη την εποχή προέτρεψε τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τις απαιτήσεις δημόσιας ασφάλειας ακόμα κι αν δεν επιβάλλονταν.

Ορισμένες εταιρείες το έχουν κάνει και άλλες έχουν εφαρμόσει τους δικούς τους κανόνες. Αρκετοί μεγάλοι εργοδότες, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup, Nike και Columbia Sportswear, έχουν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι θα αρχίσουν να απολύουν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Οι δικαστές Clarence Thomas, Samuel Alito, Neil Gorsuch και Amy Coney Barrett, τέσσερις από τους έξι συντηρητικούς στον εννεαθέσιο πάγκο, διαφώνησαν.

«Δεν νομίζω ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση είναι πιθανό να είναι σε θέση να αποδείξει ότι το Κογκρέσο έχει εγκρίνει το πρωτοφανές βήμα του εξαναγκασμού περισσότερων από 10.000.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν στον πόνο της απόλυσης», έγραψε ο Άλιτο στη διαφωνία του.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ TΡΟΜΑΚΤΙΚΗ. Η WALL STREET ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΗ-Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ NINJA

Ο Alex Berenson πρώην συντάκτης των Νew York Times θα γράψει για την κωλοτούμπα του επικεφαλής της Pfizer τα εξής πολύ ενδιαφέροντα>

Θυμάστε τα δάνεια NINJA; Τα NINJA αντιπροσώπευαν το «Χωρίς εισόδημα, καμία δουλειά / περιουσιακά στοιχεία». Στα μισά της δεκαετίας, όταν οι τράπεζες και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αυτές που τρελαίνονταν και έβαζαν φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με δωρεάν χρήματα, όλοι τρέχαμε.

Θυμάμαι να ακούω διαφημίσεις με αυτά το 2006 και το 2007 και σκεφτόμουν ότι επρόκειτο για δολώματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορείς να μπεις στο Your Friendly MegaBank και να βγεις με μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα σπίτι χωρίς καμία απόδειξη ότι έχεις καν δουλειά! Η δουλειά θα έπρεπε να ήταν το βασικό. Αλλά μπορούσες. Και οι άνθρωποι το έκαναν. Πολλοί άνθρωποι.

Βέβαια, μέσα σε αυτή την τρέλα υπήρχε κάτι βασικό. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών δεν είχαν καταρρεύσει ποτέ σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα ταυτόχρονα, τουλάχιστον από την εποχή της Ύφεσης. Επομένως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι τράπεζες και οι δημιουργοί στεγαστικών δανείων κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Ως εκ τούτου, σε εθνική βάση, η εξασφάλιση, τα σπίτια δηλαδή, στα οποία βασίζονται τα στεγαστικά δάνεια, θα ήταν πάντα εντάξει, ακόμα κι αν οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Οι δανειστές έπρεπε απλώς να βρίσκονται σε διαφορετικές αγορές για να προστατεύονται γεωγραφικά. Εξάλλου, όλοι οι τραπεζίτες μεταπωλούσαν τα δάνεια και ξεφορτώνονταν τον κίνδυνο. Πληρωνόντουσαν εκ των προτέρων, είτε τα δάνεια είχαν αποπληρωθεί είτε όχι.

Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση.

Μέχρι που πήγε άσχημα.

«Πώς χρεοκόπησες;» ρώτησε ο Bill.

«Με δύο τρόπους», είπε ο Mike. «Σταδιακά και μετά ξαφνικά».

Θυμόσαστε το 2008. Ήσασταν εκεί!

Μέσα σε λίγους μήνες, οι μεγάλες τράπεζες έγιναν τα πιο μισητά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απελπισία να τις κατηγορήσουμε ήταν τόσο βαθιά που όλοι φαινόταν να συμφωνούμε συλλογικά ότι τα θύματα ήταν οι δανειολήπτες. Δηλαδή, οι άνθρωποι που είχαν πάρει τα χρήματα δεν είχαν καμία ευθύνη για την υπογραφή αυτών των δανείων, πολύ περισσότερο για την αποπληρωμή τους.

