kourdistoportocali.comNews DeskΑς ετοιμασθούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη τουρκική πολεμική επίθεση

Ο Χειμώνας του όλα ή τίποτα

Ας ετοιμασθούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη τουρκική πολεμική επίθεση

Μια ανταπόκριση πολεμικό ανακοινωθέν που καλά θα κάνει να μας βάλει επειγόντως σε πολεμικό κλίμα

Μια ανταπόκριση πολεμικό ανακοινωθέν που καλά θα κάνει να μας βάλει επειγόντως σε πολεμικό κλίμα. Αυτός ο χειμώνας για τον Ερντογάν που ετοιμάζεται να παραδώσει μία μεγαλύτερη Τουρκία από αυτή που παρέλαβε στην επέτειο των 100 Χρόνων από την Ιδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, είναι η μεγάλη ευκαιρία. Το Τουρκικό κράτος ιδρύθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1923 και οι επόμενοι μήνες είναι οι μήνες που απομένουν στο Ερντογάν να κάνει πράξη το όραμά του.

Θα το επιχειρήσει.

Την ίδια στιγμή καλείται ο Έλληνας πρωθυπουργός να ενώσει τους Έλληνες ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουν την σχεδόν βέβαιη τουρκική επίθεση.

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης στη Καθημερινή>

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά της Ελλάδας αντέδρασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η Eλλάδα με επιθετικές ενέργειες και επιθετική ρητορική δεν εκπληρώνει τους όρους της καλής γειτονίας και συνεχίζει να παραβιάζει τους όρους που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες που οφείλει να εφαρμόσει. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή». Στο σημείο αυτό θεωρείται πως η Αγκυρα, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να θέσει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και ισχυρίζεται πως η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους πολλών συνθηκών, ενώ εκφράζει και την ενόχλησή της για τη στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εντύπωση προκάλεσε και το ότι η Αγκυρα στην ίδια ανακοίνωση τονίζει πως «οι δυνάμεις που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να κάνει περαιτέρω βήματα, υποστηρίζοντας τη στάση της ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν αυτήν την προσέγγιση που θα διαταράξει την ηρεμία της περιοχής και να πάρουν θέση προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης και της ειρήνης». Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρουν πως το μήνυμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε Γαλλία και ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο διάστημα αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που έχει υπογράψει η Αθήνα με αυτές τις δύο χώρες.
Η τουρκική οικονομία

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε, ενώ η τουρκική οικονομία συνεχίζει να δοκιμάζεται, εμπεριέχει απειλές, καθώς γίνεται αναφορά σε αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με τη σταθερότητα στην περιοχή.

Πάντως, μαζί με την Ελλάδα και τη στήριξη που έχει από άλλες χώρες, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας εξέτασε για πρώτη φορά και τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία, γεγονός που αξιολογήθηκε ως δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. «Αξιολογήθηκαν οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία κατά τη διαδικασία εφαρμογής οικονομικών πολιτικών επενδύσεων, παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους της», αναφέρει η ανακοίνωση και αυτό προκάλεσε αναταραχή στις αγορές. Ειδικότερα, μέσα σε λίγα λεπτά προκλήθηκε πανικός, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η τουρκική κυβέρνηση θα μπορεί να λάβει οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο με την πρόφαση της «απειλής» και η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
ADVERTISING

Είχε προηγηθεί και η έκτακτη σύσκεψη του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Σαχάπ Καβτζίογλου, με τους διοικητές όλων των τραπεζών της Τουρκίας, μια εξέλιξη που προκάλεσε κινητικότητα στους πολίτες, καθώς κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για περιορισμούς στη μεταφορά κεφαλαίων κτλ. Ο κ. Καβτζίογλου, μετά τη σύσκεψη, τόνισε πως το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας είναι ισχυρό και πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Τέλος, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αποκαλύπτει πως ο κ. Ερντογάν σε συνομιλία του με τα στελέχη του κόμματός του ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει την ίδια οικονομική πολιτική της μείωσης των επιτοκίων και τους διαβεβαίωσε πως εντός 3-4 μηνών θα αρχίσει η βελτίωση της τουρκικής οικονομίας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
Eίμαστε οι επιλογές μας και ευτυχώς η βλάβη είναι ανήκεστος
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!
[#WeRemember] VERA SHARAV-ΕΠΙΖΩΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ > Το Ποτέ Ξανά είναι τώρα. Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα [VIDEO]