kourdistoportocali.comNews DeskAιώνιος πρωθυπουργός με υβριδικό μοντέλο!

Eκτακτη Είδηση

Aιώνιος πρωθυπουργός με υβριδικό μοντέλο!

Απίστευτο δώρο εξόδου από τα Μνημόνια στον Αλέξη Τσίπρα

Aπίστευτο! Αυτά δεν τα κάνει ούτε ο Γιώργης ο Κουρής, ο γεννημένος θαυμαστής του Τσίπρα. Κοτζάμ Κομισιόν λοιπόν υποκλίνεται για μια ακόμη φορά στον Ελληνα πρωθυπουργό-θαυμαστή του Κάστρο και του κόβει στα μέτρα του υβριδική πατέντα-έξοδο από τα Μνημόνια.

Πρόκειται για ένα δώρο (καμμία σχέση με την οικοσυσκευή του Κυριάκου) που θα μπορούσε να καταστήσει τον Αλέξη αιώνιο πρωθυπουργό και καθημερινά μαζί με την προσευχή στον φίλο του Ρουβά Ιερώνυμο να πρέπει να διαβάζουμε το άρθρο του Γιώργη του Κουρή στην Kontranews!

Δείτε τι μεταδίδουν ο Νότης Παπαδόπουλος για την Καθημερινή και ο Γιάννης Αγγέλης για το Capital.gr>

Μία υβριδική έξοδος από το τρίτο μνημόνιο, η οποία θα συνδέει νέες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία από πλευράς της Αθήνας με αντάλλαγμα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από την πλευρά των δανειστών, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Αθήνας και Βρυξελλών, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές. Υβριδική χαρακτηρίζεται η έξοδος αυτή υπό την έννοια ότι δεν είναι απολύτως «καθαρή», όπως των άλλων χωρών που βγήκαν από το μνημόνιο, αλλά δεν συνιστά και νέο μνημόνιο.

Το σενάριο αυτό –ένα κοστούμι ραμμένο στα μέτρα της Ελλάδας, όπως το περιέγραψε χαρακτηριστικά ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος– φαίνεται να είναι το πιο πιθανό από τα σενάρια που επεξεργάζεται η Κομισιόν, εφόσον φυσικά ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρίτη αξιολόγηση έως τις αρχές του 2018 και επιτευχθεί το 2017 το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα (1,75% του ΑΕΠ) – το οποίο θεωρείται πλέον βέβαιο.

Το σενάριο αυτό είναι πάντως το πλέον βολικό –πολιτικά– για την κυβέρνηση, αφού θα δίνει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα για τη συνέχεια. Ωστόσο, η ελληνική οικονομία δεν θα είναι απλώς υπό την επιτήρηση των δανειστών –όπως ήταν τόσο η Ιρλανδία όσο η Πορτογαλία και η Κύπρος, αφού, όπως προαναφέρθηκε, η ελάφρυνση του χρέους θα συνδεθεί με πρόσθετες μεταρρυθμίσεις.

Για το ίδιο θέμα ο Γιάννης Αγγέλης θα γράψει στο Capital.gr

Η έξοδος της Ελλάδας από το τρίτο μνημόνιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει με την ενεργοποίηση ενός νέου τέταρτου προγράμματος/δανείου. Αντίθετα αυτή θα γίνει με μία “πρωτότυπη” συμφωνία-πακέτο, η οποία, όπως και ό,τι άλλο έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα μέχρι σήμερα, θα αποτελεί νέο νομικό και οικονομικό δεδομένο για την Ευρωζώνη.

Στην εκτίμηση αυτή προέβη χθες κοινοτικός αξιωματούχος στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης για τα επόμενα – μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης – βήματα που θα πρέπει να διανύσει το ελληνικό πρόγραμμα μετά την τέταρτη αξιολόγηση και την ολοκλήρωσή της πριν από τις 20 Αυγούστου, που προβλέπεται η έξοδος από το πρόγραμμα.

Όπως διευκρινίσθηκε, το ενδιαφέρον στοιχείο στις εκτιμήσεις αυτές είναι ότι η προσδοκία όλων των πλευρών φαίνεται να είναι πλέον η συγκρότηση ενός “πακέτου” που θα πρέπει να συζητηθεί ταυτόχρονα  με την τέταρτη αξιολόγηση την άνοιξη του 2018 και το οποίο πέραν της ολοκλήρωσης της υλοποίησης των δεσμεύσεων του προγράμματος θα συμπεριλαμβάνει την ενεργοποίηση της ρήτρας αναδιάρθρωσης του χρέους που είχε τεθεί ήδη από τον Νοέμβριο του 2012.

Η ρήτρα του 2012 προέβλεπε την τελική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους όταν και εφ’ όσον είχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και είχαν επιτευχθεί τα προβλεπόμενα πλεονάσματα. Σημειωτέον ότι η ίδια κοινοτική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι όροι υλοποίησης της ρήτρας αυτής – που είχε τεθεί από τον Ζ.Κ. Γιουνκέρ και είχε συμφωνηθεί – είχαν υπάρξει το φθινόπωρο του 2014, αλλά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των εξελίξεων που ακολούθησαν…

Η ρήτρα αυτή έχει ενταχθεί και στις συμφωνίες της 15ης Ιουνίου του 2016 και αναμένεται να ενεργοποιηθεί την άνοιξη του 2018, όταν το πρόγραμμα θα βαίνει προς ολοκλήρωσή του με βεβαιωμένα πλέον για δύο συνεχή έτη τα προβλεπόμενα πλεονάσματα.

Αυτή η “λύση-πακέτο” η οποία χαρακτηρίσθηκε “υβριδική” και πρωτότυπη –δεν έχει εφαρμοσθεί άλλη φορά σε καμία από τις χώρες που πέρασαν από πρόγραμμα- θα προβλέπει την “εγγυημένη” (με ένα κεφαλαιακό μαξιλάρι) επιστροφή στις αγορές και την συνέχιση της υλοποίησης των ήδη αποφασισμένων και δρομολογημένων μεταρρυθμιστικών πολιτικών, παράλληλα με την περαιτέρω αναδιάρθρωση (επιμήκυνση) του χρέους.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και “πακεταρισθεί” πριν από το καλοκαίρι έτσι ώστε να δρομολογηθούν έγκαιρα και πριν από τις 20 Αυγούστου οι σχετικές δεσμεύσεις ολοκλήρωσης και εξόδου από το πρόγραμμα.

Μία λύση η οποία θα συνοδεύεται από άλλο ένα πρόγραμμα δανειακό (προληπτικό ή μη) και μαζί ένα νέο μνημόνιο χαρακτηρίσθηκε ως ανέφικτη, αν και προβλεπόμενη στο πλαίσιο του ESM, λόγω της ελάχιστης δυνατότητας να υλοποιηθεί μία τέτοια δυνατότητα υπό την τρέχουσα πολιτική συγκυρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενόψει των ευρωεκλογών του 2019.

Και τώρα διαβάστε Γιώργο Κουρή και ζητήστε συγχώρεση για όσες κακές σκέψεις κάνατε για τον Αλέξη>

Τα καλά νέα πρέπει να περάσουν και στην αγορά

Οι νέοι Νταβατζήδες έχασαν το… προσφάι τους και τώρα, κάνουν την τρίχα, τριχιά!..

ΠΡΕΠΕΙ να το παραδεχθούμε και να το ομολογήσουμε και να… «δοξάζουμε» τον ΘΕΟ, που τους τελευταίους μήνες έχουν σταματήσει να ακούγονται ΚΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, με ανακοινώσεις της Τρόικας και της κυβέρνησης.

ΤΟ γεγονός αυτό έχει κάπως ηρεμήσει τους πολίτες γιατί βλέπουν ότι ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ πλέον τα χαράτσια και η φορομπηχτική τακτική των απατεώνων δανειστών μας.

ΒΕΒΑΙΑ παρά τις «καλές ειδήσεις» που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, αυτές, οι καλές ειδήσεις, είναι μόνο γραμμένες στα χαρτιά και στους διάφορους πίνακες ντόπιους και ξένους, επομένως δεν σηκώνουν… νοθεία, που δείχνουν και αποδεικνύουν, ότι η οικονομία έχει μπει στο δρόμο της ανάπτυξης…

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτές οι «καλές ειδήσεις» μέχρι στιγμής, δεν έχουν «κουνήσει» την αγορά η οποία με τα νούμερα που μας λένε, ότι έχουν πετύχει, θα έπρεπε να είχε… ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΕΙ, να άνοιγαν δηλαδή νέα μαγαζιά και επιχειρήσεις και η ανεργία να μειωνόταν.

ΤΙ φταίει, ενώ οι προϋποθέσεις είναι άριστες, αλλά φύλλο μέχρι στιγμής δεν κουνιέται;

ΟΙ ξένοι που φρενάρουν ορισμένες αποφάσεις;

ΟΙ υπουργοί που δεν κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους; Ή οι τράπεζες οι οποίες είτε είναι άφραγκες, είτε φυλάνε τα λεφτά τους για καλλίτερες μέρες και έτσι μπλοκάρουν την οικονομία;

ΟΙ μόνοι που δεν φταίνε είναι φυσικά οι απλοί πολίτες από τους οποίους οι… βασανιστές μας έχουν αρπάξει το 60% και βάλε των μισθών, των συντάξεων και των λοιπών εισοδημάτων τους, χωρίς δυστυχώς το ανάλογο αντίκρισμα.

ΜΕ δύο λόγια δηλαδή, μας… κλέβουν τον κόπο και τον μόχθο 50 χρόνων σκληρής εργασίας στις φάμπρικες της Γερμανίας, στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου και στις φουρτουνιασμένες θάλασσες…

Ο ΑΛΕΞΗΣ, από τους πιο πετυχημένους και πολυσυζητημένους πρωθυπουργούς της Ε.Ε., οφείλει να ψάξει και να βρει τα πραγματικά αίτια αυτής της αναντιστοιχίας, σίγουρος ότι έτσι και η «ανάπτυξη» που υπάρχει στα χαρτιά και στα νούμερα, «περάσει» στην αγορά, τότε η χώρα μας θα έχει οριστικά αποφύγει τα μνημόνια και το ΔΝΤ, που μας οδήγησαν στη συμφορά που ζούμε…

ΟΛΑ αυτά που σας περιγράψαμε αποδεικνύονται από την ΧΟΛΗ που βγάζουν, κάθε μέρα, εφημερίδες και κανάλια, τα οποία αφού δεν έχουν να γράψουν «κακές ειδήσεις» περνούν «αστεία» πράγματα και προβληματάκια, όπως π.χ. η… έκδοση νέων εισιτηρίων, τα ΞΕΝΤΩΝΟΥΝ και κάνουν την ΤΡΙΧΑ, ΤΡΙΧΙΑ!!!

ΕΧΟΥΜΕ την εντύπωση ότι ο Αλέξης έδιωξε και καθάρισε τους παλιούς αμαρτωλούς Νταβατζήδες και στις θέσεις τους… ΤΡΥΠΩΣΑΝ… ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ!!!

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK