kourdistoportocali.comNews DeskAφροδίτη Λατινοπούλου [VIDEO]> Γιατί είναι ένας καλός λόγος να πας τη κάλπη

Breaking News

Aφροδίτη Λατινοπούλου [VIDEO]> Γιατί είναι ένας καλός λόγος να πας τη κάλπη

Δείτε τι συμβαίνει στο κόσμο τον Μάρτιο του 2024

H Aφροδίτη Λατινοπούλου είναι ένας καλός λόγος να πας τη κάλπη εν μέσω μείωσης του δυτικού πληθυσμού και καθώς η Ατζέντα 2030 η οποία έχει στόχο το θανάσιμο πλήγμα στη κοστοβόρα δυτική οικογένεια (ώστε να πετύχουν το στόχο του) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

By Sir Thomas Lawrence

Την ίδια στιγμοί όμως και οι λαοί εκεί έξω, στο παγκόσμιο χωριό, αφυπνίζονται και συνειδητοποιούν ότι μας σκοτώνουν.

Η WOKE ιδεολογία, τα LQTBQ Hamas κινήματα, οι planδημίες, τα εμβόλια ευθανασίας και στειρότητας COVID-19, η εργαστηριακή κλιματική κρίση, η κατάργηση των αγροτών και ο έλεγχος της διατροφικής αλυσίδας από ευγονιστές όπως ο Bill Gates, οι πόλεις της τυραννίας των 15′, η απαγόρευση των ταξιδίων, η πρόκληση πλημμυρών και πυρκαγιών (ακόμη και σεισμών) και στη συνέχεια ο εγκλεισμός των θυμάτων σε κοινότητες στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως η σχεδιαζόμενη στη Θεσσαλία, υπηρετούν ακριβώς αυτό το θανάσιμο στόχο.

Και πάνω απ΄όλα και εκτός από τις νέες planδημίες που σχεδιάζονται η επιβολή του ψηφιακού νομίσματος εκτός από την αρπαγή περιουσιών, εταιριών, βιομηχανιών, εφοπλιστικών στόλων και κατάργηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα σημάνει αυτόματα και τη διά (σύντομου) βίου φυλάκισή σου.

Εν μέσω επιχείρησης Γενοκτονίας και ερήμωσης του δυτικού πληθυσμού όποιος εκούσια η ακούσια αρθρώνει μία φωνή αντίστασης θα πρέπει, όσο είναι καιρός ,η φωνή του να ακούγεται.

Και στη προκειμένη περίπτωση επειδή η Αφροδίτη είναι και αισθαντική παρουσία μπορείτε πρώτα να τη δείτε και στη συνέχεια να την ακούσετε.

Κάντε το για να μην πάτε αδιάβαστοι…

Kαθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται- σύμφωνα με τις Εφημερίδες της Κυβερνήσεως– να πετάξει στις ΗΠΑ (συστήνουμε ανεπίφυλακτα ανεμβολίαστους πιλότους και πλήρωμα) ώστε να συναντήσει τον σε άννοια, με απώλεια αίσθησης του περιβάλλοντος και παρόλα αυτά εκ νέου υποψήφιο του deep state Αμερικανό Πρόεδρο Joe Biden, φίλος δημοσκόπος-από τους πλέον γνωστούς στην σχετική αγορά-επικοινώνησε με το Κουρδιστό Πορτοκάλι για να μας μεταφέρει δημοσκοπικά ευρήματα 3 εταιριών που του προκάλεσαν αίσθηση.

Παρότι η συντακτική ομάδα του Κουρδιστού Πορτοκαλιού δύσκολα εντυπωσιάζεται δημοσιοποιούμε τις σχετικές μετρήσεις γιατί τουλάχιστο έχουν ενδιαφέρον ενόψει των Ευρωεκλογών και καθώς οι ηγέτες της Ε.Ε. συμμετέχουν με προθυμία στην Γενοκτονία μείωσης του δυτικού πληθυσμού, δλδ των οξυδερκών βρεφοποιημένων πολιτών εξαιτίας του παγκοσμίου χρέους και της ανάγκης μίας elite ευγονιστών να παραμείνουν οι σκιώδεις κυβερνήτες του (δυτικού) κόσμου.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη για τους δημοσκόπους έρχεται από τη Φωνή της Λογικής.

Το κόμμα της αισθαντικής Λατινοπούλου βρίσκεται ήδη στο 3,5% και ανεβαίνει με φρενήρεις ρυθμούς. Με μια απλή κίνηση συνεργασίας θα μπορούσε να πιάσει (ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ) στη 2η θέση τον Κασσελάκη που βρίσκεται ήδη στο 17% παρότι και ο ίδιος παιδί της μεγάλης επαναφοράς, δλδ του θανάτου σου.

Πως θα μπορούσε η Αφροδίτη να εκτοξευθεί στο 17%; Είναι απλό.

Μέσα από τη συνεργασία με το Κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 14% και με επίσης φρενήρεις ανοδικές τάσεις.

Άρα, Ελληνική Λύση και Φωνή της Λογικής 17,5%!

Αντιθέτως εκείνος που ψάχνει τη ψήφο του μια και μάλλον δεν θα τον ψηφίσει ούτε η πρώην σύζυγός του, είναι οξυδερκής ηγέτης (που επίσης αισθάνεται να φλογίζει τα σωθικά του η κλιματική αλλαγή) Νίκος Ανδρουλάκης.

Το χαζοΚΙΝΑΛ του πλούσιου εισοδηματία Ανδρουλάκη παραπαίει ήδη στο 8% γεγονός που δίνει ελπίδες στο Κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (επίσης τέκνο του Klaus Schwab καθώς ο Jacob βρίσκεται πλέον στη μόνιμη κατοικία του στo Willesden Jewish Cemetery).

Οι Δημοκράτες του Ανδρέα λαμβάνουν ένα ελπιδοφόρο 2,5% καθώς το Ανδρουλάκειο εκτόπισμα τελεί υπό εξαφάνιση.

Πάμε τώρα στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι επίσης φίλος του Γάλλου προέδρου Macron για την σύζυγο του οποίου Brigitte, αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι είναι άνδρας!

H NΔ βρίσκεται μόλις στο 25% και θα χρειαστεί τη βοήθεια της Singular Logic!

Έκπληξη αποτελεί και το ποσοστό του ΚΚΕ στο 11% με ανοδικές τάσεις.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει λόγους να συνεχίσει να τα κάνει πουτ… στη Βουλή για την Ανθρωποθυσία των Τεμπών καθώς η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στο 3,5%.

Νέα Αριστερά, Βαρουφάκης, Κόκκαλης μάχονται σε ένα εύρος μεταξύ 1,5-2%.

Ανακεφαλαίωση>

ΝΔ 25%

ΣΥΡΙΖΑ 17%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 14%

ΚΚΕ 11%

ΚΙΝΑΛ 8%

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ 3,5%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 2,5%

Συνεχίζουμε ως εξής μια και 1,5 εκατ. αναγνώστες έχουν διαβάσει αυτό που ακολουθεί

Οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν να ψηλαφίζουν την Γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Ιστορικός ρόλος των Ελλήνων επιχειρηματιών

Aυτό που συμβαίνει δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Οι Έλληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ο εγχώριος εμπορικός κόσμος πληρώνει για να πεθάνει!

