kourdistoportocali.comNews DeskΑίφνης ο Ευρωπαίος Επίτροπος αμφισβητεί την Ευρώπη για το μεταναστευτικό!

Μαργαρίτης Σχοινάς

Αίφνης ο Ευρωπαίος Επίτροπος αμφισβητεί την Ευρώπη για το μεταναστευτικό!

«Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δεν θα είναι Ευρώπη»

Συγνώμη, ο κ. Σχοινάς ως δεξί χέρι του Γιουνκέρ και επί σειρά ετών εκλεκτό μέλος της γραφειοκρατικής ελίτ της Κομισιόν αίφνης επιτίθεται στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό;

Μήπως οι πολιτικές φιλοδοξίες του κ. Σχοινά (θέλεις κι αυτός να γίνει πρωθυπουργός) τον κάνουν να εναντιώνεται στον άλλο του εαυτό;

«Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δεν θα είναι Ευρώπη», τόνισε ο ‘Ελληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, μιλώντας στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Στο μεταναστευτικό, η χώρα μας στέκεται όρθια στο όνομα της Ευρώπης. Σε λίγους μήνες η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή θα αναπτύξει φύλακες για την προστασία των συνόρων της. Δείχνει τη βούληση της Ένωσης να φυλάξει επιτέλους τα κοινά μας σύνορα. Η επιτροπή θα προτείνει νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Όλα τα κράτη θα επιμερίζονται δίκαια τα βάρη και τις πιέσεις» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

«Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ως Ευρώπη. Με όπλο τους εταίρους της. Η Μόρια μας πληγώνει βαθιά, αλλά οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι ανεκτές και συμβατές με ένα έθνος που παραδοσιακά ενσωμάτωνε τους πρόσφυγες» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σχοινάς υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε αναπτυξιακό και επενδυτικό reset, και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων και θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησαν όλοι οι Ελληνες επιτρόποι μέχρι σήμερα».

Ο κ. Σχοινάς αναφερόμενος στη κρίσιμη περίοδο του 2015 είπε: «Το επίτευγμα της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρώπη τέθηκε σε κίνδυνο όχι από δική μας ευθύνη αλλά εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων. Ευτυχώς απέτυχαν. Γιατί οι Έλληνες, με τις θυσίες τους, αγκίστρωσαν τη χώρα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη. Απέτυχαν γιατί ο Γιουνκέρ κράτησε την Ελλάδα από τον γκρεμό. Απέτυχαν γιατί η Νέα Δημοκρατία, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκείνο τον κολασμένο Αύγουστο του 2015 έβαλε πλάτη»

Τέλος, μιλώντας για τη σημερινή Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «είμαστε όαση σταθερότητας στην ασταθή περιοχή μας. Είμαστε η πρώτη χώρα ανάχωμα στο λαϊκισμό».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Φιλελεύθεροι ληστές χτύπησαν στο Δημαρχείο Αχαρνών!
Την αξιολόγηση 1 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων διέταξε ο Πρωθυπουργός μετά το φιάσκο Διαματάρη!
Αγαπητέ κ. Δένδια μήπως είναι αδυναμία η απέλαση του Λίβυου πρέσβως, όταν δεν τολμούμε να κάνουμε το ίδιο με τον Τούρκο;
Η Τέχνη του Πολέμου
Ο Γιάννης Στουρνάρας αναδεικνύει την “αλχημεία” Μέρκελ, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί για χάρη του Τσίπρα
Η SKAG oδήγησε την Jumbo στα δικαστήρια για φθηνές απομιμήσεις και την κέρδισε!
Πρώτη φορά πρωθυπουργός σε Συνέδριο για το Εγκλημα της Γενοκτονίας των Ποντίων
H COSMOTE διπλασιάζει ξανά τα GB στα πακέτα δεδομένων κινητής, διατηρώντας τις ίδιες χρεώσεις
Η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο στον κόσμο πληθυσμό προσφύγων
EKTAKTO>Δένδιας-Τσαβούσογλου μιλάνε ανοιχτά για πόλεμο!
Διάλεξη για το Brexit στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Σε στελέχη της εταιρείας TUV NORD μίλησε ο Αδωνις