kourdistoportocali.comNews DeskΑυτά τα εργαλεία έχει ακουμπισμένα στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι του ο Elon Musk και κάνει πολύ καλά

Βreaking news

Αυτά τα εργαλεία έχει ακουμπισμένα στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι του ο Elon Musk και κάνει πολύ καλά

Είναι ο ίδιος που καθώς κάνει το ένα παιδί μετά το άλλο τρολάρει εκείνους που μεθοδεύουν την μείωση και τον έλεγχο του πληθυσμού

Αυτά τα εργαλεία έχει ακουμπισμένα στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι του ο Elon Musk και κάνει πολύ καλά. O Εlon είναι τεράστιος.

By The Wrong Man

Ο τύπος γνωρίζει ότι εδώ και δύο χρόνια μία παρέα αποφάσισε να ελέγξει και να μειώσει τον πληθυσμό του πλανήτη εκτοξεύοντας έναν εργαστηριακό ιό εναντίον της ανθρωπότητας με τη συγκάλυψη της Κίνας-εδώ όπου εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται πλέον στους δρόμους.

Ο Εlon Musk που τους άρπαξε το Twitter μέσα από τα χέρια τους δεν είναι τρελός ούτε συνωμοσιολόγος, αυτό που συμβαίνει στη πραγματικότητα είναι ότι εσύ που εξακολουθείς να παρακολουθείς Ευαγγελάτο, Καμπουράκη και τα υπόλοιπα θλιβερά και ταυτόχρονα θανάσιμα τηλεκύμβαλα δεν είσαι παρά ένα αμνοερίφιο προς σφαγή.

Ο Μusk θυμίζουμε στους οξυδερκείς αναγνώστες μας είναι αυτός που υπερασπίσθηκε με σθένος τους Καναδους φορτηγατζήδες που διαδήλωναν κατά του δυστοπικού πεκινουά Τρυντό, είναι αυτός που παίζει κορώνα γράμματα τη περιουσία του και τη Tesla για να αντισταθεί στον όλεθρό σου. Είναι αυτός που καθώς κάνει το ένα παιδί μετά το άλλο τρολάρει εκείνους που μεθοδεύουν την μείωση και τον έλεγχο του πληθυσμού και το σχέδιό της βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πήραν χαμπάρι οι Κινέζοι που πλέον καίγονται ζωντανοί από το καθεστώς τους.

 

Εδώ καθώς οι εγχώριοι πολιτικοί ηγέτες-ιδιαίτερα της ξιπασμένης δήθεν αριστεράς-είναι χωμένοι ως το λαιμό στο θανάσιμο project δεν ανοίγει ρουθούνι με αποτέλεσμα σαρδανάπαλοι μινιατούρες των Ναζί όπως ο Πλεύρης η το παρεάκι του δυστοπικού καθηγητή Τσιόδρα να έχουν ακόμη φωνή και πρόσβαση στα εγχώρια ΜΜΕ καθώς οι πολίτες δεν αποφασίζουν να πετάξουν τις συσκευές των τηλεοράσεων στους δρόμους

 

 

Πάμε να δούμε τώρα από πους εξαγόρασε ο τεράστιος (πνευματικά, ψυχικά και σωματικά) Musk το Twitter και να αναλογισθείτε τι συμβαίνει στο κόσμο καθώς και στη χώρα μας βιώνουμε τη παρακμή, τη σήψη και την προθυμία υποταγής προθύμων από καιρό τύπου Πλεύρη, Τσιόδρα, Τσίπρα, Κουτσούμπα και το κακό μας συναπάντημα.

Σε ποιους ανήκε το Twitter πριν περιέλθει στον έλεγχο του Musk;

 

Στη κορυφή των μεγαλομετόχων του Twitter βρίσκεται το Vanguard Group.

Το Vanguard Group βρίσκεται επίσης ανάμεσα στους κορυφαίους μετόχους των Pfizer, Facebook, New York Times, CNN και ούκ έστιν αριθμός διασήμων brands.

 

Τουλάχιστο, ενδιαφέρον.

Το όνομά του είναι John C. Bogle. Πρόκειται για τον θρυλικό ιδρυτή του Vanguard Group.

Ο John C. Bogle, ο οποίος ίδρυσε το Vanguard Group of Investment Companies το 1974 και το οδήγησε σε μια γιγάντια εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων, με περιουσιακά στοιχεία 4,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (αποτίμηση 2019) πέθανε στο σπίτι του στο Bryn Mawr της Pennsylvania την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. Ήταν 89 ετών.

Ο προσωπικός του βοηθός, Michael Nolan, είπε ότι η αιτία ήταν ο καρκίνος του οισοφάγου. Ο κ. Bogle, ο οποίος είχε παλέψει με ένα συγγενές καρδιακό ελάττωμα και είχε αρκετές καρδιακές προσβολές, έλαβε μεταμόσχευση καρδιάς το 1996.

Ο John Clifton Bogle γεννήθηκε στο Montclair, N.J., στις 8 Μαΐου 1929. Ένας δίδυμος αδερφός, ο David, πέθανε το 1994.

Ο κ. Bogle αποφοίτησε από την Ακαδημία Blair στο Blairstown, N.J., και, το 1951, από το Princeton. Ήταν υπότροφος και στα δύο.

Ο κ. Bogle έχτισε τη Vanguard, η οποία εδρεύει στο Malvern της Pennsylvania με μια πεποίθηση ακρογωνιαίο λίθο που ήταν ανάθεμα για τις περισσότερες εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων: ότι μακροπρόθεσμα, οι περισσότεροι διαχειριστές επενδύσεων δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους γενικούς μέσους όρους της αγοράς. Δημοσίευσε και έγινε ο κύριος υποστηρικτής της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, της πρακτικής της δομής ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου για να αντικατοπτρίζει την απόδοση ενός κριτηρίου της αγοράς, όπως ο χρηματιστηριακός δείκτης Standard & Poor’s 500.

«Το Indexing ήταν η αρμοδιότητα των θεσμικών επενδυτών, αλλά ο Jack Bogle δημιούργησε την έκδοση για καταναλωτές», δήλωσε ο Daniel P. Wiener, συντάκτης του The Independent Adviser for Vanguard Investors, ενός ενημερωτικού δελτίου και ενός ιστότοπου που παρακολουθεί την εταιρεία για δεκαετίες. «Έκανε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τα έξοδα και τους είπε ότι το κόστος βγαίνει από την αρχή».

«Οι ιδέες μου είναι πολύ απλές», είπε στον οικονομικό αρθρογράφο Jeff Sommer των New York Times το 2012. «Στην επένδυση, παίρνεις αυτό που δεν πληρώνεις. Το κόστος έχει σημασία. Έτσι, οι έξυπνοι επενδυτές θα χρησιμοποιήσουν κεφάλαια με δείκτη χαμηλού κόστους για να δημιουργήσουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων και θα παραμείνουν στην πορεία. Και δεν θα είναι αρκετά ανόητοι ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να ξεπερνούν συνεχώς την αγορά».

Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με αυτό. Από το 1984, λιγότερα από τα μισά από τα ενεργά διαχειριζόμενα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε ένα ευρύ φάσμα αμερικανικών μετοχών έχουν ξεπεράσει σε απόδοση το Vanguard 500 Index Fund, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με περισσότερα από 441 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, σύμφωνα με τη Vanguard.

Το πλεονέκτημα της Vanguard προήλθε από την ασυνήθιστη εταιρική δομή που υιοθέτησε ο κ. Bogle. Η Vanguard διαχειριζόταν τα τιμαριθμοποιημένα αμοιβαία κεφάλαιά της στο κόστος, χρεώνοντας στους επενδυτές προμήθειες που ήταν πολύ χαμηλότερες από αυτές σχεδόν όλων των αντιπάλων της.

Ο κ. Bogle προχώρησε επίσης ένα βήμα παραπέρα διαφοροποιώντας τη Vanguard από άλλες εταιρείες που χορηγούν αμοιβαία κεφάλαια. Σε αντίθεση με μια εταιρεία διαχείρισης, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ελέγχει το συγκρότημα αμοιβαίων κεφαλαίων και παρέχει όλες τις επενδυτικές, διοικητικές και marketing υπηρεσίες που απαιτούνται στις δραστηριότητές της, η Vanguard μοιάζει περισσότερο με μια εταιρεία αλληλασφάλισης, η οποία ανήκει σε επενδυτές στα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία απασχολούν τους δικούς τους αξιωματούχους και το προσωπικό. Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι έναντι των διευθυντών των ταμείων.
Ο κ. Bogle υποστήριξε ότι τα ταμεία Vanguard ήταν επομένως εντελώς ανεξάρτητα από τους συμβούλους τους και λειτουργούσαν αποκλειστικά προς το συμφέρον των μετόχων — ικανά να παρακολουθούν τα επενδυτικά αποτελέσματα αντικειμενικά, να διαπραγματεύονται τις συμβουλευτικές αμοιβές «σε απόσταση μεταξύ τους» και να αλλάζουν συμβούλους εάν χρειάζεται.