Με απλά λόγια χρηματοδοτεί τον θάνατο των οικογενειών και των εταιριών τους.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας εξαιτίας μη επιτρεπόμενης άγνοιας κινδύνου χρηματοδοτεί και χορηγεί την ερήμωση των επιχειρήσεών του και τον αφανισμό των οικογένειών τους.

Πως είναι δυνατόν ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας να παραμένει ανυποψίαστος και να χρηματοδοτεί την μηντιακή προπαγάνδα του αφανισμού του στηρίζοντας ταυτόχρονα ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο σχεδόν στο σύνολό του υπηρετεί την Ατζέντα της μεγάλης επαναφοράς, δλδ της ερήμωσης του δυτικού πληθυσμού και των δυτικών επιχειρήσεων.

Γιατί αυτό ακριβώς βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ερήμωση του δυτικού κόσμου εξαιτίας της φούσκας του παγκοσμίου χρέους και της βουλιμίας μίας χούφτας elites να παραμείνουν με κάθε μέσο κυρίαρχοι του κόσμου με εργαλείο το χρήμα ως χρέος.

Ακριβώς αυτό το όραμα υπηρετούν τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Κασσελάκης.

Αυτό το όραμα υπηρέτησε ο κ. Τσίπρας ενώ το πλουσιόπαιδο του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρουλάκης δεν πέφτει για ύπνο εάν δεν προσευχηθεί πρώτα για την Κλιματική Αλλαγή-όπως κάνουν η Μαρία Σπυράκη και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της καταδέχεται να βάλει και πλυντήριο-χωριστά τα λευκά της ιδίας και του συζύγου της, χωριστά τα χρωματιστά.

Με τη σειρά τους τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της κυβερνήσεως-όπως λέμε Εφημερίδες της Κυβερνήσεως-υπηρετούν 24/7 την προπαγάνδα της Ατζέντας 2030 ελέγχου και μείωσης του δυτικού πληθυσμού.

Ακολουθεί λίστα με μερικά από τα θανάσιμα εργαλεία της Ατζέντας για τα οποία έχετε υποστεί τεράστια πλύση εγκεφάλου. Ο στόχος όλων είναι ο αφανισμός της δυτικής οικογένειας.

1. Εργαστηριακές Πανδημίες και επιβολή προκατασκευασμένων εμβολίων ευθανασίας (turbo καρκίνοι, εγκεφαλικά, εμφράγματα, στειρότητες, αφροδισιακά, αυτοάνοσα, κλπ). Από τις πλέον γνωστές η Ισπανική Γρίπη, η Νόσος των Πτηνών, το AIDS, o H1N1, o ιός που προκαλεί τον COVID-19, η σχεδιαζόμενη προσεχώς planδημία Χ. με εργαστηριακούς gain of gunction ιούς.

2. Μετανάστες ως εισβολείς και αντικατάσταση του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού.

3. WOKE ιδεολογία, gay και λοιποί γάμοι, παρένθετες μητέρες και πάσης φύσες LGTBQHamas και λοιπών πογκολίνων κινήματα.

4. Νομιμοποίηση και παρότρυνση των αμβλώσεων

5. Παιδεία εστιασμένη στην πειθώ για οιαδήποτε άλλη επιλογή φύλου εκτός του str8 άνδρα και της str8 γυναίκας ει δυνατόν από την νηπιακή εκπαίδευση

6. Καλλιέργεια κουλτούρας αντισημιτισμού και μίσους για το Ισραήλ και τον μαρτυρικό Εβραικό λαό ώστε οι ίδιοι να παραμένουν στο απυρόβλητο.

7. Αξιοποίηση προς όφελός τους και για την επιτυχία του σκοπού τους σχεδόν όλων των δήθεν παγκοσμίων οργανισμών οι οποίοι δεν είναι παρά εταιρίες της ιδιοκτησίας τους στρατευμένες στη μείωση του δυτικού πληθυσμού με την Ε.Ε. να συμμετέχει ενεργά στο αφήγημα της εργαστηριακής planδημίας και της επιβολής των εμβολίων-βλέπε συμφωνίες Mπουρλά-Ursula κάτω από το τραπέζι.

8. Αξιοποίηση των πολέμων είτε ως assets όταν πρόκειται για τις κατεστραμμένες χώρες (βλέπε Oυκρανία) είτε ως εξυπηρέτηση του στόχου της παγκοσμιοποίησης.

9. Κατασκευή τρομοκρατικών και τρομακτικών γεγονότων όπως για παράδειγμα το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

10. Η επιβολή του ψηφιακού νομίσματος ώσπου μία μέρα δεν θα σου ανήκει τίποτε και θα είσαι ευτυχής

11. Και φυσικά η διαβόητη (επίσης εργαστηριακή) Κλιματική Αλλαγή στην ποδιά της οποίας σφάζονται παλουκάρια σαν τον Κασσελάκη, τον Ανδρουλάκη, τον Τσίπρα, κλπ. Στο όνομά της δεν πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι σου, να έχεις μποστάνι, να καλλιεργείς το χωράφι σου, να έχεις ιδιωτικό αυτοκίνητο, να ταξιδεύεις, να ζεις. Αυτός είναι ο στόχος και αυτός ο στόχος θα περάσει μέσα από τη (μη) βιώσιμη ανάπτυξη, από τις πόλεις των 15′, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα πράσινα νεκροταφεία, τις πράσινες σερβιέτες, τα πράσινα άλογα εν γένει, τους φιλικούς για το περιβάλλον δονητές και ότι άλλο σκαρφιστεί το μυαλό τους ώστε να μην έχεις δικαίωμα στην ύπαρξη νομοθετώντας στο μεταξύ αθόρυβα και ύπουλα νόμους οι οποίοι στη κυριολεξία σου παίρνουν τα μέτρα και σου ράβουν το κοστούμι για το τελευταίο ταξίδι.

Στη συνέχεια ίσως συνειδητοποιήσετε γιατί τόση πρεμούρα της Προέδρου της Δημοκρατίας μας, του πολιτικού προσωπικού της χώρας και των Εφημερίδων της Κυβερνήσεως για την περίφημη Κλιματική Αλλαγή.

Πότε η Apple σκότωσε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Δεν είχαν παρέλθει παρά μόνο ώρες αφότου ανακοινώθηκε από τους οικείους του ο θάνατος του Λόρδου Rothschild όταν η Apple ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ικανότητες αυτοοδήγησης, ένα μυστικό προϊόν που βρισκόταν στα σκαριά για σχεδόν μια δεκαετία.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τον θάνατο του τραπεζίτη και φιλανθρώπου κάτοικοι του κεντρικού Λονδίνου παρατήρησαν μία πολύ σπάνια παρέλαση.

Τρεις Ιππείς από το The Blues and Royals (RHG/D)-το Σύνταγμα του Βρετανικού Στρατού-να ιππεύουν τρία άλογα, δύο μαύρα και ένα λευκό. Σύμφωνα με την παράδοση το λευκό άλογο εμφανίζεται μόνο παρουσία του Βασιλέως.

Ένα Λευκό Άλογο βγήκε έξω και το Λευκό Άλογο φέρεται να βγαίνει μόνο όταν είναι παρών ο Βασιλιάς.

Η σημαία που καλύπτεται από ένα μαύρο κάλυμμα μπορεί να υποδηλώνει μια ζοφερή περίσταση, ίσως μια κηδεία ή μνημόσυνο.

Η συγκυρία της τελετής έκανε πολλούς να την συνδέσουν με τον θάνατο του Λόρδου Rothschild ο οποίος ανακοινώθηκε τη Δευτέρα χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος και η αιτία του θανάτου.

Πάμε όμως να δούμε πως συνδέεται το παγκόσμιο project της κλιματικής αλλαγής-κρίσης-υπερθέρμανσης, πράσινης ανάπτυξης, κλπ με τον τεθνεόντα Λόρδο που μοιάζει να κατείχε ατύπως τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα με αποτέλεσμα φιγούρες όπως η γραφική Σουηδή Greta Thunberg και εγχώριοι πολιτικοί -του νέου μετρίου δημάρχου Δούκα συμπεριλαμβανομένου-αλλά και του -“πράσινου” -Πέτρου Κόκκαλη (ο Πετράν είχε στη κατοχή του πολύ νωρίς πράσινες διαβαθμισμένες πληροφορίες και επένδυσε σχετικά στο πράσινο, με το πράσινο κόμμα να είναι το τελευταίο στη σειρά εφεύρημά του) και λοιπών νταλαβαριτζήδων πολιτικών τυχοδιωκτών οι οποίοι απλά για να είναι αρεστοί στον Λόρδο ξεσπούσαν δημοσίως τους πράσινους οργασμούς τους καταπάνω μας.

Ο Λόρδος Rothschild σε αντίθεση με τους ανοήτους πράσινους προθύμους, τούς οποίους ποτέ δε εξουσιοδότησε-ούτε έμμεσα-ήτο ένας λιτός ευγενής φιλάνθρωπος, φιλέλληνας που “θα μπορούσε να συγκριθεί με τον 5ο Κόμη του Guilford, ιδρυτή της Ιονίου Ακαδημίας το 1824, με τον οποίο ένιωθε ότι είχε συγγένειες-όπως παρόμοιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο και πολιτιστικά ενδιαφέροντα.

Ο γάμος της μητέρας του Barbara Hutchinson με τον Nico Hadjikyriaco-Ghika (1906-1994) τον έκανε να αγαπήσει περισσότερο τη χώρα μας και ιδιαίτερα το νησί της Κέρκυρας.

From the left: Nikos Hadjikyriakos-Ghikas, John Craxton, Barbara Hutchinson-Ghika, Patrick Leigh Fermor, Joan Leigh Fermor, 1958

Συνεχίζουμε με την βόμβα της Apple>

Η Apple λοιπόν ακύρωσε τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ικανότητες αυτοοδήγησης, ένα μυστικό προϊόν που βρισκόταν στα σκαριά για σχεδόν μια δεκαετία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της σε εσωτερική σύσκεψη την Τρίτη ότι θα καταργήσει το project και ότι τα μέλη της ομάδας θα αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης κάποιων από αυτούς στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple, σύμφωνα με ένα άτομο που ενημερώθηκε για τη συζήτηση και το οποίο ζήτησε τη διατήρηση της ανωνυμίας του επειδή η συζήτηση δεν ήταν δημόσια.

Ως μέρος της αναδιάρθρωσης, ο Kevin Lynch, στέλεχος που συμμετείχε στο project του αυτοκινήτου, θα αναφέρεται πλέον στον John Giannandrea, επικεφαλής στρατηγικής τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, είπε ο ίδιος άνθρωπος.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει. Η είδηση ότι η Apple θα τερμάτιζε το project της για τα αυτοκίνητα είχε αναφερθεί νωρίτερα και από το Bloomberg.

Αν και η Apple δεν είχε αποκαλύψει το αυτοκίνητό της στους καταναλωτές, το προϊόν ήταν για πολλά χρόνια ένα από τα… χειρότερα κρυμμένα μυστικά της Silicon Valley επειδή δοκιμαζόταν σε δημόσιους δρόμους. Η ακύρωση είναι μια σπάνια κίνηση από την Apple, η οποία συνήθως δεν απορρίπτει τέτοια δημόσια και υψηλού προφίλ project.

Η εταιρεία αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια να βρει νέους δρόμους ανάπτυξης, καθώς το πολύ σημαντικό iPhone της έχει κορεστεί στην αγορά και οι άνθρωποι αναβαθμίζουν τα τηλέφωνά τους λιγότερο συχνά από ό,τι στο παρελθόν.

A video posted on YouTube depicts the Blues and Royals regiment in Central London parading the color.

The Blues and Royals is a cavalry regiment within the British Army.

The individual in the video mentions that the King is currently absent.

According to the person… pic.twitter.com/dLIDivQNdn

— Shadow of Ezra (@ShadowofEzra) February 25, 2024

Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, είχε υπαινιχθεί δημόσια ότι η Apple ενδιαφέρεται να εισέλθει στον χώρο του αυτοκινήτου. Η εταιρεία δοκίμαζε επίσης εκατοντάδες οχήματα εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης εδώ και πολλά χρόνια. Το αυτοκίνητο, εσωτερικά με την κωδική ονομασία Titan και Project 172, ήταν ένα προκλητικό προϊόν προς ανάπτυξη, ωστόσο με την πάροδο των ετών τμήματα του project έκλεισαν, σχέδια ακυρώθηκαν και επανεκκινήθηκαν και δεκάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν στην πορεία.

Το αυτοκίνητο, για το οποίο η Apple ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα, προοριζόταν ως αντίπαλος των ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, τα οποία περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης.

Το προϊόν ήταν σημαντικό για την κληρονομιά του Cook καθώς θα είχε καταφέρει να αντικρούσει την αντίληψη ότι η Apple έχει χάσει την ικανότητά της να καινοτομεί και να δημιουργεί το επόμενο μεγάλο πράγμα της αγοράς.

Υπό την ηγεσία του Cook, η εταιρεία παρουσίασε έναν μικρό αριθμό νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του Apple Watch, το οποίο ηγείται πλέον στην αγορά των έξυπνων ρολογιών, το έξυπνο ηχείο HomePod και το Vision Pro, τα γυαλιά των 3.500 δολαρίων που κυκλοφόρησαν αυτόν τον μήνα για να ανταγωνιστούν τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας της Meta.

Lord (Jacob) Rothschild>Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε το περιβάλλον πλέον και ο ιός μας τράβηξε την προσοχή από αυτό το σοβαρό ζήτημα…

Ο Επενδυτής και Φιλάνθρωπος Lord (Jacob) Rothschild σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στη κόρη του Hannah Rothschild, συγγραφέα, σκηνοθέτη (και επίσης) Φιλάνθρωπο, δήλωσε-εν μέσω πανδημίας- πως η Πανδημία ήταν ένας περισπασμός που “μας τράβηξε τη προσοχή από το μείζον θέμα της Κλιματικής Αλλαγής…”

-Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε το περιβάλλον πλέον και ο ιός μας τράβηξε την προσοχή από αυτό το σοβαρό ζήτημα…”

Ο Lord (Jacob) Rothschild OM GBE CVO στην ίδια συνέντευξη για λογαριασμό του Bloomberg μιλάει για την Ιστορία του περίφημου Waddesdon Manor μία τεράστια έκταση, ένα “εξοχικό σπίτι” στο χωριό Waddesdon, στο Buckinghamshire της Αγγλίας.

Το Waddesdon Manor ανήκει στο National Trust.

Το 2019 προ κοροναιού πάνω 463.000 επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του πληρώνοντας φυσικά το αντίστοιχο εισιτήριο.

Ο Lord (Jacob) Rothschild λοιπόν μιλά για το Waddesdon Manor και την εξέλιξή του σε ένα σύγχρονο κόμβο για τεχνολογικά προηγμένες λύσεις Κλιματικής Αλλαγής.

Στο VIDEO που ακολουθεί αναφέρεται αρχικά στην ιστορία της οικογένειάς του.

Πως ξεκίνησε τη δημιουργία του ο Baron Ferdinand de Rothschildο σε ένα δωμάτιο με 17 άλλους και πως η οικογένεια κατάφερε να κάνει πολλά λεφτά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα ενώ τα έφαγε το δεύτερο μισό χτίζοντας 44 σπίτια.

Μετά ήρθε ο 20ος Αιώνας πόλεμοι και φόροι άφησαν πίσω μόνο ένα από τα 44 σπίτια το οποίο δέχεται περίπου 450.000 επισκέπτες το χρόνο.

Στο Waddesdon Manor υπάρχει μεταξύ άλλων Συνεδριακό Κέντρο στο οποίο γίνονται μαζέματα για το περιβάλλον, με το οποίο ασχολείται η οικογένεια από τις αρχές του αιώνα. Οι πρόγονοί τους ήταν πρωτοπόροι στα περιβαλλοντικά.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO THΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ)

Το σπίτι με 5,5 χιλ εκτάρια είναι πρότυπο ανακύκλωσης και πράσινων καλλιεργειών και συστημάτων.

-Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε το περιβάλλον πλέον και ο ιός μας τράβηξε την προσοχή από αυτό το σοβαρό ζήτημα…

Ας πάρουμε την Κίνα για παράδειγμα τώρα που είπαμε ιός. Πριν τρία χρόνια είχε 3% εκπομπές άνθρακα και τώρα 27%.

Σε κάποιο σημείο κόρη υπενθυμίζει ότι με αυτόν το τρόπο 2.000.000.000 άνθρωποι ξέφυγαν από τη φτώχεια, αλλά ο μπαμπάς Rothschild αναρωτιέται πόσα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για το περιβάλλον.

Η οικογένεια δίνει το παράδειγμα για τη σημασία της πράσινης καλλιέργειας και ανακύκλωσης και πολλή πράσινη σκέψη και οργάνωση.

Η οικογένειά τους έχει τρία στοιχεία: τη γη, τα κτίρια και την ιστορία και ελπίζει να τα χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει τον κόσμο και να γίνει παράδειγμα για να βοηθήσουν όλοι στο project κλιματική αλλαγή.

Η ιστορία του Waddesdon Manor

Η ιστορία του Waddesdon Manor ξεκίνησε ως όραμα ενός ατόμου, του Ferdinand de Rothschild και έγινε κάτι που απολαμβάνουν σήμερα χιλιάδες επισκέπτες. Δημιουργήθηκε ως χώρος για να φιλοξενήσει το διάσημο πάρτι του Βαρόνου Ferdinand de Rothschild που κρατούσε από το Σάββατο έως τη Δευτέρα.

Ο βαρόνος Ferdinand de Rothschild ήθελε ένα κτήμα όπου θα μπορούσε να δραπετεύσει από το Λονδίνο τους καλοκαιρινούς μήνες και να διασκεδάζει ταυτόχρονα την οικογένεια και τους φίλους του με τα περίφημα πάρτι του Σαββατοκύριακου.

Η περιοχή του Vale of Aylesbury ήταν ήδη γνωστή ως «Rothschildshire» για τον αριθμό των σπιτιών που ανήκαν στην οικογένεια στην περιοχή.
Όταν ήρθε στην κληρονομιά του το 1874 αγόρασε ένα γυμνό αγροτικό κτήμα με έναν παραμορφωμένο κώνο στο κέντρο του.

Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το 1877 και έξι χρόνια αργότερα η γη είχε μετατραπεί σε ένα όμορφο τοπίο φυτεύοντας ώριμα δέντρα, φέρνοντας την παροχή νερού από το Aylesbury και αφαιρώντας 30 πόδια χώματος για να δημιουργήσει την εντυπωσιακή προσέγγιση του σπιτιού.

«Η δυσκολία κατασκευής ενός σπιτιού είναι ασήμαντη σε σύγκριση με την προσπάθεια μετατροπής μιας γυμνής ερημιάς σε πάρκο». Ferdinand de Rothschild

Ο Ferdinand ήθελε το εξωτερικό του σπιτιού να είναι στο στυλ των French Renaissance châteaux of the Loire valley και συνεργάστηκε γι΄αυτό τον λόγο με έναν Γάλλο αρχιτέκτονα, τον Gabriel-Hippolyte Destailleur. Επειδή προτίμησε να μη χτίσει σε ανακτορική κλίμακα, διαπίστωσε ότι έπρεπε να προσθέσει μια πτέρυγα σχεδόν στο μισό του μήκους του αρχικού σπιτιού στο δυτικό άκρο.

Το 1883 γιορτάστηκε η ολοκλήρωση του σπιτιού με το πρώτο από τα πολλά πάρτι του σπιτιού. Το τρεχούμενο νερό και η κεντρική θέρμανση υπήρχαν από την αρχή ενώ η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εισήχθη το 1889.

Το red book είναι μία από τις βασικές πηγές που έχουμε σχετικά με το Waddesdon κατά την εποχή του Βαρόνου Ferdinand. Πρόκειται για ένα άλμπουμ φωτογραφιών μαζί με ένα σύντομο δοκίμιο του Ferdinand σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας του Waddesdon.

Πολύ λίγο άλλαξε μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τα δωμάτια αδειάστηκαν για να φιλοξενήσουν 100 παιδιά που εκκενώθηκαν από το Λονδίνο, την πρώτη και μοναδική φορά που τα παιδιά ζούσαν στο σπίτι.
Τέσσερα μέλη της οικογένειας Rothschild ήταν υπεύθυνα για τη δημιουργία, τη φροντίδα και την ανάπτυξη του Waddesdon.
Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο James και η Dorothy Rothschild μετακόμισαν στην πτέρυγα του Bachelor, αφήνοντας το κύριο σπίτι σε παιδιά που εκκενώθηκαν από το Λονδίνο. Υπήρχαν 100 παιδιά όλα κάτω των πέντε ετών, την πρώτη και τελευταία φορά που υπήρχαν παιδιά στο Manor. Και τα τρία δωμάτια του κυρίως σπιτιού αδειάστηκαν για χρήση, με τον James και την Dorothy Rothschild να συνεχίζουν να ζουν στην πτέρυγα των εργένηδων αφότου είχε τελειώσει ο πόλεμος.

Η τελική κληρονομιά του James ήταν να διατηρήσει το Waddesdon για τις επόμενες γενιές. Όπως και οι προκάτοχοί του, πέθανε άτεκνος. Το Waddesdon κληροδοτήθηκε στο National Trust.

Χωρίς απογόνους έφτασε το τέλος της εποχής της μεγάλης εξοχικής κατοικίας και αποφάσισε να αφήσει το Manor, τις συλλογές εθνικής σημασίας και 165 στρέμματα κήπου και πάρκου στο National Trust.

Για να διατηρήσει το κληροδότημα, ο James Rothschild δημιούργησε τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει ποτέ το National Trust και εξασφάλισε τη συνεχή συμμετοχή της οικογένειας Rothschild, ορίζοντας τη σύζυγό του ως πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής.

Η Dorothy Rothschild επέβλεψε τις περίπλοκες ρυθμίσεις για το άνοιγμα του ισογείου στο κοινό το 1959, με πρόσθετες περιοχές που προστέθηκαν τα επόμενα 30 χρόνια. Το 1984 άρχισε την αποκατάσταση της Εκατονταετηρίδας με βασικές επισκευές στο Μέγαρο.


Ο σημερινός λόρδος Rothschild ανέλαβε τη διαχείριση του Waddesdon μετά το θάνατο της Dorothy και επέκτεινε σημαντικά το πρόγραμμα αποκατάστασης. Έκλεισε από το 1990 έως το 1994 για μια εκτεταμένη εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση, η οποία οργάνωσε τις υπηρεσίες και δημιούργησε εκθεσιακούς και ψυχαγωγικούς χώρους στον πρώτο και δεύτερο όροφο καθώς τα κελάρια του κρασιού.

Υπήρξε ακόμη φροντίδα του κήπου. Το Parterre αποκαταστάθηκε και άλλα χαρακτηριστικά του 19ου αιώνα αναδημιουργήθηκαν. Το 2003 τόσο η δομή των πτηνοτροφείων όσο και ο κήπος των πτηνοτροφείων ήταν ένα έργο αποκατάστασης 2 ετών. Με την ανακαίνιση του Aviary σε μπλε και χρυσό-αναφορά στα Γαλλικούς και Γερμανικούς 18th-century garden pavilions όπως αυτά των Versailles και Potsdam που πιθανότατα ενέπνευσαν το σχεδιασμό του.

Hannah Rothschild

Hannah Rothschild CBE is a British writer, documentary filmmaker, businesswoman and philanthropist. Her biography, The Baroness, was published in 2012 in the UK, US and twelve other territories. Her first novel, The Improbability of Love, published in 2015 won the Bollinger Wodehouse Prize for best comic novel and was runner up for the Bailey Women’s Prize for fiction in 2015. Her much anticipated latest novel, House of Trelawney, was published in February 2020.

Hannah’s features and interviews appear in The Telegraph, The Times (London), The New York Times and Vogue. Her documentaries have been shown on the BBC, HBO and at international film festivals. She has lectured on art, film and philanthropy at the Getty, the Royal Academy of Arts and at the Hay Festival. From August 2015 to October 2019 she was the first female Chair of the Board of Trustees of the National Gallery in London.

Hannah is actively involved in a range of organisations including the Rothschild Foundation, Waddesdon Manor, Yad Hanadiv, Illuminated River and an asset management company. In 2018, Hannah was made Commander of the British Empire (CBE) for services to Literature and Philanthropy.

Είναι ο Jerome Powell ο David Copperfield της FED;

Mετά την planδημία της οποίας η προέλευση ήταν η φούσκα του παγκοσμίου χρέους και η επιχείρηση ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των εμπνευστών σε αυτό το κυνήγι γάτας-ποντικιού όπως επίσης και πότε θα σκάσει με κρότο το μπαλόνι του χρέους.

Κι αυτό ενώ στο μεταξύ ο Jerome Powell έχει κάνει περισσότερα μαγικά από τον David Copperfield.

Tόσο που ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι πάει πολύ στραβά εδώ και ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Ένα εκπληκτικό τρισεκατομμύριο δολάρια που προστέθηκαν στο εθνικό χρέος των ΗΠΑ σε μόλις τρεις μήνες, που προβλέπεται να φθάσουν τα ακατανόητα 54 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 10 χρόνια, και οι πληρωμές τόκων της Αμερικής σε καλό δρόμο για να υπερβούν τις αμυντικές δαπάνες το επόμενο έτος, πρέπει να τεθεί το ερώτημα: πόσο μακριά μπορεί να πάει ακόμη η φούσκα του χρέους;

Είναι μια περίεργη κατάσταση όταν ο Jerome Powell, ένας άνθρωπος που επέβλεπε τη μεγαλύτερη εκστρατεία εκτύπωσης χρημάτων στην αμερικανική ιστορία, λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ενώ υποστηρίζει ότι η Fed «προσπαθεί σκληρά να μην σχολιάσει τη δημοσιονομική πολιτική», η πρόταση του Powell για τη διαχείριση του χρέους μετατοπίζει την ευθύνη και το βάρος από την εκτύπωση χρημάτων στη δημοσιονομική ανευθυνότητα εκ μέρους των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.

Αν και έχουν τον ρόλο τους να παίξουν, και είναι μεγάλος, είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δεν έχει αναφερθεί σε καμία από τις «επείγουσες» προειδοποιήσεις του Powell σχετικά με το αυξανόμενο χρέος:

«Μακροπρόθεσμα, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια μη βιώσιμη δημοσιονομική πορεία. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια μη βιώσιμη δημοσιονομική πορεία. Και αυτό σημαίνει απλώς ότι το χρέος αυξάνεται ταχύτερα από την οικονομία. Άρα, είναι μη βιώσιμο. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου αμφιλεγόμενο. Και νομίζω ότι γνωρίζουμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε μια βιώσιμη δημοσιονομική πορεία».

Είναι απορίας άξιο πώς, ακόμη και αν η κυβέρνηση υιοθετούσε ξαφνικά υπεύθυνες δαπάνες και προϋπολογισμό, θα επιστρέφαμε σε μια πορεία αληθινής βιωσιμότητας αφού ο Powell επέβλεψε την εκτύπωση άνω των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο το 2020. Η Fed είναι μια ενδιαφέρουσα πηγή κριτικής για το μη βιώσιμο χρέος, τουλάχιστον:

Όμως, ως συνήθως, η Fed έχει μόνο ένα πραγματικό εργαλείο στην εργαλειοθήκη της: να πειράξει τα επιτόκια άμεσα για να τονώσει ή να αποθαρρύνει τον δανεισμό ή έμμεσα ενεργοποιώντας τον εκτυπωτή χρημάτων. Οι μειώσεις επιτοκίων που αναμένεται αργότερα φέτος θα μειώσουν το βάρος των πληρωμών τόκων στην αύξηση του χρέους, αλλά ταυτόχρονα θα πλημμυρίσουν την οικονομία με νεοδημιουργημένο χρήμα. Οι άνθρωποι, ήδη υπερχρεωμένοι και χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για βασικές ανάγκες, θα επωφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος δανεισμού και θα εγγραφούν για περισσότερα δάνεια για έξοδα και αγαθά που δεν μπορούν πραγματικά να αντέξουν οικονομικά.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να προσθέτουν χρέος αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων περίπου κάθε τρεις μήνες από τον περασμένο Ιούνιο, επεσήμανε αρχικά ο επενδυτικός στρατηγός της Bank of America, Michael Hartnett, σε επενδυτικό σημείωμα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το εθνικό χρέος είναι σήμερα 34,48 τρισεκατομμύρια δολάρια και αυξάνεται. Ξεπέρασε τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ στις 4 Ιανουαρίου.

Τρεις μήνες πριν, το χρέος έφτασε για πρώτη φορά τα 33 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Τρεις μήνες πριν από αυτό, έφτασε για πρώτη φορά τα 32 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 15 Ιουνίου 2023.

«Το εθνικό χρέος είναι το χρηματικό ποσό που έχει δανειστεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να καλύψει το υπόλοιπο των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν με την πάροδο του χρόνου», εξηγεί το Υπουργείο Οικονομικών. «Με απλά λόγια, το εθνικό χρέος είναι παρόμοιο με ένα άτομο που χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα για αγορές και δεν αποπληρώνει ολόκληρο το υπόλοιπο κάθε μήνα. Το κόστος των αγορών που υπερβαίνει το ποσό που εξοφλήθηκε αντιπροσωπεύει έλλειμμα, ενώ τα συσσωρευμένα ελλείμματα με την πάροδο του χρόνου αντιπροσωπεύουν το συνολικό χρέος ενός ατόμου».

Το εθνικό έλλειμμα είναι 531,86 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος μέχρι σήμερα.

«Σε σύγκριση με το εθνικό έλλειμμα των 460 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο πέρυσι (Οκτώβριος 2022 – Ιανουάριος 2023), το εθνικό μας έλλειμμα έχει αυξηθεί κατά 72 δισεκατομμύρια δολάρια», αναφέρει η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη των ΗΠΑ.

Ο Hartnett προβλέπει ότι ένα μοτίβο 100 ημερών θα συνεχιστεί, με το εθνικό χρέος να αγγίζει τα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον μήνα, όπως ανέφερε αρχικά το CNBC.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Moody’s Investors Service μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ από «σταθερή» σε «αρνητική» επικαλούμενη το εθνικό χρέος και το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα. Κατά την ανακοίνωση της υποβάθμισης, ανέφερε: «Στο πλαίσιο των υψηλότερων επιτοκίων, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για τη μείωση των κρατικών δαπανών ή την αύξηση των εσόδων, ο Moody’s αναμένει ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ΗΠΑ θα παραμείνουν πολύ μεγάλα, αποδυναμώνοντας σημαντικά την προσιτότητα του χρέους».

Ο Fitch μείωσε επίσης την πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ πέρυσι από AAA σε AA+, επικαλούμενος «δημοσιονομική επιδείνωση τα επόμενα τρία χρόνια».

Εκείνη την εποχή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Wally Adeyemo απώθησε, λέγοντας: «Η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή και οι τίτλοι του Υπουργείου Οικονομικών είναι το κατεξοχήν ασφαλές και ρευστό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο».

Αλλά από τις αρχές του 2024, οικονομολόγοι και CEOs είχαν ήδη αρχίσει να προειδοποιούν ότι πλησιάζει ύφεση λόγω των υψηλών επιτοκίων που «σκοτώνουν τις εταιρείες», των τεράστιων απολύσεων και μιας έκθεσης για θέσεις εργασίας που δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται με μερική απασχόληση, σε πολλές θέσεις μερικής απασχόλησης, για να τα βγάλουν πέρα.

Οι οικονομικές προειδοποιήσεις έρχονται καθώς το κόστος κουπόνι για τα οικογενειακά γεύματα αυξήθηκε κατά 31% τα τελευταία τρία χρόνια και τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 26% σε εθνικό επίπεδο, με ορισμένες πολιτείες να αναφέρουν αύξηση 44% σε ένα χρόνο, ανέφερε το The Center Square. Για την καταπολέμηση των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, ένας διευθύνων σύμβουλος συνέστησε στους Αμερικανούς να τρώνε δημητριακά για δείπνο, ανέφερε επίσης το The Center Square.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell έχει προγραμματιστεί να καταθέσει αυτήν την εβδομάδα ενώπιον των επιτροπών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Τραπεζικών Υπηρεσιών της Γερουσίας της Βουλής για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες οικονομικές ανησυχίες και τις προοπτικές της Fed και τις προτεινόμενες λύσεις.

Πάμε στην Ελλάδα τώρα. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ(χαμηλό) με σταθερή τάση. Ο καναδικός οίκος είχε δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τον γερμανικό οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope, ενώ ακολούθησαν ο S&P και ο Fitch σε αντίστοιχες κινήσεις τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο, αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωσή του, ο DBRS αναφέρει ότι η σταθερή τάση αντανακλά την άποψή του ότι είναι ισορροπημένοι οι κίνδυνοι για την πιστωτική αξιολόγηση.

«Οι καλές οικονομικές επιδόσεις σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα αναμένεται να συμβάλλουν, ώστε να παραμείνει ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ σε έντονη πτωτική τροχιά στο μέλλον», σημειώνει.

Μετά την ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,6% το 2022, η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει επιβραδυνθεί κοντά στο 2% και αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο αυτό τη διετία 2024-2025.

Τα αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, που προβλέπονται πάνω από το 2% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο, από 1,1% το 2023, θα βοηθήσουν ώστε ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ να μειωθεί κάτω από το 150% του ΑΕΠ του 2025 έναντι 160% του ΑΕΠ που εκτιμάται ότι ανήλθε πέρυσι.

Επιπλέον, η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποκτά ισχυρή δυναμική και σε συνδυασμό με τις υψηλότερες επενδύσεις, με στήριξη από πόρους της ΕΕ, θα αυξήσουν το δυνητικό ΑΕΠ.

Ωστόσο, σημειώνει ο οίκος, οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που επηρεάζουν το εμπόριο και ο μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο αντίκτυπος στην οικονομία από τις τρέχουσες σφιχτές χρηματοδοτικές συνθήκες, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βραδύτερη ανάπτυξη και πιο αδύναμα δημόσια οικονομικά.

Η πιστωτική αξιολόγηση της Ελλάδας υποστηρίζεται από τη συμμετοχή της στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και από την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στο παρελθόν που έχουν αυξήσει την ανθεκτικότητα της οικονομίας, αναφέρει o οίκος.

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, το οποίο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τη δίκαιη ανάπτυξη και τις επενδύσεις, περιορίζοντας έτσι το επενδυτικό κενό μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Ο DBRS έχει την άποψη ότι οι πόροι της ΕΕ θα συνεχίσουν να παρέχουν κίνητρα για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, στηρίζοντας παράλληλα την αύξηση των επενδύσεων με κεφάλαια που διοχετεύονται επίσης μέσω του ενισχυμένου τραπεζικού συστήματος.

Η πιστωτική αξιολόγηση, σημειώνει ο DBRS, περιορίζεται από τα κατάλοιπα της παρατεταμένης κρίσης της Ελλάδας, δηλαδή το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, το υψηλό ακόμη ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων και το υψηλό, αν και τώρα κοντά σε μονοψήφιο επίπεδο, ποσοστό ανεργίας.

Συνεχίζουμε ως εξής>

Γιατί παίζει δυνατά ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας στο αμέσως επόμενο διάστημα

Mετά τον διασυρμό του Γάλλου Προέδρου και της (του) συζύγου του τα περιθώρια για τις επόμενες κινήσεις του deep state στενεύουν.

Κι αυτό καθώς στο Ισραήλ o Iσραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αντιστέκεται με υπερηφάνια και σθένος στον εκπρόσωπο του deep state Joe Biden o oποίος έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει τους ισχυρισμούς του ότι σκοπεύει να μιλήσει στη Knesset (ισραηλινή βουλή) για τον πόλεμο στη Γάζα.

Με απλά λόγια ο Βiden σκόπευε μέσα στον Οίκο του Ισραήλ να κατηγορήσει τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας και να έλθει σε ρήξη με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του Ισραήλ ο οποίος καταννοεί τη σημασία του πολέμου στη Γάζα και την συντριβή της Ηamas ως υπαρξιακή προυπόθεση για το κράτος του Ισραήλ.

Μέσα σε αυτό το φόντο και με τη Γαλλία σχεδόν εκτός δράσης είναι πολύ δύσκολο το ΝΑΤΟ να τολμήσει πιο εμφανή εμπλοκή στο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Τι απομένει πάνω στο τραπέζι του deep state και καθώς τόσο στην Αμμόχωστο όσο και στη Κερύνεια οι Τούρκοι χτίζουν ήδη 5άστερα τα οποία φιλοξενούν μερακλήδες Γερμανούς τουρίστες;

Οι κινήσεις που απομένουν στη σκακιέρα των elites του deep state που βρίσκονται πίσω από την Ατζέντα 2030 ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού και με τις οποίες θα μπορούσαν να επιχειρήσουν την επιβολή της επανεκλογής του Biden είναι η εξής>

1. Η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ με την αθρόα εισαγωγή μεταναστών κάτι που συμβαίνει ήδη.

2. Η πρόκληση εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ

3. Η χρεοκοπία αλυσίδας τραπεζών η οποία δεν θα άφηνε περιθώρια στη FED

4. Eνας ελληνοτουρκικός πόλεμος ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Γάζα θα μπορούσε να βάλει φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η τελευταία επιλογή-εκείνη του ελληνοτουρκικού πολέμου-σε συνδυασμό με την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ δείχνει πλέον να είναι η πλέον επιλέξιμη καθώς η Oυκρανία-ΒlackRock (πάνω από 400 δις σκοπεύει να επενδύσει στο asset Ουκρανία) εξακολουθεί να αιμορραγεί στρατιωτικά και πολιτικά καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες-όπως και η αμερικανική κοινή γνώμη-δεν έχουν πεισθεί με τα υπέρ του πολέμου επιχειρήματα.

Η Ελλάδα με τη σειρά της είναι μία χρεοκοπημένη χώρα με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος που αγγίζει τα 700 δις ενώ κατέχει την επίζηλη 2η θέση παγκοσμίως στην αναλογία χρέους-ΑΕΠ μετά τη Βενεζουέλα. Καθώς όπως αναφέραμε ο Erdogan μετατρέπει σε τουριστικούς παραδείσους Αμμόχωστο και Κερύνεια και με τον κανόνα ότι η Τουρκία κερδίζει με τα όπλα δεν το εκχωρεί στη συνέχεια με τη διπλωματία δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι πλέον ιδανικές συνθήκες για ένα τουρκικό χτύπημα στο Αιγαίο και δη στην περιοχή-κλειδί του Καστελορίζου.

Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε να κάνει εχθρό τη Ρωσία και το Ισραήλ (στο τελευταίο παρέδιδε συστάσεις ανακωχής στην Γάζα δλδ παράδοσής του στους Ναζί τρομοκράτες) και καθώς ο “φίλος” Γάλλος πρόεδρος διασύρεται για την προσωπική του ζωή, τι πιο συγκλονιστική συγκυρία για τον Erdogan να σφραγίσει την δύση της θητείας του ακρωτηριάζοντας την Ελλάδα και παραδίδοντας στους διαδόχους του μία μεγαλύτερη Τουρκία!

Την ίδια στιγμή στην ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται ένα κόμμα το οποίο έχει υποταχθεί πλήρως στα κελεύσματα του WEF και στην Ατζέντα 2030 ελέγχου και μείωσης του δυτικού πληθυσμού ενώ η ίδια η ΝΔ σαν κόμμα χρωστάει ένα σκασμό εκατομμύρια στις Τράπεζες.

Μάλιστα η Τράπεζα Πειραιώςκατ΄εξοχήν τράπεζα των δανείων στα ΜΜΕ τα οποία επίσης χαρακτηρίζονται και ως θαλασσοδάνεια– είχε καταθέσει στο παρελθόν αγωγή κατά της ΝΔ , ζητώντας την αποπληρωμή καταγγελθέντων δανείων 131 εκατ. ευρώ, συν τόκων και προσαυξήσεων που ανέβαζαν (τότε) το συνολικό ποσό της οφειλής σε 160 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2022 η «Εφ.Συν.» με τίτλο «Με χρέη 661 εκατ. μπήκε το 2022 για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.» σημείωνε “διαπιστώσαμε ότι τα δυο κόμματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας χρέους των κομμάτων της Ε.Ε. Αδιάψευστα στοιχεία για το νοικοκύρεμα που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης, ο ισολογισμός του κόμματος το 2020 σύμφωνα με τον οποίο ειδικά η Ν.Δ. χρωστούσε 342 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 118 εκατ. από τότε που ο ίδιος ανέλαβε την αρχηγία και 34,5 εκατ. μόνο μέσα στον προηγούμενο χρόνο. Σήμερα, σύμφωνα και με τον ισολογισμό του 2021 που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της Ν.Δ. αγγίζουν τα 392 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τα έσοδα του κόμματος το 2021 ανέρχονται στα 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα φτάνουν τα 49 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε εδώ ότι εξοφλήσεις μέσω διαγραφής, όπως στο παρελθόν, δανείων δεν είναι πλέον εύκολες, μια και οι τράπεζες παρακολουθούνται πια στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και φυσικά τον κ. Στουρνάρα. Για δε τις αποπληρωμές παρόμοιων «κόκκινων» δανείων υπάρχουν βέβαια μέθοδοι «ευκολίας» πληρωμών και δόσεων του κυβερνητικού κόμματος σε βάθος δύο αιώνων.

Συνοπτικά: το 2017 το χρέος ήταν στα 250,6 εκατ. ευρώ, το 2018 στα 278,9 εκατ. ευρώ, το 2019 στα 308,7 εκατ. ευρώ και το 2020 στα 343 εκατ. ευρώ. Σήμερα το χρέος έχει πλέον φτάσει τα 391,6 εκατ. ευρώ μαζί με τα χρέη σε προμηθευτές. Μια εύρωστη δηλαδή ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί με το γνωστό μοντέλο της Ν.Δ. «Λίγα από πολλούς με διαφάνεια και με σεβασμό στον Ελληνα φορολογούμενο». Τώρα, ποιοι είναι οι πολλοί που χρηματοδοτούν τα χρέη της Ν.Δ. ασφαλώς το γνωρίζουν οι πολίτες…”

Η Νέα Δημοκρατία θα απαντούσε σε μεταγενέστερο χρόνο διά στόματος του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ Σπαρτιάτες Βασίλη Στίγκα-όπως διαβάζουμε στην θανάσιμα έγκριτον Καθημερινή.

«Η Νέα Δημοκρατία τηρεί τις υποχρεώσεις της, δεν έχει δανειστεί άλλο, πέρα από το δανεισμό που είχε κάνει, και συγχρόνως έχει μηδέν υποχρεώσεις προς προμηθευτές ή οτιδήποτε άλλο, γιατί τις εκπληρώνει ανελλιπώς. Το δε πλάνο εξυγίανσης των οικονομικών της λειτουργεί καλύτερα από ό,τι ήταν ο σχεδιασμός», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης και προσέθεσε: «Δείτε τους ισολογισμούς της. Είναι δημόσιοι. Αναλήψεις δανείων: μηδέν. Μηδέν οι αναλήψεις και για το 2022 και για το 2021 και για το 2020».

«Η Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, έχει δεχτεί όλους τους διακανονισμούς που έχουν τεθεί υπόψη της από τις τράπεζες, όπου έχει γίνει αυτό, και συγχρόνως έχει ζητήσει αντίστοιχους διακανονισμούς από τις υπόλοιπες τράπεζες, ώστε να έρθει πάντοτε σε τακτοποίηση των υποχρεώσεών της. Αυτό έχει συμβεί από την αρχή και να είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών.

Γιατί έχει τεράστια σημασία το χρέος στη σημερινή συγκυρία;

Γιατί το Χρέος όπως επίσης και η βουλιμία της elite του deep state για παγκόσμια διακυβέρνηση με εργαλείο το χρέος ενός πληθυσμού μόλις 2 δις ανθρώπων στον οποίο ο κοστοβόρος δυτικός πληθυσμός θα αποτελεί μειοψηφία αποτελούν εύφλεκτα υλικά για ένα χρεοκοπημένο κράτος όπως η Ελλάδα. Το χρέος και η προθυμία υπακοής των ηγετών της Δύσης στην Ατζέντα του WEF επέβαλαν την planδημία και τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19.

To χρέος της Ελλάδας και η η προθυμία υπακοής των ηγετών της όλων των κομμάτων- της προέδρου της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένης- είναι ο λόγος πίσω από την βουλιμία υπακοής στην εργαστηριακή Κλιματική Κρίση-εργαλείο επίσης τυραννίας και μείωσης του πληθυσμού μέσα από μέτρα όπως η κατάργηση της Γεωργίας, οι πόλεις των 15΄και πάει λέγοντας.

Οι Αμερικανοί πολίτες πληρώνουν 200 δις ευρώ τη μέρα για τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους τους στην ιδιωτική FED. Oι Ευρωπαίοι πολίτες πληρώνουν αντίστοιχους τόκους στην ιδιωτική Ευρωπαική ΒIS-Tράπεζα Διεθνών Διαπραγματεύσεων. Σε ποιους ανήκουν οι δύο αυτές τράπεζες;

Σε εκείνους που κατέχουν και την πλειοψηφία των μετοχών των BlackRock, Vanguard, State Street.

Σε αυτούς τους 5 οργανισμούς “ανήκει” ο δυτικός κόσμος. Από εδώ ξεκινούν όλα τα επίσημα “αφηγήματα” που διατρέχουν τα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ και φυσικά τα σαρδανάπαλα εγχώρια συστημικά.

Σε αντίθεση με την θανάσιμη βουλιμία των εγχωρίων θαλασσοδανεισμένων εκδοτών-μηντιαρχών να υπερασπισθούν την Ατζέντα μείωσης του δυτικού πληθυσμού δλδ τον θάνατό σου τόσο οι New York Times όσο και η The Wall Street Journal φρόντισαν να κρατήσουν τα προσχήματα καθώς συμμετείχαν στη Γενοκτονία της εργαστηριακής planδημίας η οποία ταυτίζεται χρονικά με το διαβόητο EVENT 201, μία δήθεν Άσκηση planδημίας που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου 2019 ταυτόχρονα με την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων των Στρατιωτικών την ίδια μέρα στη διαβόητη Wuhan της Κίνας.

Εκατοντάδες στρατιωτικοί κατήγγειλαν και με συνεντεύξεις τους ότι είχαν νοσήσει με συμπτώματα που παρέπεμπαν στον μετέπειτα COVID-19. Κανένα υπ. Αμυνας δυτικής χώρας δεν δέχθηκε να τους εξετάσει ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν αναπτύξει αντισώματα.

Οι New York Times έκαναν αγωγή στην ανεκδιήγητη Ursula για τις μυστικές συμφωνίες της με τον Μπουρλά της Pfizer ενώ η The Wall Street Journal παρουσίασε αποκλειστικό ρεπορτάζ για την εργαστηριακή προέλευση του ιού που προκαλεί τον COVID-19.

Τόσο η planδημία όσο και η διαβόητη Κλιματική Αλλαγή, η αθρόα εισβολή μεταναστών, η WOKE ιδεολογία, τα LGTBQ κινήματα, το σχεδιζόμενο ψηφιακο νόμισμα-φυλακή και φυσικά ο καλλιεργούμενος αντισημιτισμός που ανθίζει στα πανεπιστήμια της elite (ώστε να αποτελεί τον φερετζέ των εμπνευστών οι οποίοι ιστορικά θυσιάζουν αδίστακτα τον μαρτυρικό Εβραικό λαό για χάρη του σκοπού τους που είναι η διακυβέρνηση του κόσμου) την κοινή “συνταγή” των δυτικών ΜΜΕ με τα ελληνικά να μην αποτελούν εξαίρεση καθώς είτε ιδρύθηκαν γι΄αυτό το σκοπό είτε θαλασσοδανείζονται γι΄αυτό το σκοπό-ώστε να υπηρετούν τη συγκεκριμένη συνταγή.

Θα αποτελούσε έκπληξη για τους ευγονιστές εμπνευστές του ελέγχου και της μείωσης του πληθυσμού (γιατί άλλωστε να κόβουν αφειδώς χρήμα ώστε να ταίζουν τα καγκουρόπουλα του Μπάμπη και της Σούλας που έρχονται “άσκεφτα” στο κόσμο) να σταματήσουν αίφνης την επιχείρηση Γενοκτονίας από τη στιγμή μάλιστα που έχουν εξαναγκάσει και τον αναξιόπιστο Trump να δηλώσει πρόσφατα υπέρ των mRNA εμβολίων για τον καρκίνο, αίφνης να σταματήσουν εδώ και να εξακολουθήσουν να μοιράζουν πληθωριστικό χρήμα στα κουνούπια και να μην προκαλέσουν νέα “ιστορικά” γεγονότα όπως έναν πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

[ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η PLANΔΗΜΙΑ]

Ακολουθούν δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στην φρεγάτα «Ύδρα» η οποία βρίσκεται εν πλω στον Κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.

Πριν λίγες εβδομάδες είχα την χαρά και την τιμή να έρθω στη Σαλαμίνα και να σας χαιρετήσω πριν φύγετε. Σας είχα πει τότε ότι θα έρθω και στην Ερυθρά Θάλασσα. Ήρθα σήμερα λοιπόν εδώ, κατ’ αρχήν για να δω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείτε και να σας επαναλάβω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον Κυβερνήτη τα συγχαρητήρια μου . Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία.
Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της «Ύδρας» την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν.
Θα ήθελα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή τύχη και ό,τι καλό. Τα συγχαρητήριά μου κύριε Κυβερνήτα, να είστε πάντα καλά και γεροί. Σας ευχαριστώ πολύ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK