kourdistoportocali.comNews DeskAλλάζει ο επιχειρηματικός χάρτης της χώρας

Η νέα κυβέρνηση μοιράζε εκ νέου την τράπουλα

Aλλάζει ο επιχειρηματικός χάρτης της χώρας

Οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel απυθείας ανταγωνιστικό του Open

Αθόρυβα και διακριτικά η νέα κυβέρνηση αλλάζει τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας και ξαναμοιράζει την τράπουλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίζεται να προηγείται με 14,5 μονάδες του Σύριζα στην έρευνα της MRB σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμεί να εμπλακεί το όνομά του σε συγεκριμένες επιχειρηματικές αυλές και κότερα.

Αλλωστε ο ίδιος έχει μεγαλώσει στη καρδιά της εγχώριας αστικής τάξης και δεν δείχνει να συγκινείται από τις σειρήνες του νεοπλουτισμού όπως ο προκάτοχός του.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι επιχειρηματίες που τον στήριξαν τα πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης απέναντι σ΄έναν πανίσχυρο Τσίπρα δεν θα έχουν αντίστοιχες διευκολύνσεις με εκείνες των φιλικά προς τον Σύριζα επιχειρηματιών.

Οπως επίσης και οι αντίπαλοι του Μητσοτάκη με ανοιχτές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και στις τράπεζες δεν θα πρέπει να περιμένουν κυβερνητικό χέρι βοήθειας.

Ηδη το Εθνικό Συμβούλιο Ρaδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έδωσε κατά πλειοψηφία την οριστική άδεια στην εταιρεία “‘Αλτερ έγκο”, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, για το τηλεοπτικό κανάλι One Channel.

Με την ίδια απόφαση, η εταιρεία καλείται να καταθέσει την πρώτη δόση του τιμήματος εντός δεκαπέντε ημερών, η οποία ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΕΣΡ ξεκινάει την εξέταση του θέματος των αδειών των περιφερεικων καναλιών.

Το Οne του Μαρινάκη θα είναι απευθείας ανταγωνιστικό στο Open του Σαββίδη.

Στο μεταξύ πολλές συζητήσεις προκαλεί ήδη η αποκάλυψη της εφημερίδας Παραπολιτικά για αδικαιολόγητες καταθέσεις πρώην υπουργού του Σύριζα σε γερμανική τράπεζα-[οι ζωές των άλλων].

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Ποικίλες συζητήσεις και απρόβλεπτες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει η πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα η στήλη. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι Αρχές έπεσαν πάνω σε τραπεζικό λογαριασμό πρώην (και πολυσυζητημένου) υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, ύψους 500.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν λογαριασμό που έχει «ανοιχτεί» σε γερμανική τράπεζα, πριν από κάμποσα χρόνια. Με βάση τα πρώτα στοιχεία (που δεν είναι και πολλά), από τις πρώτες έρευνες προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν δικαιολογεί από τα εισοδήματά του το σχετικό ποσόν.

Οπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές, αφού πλέον έχουν αρχίσει να μιλούν πρόσωπα που υπέκυψαν στον πειρασμό (σ.σ.: για πολλούς εκβιασμό) να συνδιαλλαγούν με τον πρώην υπουργό του Τσίπρα. Τα στοιχεία είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να σώσει τον πολιτικό άνδρα, που έκρινε σκόπιμο να ανοίξει τρα-πεζικό λογαριασμό σε γερμανική τράπεζα, την ίδια στιγμή που ο ίδιος εμφάνιζε εαυτόν ως τον Ιεροκήρυκα του αντιμνημονι-ακού αγώνα.

Προφανώς από τον αγώνα είχε εξαιρέσει τις τράπεζες της Μέρκελ, αφού, όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν τόσο αφιλόξενες για τους Ελληνες και τα «μαύρα λεφτά» τους όσο η καγκελάριος…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Broken Hearts
H γενναία δικαστής που έστειλε στο σκαμνί όλη την ηγεσία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Athens Review of Books
Η Ελληνική Οικονομία είναι ένα Ζόμπι!
Ο Σκλαβενίτης deliveras, ο Βακάκης κάνει πλάκα και ο Ανδρικόπουλος που δίνει συμβουλές
ΣΟΚ>Καταρρέουν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Το δημόσιο χρωστάει 3 δις στις τράπεζες και ζητάει δόσεις
Τα καλύτερα Αμοιβαία Κεφάλαια του 2019!
Χαστούκι της Γερμανικής Βουλής προς την Καγκελάριο Μέρκελ
H “κρατικοποίηση” της Εθνικής Τράπεζας και η αριστερή “ευαισθησία” του Τσίπρα για τους απολυμένους της Πειραιώς
Kραχ στην επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Εγκαταλείπουν οι Τούρκοι της Dogus
Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία ακινησίας (Photos)
Πιο πολύπλοκο από τον Κώδικα Ντα Βίντσι το Ασφαλιστικό Βρούτση
Bόμβα από την Hard Rock International για εμπλοκή υπουργών στο διαγωνισμό για το Καζίνο στο Ελληνικό