kourdistoportocali.comNews Desk60% πιο μεταδοτική η ινδική παραλλαγή> Η ανθρωπότητα πρέπει να βιαστεί!

Ανησυχητικά νέα

60% πιο μεταδοτική η ινδική παραλλαγή> Η ανθρωπότητα πρέπει να βιαστεί!

Η ιατρική επιστημονική κοινότητα τρομάζει με το ενδεχόμενο να κυριάρχησει η ινδική παραλλαγή στην Ευρώπη

Σήμα κινδύνου για ένα νέο κύμα πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη εκπέμπει η βρετανική ιατρική κοινότητα εξαιτίας της γρήγορης εξάπλωσης της ινδικής παραλλαγής για την οποία στο ξεκίνημα της οι επιστήμονες καθησύχαζαν.

Ο καθηγητής Tom Wenseleers, βιολόγος και βιοστατιστικός στο πανεπιστήμιο KU Leuven στο Βέλγιο, ανέφερε στο Twitter ότι ανέλυσε τα κοινά στοιχεία της παραλλαγής του Kent και της Ινδίας και βρήκε την ινδική παραλλαγή να διαδίδεται ταχύτερα.

Η παραλλαγή B1617.2 είναι η πιο κοινή έκδοση του ινδικού στελέχους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει εντοπιστεί τουλάχιστον σε 520 περιπτώσεις και οι ειδικοί φοβούνται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την κυρίαρχη έκδοση του κορωνοϊού όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιστήμονες της συμβουλευτικής επιτροπής της βρετανικής κυβέρνησης SAGE ανέφεραν σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα ότι «οι πρώτες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς εμπειρίας, είναι ότι αυτή η παραλλαγή μπορεί να είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή B.1.1.7 [Kent]».

Και ο επικεφαλής γιατρός στην Αγγλία, ο καθηγητής Chris Whitty ανέφερε σε μια ενημέρωση της Downing Street εχθές το βράδυ ότι «Η άποψή μας είναι ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή, τουλάχιστον εξίσου μεταδοτική με την παραλλαγή B117. Είναι πιθανό να είναι πιο μεταδοτική, αλλά θα πρέπει να το δούμε».

Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε χθες, ο καθηγητής Wenseleers, ο οποίος έχει δημοσιεύσει κι άλλες εργασίες σχετικά με τις παραλλαγές Covid, συμπεριλαμβανομένης μιας για το στέλεχος του Kent, στο περιοδικό Science, ανέφερε ότι «τα δεδομένα από την Ινδία δείχνουν ότι η B.1.617.2 παρουσιάζει αύξηση 10% ανά ημέρα μεγαλύτερη -για το ίδιο χρονικό διάστημα- από την B.1.1.7».

Δημοσίευσε γραφήματα που δείχνουν ότι η παραλλαγή κυριάρχησε γρήγορα έναντι άλλων τύπων ιών σε μέρη της Ινδίας, όπως η Μαχαράστρα, το Γκουτζαράτ και τη Δυτική Βεγγάλη, όπου πιστεύεται ότι παρουσιάζει έκρηξη κρουσμάτων.

Τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν επίσης ότι η παραλλαγή αυξάνεται στη Βρετανία, αντιπροσωπεύοντας ένα αυξανόμενο ποσοστό περιπτώσεων και έως και 40% στο Λονδίνο. Η καθηγήτρια του University College London, Christina Pagel, δήλωσε ότι μπορεί να «ξεπεράσει» την παραλλαγή του Kent, ενώ επικεφαλής της Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία παραδέχτηκε ότι «μπορεί να την έχει αντικαταστήσει ήδη σε κάποιο βαθμό».

Ο καθηγητής Wenseleers ανέφερε ότι η παραλλαγή του Kent ήταν περίπου 1,6 φορές πιο μολυσματική από το αρχικό στέλεχος της Wuhan, οπότε ένα άλλο 60% της μεταδοτικότητας θα μπορούσε να την κάνει 2,6 φορές πιο γρήγορη να εξαπλωθεί από τον αρχικό ιό.

Πρώιμη έρευνα έδειξε ότι η παραλλαγή έχει εξελιχθεί με τρόπο που καθιστά την ανοσία από τα εμβόλια ή παρελθούσες λοιμώξεις ελαφρώς ασθενέστερη από ότι έναντι του αρχικού ιού. Αυτό θα επέτρεπε σε περισσότερους ανθρώπους να μολυνθούν εκ νέου και να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσής σε εμβολιασμένο πληθυσμό. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια, αλλά δεν φαίνεται να τόσο ισχυρή ΄στε να καταστήσει μη αποτελεσματικά τα εμβόλια. Ο καθηγητής Wenseleers πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα, εφόσον τα εμβόλια προστατεύουν επαρκώς από σοβαρές ασθένειες και το θάνατο».

Ο καθηγητής Chris Whitty ανέφερε χθες ότι αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά την παραλλαγή, επειδή είναι μια από τις κορυφαίες απειλές για τον τερματισμό της καραντίνας και την επαναφορά στην κανονικότητα. «Πιστεύω ότι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή, τουλάχιστον τόσο μεταδοτική όσο και η παραλλαγή B.1.1.7. Είναι πιθανό να είναι πιο μεταδοτική, αλλά θα πρέπει να το δούμε» ανέφερε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ> Ξαφνικά κόπηκε το εμβόλιο της CureVac από την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν παραγγείλει 500 εκατ. δόσεις!
Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στον πλανήτη. 4 ώρες Biden-Putin για τη προέλευση του ιού
ΕΚΤΑΚΤΟ> Αίφνης ο Fauci προαναγγέλει χάπια κατά της Covid-19. Σε λίγο θα μας πουν ότι αρκεί η βιταμίνη D, o ήλιος, η άσκηση και οι ρινικές πλύσεις με αλάτι Μεσολογγίου
Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!
-H ζωή του 21χρονου γιου μου δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Moderna λέει ο Timothy Harrington
Οι Έλληνες επιστήμονες S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2020(!) να υπογράφουν μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού!
Αγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη
Αφού ως Επίτροπος της FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Μoderna στη συνέχεια προσελήφθη ως στέλεχος της Moderna!
Aπόκοσμος χρησμός Putin> Δεν υπάρχει ευτυχία στη ζωή. Υπάρχει μόνο ένας αντικατοπτρισμός στον ορίζοντα. Λοιπόν, αγαπήστε αυτό
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