«Ο John Bogle άλλαξε μια βασική βιομηχανία προς τη βέλτιστη κατεύθυνση», έγραψε ο Paul A. Samuelson, ο βραβευμένος με Nobel οικονομίας του 1970, σε έναν πρόλογο του «Bogle on Mutual Funds» (1993). «Για πολύ λίγους μπορεί να ειπωθεί αυτό».

Η ανώτερη απόδοση των αμοιβαίων κεφαλαίων Vanguard προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και περιουσιακών στοιχείων. Τα τελευταία τρία χρόνια της δεκαετίας του 1990, η Vanguard έλαβε περισσότερα νέα χρήματα από επενδυτές από ό,τι οι επόμενες τρεις μεγαλύτερες εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων μαζί.

Η σταθερή ανάπτυξη της Vanguard παρήγαγε πλούτο για τον κ. Bogle, αλλά όχι στον βαθμό που θα μπορούσε να είχε κάνει μια άλλη ιδιοκτησιακή δομή. Για παράδειγμα, ο Edward C. Johnson III, ο πρόεδρος της Fidelity Investments, έχει καθαρή περιουσία 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Η καθαρή περιουσία του κ. Bogle εκτιμήθηκε γενικά σε 80 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Οι περισσότερες εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων ξοδεύουν τεράστια ποσά για να προσελκύσουν νέους πελάτες. Ωστόσο, ο κ. Bogle απέφυγε τη σκέψη που βασίζεται στο προϊόν και το marketing μεγάλου μέρους του κλάδου που εξαπλώθηκε με την έκρηξη των πωλήσεων αμοιβαίων κεφαλαίων αυτή τη δεκαετία.

«Δεν επιτρέπεται ποτέ να χρησιμοποιούμε τη λέξη «προϊόν», είπε σε μια συνέντευξη το 1995. «Ακούγεται σαν οδοντόκρεμα και μπύρα».

Οι 8 βασικοί κανόνες επένδυσης του Bogle

Η απλότητα βρισκόταν στον πυρήνα της επενδυτικής φιλοσοφίας του κ. Bogle.

Eίχε μοιραστεί με τους αναγνώστες τους 8 βασικούς του κανόνες επένδυσης:

Επιλέξτε κεφάλαια χαμηλού κόστους

Εξετάστε προσεκτικά το πρόσθετο κόστος των συμβουλών

Μην υπερεκτιμάτε τις προηγούμενες επιδόσεις του αμοιβαίου κεφαλαίου

Χρησιμοποιήστε τις προηγούμενες επιδόσεις για να προσδιορίσετε τη συνέπεια και τον κίνδυνο

Προσοχή στους stars διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων (Μια προειδοποιητική ιστορία είναι αυτή του Anthony Bolton, ο οποίος ήταν αναμφισβήτητα ο πιο λαμπερός σταρ όταν διαχειριζόταν το ταμείο ειδικών καταστάσεων στο Fidelity. Ωστόσο, δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του όταν άλλαξε εστίαση στην Κίνα και έκτοτε ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποσυρθεί από τη διαχείριση κεφαλαίων)

Προσοχή στο μέγεθος του ενεργητικού

Μην κατέχετε πάρα πολλά κεφάλαια

Αγοράστε το χαρτοφυλάκιό σας και κρατήστε το

Η φήμη του ως σφιχτός στα οικονομικά ήταν καλά κερδισμένη. Στο πρωινό με έναν δημοσιογράφο το 1993, σε ένα προαστιακό εστιατόριο της Φιλαδέλφειας κοντά στα κεντρικά γραφεία της Vanguard, ο κ. Bogle κατάλαβε ότι θα ξεπερνούσε το κόστος του μπουφέ με 5,95 δολάρια παραγγέλνοντας από το μενού. Αν είχε μια συνάντηση νωρίς το πρωί στη Νέα Υόρκη, θα έπαιρνε νωρίς το λεωφορείο Amtrak Metroliner αντί να πληρώσει για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Manhattan.

Παραιτήθηκε επίσημα από διευθύνων σύμβουλος της Vanguard τον Ιανουάριο του 1996 και παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το τέλος του 1999. Ο Μortimer Tim Buckley είναι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Bogle παντρεύτηκε την Eve Sherrerd το 1956. Απέκτησε 4 κόρες, τη Barbara Bogle Renninger, τη Jean Bogle, τη Nancy Bogle St. John και τη Sandra Bogle Marucci, δύο γιους, τον John Jr. και τον Andrew, 12 εγγόνια και έξι δισέγγονα.

Ο κ. Bogle έδινε τακτικά τον μισό μισθό του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Η μόνη μου λύπη για τα χρήματα», είπε το 2012, «είναι ότι δεν έχω περισσότερα να δώσω».

Σήμερα επικεφαλής του Vanguard Group είναι ο κ. Mortimer “Tim” J. Buckley.

Τον κ. Tim Buckley και τη νομική ομάδα του θα βρει απέναντί του ο κ. Εlon Musk.

Ο κ. Buckley είναι ο τέταρτος διευθύνων σύμβουλος της Vanguard από την ίδρυσή της το 1975. Ο αρχικός ιδρυτής της εταιρείας, John C. Bogle, πίστευε ακράδαντα στην ιδέα ότι μια εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων δεν πρέπει να έχει εξωτερικούς ιδιοκτήτες. Για το σκοπό αυτό, ξεκίνησε τη Vanguard ως εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων ιδιοκτησίας πελατών στην οποία οι μέτοχοι κατέχουν τα κεφάλαια και τα αμοιβαία κεφάλαια κατέχουν τη Vanguard.

Ο κ. Buckley εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του The Vanguard Group το 2017 για να αναλάβει τη θέση του CEO της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2018. Κληρονόμησε μια εταιρεία που είχε τριπλασιάσει τα περιουσιακά της στοιχεία υπό την ηγεσία του Bill McNabb και επέβλεπε 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Την εποχή του διορισμού του ως Διευθύνοντος Συμβούλου, ο κ. Buckley είπε: «Μου αρέσει που όλοι μας ακολουθούν. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επενδύουν και το βγάζουμε πέρα ​​από τα σύνορα οποιασδήποτε χώρας», σύμφωνα με το Charlotte Observer.

Η εκπαίδευση του Buckley περιλαμβάνει πτυχίο οικονομικών από το Harvard College καθώς και MBA από το Harvard Business School. Οι ρόλοι που έχει αναλάβει στο Vanguard περιλαμβάνουν:

  • Chief Information Officer from 2001–2006
  • Head of Retail Investor Group from 2006–2012
  • Chief Investment Officer from 2013–2018

Στη πραγματικότητα ο κ. Buckley καλείται να διαχειριστεί ταυτόχρονα την κερδοφόρα επιβίωση των Twitter και Pfizer εν μέσω μιας καταιγίδας πληροφοριών που θέλουν τα εμβόλια τόσο της Pfizer (όσο και της Moderna) αναποτελεσματικά για την αντιμετώπιση μίας δυστοπικής προέλευσης πανδημίας για την οποία η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά και ο κορυφαίος Aμερικανός καθηγητής του Columpia, Jeffrey David Sachs πιστεύουν ότι είναι προιόν εργαστηριακού ιού δλδ κατασκευασμένου από ανθρώπινο χέρι και αυτό που απομένει είναι να δούμε εάν από ατύχημα ή επίτηδες εξαπολύθηκε εναντίον της ανθρωπότητας.

Η αποστολή του κ. Buckley-κεντρική photo, δεν είναι εύκολη σε έναν κόσμο που μας εκπλήσσει καθημερινά, είτε με δολοφονίες όπως η πρόσφατη του πρώην Ιάπωνα Πρωθυπουργού, είτε με ξέσπασμα πολέμων (ένας πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας παίζει πλέον ψηλά στην agenda), είτε μιας παγκόσμιας καταιγίδας λαικής οργής με άγνωστη κατάληξη.

Παρά την παγκόσμια επικοινωνιακή προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων, όποια κι εάν ήταν η αποστολή τους φαίνεται να αποτυγχάνει και οι μεν και οι δε θα πρέπει να διαχειριστούν πλέον τις συνέπειες.

Όλα πλέον μοιάζουν να είναι θέμα χρόνου. Κι αυτό που μένει να δούμε είναι εάν ο χρόνος θα ευνοήσει την Vanguard ή τον τολμηρό Musk. Ακόμη κι εν μέσω πολέμου που θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε παγκόσμιο.

Ζούμε εποχές για ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες όπως έλεγε και η αγγελία του κ. Musk όταν ζητούσε μπαρουτοκαπνισμένους δικηγόρους για την νομική ομάδα του.

Στείλτε μου ένα ασυνήθιστο και ξεχωριστό σημείο υπεροχής σας που χαρακτήρισε το πιο σπουδαίο ως τώρα επίτευγμά σας…, πρότεινε ο κ. Musk.

Ήταν τέτοια η προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων COVID-19 που έπνιγε φωνές που κανείς δεν μπορεί εύκολα να παραβλέψει όπως τα επιχειρήματα του κ. Cory Zue μέσα από το άρθρο του που δημοσιεύσαμε τον Ιανουάριο του 2022.
(Συνεχίζεται…)

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK