kourdistoportocali.comNews DeskΑπό τον Erich Honecker στον Αλέξη Τσίπρα

Το ΚΚΕ στην Ελβετία

Από τον Erich Honecker στον Αλέξη Τσίπρα

Στουτγκάρδη 1978. Εκπρόσωποι κορυφαίων ελληνικών βιομηχανιών της εποχής...

Στουτγκάρδη 1978. Εκπρόσωποι κορυφαίων ελληνικών βιομηχανιών της εποχής θα συναντούσαν εδώ τους Γερμανούς συνεργάτες τους για λογαριασμό των οποίων θα έπρεπε να πάρουν μια μεγάλη δουλειά στην Ελλάδα, για την ακρίβεια την κατασκευή δύο Θερμοηλεκτρικών εργοστασίων. Όπως ήταν φυσικό δεν άργησε να πέσει στο τραπέζι η ανάγκη του λαδώματος των Ελλήνων πολιτικών της εποχής.

Γράφει ο Matthias Mielke

Ο Ανθρωπος που διαχρονικά Λάδωνε για λογαριασμό των Γερμανών τους Ελληνες πολιτικούς άρχισε να ζητάει τα ποσά που αντιστοιχούσαν σε εκατομμύρια δραχμές  σε μάρκα. Σύμφωνα με τη πάγια τακτική του δεν θα λαδωνόταν μόνο στελέχη του κυβερνώντος κόμματος-τότε ήταν η ΝΔ-αλλά και στελέχη των υπολοίπων κομμμάτων ανάλογα με το ποσοστό που είχαν στη Βουλή. Στις σημειώσεις που κρατούσαν οι Γερμανοί υπήρχαν μόνο τα αρχικά των Ελλήνων πολιτικών. Εκείνος φρόντιζε να τους αποκαλύπτει ποιο όνομα κρύβονταν πίσω από τα αρχικά. Οταν έφτασαν στο ΚΚΕ εκείνος τους είπε πως τα λεφτά θα έμπαιναν στο λογαριασμό που διατηρούσε το ΚΚΕ στην Ελβετία. Συνέχισαν με τα υπόλοιπα κόμματα. Τα στελέχη των γερμανικών εταιριών που θα εμπλέκονταν στην κατασκευή των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν με κάτι σαράβαλα αυτοκίνητα ανατολικογερμανικών εταιριών.  Το ίδιο και οι ανατολικογερμανοί επιστήμονες. Δεν συνέβαινε το ίδιο όμως με την νομενκλατούρα του κομμουνιστικού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας. Αυτοί κυκλοφορούσαν με πολυτελείς δυτικογερμανικές mercedes. Ο ίδιος ο Erich Honecker είχε τουλάχιστο 7 βίλες. Από μία βίλα σε κάθε από τις πιο γνωστές λίμνες της Ανατολικής Γερμανίας. 

Οταν τα στελέχη των γερμανικών εργοστασίων έπρεπε να έλθουν στην Ελλάδα δεν τους επέτρεπαν να συνοδεύονται από τις συζύγους τους. Οι σύζυγοί τους έμεναν πίσω ώστε το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας να είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν πίσω στη Γερμανία. Αντίθετα τα υψηλόβαθμα στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος μπορούσαν να φέρουν μαζί τους και τις συζύγους τους.

Το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας όπως φυσικά και των υπολοίπων πρώην ανατολικών χωρών κρατούσε το πόπολο συνειδητά στη φτώχια ενώ η ελιτ του κόμματος απολάμβανε τα προνόμιά της. Τους ήθελε φτωχούς για να τους μπολιάζει πιο εύκολα με τον ιό της ιδεοληψίας της. Με αυτή τη λογική λειτουργούσε και το ΚΚΕ στην Ελλάδα.

Στους σεισμούς της Καλαμάτας για παράδειγμα το ΚΚΕ δεν επέτρεψε σε πλοίο Ελληνα εφοπλιστή να φιλοξενήσει τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια είχαν γίνει ακατοίκητα. Κι αυτό γιατί τους ήθελε να τους έχει στο έλεός του ώστε να τους στρατολογεί. Με αυτή τη λογική μπολιάστηκαν και οι σημερινοί κυβερνώντες. Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του έχουν δικαίωμα να κάνουν διακοπές στις θαλαμηγούς της ελίτ αλλά το πόπολο πρέπει να βρίσκεται στη φτώχια και να ζει με τα επιδόματα και τα έκτακτα βοηθήματα. Εκπαιδεύουν συστηματικά και με συγκεκριμένη πολιτική γραμμή τους νέους να κάθονται στα καφενεία και τις καφετέριες και να αρκούνται στα επιδόματα. Ετσι τις δουλειές στην Ελλάδα εξακολουθούν να τις κάνουν οι Αλβανοί, ενώ μπαίνουν δυναμικά οι Αιγύπτιοι, οι Πακιστανοί και πάει λέγοντας. Οι νέοι Ελληνες βουλιάζουν στις καφετέριες με τα επιδόματα του κοτεράτου Τσίπρα και των υπουργών του.

Οι υψηλοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές καθώς και τα χαράτσια στο Επιχειρείν είναι ακριβώς γι΄αυτό το λόγο: Για να αποτρέπουν όσους θέλουν να κάνουν μια μικρομεσαία επιχείρηση και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με την ύπουλη και χυδαία πολιτική τους ο λαός πρέπει να εξαρτάται από τα επιδόματα του κράτους εάν δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Θα πρέπει να υπάρχει μόνο το κράτος και μια χούφτα ολιγάρχες που διαπλέκονται με το κράτος όπως τότε στα 1978 που ξεκίνησε η ιστορία που μόλις διαβάσατε…Κάποια αρχικά για την Ιστορία: I.M. και Ε.Μ.

Αυτό το κράτος δεν αλλάζει…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

H Τριάδα της Ψυχοπαθητικότητας> Σκληρότητα απέναντι στα ζώα, Πυρομανία και νυκτερινή ενούρηση
ΕΚΤΑΚΤΟ>Φεύγουν από τη Μύκονο για Πάρο!
Tα κόκκινα δάνεια, οι γερμανικές τράπεζες και τα ελληνικά πετρέλαια
Ο πανέξυπνος Κύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου και οι απορίες του
Αντιναύρχος Ελευθέριος Χανδρινός>Ενας ήρωας που ζούσε στα Κάτω Πατήσια
ΣΟΚ>Ελληνες φοιτητές νοικιάζουν σπίτια στα Κατεχόμενα και σπουδάζουν στην ελεύθερη Κύπρο!
ΕΚΤΑΚΤΟ>Ρεσάλτο των Τούρκων στο Αιγαίο για τα ελληνικά κοιτάσματα!
O Geoffrey συνεχίζει το pampering ενώ ΗΠΑ και Τουρκία στήνουν κοινές μπίζνες
ΣΟΚ! Ενώ η Τουρκία προελαύνει σε ξηρά και θάλασσα ΜΚΟ εμπλέκει τον Αναστασιάδη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Αυτοκράτορας των boutique hotels και με τη βούλα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Μια γοητευτική νέα γυναίκα στον άγριο κόσμο του Ποινικού Δικαίου
EKTAKTO>10 βίλες στη Μύκονο μπορεί να αγοράσει ο τύπος που κέρδισε 7 Εκατ. Ευρώ στο τζόκερ