kourdistoportocali.comNews Desk40% "αριστερών" Ελλήνων περιμένουν το νέο ηγέτη τους

Mόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο

40% “αριστερών” Ελλήνων περιμένουν το νέο ηγέτη τους

Οι πολίτες ενώ ασφυκτιούν μέσα στο δεύτερο lockdown την ίδια στιγμή αποδοκιμάζουν τα φθαρμένα κόμματα της αντιπολίτευσης

Είναι τώρα η ιδανική ευκαιρία  για τη δημιουργία νέου κόμματος που θα σαρώσει το χώρο από τον Σύριζα και το ΚΙΝΑΛ έως το ΚΚΕ του Κουτσούμπα.

Οι πολίτες ενώ ασφυκτιούν μέσα στο δεύτερο lockdown την ίδια στιγμή αποδοκιμάζουν τα φθαρμένα κόμματα της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούν υποτίθεται την Αριστερά- σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το STAR

Έτσι ο Σύριζα συγκεντρώνει 21,7%, το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜέΡΑ25  2,7%.

Μιλάμε για ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 40% το οποίο περιμένει έναν ηγέτη που θα παρουσιάσει με πειστικό τρόπο το μέλλον του Ελληνικού κράτους τα επόμενα 50 χρόνια. Κανείς ανάμεσα στους Τσίπρα, Γεννηματά, Βαρουφάκη, Κουτσούμπα δεν συγκεντρώνει χαρακτηριστικά οραματικού ηγέτη κι εδώ υπάρχει ένα τεράστιο κενό για τη δημιουργία του Νέου.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 15,9 μονάδες η διαφορά

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης το 64% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ όπως καταγράφεται μόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο.

Όσον αφορά την πίεση στο ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως θα αντέξει μέχρι να βγουν τα εμβόλια ενώ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας θεωρούν ότι ευθύνεται ο τουρισμός, η απειθαρχία και ο συνωστισμός στα ΜΜΕ.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, “ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί”, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα. Σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που λαμβάνονται, το 76% δηλώνει ότι παρηγορείται και ότι χρειάζεται κι άλλη οικονομική στήριξη για να νιώσει οικονομική βοήθεια.

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά δηλαδή 15,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τι απαντούν οι πολίτες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Το 33,2% απαντά πως είναι αποτελεσματικά.

Το 50% απαντά πως είμαστε μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες στο μέτωπο του κορονοϊού, ενώ το 20,8% πώς είμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Το 24,1% απαντά πως είμαστε στην ίδια κατάσταση.

To 56% εκτιμά πως το ΕΣΥ θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Το 67,9% απαντά πως διαφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας, όπως αυτή του Πολυτεχνείου. Το 27,6% συμφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Το 48,4% απαντά πως για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το εμβόλιο αφού μόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ το 37,7% απαντά πως δεν θα το κάνει.

Το 67,7% απαντά πως η θεία κοινωνία μεταδίδει σίγουρα τον κορονοϊό, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται.

Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Εκτοξεύθηκαν οι θάνατοι στο Ισραήλ τον Ιανουάριο. Γιατί στήνουν στο τοίχο τον Νετανιάχου
Πάνω από 12.400 κάτοικοι του Ισραήλ βρέθηκαν θετικοί στον ιό αφού είχαν εμβολιασθεί!
Nτροπιαστική δουλικότητα Μακρόν με προσφώνηση «Αγαπητέ Ταγίπ» στα τουρκικά!
-Ο βιαστής μου, Αριστείδης Αδαμόπουλος
Kamala’s Way
Σοκάρει το Forbes>Πάνω από τους μισούς γιατρούς και πυροσβέστες των ΗΠΑ αρνούνται να εμβολιασθούν
Ζέφη Δημαδάμα (ΚΙΝΑΛ)>Ένας πρώην υπουργός με παρενόχλησε σεξουαλικά σε ασανσέρ
Η στάση επιθετικής αναμονής του Κυριάκου σώζει τους Έλληνες. Τι πραγματικά συμβαίνει στο Ισραήλ
O Trump ακόμα και τώρα πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα
Σοκ από την Κομισιόν> “Σκουπίδια” τα εθνικά σχέδια για το Ταμείο Ανάκαμψης
Πρόλαβε να αρραβωνιαστεί η Tiffany Trump με φόντο τον Λευκό Οίκο
Αποκαλύψεις Κινέζων γιατρών για τον κορωνοϊό> Γνωρίζαμε από τον Δεκέμβριο του 2019