Προφανώς, αυτή η διατύπωση ήταν απλοϊκή. Πολλοί από τους NINJA και παρόμοιους δανειολήπτες αναμφίβολα κατάλαβαν το παιχνίδι που έπαιζαν. Ήλπιζαν να αγοράσουν και να ζήσουν σε σπίτια που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Πλέον, δεν είχε καμία σημασία. Είχαν χάσει. Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κακούς τα εκατομμύρια απλούς ανθρώπους. Οπότε, εστιάσαμε την οργή μας στους μεγιστάνες της Wall Street που είχαν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και είχαν βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάμε γρήγορα στο 2022.

Αυτή τη φορά ο μύθος του πραγματικά αθώου θύματος δεν είναι μύθος.

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια mRNA/LNP και DNA/AAV Covid-19 δεν είχαν πραγματική ιδέα τι έπαιρναν.

Το έκαναν μετά από παρότρυνση των φαρμακευτικών εταιριών και των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τους είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους και ότι θα τερματίσουν την επιδημία της Covid.

Οι δηλώσεις ήταν δημόσιες. Πολλές είναι σχετικά πρόσφατες. Δεν μπορούν να σβηστούν από τη μνήμη, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά θέλει κάποιος να προσπαθήσει.

Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις έχει αποδειχθεί λανθασμένη (τόσο λάθος που οι εταιρείες, που διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο νομικό κίνδυνο από τις αρχές δημόσιας υγείας) που δεν προσπαθούν πλέον καν να τις υπερασπιστούν.

Δείτε τι είπε ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο CNBC:

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα παρέχει πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, επειδή η προστασία από νοσηλεία και σοβαρές ασθένειες είναι εύλογη αυτή τη στιγμή με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να κάνετε, ας πούμε, την τρίτη δόση».

Διαβάστε αυτές τις λέξεις πολύ προσεκτικά.

Η προστασία από τη «σοβαρή ασθένεια» είναι «εύλογη αυτή τη στιγμή» για άτομα που έχουν λάβει «τρίτη δόση» του εμβολίου Pfizer.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι ακόμη και αυτές οι λέξεις είναι στην καλύτερη περίπτωση μια αισιόδοξη ερμηνεία των σημερινών δεδομένων.

Αφήστε κατά μέρος το γεγονός ότι η Pfizer ΠΟΤΕ δεν συνέκρινε ένα σχήμα εμβολίου τριών δόσεων με ένα εικονικό φάρμακο σε κλινική δοκιμή.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι το «εύλογο τώρα» υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε επίδραση τρίτης δόσης δεν θα διαρκέσει. Κάτι που συμβαίνει ήδη στο Ισραήλ όπου συντρίβεται και η 4η δόση λόγω αναποτελεσματικότητας.

Στην αναποτελεσματικότητα προσθέστε και την επικινδυνότητα για τις βλάβες που προκαλούν στον ανοσοποιητικό. Ακόμη και ο ανυπόληπτος ΕΜΑ επιχειρεί να μαζέψει το τραχανά.

Αυτό που σας λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι ότι ΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ.

Ακόμη και «κατά της νοσηλείας και της σοβαρής ασθένειας».

Πρέπει να «έχετε κάνει, ας πούμε, την τρίτη δόση» για προστασία από αυτές.

Δεν το ειπα εγώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer το είπε. (Και ανυπομονώ να δω τους δικηγόρους του Twitter να προσπαθούν να το εξηγήσουν όταν υπερασπίζονται την πέμπτη δόση).

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο εγκλωβισμένοι είναι.

Αλλά θα συμβεί.

Οι σκληροί αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στο Ontario, για παράδειγμα, το 76% των νοσηλευόμενων ατόμων και το 56% εκείνων που βρίσκονται σε εντατικές θεραπείες είναι πλέον εμβολιασμένοι. Τόσο οι αριθμοί όσο και τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα δεδομένα εκτός Ευρώπης είναι παρόμοια. Ο μόνος λόγος που τα αμερικανικά δεδομένα φαίνονται διαφορετικά είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τους πρωτογενείς αριθμούς.

Αντίθετα, οι υγειονομικές αρχές παρέχουν ανούσιες προσαρμοσμένες αναλογίες ποσοστών (προσαρμοσμένες στην ηλικία των εμβολιασμένων ατόμων, αλλά ΟΧΙ για τις μολύνσεις χρηστών εμβολίων χωρίς νοσήματα). Επιπλέον, τα αμερικανικά νοσοκομεία αναφέρουν τους ανθρώπους ως μη εμβολιασμένους όταν η κατάσταση του εμβολιασμού τους είναι «άγνωστη», παραμορφώνοντας περαιτέρω τις αναλογίες.

