kourdistoportocali.comNews Desk16 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

16 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών

Τελετή βράβευσης στην Αθήνα

Τους 327 αριστούχους αποφοίτους από τα Λύκεια των Νομών Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας και Φωκίδας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.
Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2018.
Ο όμιλος Eurobank επενδύει στην Παιδεία ως μεγάλης σπουδαιότητας ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της νέας γενιάς, καθώς αποτελεί το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας και της τεχνολογίας. Έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.
Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας και κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 327 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.019 έως 19.705 μόρια. Εξ αυτών, 125 εισήχθησαν σε ιατρικές σχολές και σχολές επιστημών υγείας, 94 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 77 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 12 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 19 σε στρατιωτικές σχολές.

Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές που αρίστευσαν και βραβεύθηκαν, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης είπε μεταξύ άλλων: «Οι διοικούντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι, η επένδυση στην παιδεία και τη γνώση, η αναβάθμισή της, είναι η μεγαλύτερή μας πρόκληση και επένδυση, όχι μονάχα με όρους οικονομικούς, αλλά και βαθύτατα πολιτικούς και κοινωνικούς. Το κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε εκείνο το επίπεδο της παιδείας, ιδιωτικής ή δημόσιας, που, σε όλες τις βαθμίδες της, προσφέρει ποιότητα, σύγχρονη γνώση εμπλουτισμένη με διαχρονικές αξίες, εμπεριέχει τις παραδόσεις και την ιστορία αυτού του τόπου, δημιουργικά μηνύματα και ηθικό περιεχόμενο, διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Αλλά και παράλληλα μια παιδεία, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, εξειδίκευση, ενεργή στήριξη της έρευνας, ανάπτυξη δεξιοτήτων, απρόσκοπτη πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνικές και μέσα, αλλά και σύνδεση με την παραγωγή, την έρευνα και τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις».

Στην εκδήλωση, πέραν των αριστούχων μαθητών και μαθητριών, βραβεύθηκαν και τα δεκαπέντε Λύκεια απ΄ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε νομό, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του κάθε σχολείου στη διάκριση αυτών των μαθητών αλλά και συνολικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Τα βραβεία των Λυκείων απένειμαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας και οι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Eurobank, κ.κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης.

Συγκεκριμένα, στην Α’ περιφέρεια Αθήνας βραβεύθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Δάφνης, στην Β’ περιφέρεια Αθήνας το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιονίου Σχολής, στην Γ’ περιφέρεια Αθήνας το 2ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης, στην Δ’ περιφέρεια Αθήνας το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Μαλλιάρα, στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο «Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα», στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής το 1ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων, και στην περιφέρεια Πειραιά το 1o ΕΠΑΛ Περάματος. Επίσης, στον νομό Εύβοιας το 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας, στο νομό Βοιωτίας το 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς και στο νομό Φωκίδας το Γενικό Λύκειο Ιτέας.
Βραβεύθηκαν επίσης πέντε σχολεία από τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα, στον νομό Δωδεκανήσου το ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου Ρόδου, στο νομό Κυκλάδων το ΕΠΑΛ Σύρου, στο νομό Λέσβου το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, στο νομό Σάμου το Γενικό Λύκειο Σάμου Πυθαγόρειο και στο νομό Χίου το 1ο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων Λιβάνειο.

Ομιλία πραγματοποίησε ο βραβευθείς του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2010, Σταύρος Ηλιάκης, ο οποίος διακρίθηκε ως πρώτος αριστούχος από το Γενικό Λύκειο Μήλου. Ο Σταύρος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνεχίζει το μεταπτυχιακό του στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υδάτινων Πόρων, ενώ παράλληλα εργάζεται σε τεχνικό γραφείο. Απευθυνόμενος στα παιδιά σημείωσε: «Η επιτυχία σας αυτή είναι ανταμοιβή πολλών χρόνων μεθοδικής και αδιάκοπης προσπάθειας. Στις δύσκολες καταστάσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε, να παίρνετε κουράγιο από αυτήν την διάκρισή σας, στο πλέον ανταγωνιστικό περιβάλλον των Πανελλήνιων εξετάσεων. Κοιτάξτε το μέλλον με αισιοδοξία και αδράξτε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούνε, βάλτε στόχους και κυνηγήστε τους χωρίς να σας αποθαρρύνουν οι όποιες δυσκολίες συναντήσετε. Και βέβαια, μην παραλείψετε να απολαύσετε τα φοιτητικά σας χρόνια. Κάντε νέους φίλους, ερωτευτείτε, ταξιδέψτε, ζήστε νέες εμπειρίες. Ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σας ανοίγεται μπροστά σας, φροντίστε να το ζήσετε στο έπακρο»!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Τσόρβας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Χαράλαμπος Λόντος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Στην εκδήλωση της Αθήνας βραβεύθηκαν 327 αριστούχοι απόφοιτοι από τους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Φωκίδας καθώς και 34 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου και φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας._

H Oμιλία του κ. Ν. Καραμούζη

Πανοσιολογιότατε,
Αγαπητοί μας γονείς,
Αγαπητοί νέοι φοιτητές, που βραβεύεστε απόψε,
Αγαπητοί μας προσκεκλημένοι,

Είναι η 16η χρονιά στη σειρά που η Eurobank οργανώνει αυτή την εκδήλωση.Είναι μια ημέρα που μας γεμίζει όλους αισιοδοξία, το προσωπικό και τα στελέχη της τράπεζας.

Μας κάνει όλους να αισθανόμαστε υπερήφανοι που αναλάβαμε και συνεχίζουμε αδιάλειπτα τη βράβευση και τιμητική αναγνώριση εκείνων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους, μεταξύ όσων πέτυχαν στα Ελληνικά τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε ένα αβέβαιο και μάλλον απαισιόδοξο περιβάλλον που διαμόρφωσε η μακροχρόνια κρίση στην Ελλάδα.

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία δεν είναι πια για εμάς μια απλή πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως ξεκίνησε. Την θεωρούμε κορυφαίο γεγονός, αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς μας και της αποστολής της τράπεζάς μας.

Βλέπουμε σε εσάς,
• την ποιότητα και τις αξίες που εκπροσωπείτε,
• το καλύτερο αύριο της χώρας,
• το σήμερα και το αύριο του οργανισμού που υπηρετούμε,
• την ελπίδα για την ουσιαστική έξοδο της χώρας από την κρίση,
• όχι μόνο την οικονομική
• αλλά και την ηθική, και την πνευματική, την κρίση αρχών και αξιών που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» υλοποιείται από την Eurobank με συνέπεια από το 2003.
Κατάφερε μέσα σ’ αυτά τα 15 χρόνια, να εξελιχθεί σε ένα ζωντανό θεσμό επιβράβευσης περίπου 17.000 συνολικά αριστούχων της Γ’ Λυκείου, από όλη την Ελλάδα.

Πρώτα απ΄ όλα σας αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια. Οι εισαγωγικές εξετάσεις στην Ελλάδα είναι ένας ξεχωριστός θεσμός. Έχει κατακτήσει την καθολική αναγνώριση και αξιοπιστία και αυτό δεν είναι απλό, ούτε εύκολο, γιατί η χώρα μας δεν διακρίνεται για το επίπεδο κοινωνικής εμπιστοσύνης στους θεσμούς και τις επίσημες διαδικασίες.

Είμαστε υπερήφανοι που οι χιλιάδες νέοι που έχουμε βραβεύσει στο παρελθόν διακρίνονται στην οικονομική, ακαδημαϊκή, κοινωνική και επιστημονική ζωή της χώρας μας, ενώ πολλοί από αυτούς ακολουθούν λαμπρή πορεία στο εξωτερικό. Η σημερινή ημέρα ανήκει σε όλους εσάς τους αριστούχους απόφοιτους των σχολείων της Αττικής, ανήκει όμως εξίσου και στους γονείς και στους δασκάλους σας, τη σημαντική συμβολή των οποίων αναγνωρίζουμε και τιμούμε.

Στάθηκαν δίπλα σας, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας μια μακρά και δύσκολη προσπάθεια για να πετύχετε τους στόχους σας, και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό.
Ανταμοιβή τους είναι η χαρά της δικής σας επιτυχίας.
Τους αξίζει σημαντικό μερίδιο τιμής και αναγνώρισης για τη συμβολή τους.

Όλοι όσοι έχουμε παιδιά γνωρίζουμε ότι η Ελληνική οικογένεια, ιστορικά, αλλά και σήμερα, θεωρεί την εκπαίδευση των παιδιών της απόλυτη προτεραιότητα. Χιλιάδες γονείς στηρίζουν σήμερα από το υστέρημά τους την προσπάθεια των παιδιών τους να μορφωθούν, να αποκτήσουν ελπίδα στο μέλλον, μερίδιο στην προοπτική και την οικονομική και κοινωνική ανέλιξη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα πέρασε δύσκολα χρόνια, μια κρίση με μεγάλο κοινωνικό, χρηματοοικονομικό και οικονομικό κόστος.
Οι συνθήκες έχουν πρόσφατα βελτιωθεί, και έστω και με αργούς ρυθμούς, η Ελλάδα ξαναβρίσκει το βηματισμό της, αλλά σημαντικά προβλήματα και προκλήσεις δεν έχουν ξεπεραστεί.

Είναι κρίσιμο να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο υποτροπής και οφείλουμε να σχεδιάσουμε συλλογικά την επόμενη μέρα, το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και κυρίως:
1. την υψηλή ανεργία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους,
2. τη μετανάστευση πάνω από μισό εκατομμύριο ικανών συμπολιτών μας, στην πλειοψηφία τους νέοι ικανοί επιστήμονες,
3. την υπερχρέωση των νοικοκυριών και του δημοσίου τομέα,
4. την υπερ-φορολόγηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών,
5. το ρεκόρ ύψους μη εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τα ασφαλιστικά ταμεία,
6. την αναποτελεσματική και γραφειοκρατική δημόσια διοίκηση, που αντί να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον ταλαιπωρεί,
7. τη χαμηλή ποιότητα κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών,
8. το όχι ιδιαίτερα φιλικό πλαίσιο και περιβάλλον για επενδύσεις και επιχειρηματική δραστηριότητα,
9. το υψηλό κόστος χρήματος και τη χαμηλή ρευστότητα, και
10. τη σταθερή αποεπένδυση και παραγωγικότητα που υπονομεύουν την οικονομική δυναμική της χώρας και τις δυνατότητες βελτίωσης των εισοδημάτων.

Έχουμε τονίσει αρκετές φορές και έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα σαν τράπεζα, με ειλικρίνεια και καθαρό λόγο, ότι η αντιμετώπιση όλων των βασικών, μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας περνά μέσα από την επιστροφή της σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

Πρέπει να μεγαλώνει κάθε χρόνο η πίτα, ώστε να δημιουργούνται:
1. μονιμότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας,
2. εισοδήματα για τα νοικοκυριά,
3. κέρδη για τις επιχειρήσεις,
4. φορολογικά έσοδα για το κράτος,
5. εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία,
6. νέες επιχειρηματικές και εργασιακές δυνατότητες,
7. ευκαιρίες για τους πολλούς,
8. οικονομικό και κοινωνικό πλεόνασμα για άσκηση δίκαιης κοινωνικής πολιτικής και προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων.

Να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η νέα γενιά,
εσείς που ονειρεύεστε ένα καλύτερο αύριο,
θα μπορείτε να μείνετε εδώ, σ’ αυτή την ευλογημένη αλλά ταλαιπωρημένη χώρα,
να δουλέψετε,
να δημιουργήσετε,
να διαπρέψετε,
να αναλάβετε επιχειρηματικές και επιστημονικές πρωτοβουλίες,
να καινοτομήσετε και να προσφέρετε στη χώρα μας.

