kourdistoportocali.comNews DeskΑριστερά και σεξισμός

Όταν η κριτική μιας γυναίκας πολιτικού σε υπουργό θεωρείτε απωθημένος έρωτας μέσα στη Βουλή, ντρεπόμαστε όλες

Αριστερά και σεξισμός

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

 
Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα
 
Μια φράση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, επαναστάτριας, πολιτικής φιλοσόφου, δολοφονημένης «από τους πλούσιους, γιατί έλεγε στους φτωχούς την αλήθεια», όπως έγραψε ο Μπρέτολ Μπρεχτ, γυρνά στο μυαλό μου: «στην αστική κοινωνία ο ρόλος της Αριστεράς είναι ο ρόλος του κόμματος αντιπολίτευσης. Σε κόμμα εξουσίας επιτρέπεται να υψωθεί μόνο πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ο υπουργός κύριος Κοτζιάς, φυσικά θα διαφωνεί και με την αλήθεια του αφορισμού της επαναστάτριας, αλλά και με το γεγονός πως ειπώθηκε από γυναίκα!
 
Η πρόσφατη τοποθέτηση του, στα πλαίσια της αριστερής υπουργίας του (σ.σ: μάλλον θα έκλαιγε απ τη παράνοια αυτού του γεγονότος η Κόκκινη Ρόζα), για την κριτική που ασκούσε μια γυναίκα πολιτικός, που διατέλεσε υπουργός, χήρα ενός δημοσιογράφου, με ανήλικα –τότε παιδιά- εις το όνομα της τρομοκρατίας, μόνο σε ντροπή για όλες τις Ελληνίδες μεταφράζεται. Να μη σταθούμε στο τι πολιτικός είναι, ποια η ιδεολογική της πλατφόρμα, ποια η πορεία της και πόσο διαφωνούμε, με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Να σταθούμε όμω,ς στο ότι ο υπουργός και ακαδημαϊκός κ. Κοτζιάς ξεστόμισε φράση που προσβάλλει όλες τις γυναίκες.
 
Οι γυναίκες όπου και αν υπάρχουν, ότι και αν έχουν προσέφερε, όπως και αν έχουν συμπεριφερθεί, τους επιτρέπεται να υπάρχουν για να είναι αρεστές στους άνδρες! Να συμφωνούν με τους όρους τους να υπακούουν. Αν δεν το κάνουν είναι «αγάμητες», «υστερικές», «τρελές». «Με ψυχολογικά προβλήματα» και διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς αντιμετωπιζόταν η Ζωή Κωσταντοπούλου, που κρινόταν για το ποιος είναι ο άνδρας της, πως ανταπαντούσε στους συναδέλφους της δουλευτές και γιατί δε «νιαούριζε» χαΪδιάρικα όσα λέει ο αρχηγός! Ηρθε η ωρα, λοιπόν, να δούμε πόσο ίδια αντιμετωπίζεται κάθε γυναίκα μέσα στη Βουλή!
   
«Αριστερός» υπουργός, ακαδημαϊκός, άνθρωπος στο αφρό της κοινωνίας μας ο κ. Κοτζιάς αντάπαντησε, επισήμως, στην κριτική της πολιτικού και γυναίκας Ντόρας Μπακογιάννη και μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έργου πως: «έχει απωθημένο έρωτα μαζί μου η κυρία Μπακογιάννη… έχετε καταπιεσμένο έρωτα αλλά εγώ δεν θα ανταποκριθώ, ούτε στην εχθρότητά σας»!
Μωρ τι μας λέτε! Γιατί να σας κρίνει ή να σας κατακρίνει μια πολιτικός έχει αιτία μόνο στο το ότι σας ποθούσε ως γυναίκα, διότι είστε και ζουμπουρλούδικο και δε της καθίσατε! Τι υψηλό επίπεδο είναι αυτό πολιτικού λόγου! Τι «αριστερή» στάση ζωής! Φαίνεται πως ο στίχους της «Διεθνούς» «της γης οι δούλοι κι οι ραγιάδες μοναχοί τους, θα σωθούν», εξαιρεί τις γυναίκες γιατί αυτές θα ήταν απασχολημένες να αποπλανήσουν τους μεγάλους επαναστάτες, ειδικά αν ήταν μπουκιές και συχώριο και προκαλούσαν πάθη σαν τον κύριο υπουργό!
 
Άκουγα κυρία δημοσιογράφο στο ραδιόφωνο, τάχα, «σοσιαλιστικών» απόψεων. «Τι κρίμα!» σχολίαζε, «χάθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων σοβαρά θέματα».
 
Υποτίμησε το γεγονός πως σεξιστικά, ανδρική σοβινιστικά, απαράδεκτα φαλλοκρατικά ένας υπουργός της «Αριστεράς» («παράλογοοοοο; Να! Δεν απαντάει!» που έλεγε και ο Λαζόπουλος), ξεστόμισε τέτοια λόγια, άσχετα απ το πρόσωπο που αφορούσαν. Τι κρίμα, μαντάμ; Και να τα συζητούσαν και να μη τα συζητούσαν τα ίδια αποτελέσματα θα είχαμε. Δηλαδή, ότι πει το Βερολίνο! Και οι διαφωνίες –για τα μάτια- αφορούν στο ποιος θα καθίσει στις πολυθρόνες! Αυτός ο σχηματισμός που δε μπορεί να κάνει ούτε εσωκομματικές εκλογές ή ο άλλος που στο αυτοβαφτίζεται Μαρξιστικός, εννοώντας φυσικά όχι ότι συντάσσεται με τις ιδεές του Καρλ, αλλά με τη φαρσοκωμωδία -και όχι το ταλέντο!- των Γκράουτσο, Τσίκο, Χάρπο και Ζέπο…
 

Σ.σ: Μετά τον Σπαλιάρα και τις 4000 ικανοποιημένες ερωμένες, έχουμε και στην πολιτική το ξερολούκουμο που οι βουλευτίνες βλέπουν και ποθούν. Τον αριστερό μας ως sex machine και stay on the scene… get up… 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Λύκος των Αγορών που αγόρασε ΟΠΑΠ μέσα στη καταιγίδα
ΕΚΤΑΚΤΟ>Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης;
Έχω οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς
Ποιο Netflix; Oλα τα συναρπαστικά συμβαίνουν στο δρόμο
Θρίλερ με τον Κινέζο ασθενή που νοσηλεύεται στο Αττικόν. Είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα;
-Aπλή γρίπη ο Coronavirus, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, υποστηρίζουν οι καθηγητές Τσακρής και Τσιόδρας
Πυρηνική βόμβα Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου;
Ζωή Γείτονα>Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας που έχει στο DNA την Αριστεία
8 μήνες (όσο κυβερνά η ΝΔ) περιμένει ο Τσάκος μία υπογραφή από το ΕΤΑΔ για επένδυση στη Χίο!
38χρονο κορίτσι το πρώτο κρούσμα του Coronavirus στην Ελλάδα
Ποιο Ελ. Βενιζέλος; Μόνο ανάμεσα σε Άρτα-Ιταλία κινούνται καθημερινά 50 φορτηγά με ακτινίδια
Η κυβέρνηση έχασε τη Χίο και τη Μυτιλήνη! Τεράστια η φθορά για τη ΝΔ