Αλλά εσείς μπορείτε ακόμα να εμπιστεύεστε τον Albert Bourla: Η προστασία του εμβολίου έναντι σοβαρών καταστάσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πέφτει πολύ πιο γρήγορα έναντι της παραλλαγής Omicron.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιο άσχημες θα είναι αυτές μετά από μία τρίτη δόση, πολύ περισσότερο μετά από μία τέταρτη ή πέμπτη ή περισσότερες δόσεις. (Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Θυμηθείτε, οι εταιρείες δεν έλεγξαν τρεις δόσεις έναντι εικονικών φαρμάκων).

Αλλά τα δεδομένα για τη μυοκαρδίτιδα από την τρίτη λήψη φαίνονται άσχημα. Και η αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να αγνοηθεί, ακόμη κι αν οι υγειονομικές αρχές το αγνοούν.

Υποψιάζομαι ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στις εταιρείες γνωρίζουν όλο και περισσότερο την πιθανή κρίση της επαναλαμβανόμενης δόσης. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ο Bourla είπε επίσης στη συνέντευξη του στο CNBC, «Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για τέταρτη ενίσχυση».

Τι; Στην ίδια συνέντευξη, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην περιμένουν μακροχρόνια προστασία από μια τρίτη δόση («λογικό αυτή τη στιγμή») αποστασιοποιήθηκε επίσης από την περίπτωση περισσότερων δόσεων;

Αντιθέτως, ο Bourla μίλησε για το Paxlovid, το νέο φάρμακο αντιικής θεραπείας των 530 $ της εταιρείας του. «Εδώ στοχεύουν οι περισσότερες προσπάθειες της κυβέρνησης».

Στην πραγματικότητα, το Paxlovid δεν είναι ουσιαστικά διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή. Η Pfizer έχει υποσχεθεί 120 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το 2022, αλλά πριν από 10 ημέρες, μόνο 180.000 ήταν διαθέσιμες.

Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι του Bourla; Δεν θέλει να πουλήσει όσα περισσότερα εμβόλια μπορεί;

Μάλλον όχι. Ειδικά όχι όταν έχει κάθε λόγο να σπρώξει το χάπι που δυνητικά μπορεί να είναι τεράστιας αξίας (530 x 120 εκατομμύρια $ = 62 δισεκατομμύρια $. Και αυτή τη φορά η Pfizer δεν θα χρειαστεί να τα μοιραστεί με τη BioNTech).

Πιο σημαντικό για τον Bourla, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Pfizer -και γι’ αυτόν- προέρχεται από τις παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα οργιστούν όταν καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί κάνοντας εμβόλια που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εδώ ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Χαμένοι Στα Εμβόλια.

Μπορεί όμως να υπάρχουν παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα είναι έξαλλοι αν πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί να κάνουν εμβόλια που δεν λειτούργησαν και δυνητικά έβλαψαν τους ίδιους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους.

Σε αντίθεση με την BioNTech και τη Moderna, η Pfizer δεν έχει κολλήσει με τα mRNA. Είναι μια φαρμακευτική εταιρεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δραστηριοποιείται ενεργά στην αγορά εμβολίων προκειμένου να αγοράζει πολλές έρευνες. Επιπλέον, τώρα έχει και το Paxlovid.

(Οι μεγάλοι επενδυτές τα έχουν καταλάβει όλα αυτά, παρεμπιπτόντως. Οι μετοχές της BioNTech και της Moderna έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την κορύφωση της φρενίτιδας των εμβολίων τον Αύγουστο, ενώ η Pfizer έχει σημειώσει άνοδο 20%, κοντά στο υψηλό της όλων των εποχών. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή).

Έτσι, η συνετή κίνηση για τον Albert Bourla, Διδάκτωρ Κτηνιατρικής, PhD., είναι να αρχίσει να μειώνει τις προσδοκίες για τα εμβόλια, να καθυστερήσει να τρέξει περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να ελπίζει ότι η Omicron θα κάνει όλη τη δουλειά για εκείνον. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι πιθανότατα ότι οι αρχές δημόσιας υγείας είναι πολύ πιο ανόητες από αυτόν και συνεχίζουν να πιέζουν για ενισχυτικές δόσεις.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι τους λέει η Pfizer ιδιωτικά. Θα υποθέσω όμως ότι δεν θα είναι μέσω email.

SUPREME COURT OF THE UNITED STATES

Official portrait of U.S. Supreme Court Chief Justice John G. Roberts.

 

SUPREME COURT OF THE UNITED STATES

Current Members

John G. Roberts, Chief Justice of the United States

John G. Roberts, Jr., Chief Justice of the United States,
was born in Buffalo, New York, January 27, 1955. He married Jane Marie Sullivan in 1996 and they have two children – Josephine and Jack. He received an A.B. from Harvard College in 1976 and a J.D. from Harvard Law School in 1979. He served as a law clerk for Judge Henry J. Friendly of the United States Court of Appeals for the Second Circuit from 1979–1980 and as a law clerk for then-Associate Justice William H. Rehnquist of the Supreme Court of the United States during the 1980 Term. He was Special Assistant to the Attorney General, U.S. Department of Justice from 1981–1982, Associate Counsel to President Ronald Reagan, White House Counsel’s Office from 1982–1986, and Principal Deputy Solicitor General, U.S. Department of Justice from 1989–1993. From 1986–1989 and 1993–2003, he practiced law in Washington, D.C. He was appointed to the United States Court of Appeals for the District of Columbia Circuit in 2003. President George W. Bush nominated him as Chief Justice of the United States, and he took his seat September 29, 2005.

Clarence Thomas, Associate Justice

Clarence Thomas, Associate Justice,
was born in the Pinpoint community near Savannah, Georgia on June 23, 1948. He attended Conception Seminary from 1967-1968 and received an A.B., cum laude, from College of the Holy Cross in 1971 and a J.D. from Yale Law School in 1974. He was admitted to law practice in Missouri in 1974, and served as an Assistant Attorney General of Missouri, 1974-1977; an attorney with the Monsanto Company, 1977-1979; and Legislative Assistant to Senator John Danforth, 1979-1981. From 1981–1982 he served as Assistant Secretary for Civil Rights, U.S. Department of Education, and as Chairman of the U.S. Equal Employment Opportunity Commission, 1982-1990. From 1990–1991, he served as a Judge on the United States Court of Appeals for the District of Columbia Circuit. President Bush nominated him as an Associate Justice of the Supreme Court and he took his seat October 23, 1991. He married Virginia Lamp on May 30, 1987 and has one child, Jamal Adeen by a previous marriage.

Stephen G. Breyer, Associate Justice

Stephen G. Breyer, Associate Justice,
was born in San Francisco, California, August 15, 1938. He married Joanna Hare in 1967, and has three children – Chloe, Nell, and Michael. He received an A.B. from Stanford University, a B.A. from Magdalen College, Oxford, and an LL.B. from Harvard Law School. He served as a law clerk to Justice Arthur Goldberg of the Supreme Court of the United States during the 1964 Term, as a Special Assistant to the Assistant U.S. Attorney General for Antitrust, 1965–1967, as an Assistant Special Prosecutor of the Watergate Special Prosecution Force, 1973, as Special Counsel of the U.S. Senate Judiciary Committee, 1974–1975, and as Chief Counsel of the committee, 1979–1980. He was an Assistant Professor, Professor of Law, and Lecturer at Harvard Law School, 1967–1994, a Professor at the Harvard University Kennedy School of Government, 1977–1980, and a Visiting Professor at the College of Law, Sydney, Australia and at the University of Rome. From 1980–1990, he served as a Judge of the United States Court of Appeals for the First Circuit, and as its Chief Judge, 1990–1994. He also served as a member of the Judicial Conference of the United States, 1990–1994, and of the United States Sentencing Commission, 1985–1989. President Clinton nominated him as an Associate Justice of the Supreme Court, and he took his seat August 3, 1994.

Samuel A. Alito, Jr., Associate Justice

Samuel A. Alito, Jr., Associate Justice,
was born in Trenton, New Jersey, April 1, 1950. He married Martha-Ann Bomgardner in 1985, and has two children – Philip and Laura. He served as a law clerk for Leonard I. Garth of the United States Court of Appeals for the Third Circuit from 1976–1977. He was Assistant U.S. Attorney, District of New Jersey, 1977–1981, Assistant to the Solicitor General, U.S. Department of Justice, 1981–1985, Deputy Assistant Attorney General, U.S. Department of Justice, 1985–1987, and U.S. Attorney, District of New Jersey, 1987–1990. He was appointed to the United States Court of Appeals for the Third Circuit in 1990. President George W. Bush nominated him as an Associate Justice of the Supreme Court, and he took his seat January 31, 2006.

Sonia Sotomayor, Associate Justice

Sonia Sotomayor, Associate Justice,
was born in Bronx, New York, on June 25, 1954. She earned a B.A. in 1976 from Princeton University, graduating summa cum laude and receiving the university’s highest academic honor. In 1979, she earned a J.D. from Yale Law School where she served as an editor of the Yale Law Journal. She served as Assistant District Attorney in the New York County District Attorney’s Office from 1979–1984. She then litigated international commercial matters in New York City at Pavia & Harcourt, where she served as an associate and then partner from 1984–1992. In 1991, President George H.W. Bush nominated her to the U.S. District Court, Southern District of New York, and she served in that role from 1992–1998. She served as a judge on the United States Court of Appeals for the Second Circuit from 1998–2009. President Barack Obama nominated her as an Associate Justice of the Supreme Court on May 26, 2009, and she assumed this role August 8, 2009.

Elena Kagan, Associate Justice

Elena Kagan, Associate Justice,
was born in New York, New York, on April 28, 1960. She received an A.B. from Princeton in 1981, an M. Phil. from Oxford in 1983, and a J.D. from Harvard Law School in 1986. She clerked for Judge Abner Mikva of the U.S. Court of Appeals for the D.C. Circuit from 1986-1987 and for Justice Thurgood Marshall of the U.S. Supreme Court during the 1987 Term. After briefly practicing law at a Washington, D.C. law firm, she became a law professor, first at the University of Chicago Law School and later at Harvard Law School. She also served for four years in the Clinton Administration, as Associate Counsel to the President and then as Deputy Assistant to the President for Domestic Policy. Between 2003 and 2009, she served as the Dean of Harvard Law School. In 2009, President Obama nominated her as the Solicitor General of the United States. A year later, the President nominated her as an Associate Justice of the Supreme Court on May 10, 2010. She took her seat on August 7, 2010.

Neil M. Gorsuch, Associate Justice

Neil M. Gorsuch, Associate Justice,
was born in Denver, Colorado, August 29, 1967. He and his wife Louise have two daughters. He received a B.A. from Columbia University, a J.D. from Harvard Law School, and a D.Phil. from Oxford University. He served as a law clerk to Judge David B. Sentelle of the United States Court of Appeals for the District of Columbia Circuit, and as a law clerk to Justice Byron White and Justice Anthony M. Kennedy of the Supreme Court of the United States. From 1995–2005, he was in private practice, and from 2005–2006 he was Principal Deputy Associate Attorney General at the U.S. Department of Justice. He was appointed to the United States Court of Appeals for the Tenth Circuit in 2006. He served on the Standing Committee on Rules for Practice and Procedure of the U.S. Judicial Conference, and as chairman of the Advisory Committee on Rules of Appellate Procedure. He taught at the University of Colorado Law School. President Donald J. Trump nominated him as an Associate Justice of the Supreme Court, and he took his seat on April 10, 2017.

Brett M. Kavanaugh, Associate Justice

Brett M. Kavanaugh, Associate Justice,
was born in Washington, D.C., on February 12, 1965. He married Ashley Estes in 2004, and they have two daughters – Margaret and Liza. He received a B.A. from Yale College in 1987 and a J.D. from Yale Law School in 1990. He served as a law clerk for Judge Walter Stapleton of the U.S. Court of Appeals for the Third Circuit from 1990-1991, for Judge Alex Kozinski of the U.S. Court of Appeals for the Ninth Circuit from 1991-1992, and for Justice Anthony M. Kennedy of the U.S. Supreme Court during the 1993 Term. In 1992-1993, he was an attorney in the Office of the Solicitor General of the United States. From 1994 to 1997 and for a period in 1998, he was Associate Counsel in the Office of Independent Counsel. He was a partner at a Washington, D.C., law firm from 1997 to 1998 and again from 1999 to 2001. From 2001 to 2003, he was Associate Counsel and then Senior Associate Counsel to President George W. Bush. From 2003 to 2006, he was Assistant to the President and Staff Secretary for President Bush. He was appointed a Judge of the United States Court of Appeals for the District of Columbia Circuit in 2006. President Donald J. Trump nominated him as an Associate Justice of the Supreme Court, and he took his seat on October 6, 2018.

Amy Coney Barrett, Associate Justice

Amy Coney Barrett, Associate Justice,
was born in New Orleans, Louisiana, on January 28, 1972. She married Jesse M. Barrett in 1999, and they have seven children – Emma, Vivian, Tess, John Peter, Liam, Juliet, and Benjamin. She received a B.A. from Rhodes College in 1994 and a J.D. from Notre Dame Law School in 1997. She served as a law clerk for Judge Laurence H. Silberman of the U.S. Court of Appeals for the D.C. Circuit from 1997 to 1998, and for Justice Antonin Scalia of the Supreme Court of the United States during the 1998 Term. After two years in private law practice in Washington, D.C., she became a law professor, joining the faculty of Notre Dame Law School in 2002. She was appointed a Judge of the United States Court of Appeals for the Seventh Circuit in 2017. President Donald J. Trump nominated her as an Associate Justice of the Supreme Court, and she took her seat on October 27, 2020.

 


 

Sandra Day O'Connor (Retired), Associate Justice

Sandra Day O’Connor (Retired), Associate Justice,
was born in El Paso, Texas, March 26, 1930. She married John Jay O’Connor III in 1952 and has three sons – Scott, Brian, and Jay. She received her B.A. and LL.B. from Stanford University. She served as Deputy County Attorney of San Mateo County, California from 1952–1953 and as a civilian attorney for Quartermaster Market Center, Frankfurt, Germany from 1954–1957. From 1958–1960, she practiced law in Maryvale, Arizona, and served as Assistant Attorney General of Arizona from 1965–1969. She was appointed to the Arizona State Senate in1969 and was subsequently reelected to two two-year terms. In 1975 she was elected Judge of the Maricopa County Superior Court and served until 1979, when she was appointed to the Arizona Court of Appeals. President Reagan nominated her as an Associate Justice of the Supreme Court, and she took her seat September 25, 1981. Justice O’Connor retired from the Supreme Court on January 31, 2006.

Anthony M. Kennedy, Associate Justice

Anthony M. Kennedy (Retired), Associate Justice,
was born in Sacramento, California, July 23, 1936. He married Mary Davis and has three children. He received his B.A. from Stanford University and the London School of Economics, and his LL.B. from Harvard Law School. He was in private practice in San Francisco, California from 1961–1963, as well as in Sacramento, California from 1963–1975. From 1965 to 1988, he was a Professor of Constitutional Law at the McGeorge School of Law, University of the Pacific. He has served in numerous positions during his career, including a member of the California Army National Guard in 1961, the board of the Federal Judicial Center from 1987–1988, and two committees of the Judicial Conference of the United States: the Advisory Panel on Financial Disclosure Reports and Judicial Activities, subsequently renamed the Advisory Committee on Codes of Conduct, from 1979–1987, and the Committee on Pacific Territories from 1979–1990, which he chaired from 1982–1990. He was appointed to the United States Court of Appeals for the Ninth Circuit in 1975. President Reagan nominated him as an Associate Justice of the Supreme Court, and he took his seat February 18, 1988. Justice Kennedy retired from the Supreme Court on July 31, 2018.

David Hackett Souter, Associate Justice

David H. Souter (Retired), Associate Justice,
was born in Melrose, Massachusetts, September 17, 1939. He graduated from Harvard College, from which he received his A.B. After two years as a Rhodes Scholar at Magdalen College, Oxford, he received an A.B. in Jurisprudence from Oxford University and an M.A. in 1963. After receiving an LL.B. from Harvard Law School, he was an associate at Orr and Reno in Concord, New Hampshire from 1966 to 1968, when he became an Assistant Attorney General of New Hampshire. In 1971, he became Deputy Attorney General and in 1976, Attorney General of New Hampshire. In 1978, he was named an Associate Justice of the Superior Court of New Hampshire, and was appointed to the Supreme Court of New Hampshire as an Associate Justice in 1983. He became a Judge of the United States Court of Appeals for the First Circuit on May 25, 1990. President Bush nominated him as an Associate Justice of the Supreme Court, and he took his seat October 9, 1990. Justice Souter retired from the Supreme Court on June 29, 2009.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK