kourdistoportocali.comNews DeskΟ Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα επέτρεπε τέτοιου είδους προσβολές...

Αλέξιος Κοιμήσης

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα επέτρεπε τέτοιου είδους προσβολές…

-Σας καλώ να θυμηθείτε το "Βυθίσατε το "Χόρα"

Καθώς ο Σουλτάνος Ερντογάν απειλεί τους πάντες είναι λογικό σε μας τους Ελληνες να ξυπνάνε οι μνήμες του 1987 και το περίφημο “Βυθίσατε το Χόρα” του Ανδρέα. Καθώς μπαίνουμε στο καθοριστική για τα έσοδα της ρημαγμένης οικονομίας μας θερινη σεζόν (το περίφημο ελληνικό καλοκαίρι) το Κουρδιστό Πορτοκάλι με χαρά αναδημοσιεύει την συνέντευξη ενός προσώπου-μύθου, του φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου Αλέξιου Κοιμήση, ο οποίος υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού τουρισμού ενώ έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

Συνέντευξη στην Mary Ann

Στο άκουσμα των απειλών του Ερντογάν ο Αλέξιος Κοιμήσης θα μάς πει:

-Σας καλώ να θυμηθείτε το “Βυθίσατε το “Χόρα”. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα επέτρεπε τέτοιου είδους προσβολές…

Ένας άνθρωπος με πολυτάραχη ζωή που πλέον κατοικεί στην Αθήνα μαζί με τη γυναίκα του, τα 7 σκυλιά και τις 9 γάτες τους…

Όταν πήγαινα να τον συναντήσω δεν φανταζόμουνα να ακούσω ούτε τα μισά από αυτά που μου είπε…

Έχει ζήσει τόσα πολλά, έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, έχει γνωρίσει και συναναστραφεί με προσωπικότητες που έχουν καθορίσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες ηπείρους του πλανήτη μας. Έχει ερωτευτεί με πάθος και τον έχουν κυνηγήσει γι’ αυτό. Έχει τολμήσει και έχει ρισκάρει επαγγελματικά με τις περισσότερες κινήσεις και αποφάσεις του να του έχουν βγει σε καλό…

alexioskimisised

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Αλέξιο Κοιμήση από την ενασχόλησή του με τον τουρισμό στην Ελλάδα αλλά και στο Λονδίνο…. Εκτός από διευθυντής σε πολλά ξενοδοχεία όπως το Grosvenor House Hotel και Cumberland Hotel στην Αγγλία, το Αστήρ Παλλάς και το Grand Resort Lagonissi στην Ελλάδα, υπήρξε Διευθυντής ΕΟΤ Αγγλίας και έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ήθελα λοιπόν να μάθω για τα επαγγελματικά του βήματα, από πού ξεκίνησε και πως έχει φτάσει σήμερα να «συγκατοικεί» με τόσα ζώα…

Αυτά που μου αποκάλυψε… πολύ ενδιαφέροντα, καθώς μίλησε για όλους και για όλα…

alexd6d alexded

Το πρώτο πράγμα που μου είπε και μου άφηνε πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια ήταν ότι ο ίδιος από παιδί ήθελε όταν πεθάνει να έχει ελάχιστα «Αν»

Α.Κ.: «Πλέον είμαι σε θέση να πω ότι έχω καταφέρει να μην έχω τόσα πολλά «ΑΝ». Πάντα έλεγα, ας τα κάνω χάλια, αλλά τουλάχιστον θα το έχω προσπαθήσει και δεν θα μου έχει μείνει η απορία τι θα γινόταν «ΑΝ» δεν το είχα κάνει…

Γιατί αν φοβάσαι να πάρεις τα ρίσκα σου, ποιο το νόημα της ζωής; Εγώ δοκίμασα. Πήρα τα ρίσκα μου. Για παράδειγμα όταν ήμουν περίπου 26 χρονών και ενώ η δουλειά μου στο Λονδίνο ήταν πολύ καλή, έφυγα και πήγα στην έρημο της Αλγερίας και κάθισα 4 χρόνια. Πήγα βάζοντας τη ζωή μου σε κίνδυνο, ρίσκαρα γι’ αυτήν, βέβαια οι οικονομικές απολαβές ήταν φοβερές για να λένε και την αλήθεια…

Ένα από τα «ΑΝ», αυτό το «ΑΝ» μου βγήκε σε καλό, κάποια άλλα δεν μου βγήκαν, δεν με νοιάζει όμως, γιατί μείωσα τα «ΑΝ» της ζωής μου…

koim1med koim2ed koim3med koim4med koim5med koim6med

-Tι ακριβώς κάνατε στην έρημο της Αλγερίας;

Α.Κ.: «Χτυπάγανε για πετρέλαιο και για γκάζι και ανέλαβα camp boss, δηλαδή μέσα στην έρημο-μέσα στο πουθενά χτίζαμε camp, κάτι σαν λυόμενα.»

ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αγίου Μελετίου. Πλατεία Αμερικής, Φωκίωνος Νέγρη, Κυψέλη ήταν οι συνοικίες που σύχναζε.

Ένα ζωηρό παιδί που για να τελειώσει το γυμνάσιο άλλαξε 5 σχολεία, γιατί τον διώχνανε. Μάλιστα έμεινε 2 φορές μετεξεταστέος και αποφοίτησε εν τέλει με άριστα το 20 , 10,5.

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, δεν μπορούσε να πειθαρχήσει και να μπει σε καλούπια. Βαριόταν να κάτσει να διαβάσει, ωστόσο είχε όνειρα και βλέψεις για τη ζωή του, ήθελε να κάνει πράγματα και να πετύχει.

Α.Κ.: «Τελείωσα το σχολείο και μετά έφυγα στο εξωτερικό. Πρώτα βέβαια έδωσα εξετάσεις στην σχολή δοκίμων. Ευτυχώς απέτυχα, γιατί δεν μου πήγαινε εγώ να γίνω στρατιωτικός και έφυγα για το εξωτερικό.

Τελείωσα Πολιτικές Επιστήμες στην Ελβετία και χρειαζόμουν ακόμα 1 χρόνο για να γίνω δικηγόρος, όπως ο πατέρας μου, δεν άντεξα βαρέθηκα, δεν μ άρεσε και έφυγα και πήγα στο Λονδίνο».

Α.Κ.: «Ο πατέρας μου ήταν δικηγόρος, η μητέρα μου ήταν νοικοκυρά και έχω και έναν αδερφό. Είμαστε στρατιωτική οικογένεια. Ο παππούς ήταν στρατηγός, ο θείος ναύαρχος, ο ξάδερφος ναύαρχος.

Ο παππούς μου έλαβε μέρος στο κίνημα του Βενιζέλου το 1935, ο στρατηγός Κοιμήσης. Και όταν απέτυχε το κίνημα του Βενιζέλου, εκτελέστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους Μεγάλη Τετάρτη εξαιτίας του φανατισμού των βασιλικών (συνήθως μεγάλη εβδομάδα δεν εκτελούσαν).

Πάντοτε είχαμε ζώα στο σπίτι. Ο πατέρας μου μετέφερε την τρέλα των κατοικίδιων. Όταν έβλεπα να κλοτσάνε κάποιο ζώο, σαν παιδάκι που ήμουν και εγώ τρελαινόμουν, αναρωτιόμουν γιατί.

Όταν βλέπεις αυτό το ζώο τι αγάπη σου δείχνει, αν παρατηρήσεις τα μάτια του, αισθάνεσαι ότι θέλει να σε αγκαλιάσει, να σε φιλήσει.

Αν δω κάποιον στο δρόμο να χτυπήσει ζώο, πιστέψτε με θα το μετανιώσει, θα του επιτεθώ. Έτσι έκανα από μικρός και μου είναι αδιαφορώ για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Τη μαγκιά δεν την δείχνεις στον αδύναμο, την δείχνεις στον ισοδύναμο ή στον δυνατότερο από σένα.

Δεν είναι κάτι παράξενο που λατρεύω τα σκυλιά, όπως λατρεύω και τα παιδιά κι ας μην έχω δικά μου.

Πάντα είχα σκυλιά ,τώρα έχω σκύλους και γάτες, αλλά ότι ζώο με έχει ανάγκη το φροντίζω και το αγαπάω».

koim7med koim8amed koim9ed ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΓΑΜΟΣ»

Η «τρέλα» που είχε από μικρός δεν έφυγε ούτε όταν γνώρισε τον έρωτα της ζωής του.

Σε ηλικία 24 ετών έκλεψε και παντρεύτηκε την επί 42 χρόνια σύζυγό του.

Α.Κ.: «Η γυναίκα μου η Σίντι είναι Ινδή Σιχ, γεννημένη στο Λονδίνο. Δεν επιτρεπότανε να παντρευτεί κάποιον με διαφορετική θρησκεία. Και επειδή ο πατέρας της ήταν ο αρχηγός των Σιχ της Αγγλίας, τον σεβόντουσαν, ήταν παράδειγμα για όλους. Σκεφτείτε πως ξαφνικά η κόρη του αποφασίζει να παντρευτεί έναν χριστιανό ορθόδοξο. Δεν μου την δίνανε. Οπότε αναγκάστηκα να την κλέψω.

Όταν την έκλεψα οι Σιχ είχαν μεγάλη δύναμη, είχαν πιάσει όλα τα αεροδρόμια και όλα τα λιμάνια και όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Αγγλίας για να μην φύγω, γιατί ήξεραν ότι είμαι Έλληνας-για να μην φύγω και την πάρω μαζί μου στην Ελλάδα. Αλλά επειδή εγώ ήμουν πιο πονηρός από τους Σιχ δεν προσπάθησα να φύγω από την Αγγλία και μάλιστα πήγα στο κέντρο του Λονδίνου, στο σπίτι ενός φίλου μου και όλοι έψαχναν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και εγώ ήμουν εκεί πέρα.

Και έτσι την παντρεύτηκα, με πολιτικό γάμο. Θρησκευτικό μου ποτέ δεν έκανα γιατί όταν αγαπάς έναν άνθρωπο δεν προσπαθείς να τον αλλάξεις. Προσπαθείς εκείνη να αφομοιώσει εσένα και εσύ να αφομοιώσεις εκείνη. Γι’ αυτό αν έρθεις στο σπίτι μας ο ένας τοίχος είναι με τους δικούς μου αγίους, την παναγία και τον Χριστό και ο άλλος τοίχος είναι της γυναίκας μου οι Γκουρού».

-Περάσατε πολλές δυσκολίες μέχρι να σας αποδεχθεί η οικογένεια της συζύγου σας;

Α.Κ.: «Πάρα πολλές…είμαι τρελοΈλληνας όμως και τις αντιμετώπισα. Περάσαμε τρομερά δύσκολα με τη γυναίκα μου, η οποία ξαφνικά έφυγε από τα πλούτη του πατέρα της και βρέθηκε σε ένα bedsitter στο Λονδίνο. Η τουαλέτα ήταν αλλού και έπρεπε να περιμένει στην ουρά για να πάει.

Όταν είσαι ερωτευμένος όμως μία είναι η προτεραιότητά σου, δεν σε ενδιαφέρει κανένας άλλος».

-Η δική σας οικογένεια πως το δέχθηκε;

Α.Κ.: «Θεωρείς ότι δεν είχα και εγώ αντίδραση από τους δικούς μου που ξαφνικά εμφανίστηκα με μια Σιχ; Πάντα όμως σκεφτόμουν να προστατεύσω αυτή τη σχέση και τα κατάφερα. Υποφέραμε πολλές φορές αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας μας. Αγωνιστήκαμε. Δεν μιζεριάσαμε ποτέ ούτε στα δύσκολα».

alllmed

koim11med

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ»

Πάντα ήταν εργασιομανής, του άρεσε να ασχολείται, να επενδύει και να βλέπει να πετυχαίνει στον τομέα του τουρισμού…

-Επαγγελματικά τα καταφέρατε, βρήκατε το δρόμο σας γρήγορα;

Α.Κ.: «Ξεκινήσαμε με τη γυναίκα μου από το μηδέν. Στην αρχή την είχαν αποκληρώσει οι δικοί της, αργότερα έφτιαξαν οι σχέσεις με την οικογένειά της. Πιάσαμε δουλειά στο Λονδίνο, στα ξενοδοχειακά και στον τουρισμό και οι δυο μας.

Ο πατέρας της είχε ξενοδοχεία στην Αγγλία.

Μετά πήγα στην Αλγερία που εκεί τα πράγματα οικονομικά ήταν πάρα πολύ καλά. Επέστρεψα στο Λονδίνο και μετά γύρισα στην Ελλάδα και ανέλαβα τον Αστέρα της Ελούντας στην Κρήτη. Τις ωραίες εποχές τότε, που το είχε κάνει καλοκαιρινό του σπίτι ο Ανδρέας Παπανδρέου και όλοι οι επίσημοι που έφερνε, από τον Καντάφι μέχρι τον πρόεδρο της Ινδίας και από τον Ούλωφ Πάλμε, μέχρι τον Φρανσουά Μιτεράν.

Στην συνέχεια ανέλαβα τον Αστέρα του Συντάγματος και μετά ανέλαβα διευθυντής ΕΟΤ Αγγλίας, μετά έγινα γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, μετά ανέλαβα διευθύνων σύμβουλος του Αστέρα».

-Επί Ανδρέα Παπανδρέου γίνατε Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

Α.Κ.: «Υπήρξα φανατικός Ανδρέοπαπανδρεικός. Εγώ πίστεψα πολύ στον Ανδρέα. Γενικό Γραμματέα με έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στα θέματα τουρισμού με λάμβανε υπόψη του. Όχι ότι τον επηρέαζα, γιατί είχε δικό του μυαλό, αλλά άκουγε τις απόψεις μου σε θέματα τουρισμού.

Επί Ανδρέα λοιπόν, που έγινα Γενικός Γραμματέας όταν όλοι γελάγανε και μου λέγανε θα ανοίξεις γραφείο ΕΟΤ στη Ρωσία; Και ειρωνευόντουσαν και λέγανε όπως λέμε «Αλβανός τουρίστα», θα λέμε και «Ρώσος τουρίστας»… και γελάνε οι «μεγάλοι» του τουρισμού.

Εγώ το άνοιξα το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία και αποδείχθηκα σωστός, βλέπουμε τώρα τι γίνεται.

Εγώ κοίταζα πάντα μακριά, μετά δεν είχαμε γραφείο στο Τελ Αβίβ και άνοιξα και εκεί.

Δυο κινήσεις που ωφέλησαν πολύ τον ελληνικό τουρισμό. Δεν κάθισα όμως πολύ διότι συγκρούστηκα πολύ άγρια με τον κολλητό της Δήμητρας, τον Υπουργό Λιβανό.

Ο Λιβανός είχε τέτοιο μίσος για μένα επειδή δεν τον άκουγα, εγώ άκουγα τον Παπανδρέου».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

-Τα χρόνια περνάνε και στις εκλογές του 2015 αποφασίζετε να κατεβείτε υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών», πως προέκυψε αυτό;

Α.Κ.: «Είχα αποσυρθεί από όλα, πηγαινοερχόμουν Αγγλία-Ελλάδα. Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ΓΑΠ και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να κατέβω με το κίνημα.

Κατέβηκα στην Α’ Αθηνών και ήξερα πολύ καλά ότι ήταν πολύ δύσκολο να βγει το κίνημα του, πόσο μάλλον να βγω εγώ με αντιπάλους τον Τσίπρα, την Μπακογιάννη από τα άλλα κόμματα.

Παρόλα αυτά από σεβασμό στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου κατέβηκα γνωρίζοντας την πανωλεθρία που θα πάθαινα. Δεν κατέβηκα για να γίνω βουλευτής ούτε ήλπιζα. Μόνο για να τιμήσω τον Ανδρέα Παπανδρέου».

-Ποια η γνώμη σας για τον ΓΑΠ;

Α.Κ.: «Ένας ήταν και θα είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου».

koim12amed

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΠΡΟΣΩΠΑ»

-Εξαιτίας των επαγγελματικών σας ασχολιών γνωρίσατε σημαντικούς πολιτικούς και ηγέτες, τι θυμάστε από αυτούς;

Α.Κ.: «Θα σας πω 2-3 επεισόδια, αστεία.

Τότε διοικούσα το Αστήρ Παλλάς στην Ελούντα, τότε που ερχότανε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έφερνε όλο επισήμους….

Όταν ήρθε ο πρόεδρος της Ινδίας, έτυχε να είναι Σιχ όπως η γυναίκα μου. Όλοι οι Σιχ φοράνε ένα βραχιόλι άνδρες και γυναίκες, φθηνό από ατσάλι.

Εγώ τον περίμενα στο αεροδρόμιο με τη γυναίκα μου. Μόλις την βλέπει την κοιτάζει κατάλαβε ότι είναι Σίχ και την ρωτάει ποιανού είσαι εσύ; Απαντάει η γυναικά μου και τυχαίνει να είναι φίλος του πατέρα της.

Τη ρωτάει τι κάνεις εσύ εδώ; Απαντάει εκείνη ότι είναι παντρεμένη μαζί μου και ξαφνικά σπάει το πρωτόκολλο αυτός, την αγκαλιάζει και την παίρνει πιο δίπλα να μην την ακούει κανείς και τη ρωτάει αν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν είναι για να την πάρει μαζί του. Του λέει η γυναίκα μου όχι πρόεδρε είμαι ευτυχισμένη εδώ μαζί με τον άντρα μου.

Το βράδυ στο μεγάλο δείπνο την έβαλε να κάτσει δεξιά του και εγώ ήμουν στην κουζίνα που λέει ο λόγος (γέλια) ήθελε να μου την πάρει και να φύγει.

Τα άλλα περιστατικά είναι με τον Μουαμάρ Καντάφι.

kimisis420_47297552_type13145

Τον Νοέμβριο του 1984 ο συνταγματάρχης προσγειώνεται στην Κρήτη, για μυστικές διπλωματικές συνομιλίες με τον Φρανσουά Μιτεράν και τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω τι λένε για τον Καντάφι αλλά ήταν ιδιοφυία. Ο Καντάφι μιλούσε καλύτερα γαλλικά και από τον Μιτεράν. Υπήρχαν όμως μετεφραστές και ο Καντάφι για να έχει το χρόνο να σκεφτεί την απάντησή του περίμενε να του μεταφράσουν από τα γαλλικά στα αραβικά.

Μαζί του είχε φέρει 200 άτομα προσωπική φρουρά, μεταξύ των οποίων και ”αμαζόνες”. Ποτέ ξένος ηγέτης δεν νοείται να επισκεφθεί άλλη χώρα με οπλισμένο προσωπικό, όμως ο Καντάφι είχε κάνει συμφωνία. Τον συνόδευσα στο δωμάτιό του. Πριν μπούμε εμείς, οι άνθρωποί του ξήλωσαν τη θέρμανση, γιατί ήταν με αέρα και φοβούνταν μήπως είχε διοχετεύσει κάποιος αέριο.

Το βράδυ καθόμασταν με τον Ανδρέα και άλλους υπουργούς στο μπαρ και ξαφνικά ακούμε ποδοβολητό. Τρέχει έξω ο Τσίμας να δει, γυρνάει πίσω και μας λέει: ”Έφυγε ο Καντάφι”. Πήραν ό,τι αμάξια βρήκαν μπροστά τους και φύγανε για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Πάνω στον πανικό και την βιασύνη όπως έφυγαν την άλλη μέρα οι καμαριέρες μου φέρνανε στο γραφείο μου από τα δωμάτιά τους χειροβομβίδες, οπλοπολυβόλα, κι εγώ έπαιρνα τηλέφωνο στην πρεσβεία στην Αθήνα για να τα μαζέψουν.»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»

-Πλέον η καθημερινότητά σας πως είναι;

Α.Κ.: «Ασχολούμαι με τις επιχειρήσεις τις δικές μου και της γυναίκας μου στο Λονδίνο, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πηγαινοερχόμαστε Αθήνα-Λονδίνο. Στο Λονδίνο δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, πηγαίνουμε σε συσκέψεις για να επιθεωρήσουμε τις επιχειρήσεις μας. Το Λονδίνο έχει μόνο δουλεία. Βέβαια εκεί ζει και όλη η οικογένεια της γυναίκας μου οπότε τους βλέπουμε κιόλας.

Η βάση μας όμως είναι η Αθήνα.

Μάλιστα είμαστε μία παρέα φίλων που ανοίξαμε ένα σάιτ πριν από 5 μήνες, σαν χόμπι, που λέγεται «η γνώμη σου» . Είναι ένα σάιτ διαφορετικό που μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει, να λέει τη γνώμη του, για οποιοδήποτέ θέμα τον απασχολεί.

Η ιδέα μας ήρθε από το Λονδίνο, από το Χάιντ Παρκ, στην γωνία του κάθε Κυριακή πρωί όποιος θέλει παίρνει ένα καφάσι ανεβαίνει πάνω και λέει ότι θέλει. Μαζεύεται κόσμος τους ακούει τους κράζει τους χειροκροτεί, τους αποθεώνει και το σημείο λέγεται Χάιντ Παρκ Corner (Χάιντ Παρκ Γωνία).

Έτσι και εμείς θα θέλαμε να γίνουμε αυτό. Πλούσιος-φτωχός, αριστερός-φασίστας, ορθόδοξος-μουσουλμάνος, μπορείς να ανεβάσεις ότι θες… δεν έχουμε καμία εξάρτηση οπότε δεν σβήνουμε τίποτε εκτός κι αν είναι βρισιές…

Όταν δεν ασχολούμαι με το σάιτ η μόνη μου έννοια και απασχόληση είναι τα ζώα μου!»

kimisismed

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

Σε ένα περιφραγμένο κτήμα 4 στρεμμάτων έχει δημιουργήσει το «καταφύγιο» των σκυλιών του…

‘Όλα ήταν αδέσποτα, τα βρήκε στο δρόμο είτε χαμένα, είτε ταλαιπωρημένα, είτε κακοποιημένα. Τα μάζεψε, τα έσωσε από βέβαιο θάνατο και τα φροντίζει όσο πιο καλά μπορεί.

Στην είσοδο του κτήματος υπάρχουν ταμπέλες με τα ονόματά τους.

Με το που ανοίγεις την πόρτα εμφανίζεται ο Φλέτσερ και η Μελίνα.

Α.Κ.: «Ο Φλέτσερ έχει διαφορετικά χρώματα μάτια, τον βρήκα στο δρόμο κακοποιημένο, χτυπημένο με βέργα, έχει πάνω του σημάδια. Κάποια στιγμή το έσκασε από εδώ και ενώ είχε περάσει μια βδομάδα και θεωρούσαμε ότι δεν θα ξαναγυρίσει, ξαφνικά επέστρεψε και μαζί του έφερε και την γυναίκα του την Μελίνα.

Την Μελίνα την ονόμασα έτσι από την Μελίνα Μερκούρη είναι η μικρή μας, 5 χρονών και είναι και εκείνη πολύ φοβισμένη».

Ο Φλέτσερ και η Μελίνα έχουν το δικό τους δωμάτιο που συνορεύει με το δωμάτιο του Λάκι. Και οι άλλοι χώροι είναι «οι αυλές τους» που βγαίνουν για να τρέξουν και να παίξουν.

Α.Κ.: «Τον Λάκι τον έβγαλα έτσι από το αγγλικό “lucky” που σημαίνει τυχερός, γιατί ήταν πολύ τυχερός που τον βρήκα. Κατέβαινα τη Βάρης-Κορωπίου και βλέπω τον Λάκι στη μέση του δρόμου απελπισμένο. Κάποιο αμάξι θα τον σκότωνε σίγουρα. Σταμάτησα τη κυκλοφορία και τον πήρα μαζί μου, τον έπλυνα, τον φρόντισα και τώρα είναι ένας κούκλος. Είναι βέβαια 11 χρονών , είναι μεγάλος, αλλά θα έχει ευτυχισμένα γεράματα.»

Ο Ρόκι έχει τη δική του «σουίτα» γιατί δεν τα πάει και πολύ καλά με τους υπόλοιπους.

Α.Κ.: «Είναι άταχτος είναι κούτσχατ, κυνηγόσκυλο περίπου 7 χρονών. Τον βρήκα στη γειτονιά πριν από 5 χρόνια κάποιος τον είχε παρατήσει».

Ο Αλέξης Κοιμήσης έχει ακόμα τρία σκυλιά στο εξοχικό του, όπου πηγαίνει πολύ συχνά έτσι ώστε να τα επισκεφθεί και εκείνα.

Α.Κ.: «Δεν θέλω να τα αφήσω και εκείνα παραπονεμένα, όσο πιο συχνά μπορώ πηγαίνω να τα δω. Έχουν και τους «μπάτλερ» τους δεν τα έχω αφήσει έτσι».(γέλια)

Εκτός όμως από τα σκυλιά, στην πιλοτή της πολυκατοικίας που διαμένει, έχει δημιουργήσει ένα χώρο σαν σπίτι κανονικό για τις 6 γάτες του, οι οποίες δεν το κουνάνε ρούπι. Αράζουν όλη μέρα και μόλις τον δούνε θα τρέξουν να του τριφτούν στα πόδια του, έτσι όπως μόνο οι γάτες ξέρουν.

Μέσα στο σπίτι του όμως έχει ακόμα 3 γάτες…

Α.Κ.: «Είναι η μάνα που την έχουμε 17 χρόνια, απ’ όταν γεννήθηκε, με τα 2 παιδιά της που είναι 16 ετών. Τα 2 παιδιά μάλιστα λόγο ηλικίας δεν βλέπουνε πια και θέλει πολύ προσοχή. Έχουμε πει με τη γυναίκα μου μέχρι να φύγουν οι γάτες από τη ζωή εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε σπίτι, γιατί 16 χρόνια έχουν μάθει το χώρο και κινούνται παθητικά. Αν φύγουμε δεν θα μπορούν να κουνηθούν».

kimisisd

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΖΩΑ»

Καθώς σου μιλάει για τη ζωή του, τις εμπειρίες του και τα επαγγελματικά του εγχειρήματα ο Αλέξης Κοιμήσης δεν παραλείπει να σου δίνει συνεχώς πληροφορίες για τα ζώα που φροντίζει και υπεραγαπά…

Τον ρώτησα εάν τα χρόνια που ζούσε στο Λονδίνο με τόσες πολλές ασχολίες είχε κάποιο κατοικίδιο, ο ίδιος μου εξομολογήθηκε …

Α.Κ.: «Έχω ένα εξοχικό στην Ελλάδα και πάντα είχα εκεί σκυλιά. Τότε που ζούσα στο Λονδίνο, θα ομολογήσω ότι δεν ήμουν καλός «πατέρας», εξαιτίας των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, αλλά τα φρόντιζαν άνθρωποι που είχα προσλάβει γι’ αυτό το λόγο και ο αδερφός μου. Τότε είχα 3 σκυλιά».

Σήμερα; πόσα έχετε, τον ρώτησα και αμέσως η έκφραση του προσώπου του πήρε μια μορφή που εκδήλωνε στοργή και αγάπη, μια αγάπη που μόλις επισκεφθήκαμε τους χώρους που ζουν τα ζώα φάνηκε αμέσως…

Α.Κ.: «Ξέρεις οι γείτονες μπορεί να με περνάνε και για τρελό με αυτά που κάνω για τα ζώα μου αλλά εμένα δεν με απασχολεί καθόλου αυτό.

Εγώ ξυπνάω το πρωί 6 η ώρα, από τις 6μιση έως τις 9 είμαι μαζί με τα σκυλιά και τις γάτες μου. Γιατί από αυτά αντλώ δύναμη, χαρά και αισιοδοξία και γίνεται πιο όμορφη η μέρα μου.

Αντλώντας όλη αυτή την αγάπη και όλα αυτά που μου προσφέρουν , γιατί αυτά μου δίνουν είναι περισσότερα από όσα τους δίνω εγώ. Εγώ τους εξασφαλίζω το σπίτι τους, το φαγητό τους, τη καθαριότητά τους ,τους γιατρούς τους».

-Πως είναι η καθημερινότητά σας με τόσα πολλά ζώα;

Α.Κ.: «Κάθε πρωί έρχομαι για ένα εσπρεσάκι στην πλατεία της Βούλας και μαζί μου παίρνω και ένα σκυλί. Κάνουμε βόλτα.

Ο Λάκι κάθεται ήρεμος, αντίθετα όταν βγω με τον Ρόκι μας παίρνει είδηση όλη η περιοχή, δεν είναι άγριος είναι πολύ ζωηρός όμως.

Φυσικά δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ αν δεν περάσω να τα καληνυχτίσω. Ακόμα και έξω να έχουμε βγει με παρέα και τύχει να γυρίσουμε αργά, δεν γίνεται να μην περάσω από το κτήμα να με δούνε-να τα δω, να παίξω λίγο μαζί τους, να τα χαϊδέψω.

Μετά θα πάω στην πιλοτή που έχουμε 6 γάτες, θα ασχοληθώ και λίγο με αυτές και έπειτα θα ανέβω στο σπίτι που εκεί έχουμε άλλες 3 γάτες. Αυτές μάλιστα κοιμούνται μαζί μας. Και συνήθως κουλουριάζω εγώ και η γυναίκα μου στο κρεβάτι και απλώνονται αυτές».

-Πόσο ξεχωριστή σας κάνουνε τη μέρα και τη ζωή σας;

Α.Κ.: «Αν αυτή τη στιγμή είμαι καλά το οφείλω και στα σκυλιά μου…

Είχα καρκίνο και μου είχε πει ο γιατρό ότι οι πιθανότητες να ζήσω ήταν 30%.

Πριν μπω στο νοσοκομείο πήγα στα σκυλιά μου, έμεινα μαζί τους, μίλησα μαζί τους και μετά πήγα στο νοσοκομείο.

Είχα καρκίνο επίπεδο 3 και σώθηκα».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
VERA SHARAV-ΕΠΙΖΩΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ > Το Ποτέ Ξανά είναι τώρα. Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα [VIDEO]
Eίμαστε οι επιλογές μας και ευτυχώς η βλάβη είναι ανήκεστος