kourdistoportocali.comNews DeskΗ Αθηνά είναι μια Κούκλα από Ατσάλι

Αλέξης Μανθεάκης_ Μια συγκλονιστική συνέντευξη

Η Αθηνά είναι μια Κούκλα από Ατσάλι

Της ζήτησα βοήθεια όταν η γυναίκα μου έδινε μάχη για τη ζωή της κι εκείνη δεν απάντησε ποτέ

Δύο χρόνια ύστερα από το διαζύγιο που απασχόλησε τα media σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Alvaro de Miranda Neto ντύθηκε ξανά γαμπρός. Ο Αλέξης Μανθεάκης, φίλος και επί σειρά ετών εκπρόσωπος Τύπου του Thierry Roussel (και για ένα διάστημα και της Αθηνάς Ωνάση), περιγράφει το σκοτεινό ερωτικό παρελθόν του ιππέα, το λόγο που πλέον δεν έχει σχέσεις με την Αθηνά, αλλά και τη ζωή της μοναδικής κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση σήμερα σε ένα προάστιο της Ολλανδίας.

Από τον Μαρίνο Βυθούλκα

«Τι καφέ θέλεις να σου φτιάξω, ώστε να είναι έτοιμος όταν έρθεις;» έγραφε το SMS που έλαβα λίγο πριν φτάσω στο σπίτι του, όπου θα κάναμε τη συνέντευξη. Πραγματικός κύριος, ευγενής, γλυκομίλητος και φιλόξενος. Φίλος του Thierry Roussel και επί σειρά ετών εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας, ο Αλέξης Μανθεάκης ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά ξενάγησε την Αθηνά Ωνάση για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ήταν εκείνος που της έδειξε την περιουσία της.

Ήταν επίσης εκείνος που μαζί με τον μπαμπά της δεν κλήθηκαν ποτέ στο γάμο που έκανε με τον Alvaro το 2005, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Δεκατρία χρόνια μετά, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Ο Alvaro χώρισε με την Αθηνά το 2016 και πριν από λίγες μέρες παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Denize Severo στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, μια πανέμορφη περιοχή στο νότιο κομμάτι της χώρας. Ύστερα από το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση στο πολυτελές resort Vila Vita, παρουσία 400 καλεσμένων, αλλά και της μονάκριβής κόρης του Doda, της Viviane, 18 ετών, καρπό του έρωτά του με το μοντέλο Cibele Dorsa. «Ο Doda είχε πάντα μια βασιλική χροιά στους γάμους του.

Στο γάμο του με την Αθηνά είχε έξι κουμπάρους, ενώ αν έβλεπες το πέπλο που φορούσε η Denize, θα διαπίστωνες και εσύ πως ήταν μεγαλύτερο και από αυτό της Meghan Markle στο γάμο της με τον πρίγκιπα Harry. Ο Doda ήταν πάντα grande. Δείχνει ευτυχισμένος και με τη συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται σαν να στέλνει και ένα μήνυμα στην Αθηνά, πως, παρότι τον εγκατέλειψε, συνεχίζει κανονικά τη ζωή του» εξηγεί ο Αλέξης Μανθεάκης.

«Ο φάκελος ήταν το μόνο αποδεικτικό στοιχείο για την απιστία του Doda»

Όταν η Αθηνά ζήτησε διαζύγιο από τον Alvaro de Miranda Neto, ο ιππέας, σύμφωνα με αυτά που εξιστορεί ο Αλέξης Μανθεάκης στο People, αξίωσε ένα υπέρογκο ποσό για διατροφή. «Αρχικά ο Doda ζήτησε διατροφή της τάξεως των 10.000 δολαρίων την ημέρα, ήτοι 3,6 εκατ. ευρώ το χρόνο, χρήματα τα οποία δεν κατάφερε να πάρει, χάρη σε ένα φάκελο με στοιχεία που παρέδωσα στο δικηγόρο της Αθηνάς. Επρόκειτο για ένα φάκελο που περιείχε διακόσιες σελίδες με έγγραφα (φωτογραφίες, VIP εισιτήρια, αποδείξεις πολυτελών ξενοδοχείων, e-mails, μηνύματα στο Messenger κ.λπ.) που πιστοποιούσαν τη σχέση που είχε με ένα call girl, ονόματι Nicole. Μια κοπέλα που, σύμφωνα με τον Αλέξη Μανθεάκη, o Doda καλούσε ακόμα και στους αγώνες της Αθηνάς, στο Athina Onassis Horse Show, και την έβαζε να κάθεται κοντά της.

