kourdistoportocali.comNews DeskΑίτηση πτώχευσης από την Scandinavian Airlines (SAS)> Ακόμα ένας ιστορικός αερομεταφορέας στη μέγκενη της ύφεσης

Φτερά στον άνεμο

Αίτηση πτώχευσης από την Scandinavian Airlines (SAS)> Ακόμα ένας ιστορικός αερομεταφορέας στη μέγκενη της ύφεσης

Οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς μεταξύ της SAS (SASDF) και των πιλότων της κατέρρευσαν τη Δευτέρα, πυροδοτώντας μια απεργία που προσθέτει στο ταξιδιωτικό χάος σε όλη την Ευρώπη

Μία από τις ιστορικότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, με πορεία 76 ετών, η σκανδιναβική SAS υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να βοηθηθεί η επιτάχυνση των σχεδίων αναδιάρθρωσης της, ανέφερε την Τρίτη, προειδοποιώντας ότι η απεργία των πιλότων είχε επηρεάσει την οικονομική κατάσταση θέση και τη ρευστότητά της.

Οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς μεταξύ της SAS (SASDF) και των πιλότων της κατέρρευσαν τη Δευτέρα, πυροδοτώντας μια απεργία που προσθέτει στο ταξιδιωτικό χάος σε όλη την Ευρώπη, καθώς ξεκινά η περίοδος αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών. Η κατάσταση αυτή επιτάχυνε την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να καταθέσει αίτηση πτώχευσης Chapter 11 (επιτρέπει την αναδιοργάνωση σύμφωνα με τους νόμους περί πτώχευσης των Ηνωμένων Πολιτειών), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Anko van der Werff σε συνέντευξη Τύπου.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της σε όλη τη διαδικασία πτώχευσης, αν και η απεργία των πιλότων επηρεάζει το πρόγραμμα πτήσεων της. Ανέφερε ότι ο σκοπός της κατάθεσης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ έγινε για να επιταχυνθεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο. «Μέσω αυτής της διαδικασίας, η SAS στοχεύει να καταλήξει σε συμφωνίες με βασικούς ενδιαφερόμενους, να αναδιαρθρώσει τις υποχρεώσεις της εταιρείας, να αναδιαρθρώσει τον στόλο αεροσκαφών της και να αναδυθεί με σημαντική εισφορά κεφαλαίου», ανέφερε η SAS στην ίδια ανακοίνωση.

Η εταιρεία αναμένει να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε εννέα έως 12 μήνες, πρόσθεσε. Την ίδια στιγμή πάντως, οι μετοχές της SAS υποχώρησαν έως και 6% μετά την ανακοίνωση της αίτησης και διαπραγματεύονταν 2% χαμηλότερα στις 07.28 GMT (02.28 π.μ. ET).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές αεροπορικές εταιρείες εκτός των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Avianca (AVH), Aeromexico και Philippine Airlines, χρησιμοποίησαν τη διαδικασία του Chapter 11 για να επαναδιαπραγματευτούν συμβάσεις με βασικούς προμηθευτές, όπως εκμισθωτές αεροσκαφών, ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν. Η ανταγωνίστρια της SAS, Norwegian Air, βγήκε από την προστασία της πτώχευσης που αφορούσε δικαστήρια στο Δουβλίνο και το Όσλο πέρυσι.

«Δεν σημαίνει τίποτα η αίτηση πτώχευσης για τις καθημερινές δραστηριότητες. Είναι σαν να προσπαθούν να επισκευάσουν τον κινητήρα ενώ οδηγούν», δήλωσε ο αναλυτής της Sydbank Jacob Pedersen στο Reuters σχετικά με την αίτηση της SAS. «Αυτό συμβαίνει επειδή η SAS δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις αλλαγές μέσω διαπραγματεύσεων».

Η SAS πρέπει να προσελκύσει νέους επενδυτές και ανέφερε ότι για να το κάνει πρέπει να μειώσει το κόστος σε όλη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού και των μισθωμένων αεροπλάνων που μένουν σε αδράνεια λόγω του κλειστού ρωσικού εναέριου χώρου και της αργής ανάκαμψης στην Ασία. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι η εκτίμησή της ήταν ότι το ταμειακό της υπόλοιπο των 7,8 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (756 εκατομμύρια δολάρια) επαρκούσε για να εκπληρώσει τις επιχειρηματικές της υποχρεώσεις στο εγγύς μέλλον.

Η SAS τόνισε ότι οι συζητήσεις με τους δανειστές σχετικά με άλλα 700 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης για τη στήριξη των εργασιών της κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης είχαν προχωρήσει αρκετά.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι η απεργία «έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ρευστότητα και την οικονομική θέση της εταιρείας και, εάν παραταθεί, αυτή η επίπτωση θα μπορούσε να γίνει σημαντική».

Ο αναλυτής της Nordnet, Per Hansen, είπε ότι η αίτηση πτώχευσης δείχνει ότι η SAS χρειάζεται μια νέα αρχή και ότι πιστεύει πως η απεργία θα διαρκέσει. «Η προστασία του κεφαλαίου 11 έρχεται νωρίς», είπε. «Η διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο θέλουν να καταστήσουν απολύτως σαφές σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Η Scandinavian Airlines, ευρύτερα γνωστή και ονομαζόμενη ως SAS, είναι αερομεταφορέας της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας. Μέρος του Ομίλου SAS και με έδρα στο Κτήριο Γραφείων SAS Frösundavik στη Σόλνα της Σουηδίας, η αεροπορική εταιρεία εκμεταλλεύεται 180 αεροσκάφη σε 100 προορισμούς. Ο κύριος κόμβος της βρίσκεται στο αεροδρόμιο Copenhagen-Kastrup, με συνδέσεις με 109 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης (με 106 προορισμούς) είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος, με το αεροδρόμιο του Όσλο, το Gardermoen να είναι ο τρίτος σημαντικός κόμβος της SAS. Μικροί κόμβοι υπάρχουν επίσης στο αεροδρόμιο Bergen, Flesland, Göteborg Landvetter Airport, Stavanger Airport, Sola και Trondheim Airport, Værnes.

Η SAS ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου 1946, όταν η Svensk Interkontinental Lufttrafik AB (αεροπορική εταιρεία που ανήκε στη σουηδική οικογένεια Wallenberg), η Det Danske Luftfartselskab A/S και η Det Norske Luftfartselskap AS (οι αερομεταφορείς της Δανίας και της Νορβηγίας) σχημάτισαν έναν όμιλο που να χειρίζεται τη συνδυασμένη εναέρια κυκλοφορία αυτών των τριών σκανδιναβικών χωρών.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Jeffrey Sachs> Nέα βόμβα από τον κορυφαίο Εβραίο καθηγητή του Columbia δείχνει αυτούς που κατασκεύασαν τον ιό COVID-19 και τον εξαπέλυσαν εναντίον της ανθρωπότητας
Donald Trump> Στην επιδρομή του FBI του Mar-a-Lago μου έκλεψαν τα τρία διαβατήρια (το ένα είχε λήξει). Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη θέση. Υπάρχει τρομερός θυμός
O Leonardo DiCaprio χρησιμοποίησε ομάδα μαύρου χρήματος για να χορηγήσει αγωγές κατά εταιριών πετρελαίου για τη κλιματική αλλαγή
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
Αποκάλυψη CBS News> Μemo του FBI προειδοποιεί για τοποθέτηση “βρώμικης βόμβας” και “ένοπλες εξεγέρσεις”
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Nicholas Evans> Πέθανε ξαφνικά από έμφραγμα στα 72 του χρόνια ο συγγραφέας του θρυλικού βιβλίου ο Γητευτής των Αλόγων