kourdistoportocali.comNews DeskΑς ετοιμασθούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη τουρκική πολεμική επίθεση

Ο Χειμώνας του όλα ή τίποτα

Ας ετοιμασθούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη τουρκική πολεμική επίθεση

Μια ανταπόκριση πολεμικό ανακοινωθέν που καλά θα κάνει να μας βάλει επειγόντως σε πολεμικό κλίμα

Μια ανταπόκριση πολεμικό ανακοινωθέν που καλά θα κάνει να μας βάλει επειγόντως σε πολεμικό κλίμα. Αυτός ο χειμώνας για τον Ερντογάν που ετοιμάζεται να παραδώσει μία μεγαλύτερη Τουρκία από αυτή που παρέλαβε στην επέτειο των 100 Χρόνων από την Ιδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, είναι η μεγάλη ευκαιρία. Το Τουρκικό κράτος ιδρύθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1923 και οι επόμενοι μήνες είναι οι μήνες που απομένουν στο Ερντογάν να κάνει πράξη το όραμά του.

Θα το επιχειρήσει.

Την ίδια στιγμή καλείται ο Έλληνας πρωθυπουργός να ενώσει τους Έλληνες ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουν την σχεδόν βέβαιη τουρκική επίθεση.

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης στη Καθημερινή>

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά της Ελλάδας αντέδρασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η Eλλάδα με επιθετικές ενέργειες και επιθετική ρητορική δεν εκπληρώνει τους όρους της καλής γειτονίας και συνεχίζει να παραβιάζει τους όρους που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες που οφείλει να εφαρμόσει. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή». Στο σημείο αυτό θεωρείται πως η Αγκυρα, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να θέσει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και ισχυρίζεται πως η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους πολλών συνθηκών, ενώ εκφράζει και την ενόχλησή της για τη στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εντύπωση προκάλεσε και το ότι η Αγκυρα στην ίδια ανακοίνωση τονίζει πως «οι δυνάμεις που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να κάνει περαιτέρω βήματα, υποστηρίζοντας τη στάση της ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν αυτήν την προσέγγιση που θα διαταράξει την ηρεμία της περιοχής και να πάρουν θέση προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης και της ειρήνης». Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρουν πως το μήνυμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε Γαλλία και ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο διάστημα αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που έχει υπογράψει η Αθήνα με αυτές τις δύο χώρες.
Η τουρκική οικονομία

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε, ενώ η τουρκική οικονομία συνεχίζει να δοκιμάζεται, εμπεριέχει απειλές, καθώς γίνεται αναφορά σε αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με τη σταθερότητα στην περιοχή.

Πάντως, μαζί με την Ελλάδα και τη στήριξη που έχει από άλλες χώρες, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας εξέτασε για πρώτη φορά και τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία, γεγονός που αξιολογήθηκε ως δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. «Αξιολογήθηκαν οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία κατά τη διαδικασία εφαρμογής οικονομικών πολιτικών επενδύσεων, παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους της», αναφέρει η ανακοίνωση και αυτό προκάλεσε αναταραχή στις αγορές. Ειδικότερα, μέσα σε λίγα λεπτά προκλήθηκε πανικός, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η τουρκική κυβέρνηση θα μπορεί να λάβει οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο με την πρόφαση της «απειλής» και η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
ADVERTISING

Είχε προηγηθεί και η έκτακτη σύσκεψη του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Σαχάπ Καβτζίογλου, με τους διοικητές όλων των τραπεζών της Τουρκίας, μια εξέλιξη που προκάλεσε κινητικότητα στους πολίτες, καθώς κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για περιορισμούς στη μεταφορά κεφαλαίων κτλ. Ο κ. Καβτζίογλου, μετά τη σύσκεψη, τόνισε πως το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας είναι ισχυρό και πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Τέλος, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αποκαλύπτει πως ο κ. Ερντογάν σε συνομιλία του με τα στελέχη του κόμματός του ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει την ίδια οικονομική πολιτική της μείωσης των επιτοκίων και τους διαβεβαίωσε πως εντός 3-4 μηνών θα αρχίσει η βελτίωση της τουρκικής οικονομίας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Kαθώς κορυφαίοι Εβραίοι καθηγητές και νομικοί σπάνε το σιδηρούν παραπέτασμα, οι οφειλόμενες απαντήσεις του καθηγητή Τσιόδρα και ένα κάποιο Predator που αφουγκράζονταν τους Έλληνες εμπλεκόμενους;
ΣΟΚ στο Βόλο καθώς πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος ψυχίατρος Σπύρος Ροδιτάκης
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Οι πολίτες γυρνάνε τη πλάτη στα εμβόλια COVID-19. Mόλις 9% έχουν κάνει τη 4η δόση ενώ λειτουργούν στη χώρα γραφεία συνοικεσίων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
 44% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή των εμβολίων της Pfizer για τον COVID έχασαν τα μωρά τους. Σοκάρουν τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που ήρθαν στο φως χάρη στον Εβραίο δικηγόρο Aaron Siri
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
The Telegraph> Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας καταγράφει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας
Ξαφνικά μία ακόμη 18χρονη, δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτή τη φορά στο Βόλο…
Brian Moynihan (Bank of America) κατά Joe Biden> Η ύφεση είναι απλά μία λέξη. Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό τι αισθάνεται
Ακόμη και οι θαμώνες του Βάρσου που εμπιστεύονται τη Καθημερινή συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο