kourdistoportocali.comNews DeskBloomberg> Το mega-deal $4,2 δισ. Hertz-Tesla θα πλημμυρίσει με 100.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα την αγορά

Ξυπνάει ξανά η αγορά αυτοκινήτων

Bloomberg> Το mega-deal $4,2 δισ. Hertz-Tesla θα πλημμυρίσει με 100.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα την αγορά

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα μία απλή παραγγελία να δημιουργεί ένα άλμα αξίας 119 δισεκατομμυρίων δολαρίων [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Είναι αλήθεια ότι δεν συμβαίνει κάθε μέρα μία απλή παραγγελία 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων να δημιουργεί ένα άλμα αξίας 119 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον αγοραστή και τον πωλητή μαζί, περίπου 28 φορές το μέγεθος της ίδιας της πώλησης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο συνέβη τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, όταν η παραγγελία της Hertz Global Holdings Inc. για 100.000 οχήματα Tesla Inc. είχε τεράστιο αντίκτυπο στις μετοχές των δύο εταιρειών, καθώς και σε έναν συγκεκριμένο μέτοχο, τον Elon Musk.

Σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων που έγιναν ποτέ, η Hertz θα ξοδέψει 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δηλαδή περίπου 42.000 δολάρια ανά αυτοκίνητο, ανέφερε το Bloomberg News. Η ανακοίνωση ώθησε τις μετοχές της Tesla να ανέβουν περισσότερο από 12% και πρόσθεσε σχεδόν 118 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Η Tesla είναι τώρα η πέμπτη πιο σημαντική εισηγμένη εταιρεία στις Η.Π.Α.

Το γεγονός ότι μια συμφωνία με μια πρόσφατα χρεοκοπημένη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ήταν αυτό που ώθησε την Tesla σε αξία πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια εξέπληξε ακόμη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία έχει μεγάλη ζήτηση για πώληση οχημάτων της.

Ακόμη πιο παράξενο είναι το γεγονός, ότι η Hertz, ο αγοραστής σε αυτή τη συμφωνία, κέρδισε 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία μετά την ανακοίνωση. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη τροπή για μια εταιρεία που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού με αξία μικρότερη από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η άνοδος των μετοχών της Tesla σταθεροποίησε τη θέση του Musk ως του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη, αυξάνοντας την καθαρή περιουσία του κατά 36,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μόλις ημέρα, καθώς σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg αυτή πλέον υπολογίζεται στα 288,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Πλέον, ο Elon Musk αξίζει πολλά περισσότερα ακόμα και από αυτή την Exxon Mobil Corp.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η συμφωνία της Hertz Global Holdings με την Tesla είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παραγγελία για 100.000 αυτοκίνητα. Πρόκειται για την εισαγωγή και την καθιέρωση των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά. Η Tesla όχι μόνο λαμβάνει μια τεράστια παραγγελία σε premium τιμή, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε απλούς ανθρώπους να δοκιμάσουν το Model 3 της. Η Hertz, την ίδια στιγμή, εκμεταλλεύεται το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ενώ ευθυγραμμίζεται με την κορυφαία βιομηχανία. Η Tesla θα επωφεληθεί επίσης από τη συμμετοχή της σε μια εκρηκτική διαφημιστική καμπάνια της Hertz με πρωταγωνιστή τον επτά φορές πρωταθλητή του Super Bowl, Tom Brady.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να συμμορφώσουμε την επιχείρηση, αλλά και να εφαρμόσουμε μια στρατηγική που μας επιτρέπει να διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της σύγχρονης βιομηχανίας αυτοκινήτων», δήλωσε ο Mark Fields, ο νέος μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της Hertz και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor σε συνέντευξή του. «Ένας από τους στόχους μας είναι να πρωτοστατήσουμε στην υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων».

Οι επενδυτές θεωρούν ξεκάθαρα ότι η ανακοίνωση προκάλεσε μεγαλύτερο αντίκτυπο ακόμα και από αυτή την ίδια τη συμφωνία, η οποία εκτίναξε την αξία της Tesla σε 1,03 τρισεκατομμύρια δολάρια και πρόσθεσε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στη Hertz, τέσσερις μήνες μετά την προστασία της από πτώχευση. Ακόμη και σε μια πτωτική αγορά αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 60% και αντιστοιχούν πλέον σε μία στις 10 πωλήσεις, σύμφωνα με την Cox Automotive.

Σχεδόν το 40% των αγοραστών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ενός EV για την επόμενη αγορά οχήματος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center. «Όταν πολλοί καταναλωτές σκέφτονται ηλεκτρικό όχημα, σκέφτονται την Tesla, και τώρα αν θέλουν να νοικιάσουν ένα, θα σκεφτούν τη Hertz», δήλωσε ο αναλυτής David Whiston από τη Morningstar στο Σικάγο. «Τελικά, θα υπάρχει πολύ περισσότερος ανταγωνισμός».

Η Hertz διάλεξε την ιδανική στιγμή για να μπει στο παιχνίδι, είπε ο Whiston, και οι κατασκευαστές EV θα επωφεληθούν επίσης εάν οι ενοικιαστές μετατραπούν σε αγοραστές στη διαδρομή. «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους καταναλωτές να έχουν αυτή την εμπειρία EV για λίγες μέρες ή για ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο ή για διακοπές», ανέφερε. «Για πολλούς από αυτούς, θα είναι πιθανώς μια καλή εμπειρία, που θα μπορούσε να τους βοηθήσει, αν ήταν στον… φράχτη, να κάνουν τη βουτιά».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Act greedy when others are fearful
Elon Musk [VIDEO]> O πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτός που κοντρολάρει τον τηλεϋποβολέα του Biden…O Biden μετατρέπει τις ΗΠΑ σε Βενεζουέλα
Ο νέος “μαύρος χρυσός” του Κατάρ> Πως μια κατάξερη χερσόνησος μετατρέπεται σε επίκεντρο του ενεργειακού κόσμου
Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
Bloomberg > Εφόσον το κόστος στέγασης εκτοξεύεται γιατί δεν χτίζουμε νέες πόλεις;
Dead Sea_Israel> Road trip to the lowest point on earth
Παγκόσμια αμηχανία από την επίθεση του Anthony Fauci σε Ισραηλινούς επιστήμονες
New York Times> Η εκκωφαντική επανάσταση των 30άρηδων μπροστά σε ένα απρόβλεπτο μέλλον
Κήλη των αθλητών: Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση
UnionPay> H Kίνα έθεσε στη διάθεση των ρωσικών τραπεζών το δεύτερο μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο πιστωτικών καρτών. Και η Ιαπωνία τις κάρτες JCB