Να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι χιλιάδες νέοι επιστήμονες που εγκατέλειψαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια,
αναζητώντας δουλειά και ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό,
θα επιστρέψουν σε μια χώρα που έχει να τους προσφέρει αξιοπρεπείς δουλειές και προοπτική,
να αισθανθούν τη σιγουριά ότι μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους και το μέλλον της οικογένειάς τους στην πατρίδα τους. Αλλά, η πίτα μεγαλώνει μόνο μέσα από την επιστροφή της χώρας σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά, μόνο μέσα από την ισχυρή ανάκαμψη των εγχώριων και ξένων επενδύσεων και των εξαγωγών.

Μια τέτοια δυναμική πορεία, μια φυγή προς τα εμπρός, εξαρτάται από την ικανότητά μας να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Ένα πρόγραμμα αλλαγών που θα καθιστούν τη χώρα ανταγωνιστική διεθνώς,
με σύγχρονους θεσμούς,
αποτελεσματικό δημόσιο τομέα,
ανοιχτές αγορές,
ανταγωνιστικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα,
εύρωστο τραπεζικό σύστημα,
φιλικό περιβάλλον για παραγωγή και επενδύσεις, αναβαθμισμένη παιδεία,
δημοσιονομική σταθερότητα
και σταθερές και αξιόπιστες πολιτικές που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των πολιτικών και των αγορών.

Μια χώρα που θα προσφέρει ευκαιρίες, θα δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο.

Κάνουμε αργά βήματα μπροστά, αλλά ο κόσμος γύρω μας δεν μένει ακίνητος.
Οι αλλαγές γύρω μας είναι θεμελιώδεις και οι άλλες κοινωνίες, οι άλλες χώρες προετοιμάζονται, προσαρμόζονται και προχωρούν. Η αλήθεια είναι πως η απόσταση με εκείνους που θέλουμε να ανήκουμε και να συγκρινόμαστε έχει μεγαλώσει.
Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και ένα μακροχρόνιο σχέδιο για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο.
Οι εξελίξεις γύρω μας είναι ταχύτατες.

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι προ των πυλών:
• η ψηφιακή τεχνολογία,
• η ρομποτική,
• η τεχνητή νοημοσύνη,
• η νανοτεχνολογία,
• οι εξελίξεις στη γενετική και τη βιολογία,
• η ραγδαία επιστημονική πρόοδος σε όλους τους τομείς,
• μετασχηματίζουν και διαταράσσουν παραδοσιακές οικονομικές δομές,
• αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων,
• την επικοινωνία,
• την ενημέρωση,
• τη διαδικασία της γνώσης,
• τις μεθόδους δουλειάς,
• τις απαιτούμενες δεξιότητες, και
• τις κοινωνικές σχέσεις.

Ο ανταγωνισμός και η διεθνοποίηση εντείνονται και οφείλουμε να βρούμε το δικό μας βηματισμό, να τοποθετηθούμε επιτυχώς στο διεθνές πεδίο, στο διεθνή καταμερισμό εργασίας.

Οι διοικούντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι, η επένδυση στην παιδεία και τη γνώση, η αναβάθμισή της, είναι η μεγαλύτερή μας πρόκληση και επένδυση,
όχι μονάχα με όρους οικονομικούς, αλλά και βαθύτατα πολιτικούς και κοινωνικούς.

Το κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε εκείνο το επίπεδο της παιδείας, ιδιωτικής ή δημόσιας, που, σε όλες τις βαθμίδες της,
προσφέρει ποιότητα, σύγχρονη γνώση εμπλουτισμένη με διαχρονικές αξίες, εμπεριέχει τις παραδόσεις και την ιστορία αυτού του τόπου, δημιουργικά μηνύματα και ηθικό περιεχόμενο, διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Αλλά και παράλληλα μια παιδεία, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, εξειδίκευση, ενεργή στήριξη της έρευνας, ανάπτυξη δεξιοτήτων, απρόσκοπτη πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνικές και μέσα, αλλά και σύνδεση με την παραγωγή, την έρευνα και τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις.

Μίλησα στην αρχή εκ μέρους της διοίκησης και των εργαζομένων της τράπεζας για τη δέσμευση της Eurobank στην ανάδειξη της παιδείας ως αυτοτελούς οικονομικής και κοινωνικής αξίας, μέσα από την απόδοση τιμής και αναγνώρισης στους πιο διακεκριμένους της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως το πρόγραμμα αυτό της επιβράβευσης των αριστούχων, δεν είναι απλώς μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Είναι η πίστη όλων των συναδέλφων μου στην τράπεζα,
από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φωκίωνα Καραβία μέχρι τους συναδέλφους στα ακριτικά νησιά, στην αξιοκρατία και τη διάκριση, στη δέσμευση και την ευθύνη, σε όλες εκείνες τις αρχές και βασικές αξίες που καθιστούν τις επιχειρήσεις δημιουργικές, τις κοινωνίες συναινετικές και τις οικονομίες ανθεκτικές και με προοπτική.

H δική μας δουλειά είναι να στηρίζουμε την πρόοδο και την ευημερία και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Η δική μας υποχρέωση είναι να διασφαλίσουμε την ικανότητά μας να χρηματοδοτούμε αποτελεσματικά την οικονομία και τις επενδύσεις και έτσι να στηρίξουμε την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης, που είναι απαραίτητη για την Ελλάδα.

Πρόσφατα ίσως ακούσατε ότι Eurobank προχώρησε σε μία σημαντική εταιρική πρωτοβουλία που έχει ακριβώς αυτό το στόχο. Να αφήσουμε πίσω μας την κληρονομιά της κρίσης, που αποτελεί βάρος και τροχοπέδη στην προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών και προπάντων τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, να υποστηρίξουμε την επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα όμως, κατανοούμε ότι, η επιτυχία ενός τραπεζικού οργανισμού εξαρτάται, όχι μόνο από την υιοθέτηση κατάλληλων τεχνικών επίτευξης του κέρδους, αλλά και από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου
• σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης,
• ελκυστικού εργασιακού περιβάλλοντος,
• σεβασμού στις ανάγκες και τις προτιμήσεις της πελατείας, και
• ουσιαστικών δράσεων κοινωνικής ευθύνης.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αναλάβει μια μεγάλη σειρά δράσεων με κοινωνικό πρόσημο, στην παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, ξεχωρίζουμε την παλαιότερη και ίσως σημαντικότερη την «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι η δέσμευσή μας.

Αγαπητοί σημερινοί φοιτητές,
Αν για όλες τις χώρες η παιδεία είναι η λύση, για την Ελλάδα είναι ιστορική επιταγή. Εδώ μέσα σ’ αυτή την αίθουσα είστε οι πρωταγωνιστές μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σας.
Με την ευχή να συνεχίσετε τη σταδιοδρομία σας όπως την ξεκινήσατε, σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους όλων όσων εργάζονται στην Eurobank.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Μυστήριο με τον θάνατο Ιταλού μάνατζερ στην Αντίπαρο. “Καταραμένο” το ελληνικό καλοκαίρι 2019;
Αυτοκράτορας των boutique hotels και με τη βούλα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Μύκονος, βαν, πειρατές και κουμανταδόροι
Ο Ηρωας Ελευθέριος Χανδρινός που βύθισε 2 τουρκικά αντιτορπιλικά και κατέρριψε 3 μαχητικά
Τέτοιες ημέρες εξομολογούνται οι μοναχικοί και οι ρέμπελοι…
Η Four Seasons καρατομεί τα στελέχη που η ίδια επέλεξε στον Αστέρα
Η Ελλάδα δίχως αυτόν δείχνει πιο πολιτισμένη, πιο σοβαρή, πιο ήρεμη
Aπόπειρα εξαγοράς του Mykonos Live TV;
Eβαλε 9 φωτιές στην Εύβοια επειδή τον κορόιδευε η σερβιτόρα στο καφενείο!
Θρίλερ με τον Γιώργο Ζαββό, τα κόκκινα δάνεια και το σχέδιο για συγκυβέρνηση με Τσίπρα
Μια γοητευτική νέα γυναίκα στον άγριο κόσμο του Ποινικού Δικαίου
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά πάντα, πάντα θα ‘ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει