kourdistoportocali.comNews DeskΑκιντζί>Ενας γενναίος πολιτικός που τόλμησε να επικρίνει δημόσια τον Ερντογάν

Για την εισβολή στη Συρία

Ακιντζί>Ενας γενναίος πολιτικός που τόλμησε να επικρίνει δημόσια τον Ερντογάν

Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στη μάχη της Λευκωσίας αλλά...

Η γενναιότητα με την οποία ο Μουσταφά Ακιντζί εναντιώθηκε στον Σουλτάνο Ερντογαν επικρίνωντας την εισβολή στη Συρία έρχεται να δικαιώσει ένα αποκαλυπτικό άρθρο-φωτιά της Θεανώς Καλαβανά στο politis.com.cy για τις τεράστιες ευθύνες του διδύμου Αναστασιάδη-Χριστοδουλίδη και τους τακτικισμούς τους στις συνομιλίες του Κραν Μοντανά.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είναι σήμερα «πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» χάρη στην Τουρκία δήλωσε την Κυριακή οργισμένος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, με ανάρτησή του στο Facebook άσκησε κριτική στην Τουρκία για τη στρατιωτική επιχείρηση στη ΒΑ Συρία με αναφορές στην εμπειρία του στην Κύπρο το 1974 όπου πολέμησε στον Αττίλα.

«Παρόλο που την αποκαλούμε “Πηγή Ειρήνης” δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακιντζί.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της ΤΔΒΚ είναι εκτός ορίων όπως και να το δεις… Τη θέση που κατέχει σήμερα την οφείλει στην Τουρκία. Καλό θα ήταν να γνωρίζει τα όριά του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) του Ερντογάν επίσης καταδίκασε τα σχόλια Ακιντζί για τη συνεχιζόμενη επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

«Η δήλωση του ‘Προέδρου της ΤΔΒΚ’ κατά της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης είναι αναιτιολόγητη και ασεβής» δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος.

«Η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης διεξάγεται εναντίον τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία είναι ένα δίκτυο δολοφονιών. Ο κ. Ακιντζί δεν αναφέρει μια πρόταση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά επικρίνει τις προσπάθειές μας κατά της τρομοκρατίας. Αυτή είναι μια σαφής ασέβεια» ανέφερε ο Τσελίκ στο Twitter.

Ο Ακιντζί έγραψε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στην Λευκωσία · όπως πολλοί από εμάς, έζησα τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Πηγή Ειρήνης” δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ο Μουσταφά Ακιντζί μετά τις αντιδράσεις της Άγκυρας άλλαξε τις ρυθμίσεις στην ανάρτηση του και είναι πλέον ορατή μόνο για τους οικείους του.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη με την Άγκυρα είναι τεταμένες καθώς υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού, με συνέπεια η τουρκική κυβέρνηση να έχει παραγκωνίσει τον Ακιντζί.

Αξίζει λοιπόν μετά απ΄όλα αυτά να διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Θεανώς Καλαβανά από το politis.com.cy, το οποίο δίνει πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τους τακτικισμούς και τα προσωπικά παιγνίδια του προέδρου Αναστασιάδη που μας έφτασαν ως εδώ:

Αυτές τις μέρες πηγαινοέρχονται οι navtex, πηγαινοέρχονται οι δηλώσεις, οι προκλήσεις και οι καταδικασμοί.

Η Κύπρος μας, επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, βιώνει μια δεύτερη εισβολή από θαλάσσης.

Η Τουρκία είναι αυτή που είναι, μια χώρα που έχει τόσο μεγάλη δύναμη που δεν θα επέτρεπε ποτέ να μην είναι παίκτης και στη Μεσόγειο όσον αφορά το φυσικό αέριο.

Από την άλλη, η Κύπρος δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι και αυτό το χρεώνω στη διακυβέρνηση Αναστασιάδη και στην εξωτερική πολιτική του Χριστοδουλίδη (καθοδηγούμενη ή όχι από τον Αναστασιάδη).

Η κυπριακή κυβέρνηση βγάζει τις καταδίκες τη μία μετά την άλλη, βγάζει τις καταγγελίες σεργιάνι, τι έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια για να μην φτάσουμε εδώ;

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κοροϊδεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θέλει λύση, το ίδιο και τα Ηνωμένα Έθνη, το ίδιο και τον Ακιντζί που τον άφησε εκτεθειμένο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα όταν επί της ουσίας μας έδινε τον χάρτη με τη Μόρφου στο Κραν Μοντανά.

Εκείνο το τελευταίο μοιραίο βράδυ τα άστρα του Αναστασιάδη μπήκαν στη σειρά και μαντέψτε τι σχημάτιζαν; Έναν μεγαλεπήβολο θρόνο στον νότο που έμοιαζε με πύργο.

Μάλιστα, η Τουρκία δεν ήταν αδιάλλακτη, όπως πιπιλούν καθημερινά στο στόμα τους οι κυβερνώντες, η Τουρκία από το 2000 διαπραγματεύεται εντός των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ποτέ δεν ήρθε να μας πει για δύο κράτη και αποκεντρωμένες.

Αυτή είναι η αλήθεια και όσο πιο γρήγορα τη χωνέψετε, θα μπορείτε να καταδικάσετε τους πραγματικούς ένοχους.

Εκείνο το βράδυ οι δηλώσεις του Γκουτέρες για το καλή τύχη στους βόρειους και τους νότιους ακόμα και οι ανησυχητικές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ για τσουνάμι, σε αυτό που ζούμε αυτήν τη στιγμή αναφέρονταν.

Αυτοί ήξεραν ότι τινάζοντας τις συνομιλίες ήμασταν άξιοι της μοίρας μας, ο Πρόεδρος κοτζάμ έμπειρος πολιτικός δεν το ήξερε;

Επομένως, ποιο ήταν το δεύτερο πράγμα που έκανε;

Χρησιμοποίησε την πολιτική του πονηριά για να επανεκλεγεί και μαζί με τον ΥΠΕΞ ξεκίνησαν μια εξωτερική πολιτική προσβλέποντας σε συμμαχίες με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που ποτέ στον παρελθόν δεν έδειξαν δείγματα ότι θα πήγαιναν ενάντια στα δικά τους συμφέροντα με την Τουρκία για να μας προστατεύσουν ή έστω να μας στηρίξουν, άσχετα αν στην παρούσα φάση οι σχέσεις τους με την Τουρκία δεν είναι και οι καλύτερες, πράγμα βέβαια που όπως έχουμε δει πολλές φορές στην πολιτική σκηνή μπορεί να ανατραπεί εν μια νυκτί.

Μάλιστα, στο ΥΠΕΞ κυκλοφορεί η φήμη ότι ο υπουργός επέμενε να χρησιμοποιεί τη συνταγή που ακολούθησαν παλαιότερες αποτυχημένες κυβερνήσεις στην Κύπρο, η οποία είναι να δημιουργήσουμε τέτοιες συμμαχίες που όταν θα πάμε να επαναδιαπραγματευτούμε το Κυπριακό θα το κάνουμε από θέση ισχύος. Κάτι βέβαια που δεν θα συμβεί ποτέ.

Δυστυχώς, η χώρα μας είναι στα χέρια τακτικιστών χωρίς ορθολογική σκέψη και σοβαρό πλάνο.

Αυτή η κυβέρνηση μάς έφερε ένα βήμα πριν από τη διχοτόμηση, αυτή η κυβέρνηση επέτρεψε και τη διχοτόμηση των θαλασσών μας.

Η Τουρκία το γνωρίζαμε ότι αυτό θα έπραττε για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και αν ήμασταν στη θέση της ίσως κάναμε το ίδιο.

Δεν την απενοχοποιώ, απλώς ξέρω ποια είναι και ο μόνος τρόπος να τη σταματήσει κάποιος θα ήταν οι δυνατές συμμαχίες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επίλυση του Κυπριακού, που δεν θα της άφηνε κανένα περιθώριο για ψυχολογικό πόλεμο, γιατί περί αυτού πρόκειται, σε μια χώρα κράτος μέλος της ΕΕ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο