kourdistoportocali.comNews DeskΑυτή τη φορά δεν θα τους πετάξουμε στη θάλασσα. ΦΕΥΓΟΥΝ μόνοι τους από την Ελλάδα!

Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Αυτή τη φορά δεν θα τους πετάξουμε στη θάλασσα. ΦΕΥΓΟΥΝ μόνοι τους από την Ελλάδα!

Ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος σαρκάζει την μετανάστευση των Ελλήνων

Νέος απίστευτος χλευασμός του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί προς τους Ελληνες και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δίκιο. Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους θα πει:

-Aυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να πετάξουμε τους Ελληνες στη θάλασσα. Οι Ελληνες φεύγουν τρέχοντας από την Ελλάδα που δεν είναι κράτος αλλά προτεκτοράτο των δανειστών της. Ηδη 1 εκατ. νέοι Ελληνες πτυχιούχοι την έχουν εγκαταλείψει, ενώ φεύγουν από την Ελλάδα, γιατροί ακόμη και υδραυλικοί. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουμε ούτε μια σφαίρα!…

 Γράφει η Gillian Rothschild

Μήπως δεν έχει δίκιο ο θρασύς Τούρκος; Ποιος Ελληνας θα απομείνει σ΄αυτό εδώ το διεφθαρμένο κράτος με το 80% φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών; Ενα κράτος που συντηρεί και το συντηρούν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι; Ενα κράτος οι κηφήνες υπουργοί του οποίου εφευρίσκουν διαρκώς νέους φόρους;

Ετσι πρόσθετη επιβάρυνση της τάξης των 7.000 ευρώ κατά μέσο όρο φέρνει σε κάθε νοικοκυριό το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο και βιάζεται να ψηφίσει πριν το Eurogroup. To ίδιο νομοσχέδιο εκχωρεί στους ευρωπαίους δανειστές δημόσια περιουσία 25 δις.ευρώ αν και η κυβέρνηση και πάλι κάνει το άσπρο μαύρο.

Όπως και να το λένε Τσίπρας και Τσακαλώτος, το νέο μνημόνιο είναι εδώ και «ζητά» μόνιμα και αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία θα φθάσουν σωρευτικά τα 43 δισ.ευρώ ως το 2022.

Ως γνωστόν τα μέτρα του 2019 επρόκειτο να κόψουν 1,8 δισ. ευρώ από συντάξεις (1% του ΑΕΠ) και άλλα τόσα από τη μείωση στο αφορολόγητο. Το  Μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε στη Βουλή αποκαλύπτει ότι ο επαναϋπολογισμός των παλαιών συντάξεων θα αφαιρέσει τελικά 2,55 δισ. ευρώ, από την αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων ενώ ακόμη 232 εκατ. ευρώ θα κοπούν από τις επικουρικές συντάξεις. Επιπλέον, από την μείωση στο αφορολόγητο η κυβέρνηση προβλέπει αφαίμαξη 1,920 δισ. ευρώ.

Στην ουσία το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα, συνδυαστικά, αφαιρούν ως και τρεις συντάξεις το χρόνο από το εισόδημα των συνταξιούχων αφού γίνονται περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργείται το οικογενειακό επίδομα και μειώνεται σημαντικά το αφορολόγητο όριο.

H επιβάρυνση των περίπου 7.000 ευρώ μέχρι το 2022 προκύπτει από τις δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 42,9 δισ. ευρώ σωρευτικά στην προσεχή πενταετία, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τα 6 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά με μόνιμες μειώσεις παροχών και συντάξεων έως 18%, αλλά και με συνεχείς αυξήσεις φόρων κατά 6% περίπου.

Με τη λήξη του μνημονίου,

–   Θα υπάρξουν αυξήσεις ως και 100 ευρώ στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, και με εκπλήξεις συνεχείς αφού οι αντικειμενικές θα αλλάζουν οποτεδήποτε, μέσω ενός μηχανισμού υπολογισμού της τρέχουσας αξίας των ακινήτων.

– θα γίνουν μόνιμες περικοπές σε ποσοστό ως και 18% στην κύρια σύνταξη 1 εκατομμυρίου συνταξιούχων από τον Δεκέμβριο του 2018.

–  θα φορολογηθούν 1 εκατομμύριο μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες με εισοδήματα της τάξης των 400-500 ευρώ, οι οποίοι ενέπιπταν στο αφορολόγητο, και πλέον για πρώτη φορά  θα έχουν μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου, επειδή μειώνεται από 1.1.2020 το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ.

Οσο αφορά την κριτική ότι με το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη δίνει στους Ευρωπαίους δανειστές κρατική περιουσία συνολικής αξίας 25 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση αναζητά νομικίστικες απαντήσεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαιώνεται ότι οι δανειστές ζήτησαν και πέτυχαν να λάβουν εγγυήσεις ότι τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα με το 3ο Μνημόνιο θα αποπληρωθούν -ακόμη κι αν υπάρξει αντικειμενική αδυναμία εξόφλήσής τους- μέσω της παροχής εγγυήσεων στον ESM από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

«Με την συγκεκριμένη εγγύηση δημιουργείται ένας μηχανισμός προστασίας του ESM σε σχέση με τα μερίσματα (αν και εφόσον υπάρξουν) που θα λαμβάνει το Δημόσιο από την ΕΕΣΥΠ και μέρος των οποίων θα χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή της δανειακής σύμβασης. Για το λόγο αυτό η εγγύηση δεν είναι απεριόριστη, δεν αφορά δηλαδή το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, αλλά περιορίζεται σε ένα ποσό (25 δις) το οποίο προσεγγίζει την θεωρητική αξία, σε βάθος χρόνου, που θα μπορούσε να εισπράξει το Δημόσιο από την Εταιρεία, ως μέρισμα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK