kourdistoportocali.comNews DeskΑποκάλυψη Bloomberg> 20 ευρωπαϊκές εταιρείες αερίου έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank JSC

Εκτακτη είδηση

Αποκάλυψη Bloomberg> 20 ευρωπαϊκές εταιρείες αερίου έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank JSC

Κορυφαίος εισαγωγέας αερίου της Γερμανίας έχει ήδη πληρώσει σε ρούβλια σύμφωνα με τον Mario Draghi

Δέκα ακόμη ευρωπαϊκές εταιρείες που εμπορεύονται φυσικό αέριο σύμφωνα με το Bloomberg έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς στην Gazprombank JSC, διπλασιάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων που ετοιμάζονται να πληρώσουν σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο, όπως ζήτησε ο πρόεδρος Vladimir Putin.

Από το Bloomberg

Συνολικά είκοσι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ανοίξει λογαριασμούς, με άλλες 14 να ζητούν τα έγγραφα που απαιτούνται για να τους δημιουργήσουν, ανέφερε πηγή στο πρακτορείο, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η ίδια πηγή ωστόσο αρνήθηκε να προσδιορίσει τις εταιρείες.

Οι Ευρωπαίοι αγοραστές αγωνίζονται εδώ και εβδομάδες για να βρουν λύση ώστε να ανταποκριθούν στις εντολές Putin από την 1η Απριλίου για πληρωμές σε ρούβλια αλλά παράλληλα να μην παραβιάσουν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον νέο μηχανισμό, οι πελάτες πρέπει να ανοίξουν δύο λογαριασμούς: Έναν σε ξένο νόμισμα και έναν σε ρούβλια, στην Gazprombank. Αφού η Πολωνία και η Βουλγαρία απέρριψαν αυτούς τους όρους, η Gazprom PJSC διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου προς αυτές στα τέλη Απριλίου.

Καθώς οι προθεσμίες πληρωμής για τις προμήθειες του Απριλίου πλησιάζουν στο τέλος τους για μεγάλους αγοραστές από τη Δυτική Ευρώπη, η Ρωσία κινήθηκε γρήγορα ώστε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι ο μηχανισμός πληρωμών ενδέχεται να παραβιάζει τις κυρώσεις.

Πηγή κοντά στη Gazprom είπε ότι οι τρέχοντες όροι σημαίνουν ότι η συναλλαγή ουσιαστικά ολοκληρώνεται μόλις ο αγοραστής πληρώσει ξένο νόμισμα στην Gazprombank, καθώς η μεταγενέστερη μετατροπή σε ρούβλια είναι αυτόματη και δεν αφορά την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, η οποία υπόκειται σε κυρώσεις της ΕΕ.

Η ΕΕ μέχρι στιγμής δεν έχει πει εάν οι ρωσικές αλλαγές κατευνάζουν τις ανησυχίες της, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εταιρείες θα μπορούν να πληρώνουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια χωρίς να παραβιάζουν τους περιορισμούς.

«Οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς αερίου έχουν ήδη ανοίξει τον λογαριασμό τους σε ρούβλια με την Gazprom», είπε σε συνέντευξη Τύπου. Ανέφερε μάλιστα ότι ο κορυφαίος εισαγωγέας αερίου της Γερμανίας έχει ήδη πληρώσει σε ρούβλια. Όπως η Ιταλία, έτσι και η Γερμανία είναι τεράστιος καταναλωτής ρωσικού φυσικού αερίου.

Πρόσωπο κοντά στη Gazprom ανέφερε ότι ο αριθμός των πελατών που έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια παραμένει στους τέσσερις, ο ίδιος με τα τέλη του περασμένου μήνα. Οι πληρωμές από άλλους αγοραστές οφείλονται αργότερα αυτόν τον μήνα, είπε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Oι συνδικαλιστές και τα σωματεία στις ΗΠΑ με την στήριξη του Biden μετά την Amazon στοχοποιούν και την Apple
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
Νew York Times_Thomas L. Friedman> Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για την πράσινη ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα
ΙΣΡΑΗΛ> Τα εμβόλια δεν φτιάχτηκαν για την αντιμετώπιση της COVID-19. Το 80% των σοβαρών κρουσμάτων είναι 3 φορές εμβολιασμένοι. Καθηγητής παγώνει το υπουργικό συμβούλιο. Πατέντα εμβολίου του 2016 της Moderna έχει κοινή ακολουθία με τον ιό COVID