Εκ των υστέρων και αφού μελέτησα τα στοιχεία, διαπίστωσα πως η σχέση του Doda και της Nicole ξεκίνησε σχεδόν από την αρχή του γάμου του με την Αθηνά, μέχρι και το 2014, όταν εκείνος της είπε να χωρίσουν. Η Nicole, προκειμένου να τον εκδικηθεί που την έδιωξε, με αναζήτησε και με βρήκε». Μόλις η Nicole εντόπισε τον Αλέξη Μανθεάκη, εκείνος επικοινώνησε κατευθείαν με το δικηγόρο του Thierry Roussel. «Ακόμα δεν είχα δει τίποτα, ούτε ο φάκελος είχε έρθει ακόμα στα χέρια μου. Εξήγησα απλά πως με βρήκε μια κοπέλα που ισχυρίζεται ότι είναι ερωμένη εδώ και χρόνια με τον Doda. Ο Thierry δεν έδωσε σημασία. Ίσως δεν ήθελε να ανακατευτεί και το άφησε έτσι» εξηγεί. Πέρασαν δύο χρόνια μέχρι το Μάιο του 2016, όταν η Αθηνά ζήτησε από τον Doda να χωρίσουν.

«Με την Αθηνά δεν μιλούσαμε συχνά, διότι ο Doda την είχε απομακρύνει από όλους μας. Παρ’ όλα αυτά, όταν έγινε γνωστό το θέμα του χωρισμού τους, οι δικηγόροι της Αθηνάς, γνωρίζοντας πως έχω τον περίφημο φάκελο, με κάλεσαν. Τους ξεκαθάρισα πως από εδώ και στο εξής θα έπρεπε να μιλάω κατευθείαν με την Αθηνά. Ύστερα από δέκα λεπτά με κάλεσε η ίδια στο τηλέφωνο και τότε της είπα για πρώτη φορά πως υπάρχουν ορισμένα στοιχεία για τη σχέση του Doda και της Nicole. Μάλιστα της τόνισα πως όλο αυτό είναι μια δυσάρεστη και σκληρή ιστορία. “Θέλω να μάθω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια” ήταν η απάντησή της.

Έτσι, ξεκίνησα να της λέω ορισμένα πράγματα από το τηλέφωνο. Κάθε φορά που της έλεγα και από ένα στοιχείο, άκουγα από την άλλη άκρη της γραμμής ένα “οχ”. Οι πληροφορίες έρχονταν σαν χτυπήματα για εκείνη. Σοκαρίστηκε και δεν περίμενε ότι όλα αυτά γίνονταν επί οκτώμισι χρόνια.

Ύστερα από την τηλεφωνική μας συνομιλία, ακολούθησε καθημερινή σχεδόν επαφή με τους δικηγόρους της, ώσπου μια μέρα αποφάσισα να τηλεφωνήσω στη Nicole και να της ζητήσω να μου δώσει τον περιβόητο φάκελο. Εκείνη δέχτηκε και μου τον έδωσε, χωρίς να ζητήσει καθόλου χρήματα. Όταν πλέον παρέδωσα το φάκελο στο δικηγόρο της Αθηνάς στην Ολλανδία και επέστρεψα στην Ελλάδα, το ίδιο βράδυ βρήκα ένα e-mail από τον ίδιο που έγραφε “Αλέξη, είσαι καταπληκτικός” και ένα SMS από την Αθηνά: “Αλέξη, σε ευχαριστώ για τη μεγάλη στήριξη”.

Περιττό να σου πω πως χάρη στο συγκεκριμένο φάκελο, ο Doda απέσυρε κατευθείαν την αίτησή του για τη θηριώδη διατροφή και έτσι το διαζύγιό τους βγήκε συναινετικό. Εξ όσων γνωρίζω, ο συγκεκριμένος φάκελος ήταν το μόνο αποδεικτικό στοιχείο για την απιστία του» δηλώνει στο People.

«Για 20 χρόνια στάθηκα δίπλα στην Αθηνά σαν πατέρας»

Το διαζύγιο του Doda και της Αθηνάς βγήκε το φθινόπωρο του 2016. Αυτό, όμως, που προβληματίζει τον Αλέξη Μανθεάκη είναι πως τόσο οι δικηγόροι της Αθηνάς όσο και η ίδια έχουν σταματήσει να επικοινωνούν μαζί του. «Σε υποθέσεις που αφορούσαν την Αθηνά πάντα οι δικηγόροι μού έστελναν αντίγραφα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είχα καμία αντίδραση. Σκέφτηκα πως ίσως δεν επικοινωνούσαν επίτηδες, θέλοντας να απαξιώσουν τη βοήθειά μου. Πράγματι, κάποια στιγμή που επικοινωνήσαμε μου είπαν πως δεν χρησιμοποίησαν τα στοιχεία του φακέλου και πως δεν έφτασε τελικά η υπόθεση στο δικαστήριο. Τους απάντησα πως ήταν φυσικό να μη φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, καθώς μόλις έμαθε ο Doda την ύπαρξή του, απέσυρε την αξίωσή του για τη διατροφή.

Ομολογώ πως η συγκεκριμένη αντιμετώπιση με πλήγωσε, από την άποψη πως έκανα πολλά ταξίδια και ενδιαφέρθηκα πάρα πολύ για την Αθηνά και τη διασφάλισή της. Συμπτωματικά την περίοδο που επικοινώνησαν μαζί μου οι δικηγόροι παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στη σύζυγό μου. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ζήτησα την οικονομική βοήθεια της Αθηνάς, μιλώντας στους δικηγόρους της, στους οποίους ζήτησα να διαβιβάσουν την παράκλησή μου, χωρίς να ζητήσω συγκεκριμένο ποσό. Η απάντησή τους ήταν πως η Αθηνά θύμωσε μαζί μου και ότι έπρεπε να στραφώ κάπου αλλού για τέτοιου είδους βοήθεια. Της έστειλα ένα SMS που έγραφε «Είμαι στο θάλαμο του νοσοκομείου με τη γυναίκα μου, άρρωστη να παλεύει για τη ζωή της. Χρειάζομαι τη βοήθειά σου». Δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Την άλλη μέρα μίλησα με το δικηγόρο της και μου είπε χαρακτηριστικά πως «Αν η Αθηνά δεν σου δώσει τίποτα, σημαίνει πως θα σταματήσεις να παρέχεις δωρεάν τις υπηρεσίες σου;».

Του απάντησα ότι δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Ύστερα από τρεις μέρες επικοινώνησε ξανά μαζί μου και μου είπε πως η Αθηνά δεν είναι διατεθειμένη να μου δώσει ούτε ένα ευρώ. Ήταν μεγάλη απονιά. Εκείνη τη στιγμή κάτι μέσα μου ράγισε για πάντα. Εξήγησα στο δικηγόρο πως από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχει καμία σχέση μεταξύ εμού και της Αθηνάς. Είκοσι χρόνια στάθηκα δίπλα της σαν πατέρας, σαν σύμβουλος, αλλά και ως συνδετικός κρίκος της με την Ελλάδα. Πλέον δεν ήθελα να έχω καμία σχέση μαζί της» δηλώνει.

Ένα χρόνο μετά το διαζύγιο του Doda με την Αθηνά, ο Αλέξης Μανθεάκης εξακολουθούσε να έχει επαφές με τη Βελγίδα Nicole, η οποία του διηγούνταν ιστορίες για την παράνομη σχέση της με το Βραζιλιάνο ιππέα. Ιστορίες που ο Αλέξης Μανθεάκης συνέλεξε και αποτύπωσε σε ένα βιβλίο με τίτλο Athina Onassis: The Red File, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί περιγραφές της οκταετούς σχέσης με τον Doda. «Πρόκειται για ένα δικό μου βιβλίο που αφορά κατά βάση τη σχέση του Doda με τη Nicole» ξεκαθαρίζει.

«Η Αθηνά βρίσκεται σε μια δίνη εσωστρέφειας»

Από το διαζύγιό της και μετά η Αθηνά μένει μόνιμα στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τον Αλέξη Μανθεάκη, «Η ζωής της Αθηνάς είναι μόνο τα άλογα. Πλέον τα μόνα πρόσωπα με τα οποία κάνει παρέα είναι ο πρώτος της προπονητής στην ιππασία, Jan Tops, και η γυναίκα του. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται κοντά της μου έχει πει πως τα τελευταία δυο χρόνια είναι ιδιαίτερα απόμακρη και λιγομίλητη. Ήταν 13 ετών όταν τη γνώρισα και από τότε σε μια συνέντευξή μου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την είχα χαρακτηρίσει “Κούκλα από ατσάλι”. Έμαθα πως σχετικά πρόσφατα απέλυσε το σοφέρ και σωματοφύλακά της, ύστερα από 15 χρόνια που τον είχε δίπλα της. Μάλιστα, ο Γκι, όπως είναι το όνομά του, ενημερώθηκε από το δικηγόρο της πως απολύεται με εντολή της. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έβαζε το κεφάλι του στον ντορβά για την Αθηνά. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που την ξέρω μου έκανε εντύπωση που πούλησε όχι μόνο όλη της την περιουσία στην Ελλάδα, αλλά και κάποια κοσμήματα της μητέρας της. Η αξία τους ήταν γύρω στα 7 εκατ. δολάρια. Τα συγκεκριμένα χρήματα είναι μια σταγόνα στον ωκεανό για εκείνη ή η αξία μισού αλόγου.

Πολλοί είπαν πως με τη συγκεκριμένη κίνηση ήθελε να απαλλαγεί από την κατάρα της οικογένειας Ωνάση». Τι πιστεύει όμως ο ίδιος σχετικά με αυτή την «κατάρα»; «Η κατάρα των Ωνάσηδων είναι οι λανθασμένες επιλογές των μελών της οικογένειας, αποφάσεις που οδήγησαν σε τραγικές καταστάσεις. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης παρακαλούσε τον πατέρα του να του αγοράσει ελικόπτερο, διότι το αμφίβιο αεροπλάνο με το οποίο πήγαιναν στο Σκορπιό ήταν επικίνδυνο, και ο Ωνάσης από τσιγκουνιά δεν το αγόρασε. Την τσιγκουνιά λίγο πολύ την έχουν όλοι οι πλούσιοι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την Αθηνά να πηγαίνει σε ένα hi-end εστιατόριο του Σάο Πάολο και στο τέλος να σχολιάζει τον ακριβό λογαριασμό αντί το μενού» περιγράφει στο People.

Η Αθηνά γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1985. «Έχει τα χρόνια του Χριστού, τα χρόνια που κλείνουν μεγάλα κεφάλαια της ζωής. Πιστεύω πως η Αθηνά βρίσκεται σε μια δίνη εσωστρέφειας. Η απιστία του Doda ήταν μεγάλο πλήγμα για εκείνη. Δεκαπέντε μέρες μετά το γάμο τους βρήκε μια γυναίκα την οποία πλήρωνε για να πηγαίνει μαζί της. Αυτό ισοπέδωσε την Αθηνά. Εδώ και χρόνια έχει κλειστεί στον εαυτό της. Έχετε δει ποτέ την Αθηνά να χορεύει; Να διασκεδάζει και να πηγαίνει σε μια εκδήλωση που δεν έχει σχέση με τα άλογα; Ενώ θα μπορούσε να δημιουργήσει μια οικογένεια, θεωρώ πως δεν έχει τη συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση και διάθεση. Πιστεύω ότι η Αθηνά θα είναι ο τελευταίος κρίκος της δυναστείας Ωνάση. Αλλά και πάλι αυτό είναι θέμα επιλογών. Επέλεξε να απομακρύνει από κοντά της την οικογένειά της και ανθρώπους που τη στήριζαν. Διάλεξε να πάρει άλλο δρόμο. Μακάρι να της βγει σε καλό».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK