kourdistoportocali.comNews DeskΗ αγάπη της για τα αδέσποτα καθρεφτίζει την ψυχή της

Εριέττα Κούρκουλου

Η αγάπη της για τα αδέσποτα καθρεφτίζει την ψυχή της

-Τα σκυλιά μου έχουν αλλάξει την ζωή

Ποιον δεν αγγίζει άραγε η πρωτοβουλία της Εριέττα Κούρκουλου να στεγάσει δεκάδες αδέσποτα σκυλιά να αφιερώνεται σε αυτά και να τους μοιράζει απλόχερα την αγάπη και την φροντίδα της;
Διαβάσαμε σε παλαιότερη συνέντευξή της, στην «Καθημερινή της Κυριακής» και ειλικρινά μας συγκίνησε. Όπως άλλωστε έχει δηλώσει η ίδια κατά καιρούς «τα σκυλιά μου έχουν αλλάξει την ζωή».

Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης

Για το καταφύγιο Save A Greek Stray που δημιούργησε στον Ωρωπό, δηλώνει πως «στόχος ήταν να χτιστεί ένα μέρος ευχάριστο, τόσο για τα σκυλιά όσο και για τους επισκέπτες μας. Θέλαμε να μπορεί να φέρνει ένας γονέας τα παιδιά του και να μην φεύγουν στενοχωρημένα. Τα καταφύγια της Ελλάδας είναι συνήθως δυσάρεστα μέρη και αυτό θέλαμε να το αλλάξουμε. Η διαδικασία ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη.

Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ειδικά όσον αφορά τα καταφύγια ζώων είναι ατελείωτη και οι προδιαγραφές πολύ συγκεκριμένες. Μας πήρε πάνω από μια διετία αλλά τελικά  τα καταφέραμε. Ο Ωρωπός πιστεύω ότι ήταν σωστή επιλογή μιας και ο αριθμός αδέσποτων ζώων στην περιοχή είναι τεράστιος όπως και η ανάγκη για βοήθεια».
Όσο για τις δράσεις του Save A Greek Stray, περιλαμβάνουν την περισυλλογή αδέσποτων ζώων, την αποκατάστασή τους σωματικά και ψυχικά και την εύρεση μιας κατάλληλης οικογένειας για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η Εριέττα Κούρκουλου έχει περιγράψει και τις διαδικασίες που ακολουθούνται τονίζοντας πως «όταν έρχεται ένα ζώο στο καταφύγιο, μεταφέρεται στο κτηνιατρείο μας, όπου γίνεται μια πρώτη εκτίμηση της υγείας του, και εάν κριθεί αναγκαίο του παρέχεται κτηνιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια αξιολογούμε τη συμπεριφορά του, για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του είδους της οικογένειας στην οποία θα ταίριαζε καλύτερα. Έπειτα, το ζώο στειρώνεται, τσιπάρεται και ξεκινάει η προσπάθεια να βρεθούν οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να του προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Τα βήματα της υιοθεσίας, εάν και εφόσον ένα ζώο είναι πλέον υγιές, είναι τέσσερα. Ζητάμε από τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν μία φόρμα υιοθεσίας, η οποία αποτελείται από ερωτήσεις που μας βοηθούν να καταλάβουμε τι είδους ζώο θα τους ταίριαζε καλύτερα, όπως και αν πληρούν τις βασικές προδιαγραφές για να κριθούν κατάλληλοι να υιοθετήσουν ένα οποιοδήποτε ζώο μας. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι αυτοί καλούνται στο καταφύγιο, για να γνωρίσουν το ζώο που τους ενδιαφέρει, αλλά και για να αποκτήσουμε κι εμείς μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για αυτούς. Εάν όλα έχουν πάει καλά μέχρι εκείνο το σημείο, ακολουθεί ένας έλεγχος του σπιτιού της οικογένειας και έπειτα μπορούν να περάσουν να παραλάβουν το νέο τους φίλο. Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη περίπου 280 υιοθεσίες.
Ανάμεσα στις δυνατότητες που έχει κάποιος φιλόζωος είναι να γίνει μέσω του SGS εικονικός κηδεμόνας ζώων: «Η επιλογή μιας εικονικής υιοθεσίας», λέει η Εριέττα Κούρκουλου «απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν μπορούν να προσθέσουν ένα νέο τετράποδο στην οικογένειά τους αλλά θέλουν να βοηθήσουν με την συντήρησή ενός ζώου εντός του καταφυγίου. Αυτή η επιλογή αφορά τα ζώα που, λόγω φοβίας προς τους ανθρώπους από περασμένες εμπειρίες, είναι δύσκολο να προωθηθούν για υιοθεσία».
Η Εριέττα δείχνει την ανθρωπιά της.. Η αγάπη της για τα αδέσποτα καθρεφτίζει και την ψυχή της…

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018> Ο Αλέξης, η Αγκα και ο Μαρίνος παρακολουθούν το σώου που δίνει ο SOO_ το νέο μέλος της παρέας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Ξαφνικά στη κόψη του ξυραφιού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για την 3η δόση. Δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του
Telegraph-ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ> Συνεργάτης των Fauci και Gates πάσχιζε με μανία να παρασκευάσει ιό σαν την Covid-19 ενώ ο Gates είχε προαναγγείλει την πανδημία με αυτά τα χαρακτηριστικά από το 2015!
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
ΣΟΚ στο Ισραήλ> Ο 49χρονος δημοφιλής προπονητής μπάσκετ Arik Alfasi πέθανε από COVID-19 παρότι είχε εμβολιαστεί δύο φορές, ήταν αθλητικός χωρίς νοσήματα
Aμήχανος τώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να θεωρήσουν ανεμβολίαστους όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση, 6 μήνες μετά τη 2η!
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται
John και Jenny Paulson> Διαζύγιο 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Πως έγινε η επιλογή των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που λαμβάνουν μέρος στις κλινικές έρευνες των εμβολίων της Pfizer
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Μεγάλη δικαίωση του George Soros για το Κινέζικο κράχ