kourdistoportocali.comNews DeskΑναστασία Ισαάκ>Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια;

Η απογοήτευση στη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Αναστασία Ισαάκ>Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια;

Η κραυγή της κόρης του Τάσου Ισαάκ που δολοφόνησαν οι Τούρκοι στις 11 Αυγούστου 1996

Είμαι η Αναστασία Ισαάκ, κόρη του ήρωα Τάσου Ισαάκ…Φοβήθηκα τι θα πω…Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.  Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη θυσία του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια;”

Διερωτήθηκε, ενώ συνεχίζοντας είπε πως τόσα χρόνια κρύφτηκε μέσα στον θυμό της αλλά τελικά την έπνιξε η απογοήτευση.

Προεδρικό Μέγαρο Αθήνας 24 Ιουλίου 2016.

Μία 4μελής αντιπροσωπεία από την ομάδα Μοτοσυκλετιστών Κύπρου επισκέπτονται τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ανάμεσά τους και η κόρη του Τάσου Ισαάκ.

Για την συνάντηση αυτή η Αθηνά Κρικέλη που ήταν επίσης παρούσα θα γράψει>

Κοίτα τι φοράω Ελληνάκο!
Πριν λίγες ημέρες με αφορμή την άφιξη της πορείας Μοτοσυκλετιστών Κύπρου στην Ελλάδα, τετραμελής ομάδα επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μεταξύ τους η αδελφή και η κόρη του Τάσου Ισαάκ, του ελληνοκύπριου που δολοφονήθηκε άνανδρα από τα ανδρείκελα των Τούρκων στην πράσινη γραμμή, είκοσι χρονια πριν.

Το ιστορικό

Ολα ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια από το Βερολίνο, όπου η Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών Κύπρου, διοργάνωσε αντικατοχική πορεία που διέσχισε μέρος της Ευρώπης για να καταληξει στην γραμμή της ντροπής. Εκεί τους χιλιάδες διαδηλωτές περίμεναν οι τούρκοι τραμπουκοι, υπο το αδιάφορο (όπως αποδείχθηκε μετά) βλέμμα του ΟΗΕ.
Το σχέδιο είναι προδιαγεγραμμένο. Το ‘θράσος των Ελλήνων” πρέπει να σταματησει εδώ, φαντάζομαι είπαν οι Τούρκοι, και ξεκίνησαν τις δολοφονικές τους ηαχές. Σκοτώνουν με ανελέητο ξυλοδαρμό τον Τάσο Ισαάκ, και λίγες ημέρες αργότερα εκτελούν ψυχρά τον Σολωμό Σολωμού.

17 Σεπτεμβρίου 1996

Γεννιέται ένα μήνα μετά την δολοφονία του πατέρα της η Αναστασία Ισαάκ. Ανάδοχος: το ελληνικό κράτος.
Είκοσι μνημόσυνα του πατέρα της μετά, είκοσι χρόνια πένθους, τρομοκρατίας και πολλά δάκρυα, η Αναστασία μαζί με την θεία της – αδελφή του Ισαάκ – Αντρη, ξεκινησαν το εν κινήσει μνημόσυνο στον πατέρα της με αφετηρία το Βερολίνο. Οπως τότε.

Περισσότερα από 3 χιλιάδες χιλιόμετρα μετά, άπειρες ώρες στον δρόμο, κουραση, συναισθηματική φόρτηση, αγωνία να πάνε όλα καλά, συνεχή υπενθίμηση της τραγικής τελευταίας στιγμής του ήρωα τα κορίτσια του Τάσσου, έφτασαν στην Ελλάδα, μαζί με τους υπόλοιπους 40 μοτοσυκλετιστές.

Μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών συναντήσεων (βλέπε Βεργίνα, Θερμοπύλες, Μοναστήρι Αγίου Παισϊου, Καλιμάρμαρο, Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη κα) επισκέφθηκαν και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο.

Η είδηση

Ηταν μια εθιμοτυπική συναντηση, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ευγενέστατα καλοσώρισε την τετραμελή ομάδα.
Οταν συνομίλησε με την κόρη του Ισαάκ, Αναστασία της υποσχέθηκε πως το ελληνικό κράτος θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για την δικαίωση των δύο ηρώων.
Η απάντηση βγήκε αυθόρμητα από το στόμα και την ψυχή του 20χρονου κοριτσιού με την συνεσταλμένη διάθεση και την μελαγχολική όψη.
“Μα είκοσι χρόνια δεν έχετε κάνει κάτι” λέει και ίσως μετανιώνει για την αλήθεια που ξεστόμισε!
Βλέπεις ζούμε στην εποχή που η αλήθεια δεν επιβραβεύεται ούτε επιζητάται!
Το αντίθετο.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται τις αλήθειες του όπως μπορεί και τον βολεύει. Οι περισσότεροι στάθηκαν προσοχη στο κορίτσι που στο πρόσωπό της κατέβασαν τα μάτια από ντροπή που δεν έκαναν ποτέ τιποτα για τα δίκαια του δολοφονημένου πατέρα της.
Υπήρξαν και κάποιοι που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την ενδυμασία του κοριτσιού (τζίν με τρύπες) και όχι για την ύπαρξή της. Τον λόγο της και την συμβολική παρουσία της.
Είναι οι ίδιοι που παρακολουθούν με ερωτική λαγνεία τα τούρκικα σήριαλ από το πρωί μεχρι το βράδυ, τα πρωινάδικα για λιγούρηδες, είναι οι ίδιοι που ΠΟΤΕ δεν έδειξαν ενδιαφέρον για την ζωή και τον θάνατο του Ισαάκ ή του Σολωμού, τις οικογένειές τους, το κορίτσι που μεγάλωσε ορφανό, οι ίδιοι που ίσως δεν ξέρουν καν που πέφτει η Κύπρος.
Ευτυχώς είναι λίγοι οι ελληνίσκοι αυτοί. Που δυστυχώς ασχολούντε με τις τρύπες στα τζίν μας αντί για τις τρύπες στην συνείδηση και το μυαλό τους. Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού

Αύγουστος 2019

Είκοσι τρία χρόνια μετά, οι μοτοσικλετιστές της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού, πορεύτηκαν προς το οδόφραγμα Δερύνειας όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι ήρωες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού.

Με το σύνθημα “η μνήμη γεννά ελπίδα” οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από όλη την Κύπρο με τελικό προορισμό το οδόφραγμα Δερυνειας, όπου διαδραματίστηκαν τα τραγικά γεγονότα τον Αύγουστο του 1996.

Μαζί με τους και οι γονείς των ηρώων και η κόρη του Ισαάκ, Αναστασία, η οποία μίλησε για πρώτη φορά.
«Φοβήθηκα τι θα πω», ανέφερε. «Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.  Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη θυσία του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια;” Διερωτήθηκε, ενώ συνεχίζοντας είπε πως τόσα χρόνια κρύφτηκε μέσα στον θυμό της αλλά τελικά την έπνιξε η απογοήτευση.

«Κλειστήκαμε στο εγώ μας», ανέφερε. «Χωνεύουμε τα εγκλήματα, χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια, αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το έγκλημα απέναντι στην πατρίδα μας. Οι δολοφόνοι βαφτίζονται βουλευτές και υπουργοί», πρόσθεσε.

Ο Ερχαν Αρικλί, συνέχισε, «καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο Κενάν Ακίν, ο δολοφόνος του Σολωμού, ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα και εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τον ΟΗΕ να μας προστατεύσουν».

Η Αναστασία Ισαάκ, συνέχισε λέγοντας πως για 23 χρόνια το διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ για τη σύλληψή τους παραμένει στα συρτάρια  και διερωτήθηκε για πόσα ακόμα χρόνια θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη, πώς ξεχάστηκε μια δολοφονία τόσο απλά, πώς ξεχάστηκε ένας άνθρωπος που έπεσε για την ελευθερία της πατρίδας του.

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ανδρέας Πεττεμερίδης είπε πως η εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται τόσο χρόνια, είναι ο αγώνας τους κατά της λήθης.

«Ολοι μαζί μια γροθιά για να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας», είπε, προσθέτοντας πως είμαστε ακόμα πρόσφυγες σε μια πατρίδα υπό κατοχή.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Στο Κανάλι της Βουλής το κέρατο της χρονιάς!
O Θάνος Τζήμερος δίνει μερικές καλές ιδέες για το ποιοι πρέπει να απολυθούν άμεσα από το Δημόσιο
Γέμισε η Αθήνα με αποτυχημένους baristas που υποδύονται στους ψυχοθεραπευτές
Aπό το Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού στο ΚΕΘΕΑ
Ας αφήσουμε επιτέλους ήσυχο τον Κωνσταντίνο Φρουζή σε ένα κράτος που περισσεύουν οι Φωτόπουλοι και οι Ρίζοι Ρίζοι
Kαταιγίδα στις αγορές βλέπουν οι δισεκατομμυριούχοι
O τζιχαντιστής του Έβρου
H Mαρέβα, η τελευταία ελπίδα των μικρών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών
Κινέζικες μπίζνες και γεωπολιτική
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι το μεγαλύτερο site στην Ελλάδα σε απευθείας αναγνώστες σύμφωνα με την SimilarWeb
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
O Πολυνήσιος Παπαθεμελής συνέλαβε δισεκατομμυριούχο με την κατηγορία ότι καλλιεργούσε κάνναβη στο ιδιωτικό του νησί